Kia Soul heeft een facelift gehad

Auteur: , 8 Reacties

De Kia Soul die sinds begin 2009 bij ons verkrijgbaar is, is vrij eigenzinnige auto, maar niet op een negatieve manier. Persoonlijk had ik verwacht dat we deze 'geen-dertien-in-een-dozijn-auto' veel vaker zouden tegen komen, maar dat blijkt toch niet zo te zijn.

We zijn inmiddels twee jaar verder en Kia vond het tijd om de Soul een kleine facelift te geven. De uiterlijke verschillen zijn subtiel, maar de Soul experts onder ons zullen zien dat de motorkap en bumpers iets gewijzigd zijn. Verder zijn de koplampen net iets anders vormgegeven en voorzien van led-dagrijverlichting. In het interieur zijn de verschillen eveneens minimaal, maar de Soul heeft nu beschikking over een Infinity audio installatie en een UVO infotainment systeem.

Onder de motorkap zijn de verschillen iets groter. De 1,6 liter direct ingespoten vierpitter levert nu 134 pk (was 126 pk) en is 10 procent zuiniger geworden. De 2,0 liter vierpitter (niet verkrijgbaar in Nederland) is nu goed voor 160 pk.8 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Toch wel de stoerste b-segmenter die ik kan bedenken. En laat ie nou bij reviews de ruimste in zijn klasse blijken…
ha! het blijft een puist.
ik vind hem ook geen schoonheid
Vind ‘m best leuk, alleen veeeeeeel te duur. Daarom zie je ‘m dus ook niet veel.
“..de Soul heeft nu de beschikking over een Infinity audio installatie..”

Zouden de standaard op de muziek mee knipperende discolichten nog in de speakers zitten? ;) Toch vind ik het stiekem best een stoere auto. Net een Tonka.
hij is lelijk en de LED’s kunnen dat niet veranderen
Duur… tsja, ik ga het er niet voor betalen. Maar dat is vooral omdat ik geen hoge auto zoek, en geen compacte. Als je er een concurrent naast wil zetten, kom ik op die verhoogde polo, of de Nissan Juke. Die eerste is nóg duurder, ziet er onlogisch uit (Polo met plastic luier), en ondergemotoriseerd. De tweede is eigenlijk wel een maatje groter – en op een heel andere manier ‘eigenzinnig’.
Blijft een leuk bakske, altijd al geweest, maar jammer genoeg verschrikkelijk duur. Ongelooflijk wat dat ding kost…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).