Nieuwe Geely’s: spaar ze alle vijf

Auteur: , 35 Reacties

Voor Shanghai hebben onze Chinese vrienden van Geely een waar productoffensief op de wereld afgevuurd: niet minder dan vijf nieuwe bakkies worden er door de Volvo-eigenaar getoond. De Gleagle GS-CC zagen we al, maar de andere vier willen we ook niet onderbelicht laten. Welke vind jij de minst lelijke?

U heeft de keuze uit de EC6-EV op een Bounty-strand (wegspoelen maar?), de Gleagle GC6 Sedan voor het Louvre (très chique!), de lekker hoge Gleagle GX6 op een verlaten vlakte of de Brits gestylede Englon SC7-RV voor een roze huis (met mooie MINI-lampen).

Roept u maarrrrr!35 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Was die Geely Englon SC7-RV niet een Taxi Concept een paar jaar geleden?
@RickB: Idd, Geely heeft LTI (London Taxi International) opgekocht een paar jaar geleden, en de nieuwe Londonse taxi’s worden nu dus gemaakt onder de naam Englon.
Ze zijn in ieder geval creatief met grilles (als dat het mv van ‘grille’ is :P)
SC-7 is een retroding wat nooit in grote aantallen verkocht zou worden, de EC6-RV is best een geinig autootje, anders dan anders. De GC6 is net niks, de GX6 is ook niet heel bijzonder en de GS CC is wel weer geslaagd, op de grille na.

Zo, dat ook weer gehad.
@Citrofiel: De SC7 is de nieuwe Londonse taxi. Ik denk wel dat dat dingetje goed kan verkopen. Alleen als taxi weliswaar, maar dan nog…
@Esprit_de_Flandre: Hij ís het (m.a.w. het contract is al getekend) of hij is bedoeld áls..?
@Citrofiel: Hij is het, in die zin dat London Taxis International (LTI) een paar jaar terug is opgekocht door Geely. Geely is dus nu de eigenaar van de oude modellen (die ze nog steeds produceren), het verkoopsnetwerk en de vestiging in de UK waar ze geproduceerd werden (nu alleen nog service en verkoop).

‘Het Contract’ zoals jij dat ziet, bestaat niet. Er is niet één contract met de stad London of zo, het is gewoon een auto die te koop aangeboden wordt aan taxi-bedrijven, net zoals andere merken auto’s aanbieden aan die bedrijven. Om nostalgische redenen zullen er dus wel een deel hun weg vinden naar London, maar ik denk dat de toekomst voor dit ding vooral in China zal liggen. Daar gaan de aantallen gehaald worden…
@Esprit_de_Flandre: Maar de huidige London Cab is helemaal aangepast als ideale taxi en heeft daarom zijn aparte uiterlijk. Dit ding lijkt een stukje compacter te zijn, minder praktisch. Ik weet niet of dit in Londen ook een succes wordt. Nostalgie inderdaad, maar ik hoop op meer info en een echte taxi-opbouw. :)
@Citrofiel: Mwa, denk dat Geely wel slim genoeg is om ervoor te zorgen dat het een echte taxi wordt, en niet gewoon er uit ziet al één. Niemand anders zal het kopen, dus moet het juist zitten. Waarschijnlijk zal het minder populair zijn in London dan tevoren, doordat het geen Brits product meer is maar een Chinees, en door conservatieve gevoelens, maar toch…
@Esprit_de_Flandre: We zullen zien, maar het interieur ziet er iig al uit als dat van een normale auto, waar dat van de echte London Cab is aangepast in hoogte, breedte en vooral instap.
Komt hij door het spamfilter of vertrouwen we deze sites niet?
@Esprit_de_Flandre: Bah, ik had een mooie reactie getypt met foto’s van het interieur, maar die komt niet door. De Englon heeft een gewoon interieur als elke andere auto, dat van de London cab is voor de achterpassagiers ruimer en vlakker, met vooral een heel makkelijke instap.
@Citrofiel: Ik wacht vol ongeduld… ;)
babipanghang op wielen. Smaakt goed, als het eten er goed uitziet? Of rijd het per definitie goed of moet ik niet zeuren? Van foto’s alleen kan ik niet opmaken of dit daadwerkelijk goede auto’s zijn.
Met een lelijke vrouw naar bed gaan kan soms verrassend uitpakken in een feest voor twee dus zal ik echt eens met 1 van deze Geely’s moeten gaan rijden.
die Geely Engrand EC6-RV (dus ook bovenste foto) vind ik eigenlijk best wel cool! Beetje Swift/Mini/DS3 combo, en nog goed gedaan ook. Die mag wel naar NL komen.
Lijkt op alles wat al bestaat…
@autospotter15: Ja, da’s jammer. Kan je beter VAG rijden. Dat ziet er tenminste totaal anders uit dan alles wat er al bestaat. Toch?
Sommige design-elementen zijn weer schaamteloos gejat (met name de Mulsanne is geplunderd), maar die EC6-RV ziet er zeer geslaagd en best origineel uit!
Gleagle haha fantastisch!
LOL @ Gleagle inderdaad. Wie heeft bedacht dat dat een goed idee was? Mooi ook dat er drie auto’s met die naam zijn, maar dat ze werkelijk in niets op elkaar lijken.
@nielsvanderweiden & @floryn: Staat voor Global Eagle. Men wil van de naam Gleagle de nieuwe standaardnaam maken voor Geely’s, omdat dat internationaler klinkt. Idd niet het beste marketing-idee.
Geely Engrand EC6-RV ziet er wel goed uit…maar die namen!
Pff…voorlopig zijn die Chinezen origineler op het gebied van autonamen… :roll:

Engrand…kunnen ze het zelf wel uitspreken (laat staan Gleagle)? :mrgreen:
@FrankypankyV8: met het uitspreken van Gleagle zal het wel lukken bij de Chinezen. Greager was erger geweest (of misschien is het dat wel!)
@mattraket: Als we toch aan het uitspreken zijn: ik heb wel een vermoeden hoe Enrand gaat klinken.
@FrankypankyV8: ja hoor, Engrand zal een Chinees uitspreken als England ;-)
@boxster: Ah, die had ik dus nog niet gelezen.
EC6 ziet er niet slecht uit, maar het lijkt (en waarschijnlijk is) een fotoshopje…
Het interieur van de Geely Gleagle GS ziet er super uit. Zo zie je maar wat een goede kleurkeuze doet. Mooi met dat zwart/rood/wit. Ik zeg niks over de kwaliteit, maar de looks zijn heerlijk!
geely is echt de slechtste autonaam ooit!, wat rijdt jij? ik rijd een geely…
Houd maar daar…

Sommige van deze modellen zien er in een eerste oogopslag niet eens zo verkeerd uit, maar bij nadere bestudering zijn er veelal details, maar vaak ook grote lijnen die de auto in mijn ogen foeilelijk maken. Oké, oké… het kan erger, maar ik vind het hele rijtje hierboven niet bepaald een aanwinst voor onze wegen.
Het eerste grote contract is al binnen voor geely in het westen, het is namelijk mc Donalds die miljoenen geely’s heeft besteld, dus binnen dit en enkele weken kan je ze vinden in je magic box
Ik vind die Bentley-style achterkant op die Englon wel humoristisch. Vooral in combinatie met het taxi-front.
De GC6 zal wel het belangrijkste model voor ze worden. Vormeloze sedans op kleine wielen zijn tha bomb in ZO-Azië.
echte chinese kopietjes… :)

ik zie mini invloeden, nissan murano invloeden, en nog wat ondefinieerbaars, allemaal buiten proportie en sterk verlelijkt :)
Het is ff wennen, om Infinity’s en Mini’s en Skoda’s ineens als Chinees voiture op de markt te zien verschijnen… maar ach misschien hebben ze dan in ieder geval leukere kleuren, als wit en zwart en elke grijsvariant die er tussenin zit zoals de Audi’s van deze wereld…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).