Spyker C8 Laviolette Special Edition voor China

Auteur: , 20 Reacties

Oranje boven! Spyker haalt een niet onaanzienlijk deel van zijn verkopen uit China. Het design valt er in de smaak, maar de Chinezen zijn alleen niet zo zuinig op hun Spykers (bewijs 1, 2, 3). Maakt niet uit, verkocht is verkocht, dus het zal Spyker worst wezen wat de nieuwbakken eigenaars met hun supercars doen. Speciaal voor China presenteert het merk in Shanghai een speciale C8 Laviolette, die oranjefanaten bijzonder zal welgevallen.

In knaloranje, en met Nederlandse vlag-striping wordt het niet veel beter dan dit. De oude vertrouwde 4,2 liter V8 wordt opgetuned van 400 naar 500 pk. Hoe deze vermogensstijging behaald wordt wordt overigens niet vermeld, dus we weten niet of het blok na de krachtkuur nog steeds atmosferisch is, maar dat lijkt me niet.

Wel weten we dat je een aardig dik Chinees chequeboek moet hebben om deze auto aan te schaffen: deze C8 begint bij 4,8 miljoen Yuan, en dat is omgerekend 511.530 euro en 7 cent. Lang leve de tariefmuren zullen we maar zeggen, maar voor een rijke Chinees is een half miljoen natuurlijk chump change. Na de chromen C8 en de blauwe C8 met paars interieur is dit de derde C8 met een apart kleurtje die we uit China tegenkomen. Welke van de drie vind jij het mooist? Of moeten we er een vracht Chinese glimbabes naast zetten voor het interessant wordt?

Spyker C8 Laviolette Special edition20 reacties

Prachtig die oranje!
Nice! Maar die föhnen aan de zijkanten en op het dak kunnen écht niet.
Kijk, wij klagen wel eens over wat er uit China geïmporteerd wordt. Maar wat denken de Chinezen over ons, op basis van de import uit NL?
Misschien is klompen, tulpenbollen en wiet toch nog niet zo gek.
Ik vind de kleurstelling bijzonder geslaagd. Vooral die oranje met nederlandse vlag stripe. De vermogenstoename wordt overigens berijkt door een supercharger.
dat vermoeden had ik ook, maar waar zie jij het harde bewijs?
@sir_smokalot:

Nou op Spykerowner stonden een tijdje geleden al foto’s van deze twee auto’s van een photoshoot in Amerika, waarbij duidelijk te zien was dat het een supercharger betrof. Ik ben de hele ochtend heftig voor jullie aan het zoeken geweest, maar ik kan de foto’s helaas niet meer terugvinden.. Wellicht heeft spyker gevraagd of ze eraf gehaald konden worden aangezien het model nog niet officieel was.
Mooi, ik stoor me alleen aan de lelijke spiegels die wel wat van Pluto’s oren hebben. En het spoilertje achterop komt ook rechtstreeks uit de schappen van Autostyle.
Die rechtse is trouwens wel heel mooi.
zodat ze het tegen een lantarenpaal kunnen parkeren, heel goed :)
De SWB chassis moeten eerst worden opgemaakt
@kaaskabouter: ze hadden ongetwijfeld nog een paar onverkochte auto’s in een hoekje staan ;)
@robbie:

Haha ja dat ook
Lekker kleurtje! vooral die oranje met nederlandse vlag is top. De zwarte accenten maken hem helemaal af. Ik vind dit trouwens nog een net spoilertje hoor.
Zouden Chinezen graag Nederland-propaganda op hun auto willen?
@Citrofiel: Ik weet wel wat voor reacties we hier krijgen als het andersom zou zijn. Een Chinese auto met een motor van een andere fabriek, en met een Chinese vlag als livery. Dan is de hoon niet van de lucht.
‘Zitten wij in Europa niet op te wachten’
‘Koplampen zijn spleetogen’
‘Kunnen niet eens zelf een motor ontwerpen’
‘Als ik een Chinees wil, bestel ik wel bami’
gedwongenleaser
De eerste Spyker die ik ECHT mooi vind. Ik ben geen fan van al die kitscherige chromen elementen, nu die zwart zijn spreekt de auto mij veel meer aan.
Wat is die rechtse dan? Is die niet speciaal ofzo?:p
UPDATE: de gallery staat er inmiddels bij…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).