Dit is het interieur van de BMW M5 Concept

Auteur: , 43 Reacties

De buitenkant van de nieuwe M5 Concept hebben we inmiddels al vanuit elke hoek en positie kunnen bekijken, maar het interieur hield BMW voor ons geheim. Tot nu dan, want een paar ondeugende Chinezen hebben wat foto's van de binnenkant gemaakt.

Wat we zien is niet heel verrassend, maar we zien bijvoorbeeld wel dat de toerenteller in het rood duikt bij (ongeveer) 7.200 toeren per minuut. En dus weten we hoeveel toeren de dubbel geblazen V8 met 550+ pk maximaal mag maken van BMW. Overigens moeten er nog wel een paar kanttekeningen bij dit interieur worden gezet. BMW had oorspronkelijk nooit de intentie om het interieur van de M5 Concept bekend te maken en dus is de kans groot dat het interieur van de uiteindelijke productieversie op een aantal punten afwijkt van hetgeen we hier zien.

Het schijnt overigens zo te zijn dat op 21 juni de BMW M5 officieel onthuld gaan worden. Zet op die datum dus maar een kruisje in je agenda. (via: 5post.com)

BMW M5 Concept interieur

BMW M5 Concept interieur43 reacties

versnellings pook en klokken winkel valt me best tegen
@axel: Nou vertel, hoe zou jij het er dan uit hebben laten zien? Ben benieuwd.
Weinig spannend weer maar goed daar koop je je ook geen BMW voor.
pfoe als de concept al zo saai is, hoe saai moet de productieversie dan wel niet worden
@p0rshj:
er zit wel motief in de inlegstukken he ;p
Waauuuw hoe retro, lijkt op een interieur uit de jaren 90
Dat interieur kan me vrij weinig schelen…
99% ziet toch alleen het exterieur!
en mij krijg je niet zo gek om een M5 te kopen!
@Jokkebrok: 99% ziet alleen het exterieur maar ze maken hem voor die mensen die wel het interieur zien natuurlijk.
@Jokkebrok: 99% van de mensheid heeft jouw kijk op echte auto’s zó vernaggelt dat je wegrent bij een M5 ? ;-)
@Megakix: Of juist niet ;)
Subtiel maar heeft wel iets, ben benieuwd welk koppel deze gaat geven, iemand een gokje of is het al bekend?
Niet echt spannend maar daar koop je geen M5 voor. Dit is een auto voor de kinderen naar school te brengen en dan tegen 330 km/u naar je werk te racen! (Als je al moet gaan werken)
Tja interieur van de M5 kan ik je anders ook wel op een blaadje geven hoor…
Een stuur met wat blauwe stiksels, andere tellers en een soort van carbonlook sierlijsten…
@Dimglor: Het M stuur zit er al in, kijk maar goed naar de kleuren van het garen. Daar zit al de M 3 kleur ingenaaid. Maar denk dat je wel gelijk hebt. Hier veranderd niet veel aan. Wedden dat het interieur op 21 juni 99% hier gelijk aan is?
@Freewarefreak: Had het M-stuurtje ook al gezien ;-) Ik was gewoon een opsomming aan het geven van de dingen die Bmw normaal verandert aan z’n M-modellen ;-) Is meestal het zelfde receptje dat ze telkens toepassen.. ;-)
Met of zonder M-knopje?
the-budel-guy
net als bij alle BMW’s is het interieur gewoon niks vergeleken met de buitenkant.

Ik wacht liever tot de RS6 weer te koop is aangezien dit niks is voor mij.
the-budel-guy
@the-budel-guy: wat is bay the way die witte tekening bij het stuur waar normaal de sleutel in moet
@the-budel-guy: Volgens mij is het een afbeelding van een sleutel. Die heb je niet nodig, want erboven zit volgens mij een ‘start/stop’ knop. Keyless entry?
@the-budel-guy:
De RS6 is nauwelijks spannender dan de gewoone uitvoering, het is dat er een RS badge opzit en je weet dat je een dik motor blok heb.
Niet dan het bij de M5 anders is, maar blijf wel een beetje objectief ;)
@the-budel-guy: Alsof de interieuren van Audi zo spannend zijn. Het meeste is gewoon van BMW nageaapt. Sorry, maar ik vindt de binnenkant van de 5-serie net wat strakker en mooier ogen dan die van de A6, zeker nu Audi weer met die staande schermpjes van de navi komt.
@the-budel-guy: Haha “Jij wacht liever”. Ben je aan het shoppen voor een nieuwe 550+ Pk auto dan?
Nauwelijks echt vernieuwed wel wat meer verfijnt, desal neit te min een pracht wagen.
Maar om eerlijk te zijn zou ik niet weten wat ik anders aan het intrieur zou willen, veel te verbeteren is daar gewoon niet, het is simpel en toch pratisch en zeer stijlvol.
@Arnold-JR: Dat je af en toe een foutje typt tot daar aan toe, maar dit is toch wel veel :P
@davidve:
Sorry dissectie
Wat een negativiteit allemaal. Ik vind t echt een mooie dikke bak. Denk aan de eerste m5 die er was, dat was ook een onopvallende auto. Laters zijn ze er wat agressiever uit gaan zien maar dat hoort ook wel bij het vermogen… Het interieur van de vorige was gewoon al heel dik en nu ziet t er weer gewoon heel goed uit. Ik ga ervanuit dat ze bij bmw weer gewoon een fantastische auto hebben gebouwd en kan niet wachten om erin te rijden…
Niet echt vernieuwend.Interieurs van bmw zijn al jaren het zelfde en er worden verkeerde plastics gebruikt.Jammer.
@mbman: Nou maak je mij nieuwsgierig.. wat is er dan aan de plastics verkeerd? Ik heb op de RAI in een F10 gezeten maar dat dash voelde mooi zacht aan en was retestrak.. het lijkt uit één stuk gehouwen. Ik denk niet dat Mercedes dat beter doet. Ook niet slechter, daar gaat het niet om, maar onderbouw dan je uitspraak. waarom dan?
Wat een eenkennigheid weer.. alsof het M5 interieur altijd vreselijk spannend is geweest.. vorige M5 bv..

http://media.autoweek.nl/m/m1dyxjub27rt_800.jpg
@Atenza: Mooie plank op het dash.
http://www.m5board.com/temp/stoptech/d10.jpg
M5 kan best spanned zijn qua intrieur zijn hoor
Wat zeuren jullie nou, het interieur van BMW is het enige interieur dat netjes is zonder opsmuk en dat soort vieze dingen
@robbie; slim om inderdaad ff de toerenteller te checken !

OT: M’interieurs verschillen minimaal van de gebruikelijke interieurs. In elk geval geen ‘zogenaamd handig’ afgeplat stuurtje…zucht…of een streep op het stuur ‘zodat je weet wanneer je rechtuit rijdt’, haha, zulks doelloos.
Mooi interieur, ik zou alleen een andere kleurstelling nemen.

Op een andere noot: als techniek liefhebber zijnde behoort voor mij een exotische auto een exotisch motorblok te hebben, een blok dat niet in andere uitvoeringen te vinden is. Dat is in deze niet echt het geval, jammer. Het lijkt er toch op dat de dagen van de fantastische M blokken geteld zijn door milieutechnische regelgeving. Tot zover de 3.2 6-in-lijn, de 4.0 V8 en de 5.0 V10…
De M5 is altijd een wolf in schaapskleren geweest, tot de E60 M5. Alle voorgangers waren subtiele kanonnen tot de vorige M5. De nieuwe gaat deze lijn voortzetten en dat vind ik alleen maar een mooi teken. Deze auto’s hoeven niet schreeuwerig te zijn. Dat is hun uitgangspunt ook niet. Het zijn prachtige sedans met een vleugje ondeugendheid. De E39 M5 blijft mijn favoriet en dat komt voornamelijk door het subtiele uiterlijk. Ik vind het dus niet gek dat BMW zich inhoud met het uiterlijk.
Zijn het geen renderings? Vind alles er een beetje vreemd uitzien, ook qua kleur enzo..
Dus gewoon precies hetzelfde als een gewone 5 serie maar dan met een M sticker op de toerenteller. Prima, dit is een snelle grote comfortsloep, daar horen geen alcantara schaaltjes met 4 puntsgordels en rol kooien in. Eigenlijk is de M5 dus gewoon voor mensen die de 550 te goedkoop vinden en de familie Quant graag nog wat extra geld toe stoppen. Beetje dom want die hebben eigenlijk al geld zat.
BMW interieurs zijn altijd strak en minimalistisch. Wil je op een kerstboom kijken, koop dan een random Aziaat. En wat zitten jullie te lullen over die motor. Een geblazen V8 is al te min voor een sedan? Lol. Veel plezier in je 1.2tsi.
Betere vergelijking nieuw vs oud

http://static.autoblog.nl/images/wp2011/BMW_M5_Concept_interieur_01.jpg

http://i662.photobucket.com/albums/uu343/zoomzoomclub/BMW-M5_Touring_2008_800x600_wallpaper_19.jpg
@Atenza: Mooi om te zien dat ze in de nieuwe versie de middenconsole alleen gespiegeld hebben. De leren band van rechts naar links, de afsnijding van de armsteun dus ook.
Gaap. BMW wederom gefailed om spannend interieur te maken. Dat moet voor een M5 wel gelden vind ik!
Iets wat ik nou al meerdere keren gezien heb, maar nog steeds niet weet wat het is: wat is dat witte onder het bedieningspookje van de ruitenwissers? Zie ik het nou goed dat er iets van een sleuteltje op staat?
Lekker vernieuwend interieur, niet dus. Waarom komt bijna niemand met iets origineels en iets dat gewoon lekker gedurfd is?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).