Nieuw op de AutoRAI: Ferrari 458 Challenge

Auteur: , 43 Reacties

Als je je op de AutoRAI aan de grijze Ferrari FF hebt willen vergapen moest je snel zijn, want sinds zaterdag vandaag staat 'ie er al niet meer. Het evenement loopt echter door tot 23 april, en een gapend gat achterlaten is ook geen optie. Vandaar dat er een opvullertje voor in de plaats kwam, in de vorm van een niet misselijke 458 Challenge.

Deze 458 voor op het circuit kenmerkt zich aan de buitenkant vooral door niet drie, maar twee uitlaten, die overigens een ontzettende pokkeherrie produceren. Niet dat de kans groot is dat het publiek hierdoor opgeschrikt wordt overigens, want hij blijft netjes binnen staan.

Eerder stond er in Bologna een exemplaar met de oude vertrouwde rode kleur, maar dat hij er in maagdelijk wit ook wezen mag bewijst deze fotosessie. Enjoy!
43 reacties

Lekker kleurtje hoor, en bovendien begerenswaardiger dan een FF.
@florisw: Ik had juist wel graag de FF gezien. Maar helaas ga ik donderdag pas..
@Vanquish: had ook liever de FF gezien..
jahoor je mag wel 20x naar de Autorai om alles te zien!

Er staat trouwens ook een oranje race exemplaar. wat is dat dan voor één?
@Flamingo: Klopt, ik dacht van Autovisie tussen al die Old-timers? Was idd ook een Challenge dus dit is een beetje dubelop.
@The360box: ’t is duBBelop, met DUBBEL B ;)
@288gto: Is dat niet een beetje dubbelop, dubbel bbbb? :-)
@mout: Doe bij maar dubbel D in plaats van dubbel B
@petermb: ook best, als het maar géén dubbel F is (FF).
Hmmm, waar heb ik dan gister naar staan kijken. Ferrari, grijs, derde deur…. Toch echt de FF, hoor!
@jeewee:
Idd! Ik was ook gister op de Rai en volgens mij stond daar idd een grijze FF en geen witte 458 challenge….. Of we hebben het allebei verkeerd:P
@jeewee: ja ik heb gister ook nog gewoon op die stand naar de FF lopen kijken… nouja, beter een dagje te lang dan te kort:)!
@jeewee: idd FF stond er gister ook nog
Het zou geen overbodige luxe zijn als de specs erbij staan. Ik ben daar best benieuwd naar namelijk… 600 zoveel pk??
ik heb de FF nog wel even kunnen zien :) ze lieten bij Hessing de Superleggera trouwens ook even horen, machtig mooi!
De FF stond nog wel op de Autorai Ik ben er zondag geweest en had hem gezien
Ik heb de FF afgelopen zondag ook nog gewoon kunnen bekijken hoor..
@sir_smokalot Je bent je er van bewust dat deze auto er zondag ook nog stond?
Kijk liever hiernaar dan een Z3 Coupé uh ik bedoel de FF
mmhmm k ga het donderdag allemaal zien :D denk dat dit me hoogte punt word :P
Waarom halen ze een auto van een stand af en als ze het doen laten ze de afbeelding wel nog hangen aan de wand.
@Lucb: inderdaad slordig. Net als het infobord wat er nog naast staat. Ik heb m vrijdag wel gezien, maar vond het niet een wereldschokkende auto. Niet heel mooi, maar zeker ook niet lelijk.
@circlestorm69: Helemaal mee eens. Ik zei 12 april “ik weet het nog niet.. morgen eens kijken..” Nou ik heb hem gezien en was niet erg onder de indruk. Maar ja.. “what has been seen cannot be unseen..” dus ik zal het laten rijpen in mijn hoofd. Wie weet. De 458 Italia vond ik ook niet meteen mooi.
Leuker dan de FF om naar te kijken. Zal meer dan waarschijnlijk om een klantenversie gaan die weldra geleverd zal worden. Racewagens worden bijna steeds in het wit afgeleverd zodat het raceteam zijn eigen kleuren zelf kan aanbrengen.
Is de SLS E-cell ondertussen al op de RAI? Vorige week was dat nog wel een misser, geen SLS alleen een F1 Safety Car die ook weer snel weg moest.
@Larick: yup, zaterdag was die er
@Larick: Er staat een SLs bij de GT5 stand.
Tja, het zijn allemaal prachtige auto’s, ik heb vrijdag daar in de normale 458, California en FF mogen zitten en het is blijft bijzonder, een Ferrari.
@marbre

Wow mocht je er in zitten? Gaaf! Ik ga vrijdag. Hoop dat ik dat ook mag. voorgaande jaren kwam er altijd zon beveiliging kereltje zodra ik dicht bij een supercar kwam
@rubenpriest:
Ja ik mocht samen met een vriend op die stand komen en plaatsnemen, echt enorm gaaf was dat, zeker gezien het feit dat we resp. 17 en 18 jaar oud zijn en dat het behoorlijk druk was (vrijdagmiddag).
Mis alleen de drie uitlaat pijpen… Von dik juist wel een kenmerkend onderdeel van de auto… And doet me altijd denken aan de F40… :D
gedwongenleaser
Waarom heeft een race versie minder uitlaten dan een straatversie, heeft dat met reglement ofzo te maken?
@gedwongenleaser: het is simpelweg lichter, meer dan 2 uitlaten zijn ook niet echt nodig (6.5L Murc heeft er ook 2). de 4 uitlaten zijn gewoon voor de sier, kijk naar naar f430 en de scuderia, de granturismo en de MC stradale en zo zijn er nog wel meer voorbeelden te bedenken.
gedwongenleaser
@lambo4all: Lichter is idd wel logisch, had mij nog iets voor kunnen stellen dat de airflow beter zou zijn met 3ipv2 uitlaten maar dat slaat dan waarschijnlijk nergens op (ik ben niet direct dom maar heb van techniek geen kaas gegeten :)).
Ik hoorde toch van iedereen dat de FF gisteravond is vertrokken naar New York of ergens anders? Was wel benieuwd naar hoe dat ding eruit ziet IRL, of de FF echt zo groot is als iedereen zegt. Maar dit maakt het allemaal wel goed morgen.
Die spiegel! Niet om aan te zien.
Tja, een beetje Ferrari liefhebber zit denk ik ook niet echt te wachten op een FF. Het is de Mondial van 2011, die vindt/vond ook bijna niemand Ferrari-waardig.
@288gto: Ik vind de FF anders erg vet!
Ik was er vandaag op de rai, en de FF stond er idd niet meer, zat al helemaal te huilen in een hoekje omdat ik em niet kon vinden…..
ik ga morgen naar de autorai best jammer dat de ff er niet meer staat, maar die challenge is ook vet.
2 pijpjes, gelukkig. Ontdaan van alle ballast en dus ook van die onnodige en uitermate lelijke 3e pijp… Gave bak :)
Blij dat ik de FF nog even goed heb kunnen bekijken, na alle commentaar op de vormgeving in het echt toch gewoon een hele mooie (wel beetje grote) auto. Jammer van de grote hoekige bak achterin de bagageruimte, die nodig is voor de vierwielaandrijving. Beetje weinig ruimte over voor de reistassen zo, maar ach, als dat het ergste is…
wel jammer, kom ik net op de RAI is die weg…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).