Brits koningshuis krijgt 60% korting op Audi’s

Auteur: , 43 Reacties

Opvallend: in de afgelopen tien jaar is het aantal Audi's dat in handen van het Britse koningshuis is enorm gestegen. Hadden de royaaltjes niet een enorme voorliefde voor "Britse" merken als Land Rover en Aston Martin? Klopt. Maar Audi doet er alles aan om hun autowaren aan Prins Charles en consorten te slijten, en kortingen van 60% geven is dan ook geen uitzondering voor het vier-ringen-merk.

Als Audi haar modellen voor noppes aan Huzie Windsor zou willen slijten, dan werden de vierwielers hoogstwaarschijnlijk niet aangenomen. Dan hangt er immers een luchtje van omkoperij omheen. Echter, dikke vette kortingen ontvangen van Audi is helemaal prima volgens de koninklijken, vorig jaar naar goed voor een slordige 46 miljoen aan taxgeld.

Kwaliteitskrant Daily Mail zocht uit hoe het ongeveer zit met de koninklijke voorliefde voor Audi. Zijn het hun Duitse roots, of zit er meer achter? Welnu, de lui van het Britse konigshuis kunnen namelijk gebruik maken van een extravoordelig leaseprogramma en Audi’s VIP-behandeling. Oftewel, kortingen tot 60 procent en de Audi’s worden bij ze thuis afgeleverd.

Audi sponsort het Britse polo squad en geeft donaties aan goede doelen die zijn verbonden aan het koninklijk huis en in ruil daarvoor komen onder meer Prins Charles (meerdere A8’s), Prins Harry (A3 TDI), Prins William (S4) en zelfs nieuwkomertje Kate Middleton (A3) regelmatig in hun Duitse bolides voorrijden. Eens stukje marketing van onschatbare waarde.43 reacties

-edit: check!-
@sirmustang: jij kan duidelijk niet lezen, er staat wel degelijk uitonzdering :-)
-edit: check!-
‘Meerdere A8’s’…
Meer heb ik er niet op te zeggen behalve: WHY?!?!
@Sciurida:
Why – simpel, the rich get richer, the poor get poorer; tijdens de economische crisis zijn de rijken der aarde er weer beter op geworden.
’t werkt nou eenmaal zo.
Probeer zelluf maar bij Audi kortingen te krijgen tot 60%, ze zien je niet eens staan.
Neem maar les bij Ome George Carlin :
http://www.youtube.com/watch?v=hYIC0eZYEtI&feature=related
prins Harry een A3 TDI HAHAHAHA de meeste mensen rijden een duurdere auto als de prins. Ja das kut voor Harry
@kets: heb je iets groters nodig dan dat voor dagelijks vervoer? ik dacht het niet
@kets: Niet iedereen wil decadent doen omdat ze rijk zijn. Ze geven liever hun geld uit aan andere dingen. Ik zelf zou wel gaan voor de Prins Charles A8 (S8) mobiel.
@kets: Prins Harry wil ongemerkt naar zijn wilde feesten kunnen. Welke auto doet dat beter dan een Audi A3? Een diesel voorkomt tankstation bezoeken waarbij hij “ontmaskert” kan worden.
@kets: ‘Oud geld’ rijdt wel vaker in goedkope auto’s, en in Engeland is dat effect nog even sterker als bij ons. Het zijn vooral de ‘nieuwe rijken’ die meer auto kopen dan ze nodig hebben.

En bovendien: Met een A3 kan-ie nog enigszins ongestoord aan het verkeer deelnemen, dat kan-ie met een RS4 ofzo wel vergeten.
@potver7: goedkoop? een skoda is goedkoop , jij vindt dus een hatch vn 30k goedkoop :)
@KaCh1ng: -60%, dan kom je aan Skoda-bedragen…
@kets: wie zegt dat het z’n enige auto is?
@kets: Lekker onopgemerkt door de stad…
@kets:
Duurder dan…

Maar dit is natuurlijk wel goede reclame voor Audi, alleen al het feit dat het nu weer op Autoblog vermeld staat.
Je zou inderdaad totaal gek moeten zijn om zonder 60% korting een Audi te kopen ! :D
@waxweazel: Ja, want audi’s zijn slechte wagens? Slaat nergens op…
@As_long_as_it_is_fast:

Maar wel veeeeel te duur voor wat ze waard zijn ;)
@waxweazel: Zoals de meeste auto’s dus. Zeker diegene die zichzelf premium noemen…
@Esprit_de_Flandre: Begin geen premium discussie, niet weer! :D
Dan mag je nog twijfelen over verschillende merken, van zodra eentje ervan op de proppen komt met een korting van 60% is de keuze al snel gemaakt lijkt me.
@As_long_as_it_is_fast: als een BMW of Mercedes tegen de volle prijs zouden kopen terwijl er een sterke aanbieding van Audi ligt zou iedereen aan hun gezond verstand twijfelen.
Net wat ik zeg. Je kan persoonlijk vinden dat bmw of mercedes je meer ligt of kwalitatief iets beter is, maar nooit in die mate dat je een korting van 60% zou laten liggen. Zo groot zijn de verschillen ook niet. ;)
@As_long_as_it_is_fast:

Maar: Zou je een Audi kopen die met 60% korting nog steeds duurder is dan de, ik zeg maar iets, Skoda Fabia waar je je zinnen op had gezet en die mooi aan je eisen voldoet?
@Esprit_de_Flandre: Dat weet ik niet. Is nogal hypothetisch. Kies ik de skoda omdat de audi te duur is en aldus buiten bereik? Of kies ik de skoda omdat ik hem echt wil? Denk dat een A4 voor de prijs van een skoda +3000k geen slechte deal is…
-edit: check!-
Ik ben dan geen echte Audi fan, maar hulde voor de marketing mensen die dit bedacht hebben. Ongetwijfeld zijn er mensen die een Audi aanschaffen omdat his Royal Airness zich hier in voortbeweegt. De kosten verdienen zich zo terug.
@Supra1981: roep jij altijd z├│ snel ‘hulde’ in het leven ?
Het is mij niet helemaal duidelijk waarom een familie die 46 miljoen pond per jaar opstrijkt korting zou moeten hebben op de aanschaf van hun auto’s dus de logica is ver te zoeken, maar we hebben het wel weer over Audi.
Je kan veel van Audi zeggen maar maketingstechnisch zijn ze wel sterk, dat compenseert een hoop! Zo doen grote bedrijven dat, slim.
@stationcar: Minder belastinggeld dat ze verdoen zo…
Zit weer een premium luchtje aan deze korting ,…….
A3? Wel wat karig niet voor de rijkste koninklijke familie ter wereld?
Is het niet normaal dan om 60% korting te krijgen bij aanschaf van een auto? Een beetje onderhandelen haalt iedereen dat er toch uit? Gewoon de inruilauto zelf online verkopen en flink wat korting moet er toch inzitten? Ik kocht mijn laatste auto met 65% korting ten opzichte van de nieuwprijs. Moet ik wel eerlijk bekennen dat die toen 7 jaar oud was…
Audi is top, maar waarom kiezen ze een A3????? Het echte Audi-gevoel begint bij de A5, A6, A7, A8 etc..
@philipzuidijk: het echte Audi gevoel? Is dat een prettig gevoel of is het vergelijkbaar met het gevoel van “ik heb teveel betaald?” ;)
Ik had van Harry en William toch iets spannenders verwacht. Een RS5, RS6, R8 of TTRS
Welnee, ze krijgen helemaal geen korting.

Ze betalen gewoon de correcte prijs voor die Skoda en Seat onderdelen dat er in zitten.
@SimonMc: Zo kun je het ook bekijken. Maar moet je dan niet 60% korting krijgen op de Peugeot-stukken in BMW’s? Of de Mitsubishi onderdelen in Mercedes… ?
@Esprit_de_Flandre: mitsubishi onderdelen in Mercedes?
Prince Harry heeft ook een rode Audi R8.
Met 60% korting rij ik ook wel zo’n geval. Goedkoper kun je niet rijden…
Wat een vloot C6’en zou ik hebben als ik zoveel geld kreeg zeg. ;) Daar helpt geen korting aan.
@Citrofiel: same here, lekker met de 2.7hdif rond kachelen, en dan ook een mooi vlootje aan dsjes, cxjes, smjes en xmjes :D heerlijke auto’s. mn pa heeft zelf een xm voor de deur staan hiero :D van 92′ met de v6 :D
Ik wordt van zulks nieuws een republikein.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).