Subaru presenteert nieuwe Impreza in New York

Auteur: , 40 Reacties

Het Japanse Subaru Impreza presenteert op de New York autoshow hun 2012 model van de Impreza. Uiteraard niet zo uitgesproken als het concept model dat we eerder dit jaar zagen.

De Impreza is er in een sedan en een hatchback versie en wordt aangedreven door een kleiner, maar iets zwaarder blok dan zijn voorganger. De 2,0 liter boxermotor is een halve liter kleiner dan z’n voorganger, maar weegt vanwege de complexe architectuur toch niet iets meer. Het blok is goed voor 150 pk en bijna een derde zuiniger dan het vorige blok. Zoals we gewend zijn uiteraard ook weer permanente vierwielaandrijving en er kan standaard gekozen worden uit 16 of 17 inch velgen.

Het interieur is opgefrist, waarbij we in het dashboard zaken tegenkomen als een multifunctioneel display, touchscreen navigatie en Bluetooth-connectiviteit. Naar verwachting komt de Impreza later dit jaar naar Europa.40 reacties

Ik vind het zo vreemd dat het huidige model maar zo’n kort leven heeft gehad, de Impreza hatchback stamt uit 2007 en de sedan zelfs uit 2010 :S
Niet dat ik ze zal missen, ik blijf het verschrikkelijk lelijke auto’s vinden waar totaal geen balans kwa design in te vinden is… Om over het interieur nog maar niet te beginnen…. Maar dat is natuurlijk alleen mijn mening :)
@Mercbenz:
Simpel waarom Subaru geen design heeft en geen interieur heeft:
Alle centjes zitten aan de onderkant.
Een Impreza moet je eigenlijk op de brug zien staan om de schoonheid ervan te zien.
De eerste STI die ik had, daarvan kwamen de tellers uit een Toyota, de ventilatie bediening uit een Suzuki en de knoppen uit een Mazda. (’t ziet er niet uit)
Maar alles wat belangrijk is, is dik in orde : Super kuipstoelen in een WRX STi R Coupe, fantastische airco, zelfs een waterspray voor op je intercooler.
En oh, dat geluid van de boxer op toeren en de wegligging met elektronische diffs en de rij ervaring.
Die hoort bij veel en veel duurdere wagens.
Rij je je Subaru netjes warm, geef je hem goed onderhoud, is ‘ie nog onverwoestbaar ook.
@desjonnies:
Dat ben ik idd met je eens, ze zijn niet kapot te krijgen en als ik er eentje voorbij hoor gaan draai ik ook zeker om! Alleen wil het oog ook wat ;)
@Mercbenz:
Een 2001 model (met kikkerogen) zal ik never nooit kopen, maar zo nu en dan ga ik stiekem naar Engeland om WRX Sti R coupes te kopen uit 1997 – 1998, de minst lelijke jaren.
En alleen maar coupes, alhoewel ik met mijn stomme kop verleden week een vier-deurs lichtgewicht body voor heel weinig ponden aan mijn neus voorbij heb laten gaan.
(Zo’n auto verdwijnt gelijk de rally-wereld in als donor wagen met zijn aluminium deuren)
Wel knap van subaru om binnen 2 modellen hun brute rally bak om te toveren tot saaie bejaarden bak
@Lennrt:
Ik wil niet zeggen dat ik enthousiast ben over de styling van de nieuwe Impreza, maar die brute Rally bak waar jij en ik blij mee waren, daarvan verkoopt Subaru er een handje vol van en dan is het weer klaar.
Geld verdienen doe je met de burger versie, de bread-and-butter uitvoering of het modelletje leaseslet (met diesel). Misschien dat ze met dit modelletje wel aantallen gaan maken. Ik gun het ze in ieder geval !
Goed om te zien dat Subaru lekker eigenwijs zichzelf blijft.
Boxer motor en vierwielaandrijving en een geheel eigen styling geven het merk een geheel eigen identiteit.
En betrouwbaar dat ze zijn.
Wordt naar mijn idee alsmaar geciviliseerder, en dat is niet positief voor een auto die bekend staat als rallykanon
Aan de reacties te zien heeft iedereen hetzelfde de WRX en STI modellen zijn zeker te bruut helaas is het model sinds de vorige versie te lelijk geworden echt jammer. Als ik zoiets zou kopen zou ik op zoek gaan naar een mooie 1999-2000 ofzo die zien er nog echt fakking vet uit
Vind de impreza per generatie lelijker worden


Al dat commentaar over ‘van rally kanon naar burger bak’..
De gewone Impreza was altijd al saai. Waarschijnlijk als deze incarnatie uitgebracht word als STI,GTTurbo of zelfs als WRX zullen de mannen bij Subaru best wel weer aan de gang gaan met plastic en word’ie net zo schreewerig als zijn voorgangers in ‘Rally-trim’ De basis staat alvast, nu maar wachten op de snelle uitvoering. Ben benieuwd.
@TSI-tje:
Inderdaad, zien veel mensen over het hoofd volgens mij. De basisversies waren altijd al saai (en niet zo’n beetje ook meestal), bij de Lancer Evo ook trouwens, maar de STi/Evo versies zien er dan toch altijd weer een stuk beter uit.
Saai, maar niet lelijk!
@Jokkebrok: ja en het hoort dus andersom. de andere ouwe impreza’s waren niet moeders mooiste. maar ze waren wel heel dik en rete snel. en presteerde heel goed in de rally’s. dat maakte hem weer mooi.
@bartjuh: volgens mij waren de standaard versies zoals men hier introduceerd helemaal niet retesnel. Dat waren de GT Turbo’s, STI’s en WRX’en. Zie mijn comment hierboven.
Ik wil de WRX-STI zien. De burgerversie boeit mij niet.
dit waren de mooie edities se:

http://farm4.static.flickr.com/3123/2465388636_cfe9980b05_o.jpg
@Jantje_555:
Da’s een R22, zijn er 400 van gemaakt……
@desjonnies: Het moge wel duidelijk zijn dat Subaru goed naar de Nissan Skyline heeft gekeken.
@Jantje_555: dit is geen R22 maar een 22B.
Ik volg het niet. Waarom zo snel met een compleet nieuw model komen? Was het huidige model geen succes? Dan is het niet logisch om voort te bouwen op hetzelfde principe. :?
@Citrofiel: Verder bouwen op hetzelfde principe? Ik zie toch een veel agressiever uiterlijk…
@Esprit_de_Flandre: Hij heeft bozere koplampjes, woohoo. De rest is nog net zo saai…
@Citrofiel: Maar allez jong. Kijk, de originele Impreza. Niet saai???

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/8e/1994-1995_Subaru_Impreza_GX_sedan_02.jpg/800px-1994-1995_Subaru_Impreza_GX_sedan_02.jpg

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/3f/1994-1995_Subaru_Impreza_GX_sedan_03.jpg/800px-1994-1995_Subaru_Impreza_GX_sedan_03.jpg

De eerste Impreza was gewoonweg saai. Iedereen vergaapt zich altijd aan die blauwe exemplaren met grote gaten in de bumpers en met gouden velgen, maar de gewone Impreza is een NuL op vlak van begeerlijkheid.

Bij de tweede generatie probeerde men wat extremer te gaan, met de kikkerogen, en al die watjes maar klagen dat het niet mooi is. Ha nee, ze willen een saaie auto met een dikke bumper. Het was tenminste opvallend. Maar het mocht niet zijn. Gevolg: 2 facelifts. Terug naar een pak saaier, en dan was het wel weer goed.

Derde generatie sprak mij ook niet echt aan, maar ik denk dat de tegenstand bij velen te maken heeft met de vijfdeurs. Dat was plots heiligschennis. Zeker dat ie hier bijna uitsluitend als vijfdeurs zou komen, dat vroeg om wraakacties. Maar kan je het Subaru kwalijk nemen? Vierdeurs worden hier maar matig verkocht, en de meeste die zitten te kwijlen bij de ouwe en te vloeken over de nieuwe, Kopen, Geen, Impreza …

Deze nieuwe vind ik heus niet mis. Achterkant is wat aan de saaie kant, zoals het hoort bij een Impreza (zie eerste fotootje), voorkant is wat agressiever, in lijn met de Legacy. Ik vind het goed. De vierdeurs dan. Vijfdeurs lijkt nog steeds wat te lomp.

Wacht maar tot je de sedan in blauw+goud ziet. Ik denk dat er veel zullen bijdraaien…
@Esprit_de_Flandre: Qua techniek en houding vind ik Subaru een fantastisch merk, en in tegenstelling tot andere Japanse merken heeft Sub dan ook een plekje in mijn droomgarage. Maar het design is 3x niks. Dat hoort blijkbaar zo en zal zo blijven. Als Subaru er zelf blij mee is, prima, kan ik weinig tegenin brengen. Niet elk merk kan Frans design hebben, dan zou het ook weer saai worden hè. ;)

Maar terug naar mijn eerste reactie: Ik snap niet waar de verbetering in dit model zou moeten zitten. Oké, hij heeft een familiegezicht gekregen. Maar dat had ook gekund met een facelift, dan had een veel duurder compleet nieuw model achterwege kunnen blijven. Niemand had het verschil gezien, want heel erg veranderd is de basis verder niet.
@Citrofiel: Als Subaru het model helemaal vernieuwd, moet het zijn dat ze het nodig vinden, èn dat ze het kunnen betalen. Misschien kon het probleem gewoonweg niet opgelost worden met een facelift. Deze nieuwe lijkt me bvb een pak gegroeid. Als ‘te klein’ één van de redenen is voor weinig succes op de (bvb Amerikaanse?) markt, dan kan je dat niet oplossen met een facelift…
@Esprit_de_Flandre: Ik kan je iig vertellen dat het formaat niet de reden is van de vernieuwing:
“Deze hatchback is 4.414 millimeter lang, één millimeter meer dan het huidige model. De wielbasis nam toe van 2.621 naar 2.644 millimeter. De breedte is zelfs exact gelijk. De vijfdeurs Impreza is wel iets lager geworden: 1.463 millimeter in plaats van 1.475 millimeter.”
bron: autoweek.nl

Dus nee, ik snap het nog steeds niet. ;)
@Citrofiel: Was maar een voorbeeld. Er kunnen nog andere redenen zijn. Misschien te duur in productie, zoals de Euro-Passat te duur is en daarom in de US vervangen wordt door een speciale US-Passat. Zouden we eens aan Subaru moeten vragen eigenlijk…
@Esprit_de_Flandre: Dure productie, dat zou natuurlijk kunnen… Maar de laatste optie is het meest interessant: Het aan Subaru vragen, want hier komen we zelf niet uit. ;)
@Citrofiel: Ik ben nu al een half uur (ja, te veel tijd vandaag) op zoek naar het email-adres van FHI Headquarters, maar niet te vinden…
@Esprit_de_Flandre: Haha, jij bent gek. ;)
Ik vind de Impreza een grappig autootje. De WRX is een regelrecht moordwapen, maar de familieauto blijft ook een kleine presteerder? Zie je niet echt bij andere vergelijkbare modellen, niet?
De meest recente vond ik de mooiste Soeb tot nu toe, deze nieuwe lijkt op de Ford Focus en anoniem, alle auto’s lijken op de vorm alshetware. Jammer dat ze met de menigte meegaan.
de sedan doet me een beetje denken aan de honda civic
Echt zo jammer dat zo’n geweldige auto zo’n draak van een styling heeft.
De techniek verdient beter!
doet me denken aan ford focus die hatchback
typisch model waar de ware aard in de techniek zit. De buitenkant is meer een moetje.
Wat heeft iedereen toch tegen die kikkerogen? Ik vind dat echt niet mis. Speciaal, opvallend, dus past goed op een auto die speciaal en opvallend is…

http://www.nextcar.com.au/h.i.subaru.impreza.wrx.sti.2002.jpg
Ik moet ineens aan volvo denken…
@smasters: heb ik ook wel eens, volstrekt willekeurig midden op de dag…

maar ik kan niet zeggen dat dat iets te maken heeft met deze Subaru.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).