Zo ziet 333km/u in een Corvette Z06 er uit [video]

Auteur: , 48 Reacties

There's no substitute for cubic inches. 427ci in dit geval, beter bekend als 7 liter. Goed voor 512pk. Dat accelereert rustig door tot ver over de 300km/u. We mochten het al eens vanuit toeschouwers-oogpunt zien, dit keer zitten we on-board bij de topspeed run.

De Corvette ZR1 is er al even en is sneller. Toch kan ik het niet vaak genoeg zeggen: de Z06 is zo veel meer auto. De brutale motorinhoud. Het feit dat de Z06 bij zijn introductie voor een schijntje al het exclusieve Italiaanse spul zoek reed. Gewoon zonder blaasinstrumenten en met een V8 die nog steeds stoterstangen gebruikt en een slag heeft langer dan er onder de platte motorkap hoort te passen. Conventioneel, daar doet deze Corvette gewoon niet aan.

Het snelst accelereer je weg in z’n 2. Bij onzorgvuldig gebruik eet de Z06 in 1 keer je koppeling op. Hap-slik-weg. Geeft niet want schakelen is toch niet nodig. Of hij nu 1000 of 7000 omwentelingen per minuut maakt, die V8 trekt er wel aan. Hij is natuurlijk wel zuiniger als je schakelt en met 130km/u en 2000 toeren in z’n 6.

Blijkt dus dat een goed los- en ingereden Corvette Z06 makkelijk voorbij de ‘fabrieks’ 319km/u trekt. Hoe dat er van binnen uitziet… (via GTSpirit.com)48 reacties

Ik heb gelukkig vorig jaar met een Z06 gereden en ik was erg onder de indruk. Wat een beest van een auto! Met 120 km/u en de wilen slaan nog door als je plankgas geeft.
Ik heb de 280km/u aan kunnen tikken en ik vond dit al zeer snel…laat staan 333km/u.
@rufctr01 *wilen=wielen.
Die gaat retesnel naar de 200. Lekker man.
Netjes maar het kan net zogoed een Geiger ding zijn.
Had het filmpje al gezien op YouTube.
Wat een geweldige autoweg daar in Duitsland.
Teringjantje lekker snel.

Toch blijf ik het wel beetje onverantwoordelijk vinden om met die snelheden “gewoon” in te halen.
En waar moet hij weer voor remmen op 1.13…

Precies… *mompelt iets met een geel kenteken*

Verder lekker heur! Ik ben niet verder dan 250 begrensd gekomen destijds…
@wanker: Hollander? Typisch.
en dn is het nog geen eens de zr1
en hoe ziet het eruit als je door een auto met dik 300 wordt ingehaald?
Want het is vreselijk snel, maar vanuit de cockpit LIJKT het mee te vallen.
http://www.youtube.com/watch?v=syWJbD1rf0Y
@g40freak: woeshhh..en wegistie!
@g40freak: jeeeeeemig !!!! Inderdaad scary !

Heb het zelf óók ooit zo meegemaakt in Duitsland, door een Ruf Porsche die ruim 300 ging…ik wou net naar de buitenbaan, maar ‘iets’ deed mij dat héél haperig doen…en terecht !
@g40freak: gozer krijgt gewoon een orgasme XD
@g40freak:

ja inderdaad. ik zat zo na te denken. vorige week toen ik over de duitse baan reed, werd ik in gehaald door een Mercedes E met, ik schat, 220km/h. dat zag er leuk en snel uit. maar 330. dat is gewoon ziek! het filmpje laat het al zien, maar in real life sta je versteld!
@g40freak: Ik schrok me rot! niet normaal!:o
Voor ons is het zeer leuk om te zien, maar het blijft spijtiggenoeg wel levensgevaarlijk…

OT: in het eerste filmpje lijkt het niet eens zo hard, maar pas als even tot je laat doordringen dat die “stilstaande” auto’s tegen 120km/h rijden, dan pas begin je een besef te krijgen van jou snelheid.

gewoon maf! :)
@g40freak:
ja damn dat gaat hard :D
wat een beest!!
Ligt het aan mij of lijkt dat wel mee te vallen aan 330 km/h ? de teller liegt vast niet, maar ik had het wel sneller verwacht.
@Bartholomeo:
hangt vaak van de camerahoek en kwaliteit af, deze camera neemt niet zoveel beelden per seconde
ik neem aan dat je verzekerd bent in Duitsland tot de 120 / 130 km/h…….

…..tot je een ongeluk maakt, dan ben je echt de klos (zelf als je het nog kunt vertellen na een ongeluk)….
@bigcar: goh… als je aan 300 kph een ongeluk heb is verzekering echt wel het minste van je zorgen op dat moment :p als ze uberhaupt al iets van je terugvinden :D
@bigcar: Tot 130 ben je verzekerd daarboven niet meer heb ik een keer ergens gelezen
@Aquios: je bent wel verzekerd, maar wanneer het ongeluk niet had plaatsgevonden al was de snelheid 130km/h dan ben je de sjaak..
@bigcar: Er is wel een adviessnelheid van 130km/u. Indien een aanrijding veroorzaakt wordt op de autosnelweg, waarbij één van de bestuurders harder reed dan 130 km/u is deze altijd verantwoordelijk voor het incident.
@ds3lover: dat is niet helemaal waar. Er wordt nog wel degelijk gekeken naar schuldvraag, en of het bij lagere snelheid voorkomen had kunnen worden. Maar het moge duidelijk en vanzelfsprekend zijn dat je wel enigszins een probleem hebt als dit je overkomt…
Ehm… ik wil niet moeilijk doen, maar volgens mij is die teller gewoon fake. Aan het snelheidsverschil te zien met de andere wagens rijdt hij op topsnelheid niet meer dan 240…
Ok, never mind. Ik heb het nog eens bekeken en het kan wel degelijk :)
HEEEEEERLIJK !!!!! Wat nou porsche ( kever ).
Bij 1:13 idd duidelijk een hollander pffff
@wilson: NL staat in duitsland ook voor Nur Links.
Staat dat ding niet gewoon in miles?
@hubertsluis: Je weet dat 333 mph zo’n 532 kmh is?
There’s no substitute for cubic inches? De uitspraak die je bedoelt is denk ik, there’s no replacement for displacement
Dát zouden ze nu eens verplicht mogen maken op nieuwe auto’s voor mij: een HUD in de voorruit!
Met al die flitspalen en trajectcontroles moet je meer naar de snelheidsmeter dan naar de baan kijken; bij zo’n hud zie je tenminste nog iets op de baan ondertussen…
@mee, op mijn auto zitten een paar knopjes waar mee ik mijn snelheid constant kan houden. Moet je een proberen, cruise control noemen ze dat.
@porsche928: Dat heeft in Nederland alleen niet zo’n nut, aangezien je dan iedere minuut mag remmen, omdat er iemand besluit om met 100km/u op de linker baan te gaan rijden…
Hij kleeft zelf ook wel erg links hoor… Wat als er net een Veyron aankomt die er langs wil?
Ik reed gisteren ook lekker op topsnelheid,
wordt ik alsnog moeilijk hard ingehaald… M5…
Zoals andere ook al zeiden komt het niet echt over als 300 maar kan ook aan mij liggen, overigens dat 2de filmpje komt veeeel beter over, damn das hard, je zal maar niet kunnen inschatten, zoals vele hier in nl, en dan heb ik het over verschillen van 20/30 km/h….. Verzekeringen vervallen boven een bepaalde snelheid in DE.. Welke dat is weet ik niet precies, maar ga voor het gemak uit van boven de 130 km/h, aangezien op vele snelwegen dat als “advies” wordt gegeven in DE!
Denk dat je zomaar een kilometertje of tien van die teller snelheid af kan halen .
Of is deze meter geijkt en 100% perfect?
Komt tie gelijk op zijn specificaties uit;)
yes geweldig oud filmpje maar wat een top auto, bekijk eens de recensie op http://www.autowereld.nl van de zr1 loopt de teller uit en volgens de tester klokt dat ding 350 km per uur.
Wat een moron (laten we het beestje nou maar gewoon bij zijn naam noemen). Als je dit op een lege weg wilt doen, prima, maar dit is spelen met andermans leven.
Ik ben al behoorlijk een fan van de Corvette maar dat filmpje is zo als het hoort.

De Autobahn vond ik eerlijk gezegd ook wel een beetje druk voor deze actie. Er zijn zat autobahnen waar het rustiger is zoals richting Ingolstadt.
Leuk als ie een klapband krijgt en vlamt er hem bij jou er met 300km/h per achter in… wat een mongool ga dan naar een circuit.
@schellekens006: Aan de ene kant heb je hartstikke gelijk, ik bedoel, je zou maar bij een gezinnetje naar binnen rijden met deze snelheid… Toch koop je geen Vette, die heel goed tegen snelheden bestand ‘moet’ zijn, om 120 mee te tuffen…
Wanstaltig snel apparaat. Heerlijk.
De Z06 zal best hard kunnen, maar deze opname is duidelijk fake. Kijk bv op 2:04 waarbij ie zogenaamd met 220 km/h achterop die station bak rijdt…die rijd echt niet harder dan 140, dus de Z06 dan, na die remactie, ook max 160 km/h.

Rij zelf vrij vaak in Duitsland en dan ook regelmatig (op lege weg) > 250 km/h, maar dan schiet je de auto’s aan de rechterkant voorbij, alsof ze stilstaan, dat is nu duidelijk niet het geval.
Dat 2e filmpje laat is duidelijk zien wat het snelheidsverschil is, dat zou je dus ook vanuit de Z06 moeten zien als je >300 km/h rijdt…..1e filmpje duidelijk fake dus. Zou fijn zijn als de redactie dit soort dingen eerst zelf even checked…
@TT225man: Dit zou best kunnen wat het eerste filmpje, maar veel van wat wij nu kunnen zien heeft met camerahoek te maken. (zoals Stino hierboven zegt). Vanuit een auto gefilmd lijkt het minder snel dan daarbuiten. Ik gok dat het echt is. Hij moet toch echt wel even remmen voor die ‘Blöde Holländer’ die NL rijdt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).