Video: linksplakkers van de weg duwen met de politie

Auteur: , 28 Reacties

Bumperklevers staan nog steeds erg hoog in de 'ergernissen top 10', maar wij roepen al tijden dat dit meer met linksplakkers te maken heeft. Dat oom Agent eigenlijk stiekem ook een broertje dood heeft aan rijdende lijken op de linkerrijstrook bewees de politie Haaglanden al eens, en hun goede voorbeeld is nu ook in het buitenland opgepikt. Deze Honda-rijder had het genoegen een State Trooper bijna op zijn achterbank te hebben.

Niet dat meneer of mevrouw iets door had, en dus moesten er sirenes aan te pas komen. Je medeweggebruiker van de weg douwen, ook dat lossen we samen op. Het geheel werd door een irritant schreeuwende Parkinsonpatiënt op camera vastgelegd, maar de kern is wel duidelijk lijkt me. Voor dergelijk rijgedrag krijg je bij onze oosterburen minimaal een maand rijverbod (meer is waarschijnlijk), en mag je in Nederland niet minder dan 550 (vijfhonderd-en-vijftig!) euro aftikken.

Of deze pliesies net als Steven Seagals tegenstanders ‘above the law’ staan weten we niet, maar ik kan me voorstellen dat hun chef niet zo vrolijk wordt na het bekijken van dit filmpje. Het zijn soms ook net mensen… (via Jalopnik)28 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Tsja, het is wel waar de linksrijden bumperkleven uitlokt, maar onnodig links plakken is van zichzelf niet gevaarlijk, bumperkleven daarentegen WEL.

Niet echt netjes van oom agent, dit. Wel lollig, niet netjes. Misschien krijgt het nog een staartje.
@bozewolf: onnodig links rijden leidt tot agressie , het is dus wel gevaarlijk
@KaCh1ng: Daarom zegt hij ook “van zichzelf” en jij zegt “leidt tot”. ;)
@bozewolf:
En het valt me echt op dat op Belgische wegen, de Nederlanders wEl links blijven te slenteren.. terwijl er in Nederland zelf belachelijk hoge boetes voor zijn..
@bozewolf: dan kun je ook wel stellen dat bumperkleven van zichzelf niet gevaarlijk is…. pas als er iemand remt ontstaat er immers een (grote) kans op een ongeval. Trouwens is extreem dicht achter iemand rijden minder gevaarlijk dan op een meter of 4, terwijl de kans op een ongeval vele malen groter wordt naarmate je de voorganger dichter nadert.. Gevaar en kans op ongeval worden door lui als Koos Spee op 1 hoop gegooid maar er zijn wezelijke verschillen.
@w0o0dy: Nee, nu draai je de redenering om, kameraad. Je kan niet van de voorligger verwachten dat hij niet remt omdat er iemand op z’n achterbumper zit.

Dat is een drogreden pur sang.
@bozewolf: Je snapt kennelijk niet wat ik zeg. Poging 2: fileparkeren met je ogen dicht is dat gevaarlijk? Lijkt me niet. Is de kans op brokken levensgroot, ja dat lijkt me wel. Er moet een duidelijk onderscheid zijn/blijven tussen een grote kans op brokken (groot risico, dom etc) en een grote kans op letsel (de voor de hand liggende uitleg van het woord gevaar). Zolang het snelheidsverschil klein is en blijft kan kleven niet heel erg gevaarlijk zijn. Wel verwerpelijk, dom, asociaal etc.
Het onnodig linksrijden zorgt OOK voor een grotere kans op ongevallen en is daarom/daarmee net zo goed “gevaarlijk” op zichzelf (zoals jij het verwoordde) als kleven. De overig weg/verkeerscondities maken het kleven daadwerkeliijk gevaarlijk. Onnodig links is “gevaarlijk” omdat het irritatie/frustratie en daardoor agressief/ongewenst risico gedrag oproept. En daarom is het verboden en verwerpelijk.
@w0o0dy: Ik zeg niet dat het goed is of niet bestraft moet worden. Linksrijden is nog steeds irritant en idd lokt het gevaarlijk gedrag uit.

MAAR, gevaarlijk gedrag uitlokken, bewust of niet, is nog steeds minder gevaarlijk dan het gevaarlijke gedrag zelf.

Ik mag hopen dat ik dat toch zeker niet hoef toe te lichten.

De houding hier op AB is zoiets van “jaja, bumperkleven is niet goed, MAAR DAN MOET JE MAAR NIET LINKS RIJDEN”.

Nee, dit is achteruit geredeneerd. Iemand met een mes uitschelden is ook niet slim, maar het is geen excuus om diegene dan maar lek te prikken.
In amerika is het niet gewoonte om automatisch baar rechts te gaan als ke niet aan het inhalen bent, rechts inhalen wordt daar niet bestraft, hun leven volgens het motto keep your lane
@aallex: dat verschilt per staat in amerika. Niet in elke staat mag dat. Dus ik gok dat dat daar niet mag.
@sjaakk: Ja want anders is het gedrag van de agent helemaal niet meer te verdedigen. Dan had hij er ook gewoon rechts langs kunnen gaan.

Ben benieuwd wanneer we die nieuwe Interceptors voor het eerst in het echt gaan zien. Wat een coole naam ook.. “de onderschepper..”

http://static.autoblog.nl/images/wp2011/ford-interceptor-police.jpg
In Amerika bestaat het fenomeen “onnodig links rijden” niet.
daar mag je op de autostrade langs rechts voor steken hoor..
keep your lane zoals aallex zegt..
wat praten die gasten raar
Die gasten zelf rijden volgens mij in een prius, want een toeren maakt dat ding joh..
Dit mogen ze hier wel eens doen.
haha dat ding maakt superveel toeren en komt voor geen meter vooruit
LOL EPIC actie. Eerst kleven en dan sirenes aan.
vervolgens zit hij op de rechter baan en rijd de agent vrolijk verder.
Thaaaaaaat’s right! Had ik maar zwaailichten, dan had ik die haat zaaiende linksplakkers ook eens aangepakt.
Eerlijk is eerlijk; Hijsgoed!
Hier in NL nog niet meegemaakt…
@Flatfour: Ik wel 1x. Een auto die op een 3baans weg in het midden bleef rijden. Toen kwam er een motoragent langs en die haalde hem links in, reedt toen naar de rechterbaan en liet zich weer helemaal afzakken, haalde hem toen weer links in en gebaarde dat de auto naar rechts moest. Pas toen deed hij het ook.
Topactie.Moeten ze hier ook doen.
Top actie inderdaad, in Nederland krijgt de rechts in haler een bon, terwijl je het probleem bij de wortels aan moet pakken, nietwaar?
Prachtig staaltje van echt politiewerk.

Het verkeer is niet meer dan opvoeding, hetwelk niet altijd beboet moet worden.

Elke strafrechts(tak) verdient efficiënte naleving. Helaas moet altijd alles geld opbrengen. toffe agenten hier die door hun voorbeeld ( of ze sneller rijden nog reglementair….pff.. ) laten zien dat dit niet kan.

Elke dag, elk moment, elke file ( je kan rechts sneller ) …..links en middenvakrijders….oooh my god …. waarom????
ja links plakken heb ik ook laatst gezien van een politie auto. Er was geen aanleiding voor en toch gingen ze met 130 over links bij een geopende spitsstrook waar 100 de max is en met zeer veel plaats in het midden en op de spitsstrook.
Wie zou t niet doen als ze de beschikking hadden over een politiewagen?? Is toch gwn een van de voordelen van het beroep als je het mij vraagt.
Kijk zo moeten linksrijders aangepakt worden!! lol

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).