De Enzo van Fiat/Chrysler-baas Sergio Marchionne

Auteur: , 17 Reacties

Hij mag dan vaak het verwijt krijgen een veredelde boekhouder met een voorliefde voor truien te zijn, hij is ook gewoon petrolhoofd met een zwak voor Italiaanse pk-beesten. Laatst kwam The Serg hier mee aanzetten bij een persco, een zwarte Ferrari Enzo op Zwitsers kenteken. Jup, it's good to be the Fiat-king.

Seergio kwam onlangs even buurten bij Fiat’s testcircuit in Balocco. Afgezien van het feit dat hij in een 660 pk sterke Enzo kwam aanrijden, ontkrachtte hij daar ook de geruchten dat het kreupele Fiat-dochtertje Alfa Romeo pas in 2013 op de markt komt in de Verenigde Staten. Volgens Sergio ligt de boel op schema en moet het merk volgend jaar al voet zetten op Amerikaanse bodem. We zijn benieuwd of ‘ie gelijk krijgt.

Met een basis jaarsalaris van 3,47 mln euro is het natuurlijk leuk shoppen in supercarland. Oké, zijn collectie haalt het waarschijnlijk niet bij die van mede-kemphaan Ferdinand Piëch, maar in de Zwitserse garage waar deze bolide wordt opgeslagen schijnt ook een Alfa 8C Competizione te worden warmgehouden. Niet verkeerd.

Oh, en we mogen hopen dat hij zijn Enzo iets beter op de weg weet te houden dan de 599 GTB waarmee hij in 2007 een Renault hardhandig toucheerde.17 reacties

Zwart staat de enzo erg goed!
Moet men in zwitserland geen nummerplaat aan de voorzijde hangen? Of onbreekt het hier omdat die praktisch niet echt mogelijk is?
@zed: of de plaat ontbreekt omdat de eigenaar de boete wel wil betalen of omdat de politie de Enzo toch niet te pakken krijgt… Maar het zou handig zijn als Sergio Ferrari en Alfa opdracht geeft designs te maken waar ook gewoon een standaard Europese plaat op kan.
Leuke bedrijfsauto ;)
Prachtig een zwarte Enzo,de Sergio lijkt mij ook een leuke gast.Alleen spijtig dat ze met Alfa de verkeerde weg opgaan.
Vorig jaar een zwaar WTF-moment op Geneve,ik stond op de stand van Carrozeria Touring met iemand te praten,en spuig wat mijn mening over de imo niet geslaagde Guilietta.Blijkt nadien dat de 2de persoon die daarbij stond Marchionne in zijn trui was….

Trouwens wat bovenstaande fotOs betreft,waar gaan we naartoe als er op Balocco Jeeps worden voorgesteld….
@ICEFARMER:
Zo te zien heeft hij jouw kritiek wel ter harte genomen….. ;)
@desjonnies: Hij heeft hem toch op de markt gebracht.
Tegen die mannen van Touring had ik net gezegd dat ik hun Bentley Continental Flying Star ,de best of the show vond.

Waarop diene met die trui(Marchionne dus) repliceert,de Guilietta is toch ook een topper,daarna zij ik iets in de gengre dat de Guilietta op de markt brengen een vergissing was omdat hij niet genoeg Alfa uitstraalt.
Echt pas een heel stuk later in de dag heb ik mij gerealiseerd dat het hem was.
Anders zou ik het nooit zo in the face gegooit hebben,ik had het dan iets beter verpakt…..
@ICEFARMER: waar we naartoe gaan is dat jij gewoon in je polo blijft rijden. En de Jet…die gaat goed dus maak je niet druk, je zult haar toch nooit rijden.
Doe mij ook zo’n baan.
Ja veel Ferrari’s zijn mooi in het zwart.
Ik zag een paar dagen geleden een zwarte california en echt dat was heel erg mooi. Die auto ziet er ineens totaal anders uit.
@Hirondelle: Zwart verbergt veel details, dat maakt de auto cleaner vind ik. Bij een California is dat wel mooier inderdaad. Voor deze Enzo? Ik weet het niet, voor mij moet dat ding gewoon rood zijn.
@Freewarefreak: je hebt wel gelijk mbt details enz. maar ik was toch aangenaam verrast door de zwarte california. Die zag er echt super uit in het zwart. Die Enzo zie ik ook liever in het rood bvb.
De FF is volgens mij ook mooier in het donkerblauw of zo…
Alhoewel ik onlangs in een Frans tijdschrift Auto/Moto prachtige foto’s zag van een rode FF. Hoe de foto’s genomen zijn maakt zo’n wereld van verschil.
Doe mij maar een rode Enzo
@agera: mij ook
Ik wil een oranje Enzo.
Met zo’n referentie kan je wel met droge ogen beweren dat een Thema niet veel verbruikt.
Zwart kan erg mooi zijn, maar op deze Enzo ziet het er gewoon saai uit! Waarom niet een spannend kleurtje? Of mat-zwart ofzo? Gemiste kans dit!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).