Aston Martin’s kassa rinkelt luid en duidelijk in China

Auteur: , 15 Reacties

Het is al vaker gezegd, maar autofabrikanten struikelen over elkaar heen om in China een graantje (lees: complete graansilo's) mee te pikken van de exploderende welvaartsgroei. Autobouwers boeken op de Chinese markt verkooprecord na verkooprecord en Aston Martin is hierop geen uitzondering.

Enkel in de maand januari verkocht Aston Martin in China 30 auto’s. Bedenk daarbij dat ondanks onze Hollandse BPM, BTW en CO2-pretbelasting, de wagens van Aston Martin in China omgerekend gemakkelijk 100.000 euro (of meer) duurder kunnen zijn dan bij ons. Dan weet je dus waar het geld zit.

De Chinezen balen dan ook behoorlijk dat er van exclusieve Aston Martin One-77, waar er (hoe kan het ook anders) maar 77 exemplaren van zullen worden gebouwd, slechts 7 zijn toegewezen aan China. Ik zou persoonlijk subiet stoppen met janken bij het horen van de exorbitante prijs, maar het feit dat de One-77 in China omgerekend ruim 5 miljoen euro moet opbrengen, dat boeit de Chinezen met dik gevulde beurs niets. Wilt u anders nog iets meneer? (via: chinacartimes)15 reacties

Wow ik had verwacht dat ze wel goedkoper zouden zijn.
@ascari15: China heft flinke belastingen op ingevoerde producten, om de eigen industrie te bevoordelen.
@Citrofiel: ff Neelie erheen sturen, dat zal ze leren ! :lol:
@ascari15: je bedoelt; “minder duur”?
Laatste zin: ‘wilt U…’ -edit: check!-

OT: communisme = duurder dan een parlementaire democratie ? WTF ??? :lol:
Nouja, apart dat je de rijkdom alleen nog goed ziet op die bruiloftsfeestjes waar meer dan 100 Lambo’s bij komen kijken…
Weinig lachende gezichten daar in China.
Anfers nog iets? Sambal bij!
Meneer=meneel
@RacerX:

Lol, dan is het natuurlijk ook Awston Mawtin :)
Maar 7/77, alsof het niets is.
Ik heb gehoord / gelezen.. weet niet meer.. pik zoveel op.. dat er in China al 5 van deze 7 definitief verkocht zijn.
Als ze de aston martins maar niet lelijk gaan wrappen of tjoenen wat de chinezen vaker doen bij supercars. Er zijn al verschillende lambo’s en ferrari’s e.d. niet beter op geworden. De one-77 is echt de mooiste auto ooit gemaakt.
Als Aston Martin wat brains heeft, maken ze een speciale, extra-kractige versie van de One-77, de One-88 bvb, 88 stuks waarvan 80 voor China…
HOEVEEL? Damn! Dat is wel echt extreem veel geld! Zelfs ik zou echt heel veel moeite hebben om zo’n bedrag neer te tellen voor een auto. Is het verschil tussen arm en rijk in China dan echt zo vreselijk groot?
gaat echt helemaal nergens meer over dit soort bedragen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).