Toyota: productie pas eind 2011 hersteld

Auteur: , 15 Reacties

Ja, zo is er voor VW natuurlijk geen kunst aan om de grootste te worden.

Goed, bovenstaande is een beetje gechargeerd, en bovendien verkoopt GM nog altijd meer dan Volkswagen, maar het mag duidelijk zijn dat de aardbeving en tsunami van maart in Japan een ontzettende schade hebben aangericht. In de eerste plaats natuurlijk qua mensenlevens, maar ook economisch. Toyota liet vandaag weten dat het verwacht ten minste tot november nodig te hebben voordat de productie in binnen- en buitenland weer als tevoren loopt.

Het ergste schijnt achter de rug te zijn, en verwacht wordt dat de productie in de zomer weer goed opveert. Dat mag ook wel, want momenteel wordt er in Japan op ongeveer 50% van normaal geproduceerd, en in de VS en China is dit getal zelfs 30%. Als je dit vertaalt naar een jaarcijfers en je gaat uit van 50%, dan hebben we het over meer dan 4 miljoen auto’s. Hoeveel er daadwerkelijk minder geproduceerd zullen worden is nu nog moeilijk te zeggen, maar ik zou er niet raar van opkijken als het een aantal met 7 cijfers gaat worden. (via Automotive News)

Bij de wederopbouw worden eerst de pijnpunten in Japan (waar het hart van de Toyota-productie ligt) aangepakt, waarna de rest van de wereld zal volgen.

Overigens, en geheel terzijde, haalde ik in het begin van het artikel GM even aan. Ter aanvulling op dit topic: het salaris van CEO Dan Akerson werd gisteren bekend: hij schuift over 2010 ruim 1,7 miljoen euro (2,5 mln dollar) voor zijn werkzaamheden bij de op een-na-grootste autofabrikant ter wereld, een fooi vergeleken bij zijn collega Mulally van het veel kleinere Ford, maar we hebben het natuurlijk wel over een bedrijf dat via het staatsinfuus heeft overleefd. Zijn tijd komt nog wel.15 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
En mensen die normaal een Toyota hadden gekocht zouden nu een VW kopen?Dacht het niet ,denk dat die eerder voor booming Hyundai gaan .
@norge: Idd, VW gaat het nog moeilijk hebben met Hyundai-Kia. Het enige wat ze nog nodig hebben is een luxe-merk (Genesis?)…
@Esprit_de_Flandre: Genesis komt er aan ,meer als tegenhanger voor Audi :)
@norge: Mja, weet niet. Je hoort nu en dan geruchten, maar nooit lang, en nooit echt serieus. Ik twijfel dus of Genesis er echt aan komt, hoewel het DE logische stap zou zijn…
en dat gepaard gaan met opnieuw trg roepacties(cfr: http://www.hln.be/hln/nl/927/Kanaal-Auto/article/detail/1254169/2011/04/22/Zoveelste-terugroepactie-Toyota-300-000-4×4-s-terug-wegens-airbagprobleem.dhtml)

maar vind ik niet erg, er zijn al veel te veel priussen op de baan
@Jantje_555: Goh! Had daar een Amerikaans merk nou ook geen last van? *knikt naar de Ford F-150*…..
Maar gelukkig hebben wij daar geen last van… het is toch maar in USA.
@G-Ammo:

Mercedes had laatst ook ’n terugroepactie met de ML…maar daar hoor je niks over.
@Jantje_555: Dus een bedrijf dat een product maakt dat populair is moet afgestraft worden?

AB’ers aller landen, verenigt U. Laten We Apple Stores in de as leggen, laten We allen samen Microsoft Windows desinstalleren, laat Ons allen stemmen voor den partij Wit2000, en verwijder alle zenders van Uwen TeleVision toestel behalve WTV, verbrandt Gij allen Uw CD’s en haalt Uwen kassetteken van Sandra Kim boven…
Sowieso dat Toyota met haar ijverige japannertjes daar wel iets op vindt. Ze zullen het laatste kwartaal produceren op 150% ofzo en dan zoveel mogelijk inhalen. Het doet je natuurlijk wel stilstaan bij het feit dat je hoofdfabriek erg belangrijk is en er dus weinig voorziening is voor onverwachte gebeurtenissen…
Doen ze nog snel, eind dit jaar gelijk weer op volle toeren draaien…! Verwacht ook niks anders van het beste merk ter wereld ;)
@G-Ammo: best verkopende*
@KaCh1ng: Ook dat nog is! :D
@KaCh1ng: En tot nu toe ook wel beste…

Ja, het is zuur. Jij zou natuurlijk willen dat die beide termen op VW zouden slaan, maar dat doen ze, voorlopig, niet. Maar wat niet is kan nog komen natuurlijk…
Japanners zijn redelijk buigzaam. Dit komen ze altijd daar te boven. Je moet echt met iets groots komen wil je ze klein krijgen zoals je weet wel.
@tarquesh: Iets groots? Zolang er twee Japanners overblijven zullen ze het te boven komen. En het mogen zelfs twee mannen zijn. Die zullen toch nog een manier uitdokteren om nieuwe Japjes op de wereld te zetten…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).