Volvo Concept Universe gaat NIET in productie

Auteur: , 25 Reacties

De Duitse 3 kunnen weer rustig gaan slapen, Volvo zal voorlopige namelijk niet met een concurrent voor de S-Klasse, 7 Serie of A8 op de proppen komen. Toen eerder deze week de Concept Universe werd onthuld dachten Volvo fans wellicht dat er eindelijk een echt topmodel zou komen, maar dat is dus niet het geval.

Volvo CEO Stefan Jacoby heeft in Shanghai namelijk tegen journalisten verteld dat er in de midden- en langetermijn planning van Volvo geen ruimte is voor een grote sedan. Wel zal Volvo het platform van de Universe gaan gebruiken voor hun toekomstige middelgrote en grote modellen (S60 tm S80?). Het platform heeft de naam SPA (Scalable Platform Architecture) meegekregen van Volvo.

Daarnaast een nieuwe 2.0 viercilinder motor ontwikkelen met vermogens die uiteenlopen van 150 pk tot 320 pk. Het nieuwe platform en deze nieuwe motor zullen in 2014/2015 op de markt komen (de nieuwe S80?). Volvo heeft daarnaast ook nog bekend gemaakt dat ze de komende 5 jaar maar liefst $11 miljard gaan investeren in het ontwikkelen van dit nieuwe platform en motorenfamilie.

Ook zal er minimaal 1 nieuwe fabriek in China gebouwd gaan worden. Dit moet er allemaal voor zorgen dat de verkopen van Volvo groeien van 373.525 (2010) naar 800.000 in 2020. (via: autonews.com)

Volvo Concept Universe video25 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Vind het contrast nogal groot, vanvoor relatief hoekig en vanachter vloeinde lijnen. Nee niet echt mijn ding.
jammer ,het is weer is wat anders en het ziet er veelbelovend uit.
Pff, gelukkig niet zeg! Die voorkant oogt echt ontzettend ouderwets in mijn ogen. Vind het helemaal niks.
@Maurice16:
Ale, er staat weer geen ster of bmw-logo op en het is weer niet goed. ik vind dit een lekkere bak, zoiets zouden ze moeten doorvoeren in de toekomst!
Het leek een beetje op een concept uit de jaren 90.
Enigszins wel positief nieuws… Want om eerlijk te zijn.. dit is het toch niet hoor.. Is niet echt m’n smaak.. Ziet er redelijk bombastisch uit..
Die voorkant is echt verschrikkelijk lelijk en die achterkant juist weer vrij mooi, beetje raar.
Voorkant is net een tikje te veel ge├»nspireerd door de P544. Maar ik vind ’t wel wat hebben. Niet dat dat wat uitmaakt, blijkbaar… ;)
wat een afzichtelijk ding, het ziet er uit als een her├Âine verslaafd frankensteinmonster tijdens een LSD trip.
@MrSkyline: Dat klinkt totaal niet Volvo!

OT.
Vind ’t wel jammer, volgens mij kunnen ze hier wel degelijk iets te bieden! Nou vind ik het Concept ook niet om over naar huis te praten maar het is natuurlijk wel een concept!
Maar goed ook want dit ziet er niet uit! Plus dat ze (nog) niks hebben om dit op te bouwen en een nieuwe platform moeten ontwikkelen (of kopen?).
11 Miljard is wel serieus geld voor Volvo. Ik kan me herinneren dat de ontwikkeling van de 850 3 miljard kostte en dat was het duurste project voor Volvo ooit. Hopen dat er weer leuke auto’s komen de komende jaren.
@floryn: De 850.. wat een heerlijke auto was dat toen die uit kwam. Ben toen naar de onthulling geweest in 1991 in een kasteel. Wat gaaf. En wat klonk die 5 cilinder lekker. De auto waarin ik voor het EERST van mijn leven harder als 200 KM/H heb gereden. Een speciaal moment in een speciale auto.

http://www.marktplaza.nl/images/2/28/12612228.jpg
Er ontgaat mij iets. Volvo maakt bekend geen grote sedan te gaan bouwen. Ze komen wel met een concept Universe. Wat zijn de afmetingen van deze concept dan? En welk doel dient die dan? Om te laten zien in welke richting de nieuwe S80 straks zal gaan verschuiven?

Had ik in het vorige topic dus toch gelijk door meteen mijn verwachtingen af te zwakken in de richting van een 5, E en A6 concurrent. Blijkt dus ook waar. S en 7 is toch (nog) te hoog gegrepen.

Ben wel benieuwd naar de aandrijfvorm van het SPA platform. Wordt dat een RWD? Back to the old 960.. Of een AWD?
@Freewarefreak: Gaaf mijn eerste 200 plus was ook in een 850. Fijne auto’s.

Ik weet niet of Volvo nu grote auto’s moet willen maken. Kleine auto’s zijn ook serieuze business en het is tot nu toe onmogelijk geweest om gevoelsmatig een concurrent in de middenklasse te bouwen. Een goede (jaloersmakende) opvolger voor de S80/V70 is nu veel belangrijker en de S40/V50 kan ook niet lang meer mee.
De mijne in een S40: mag ik nu ook bij de I-popped-my-200-cherry-with-a-volvo-club?
vind het wel jammer !
was benieuwd hoe volvo het in deze klasse zou gaan doen.

rij zelf al jaren volvo (c70, v70r, xc70), heb onlangs in een nieuwe S-klasse gereden, maar volvo is toch nog lang geen mercedes..ze hebben nog een lange weg te gaan willen zij zich met mercedes willen meten.
Wat ontzettend jammer, ik vondt het echt een geweldig idee en concept , toch raar dat ze een concept bouwen maar zonder enig doel??
Of het is gewoon zandstrooien in de ogen van de concurrentie, dat is nog beter, als men het niet verwacht en het komt toch, is het echt lachen.
mooi zo, hij is hondslelijk.
Nu maar hopen dat het design van dit concept ook de prullenbak in gaat, Volvo is net zo goed bezig.
@Atenza: de neus is echt het ergste de zijkant en achterkant kunnen er nog mee door
Ik vind het concept niet geweldig mooi maar ik hoop wel dat we wat van die design richting gaan terug zien op de nieuwe modellenreeks.
Zelfs niet op de lange termijn? Geloof ik niets van. Over 3 jaar steken de eerste geruchten weer de kop op, en over 8 jaar staat er een grote Volvo klaar, groter dan de S80 dus. Misschien alleen voor China, maar dan nog, een grote Volvo…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).