Geflipte milieu-fundi’s terroriseren Antwerpse 4×4’s

Auteur: , 126 Reacties

Gisteren doken ze opnieuw op. Een groepje autohaters dat zichzelf 'De Volgende Generatie' noemt en het noodzakelijk acht om SUV's (auto's die door deze hersenloze simplistisch als 'Jeeps' worden samengevat) onklaar te maken door minstens één band leeg te laten lopen.

Naar eigen zeggen hebben ze ongeveer 250 SUV’s in de binnenstad van Antwerpen aangepakt. Ventieldopje los, kiezelsteentje ertussen en weer dichtdraaien. Dit alles uit pure jaloezie om eigenaren van dergelijke auto’s op hun CO2-productie te wijzen. En ze lieten een briefje achter op de auto, met de volgende tekst:

“Uw band is niet stuk, de lucht is er enkel toevallig uit ontsnapt. Eventjes uw band oppompen en u kan weer rondscheuren in uw slorpende vierwieler. Het is ons volkomen onduidelijk dat u niet gedacht heeft aan de consequenties die deze wagen met zich meebrengt. Niet elke mens is even blind voor de wereld- en klimaatproblematiek als u. U zal zonder deze koolstofdioxide producerende vierwieler bijdragen aan een leefbare wereld zonder oververhitte paasdagen en stijgende zeeën”

Tamelijk arrogant, dat je denkt dat je met een auto invloed kan uitoefenen op het klimaat. Anyway, de Antwerpse politie roept gedupeerde op om zich te melden, zodat ze een goed beeld kunnen krijgen van deze groep ongewassen Arno Bonte-types.126 reacties

Mondjes open, zak kiezelstenen er in kieperen en mondjes weer dicht. Stelletje mongolen.
@FelixF: Kiezelstenen? Ik heb nog een paar liter beton staan voor dit soort “mensen”
@FelixF: Aftappen met antivries.
Lachen weer al die verhitte reacties in dit topic van de pubers te fiets
Allez, ze zijn toch nog zo lief om je band niet stuk te prikken. Dat zou natuurlijk niet groen zijn, want dan moeten er weer nieuwe vuile rubberdingetjes worden gemaakt…
@Esprit_de_Flandre: de treehuggers wilden aantonen dat ze hun ‘goed wies’ nog niet helemaal kapot is gegaan door alle soja producten
ik dacht als je banden goed op spanning waren dat juist de auto zuiniger wordt,

zelf denken ze daar dus anders over:P
Als ik een hippie dat bij mijn auto of zo zie doen, zal ik met alle genoegen hun banden leegprikken en gerust wat op hun auto krassen.
@Lucb: bespaar je de moeite, de enige auto die ze hooguit zullen ‘bezitten’ is een Greenwheels leenauto
Als Ik iemand dit zie doen kan die persoon zich melden op de eerste hulp zodat de kiezelsteentjes uit zijn maag gepompt kunnen worden.
Klootzakken ee; ze moeten het is wagen om aan mijn quattro 4×4 te zitten!
@philipzuidijk: Is quattro dan niet altijd 4X4?
@philipzuidijk: dat ze je vrouw van achteren naaien is nog tot daar-an-toe ! ;-)
@Megakix: :lol:! Seriously!
Leegprikken zal wel de volgende stap worden. Als ik zo’n huizenkrakende linkse boomknuffelaar, zo’n korenwolf houdende geitenwollensokken figuur in mijn vingers krijg, zal ik hem/haar de natuur eens van heel dichtbij laten bekijken. Door dat al die zg. milieu partijen en clubjes gesteund worden van onze belastingcenten krijg je dit soort gelul.
Wat als je een lexus suv v8 hybrid hebt, steken ze die ook lek? Lijkt me niet
@jobh:
Hippies weten niet wat hybride betekent, alles wat groot is en ze niet kunnen betalen is taboe (behalve de VW T1 ;)
@Captain: mooiste is nog, dat die t1 vervuilender is dan welke dikke SUV of hummer dan ook!
Mensen kunnen soms ook zo jaloers zijn omdat ze zelf met een fiat “doorhalen: multipla” panda opgescheept zitten..
@Captain:
denk je echt dat mensen die dit doen hippies zijn, dat ze met lang haar naar jimi hendrix luisteren en in T1s rijden?
geloof mij dat soort bestaat niet meer,
milieu ridders hippies noemen vind ik misplaatst om eerlijk te zijn
@six-trey:
dat weet ik wel hoor ;) tis maar bij wijze van spreken. Met hippies bedoel ik gewoon de groene partijen en volgelingen
@jobh: Waarschijnlijk wel, want het is nog steeds een V8, een overbodig grote motor dus, in een overbodig grote auto…
Eigenlijk moeten ze een tegenactie doen. Met al die 250 SUV’s keihard scheuren en lekker hoog in de toeren bijvoorbeeld! Ghehehe
@rubenpriest: en roetfilters en katalysators eraf halen natuurlijk
Tamelijk dom om te denken dat je met een auto GEEN invloed uit kunt oefenen op het klimaat.

Ik ben er voor dat mensen van elkaars spullen afblijven, daar niet van, maar om alle brandstof er doorheen te jakkeren alleen om maar grote stukken staal heen en weer te slepen en daarbij bij te dragen aan klimaatverandering vind ik ook niet echt wt je noemt sociaal.

En voordat je begint te zeveren dat ik een hippie ben, ik werk zelf in de olie industrie, ik verdien dus geld aan CO2 en mensen die in SUVs rijden.
@super: Je hebt gelijk, maar die mensen maken gewoon een keuze om een grote(dure) wagen te kopen, en zij zullen dat dan ook voelen in hun portefeuille. Dat geld gaat immers naar jouw portefeuille ;)
Wie vervuild betaald.
& als je echt bezorgd bent om het klimaat, richt je dan op GROTE vervuilers: schepen, fabrieken, vliegtuigen,…
simpel voorbeeldje: de F1 verbruikt in een gans seizoen de hoeveelheid brandstof van 1 enkele trans-Atlantische vlucht.

OT: Je moet gewoon van andermans spul afblijven! Steek hun voorruit vol met flyers, kan me niet schelen, maar richt geen schade aan!
BTW: al die auto’s van de pechdienst die deze SUV’s hun banden moesten oppompen hebben weer voor extra véél CO2 gezorgd. Dus het milieu is er niet beter op geworden, allen hebben ze nu wat media-aandacht gekregen.
Stelletje hersenloze “ik ga de wereld redden” kutmensen!
@vale46:

ik hoop niet dat je containerschepen bedoelt

die zijn helemaal niet zo vervuilend. het klinkt heel erg als je kijkt hoeveel brandstof er doorheen gaat. maar zet dat af tegen de hoeveelheid spullen en de afstand en het is maar heel weinig. Met vrachtvervoer per bijvoorbeeld vrachtwagen valt het in het niets
@timberleek: allerlei schepen eigenlijk. Per hoeveelheid verplaatste vracht zijn ze natuurlijk behoorlijk ‘schoon’. no offence!
Maar soms zie ik schepen varen en denk ik: “als ze daar nou eens een goed werkende roetfilter op zouden zetten, dan zou de wereld toch weer wat minder vervuild zijn”.
@vale46:
je vergeet dat de brandstofvoorraad eindig is. Als jouw nakomelingen straks de brandstof niet meer kunnen betalen omdat een stel rijke malloten het nodig vonden om het spul op te stoken in hun suvs zullen ze echt niet zo blij zijn.
@super: & als je alle SUV’s vervangt door zuinige wagens gaat dat leed 10 jaar verder worden opgeschoven(als het al zo veel is). Ook niet bepaald een eeuwigheid.
Dat zou geen oplossing zijn, maar gewoon uitstel.
@vale46:
10 jaar is op de tijdschaal van de olie-verbruikende mens heel wat. De olie-verbruikende mens is pas een jaar of 70 oud (ik weet dat de mens al langer olie gebruikt, maar ik bedoel het op grote schaal verbruiken er van voor allerlei doeleinden)
@super: Voor de duidelijkheid, alleen de eerste 4 regels waren voor jou bestemd, de rest is mijn ergernis over dat stelletje hippies in Antwerpen.
@super:Ik ben blijkbaar dom dan want ik ben er van overtuigd dat we met een auto geen invloed uitoefenen op het klimaat.

Ik zeg niet dat we de boel niet goed aan het vervuilen en verzieken zijn maar het klimaat is net een van die dingen waarop onze invloed maar miniem is.
@Hupke:
Het principe is erg eenvoudig, energie komt de aarde binnen via kortegolf straling (licht) en verlaat het weer via langegolf straling (warmte). CO2 laat kortegolf energie door maar langegolf niet, en werkt dus in feite als een ventiel. Per jaar voegt de mens ca 30GT (30000000000000 kg) CO2 aan de atmosfeer toe oftewel ca 4% van de totale (natuurlijke) CO2 cyclus. Je kan op je vingers nagaan dat dat op den duur fout gaat, en het feit dat het ene na het andere warmterecord gebroken wordt duidt erop dat het al redelijk aan het fout gaan is.
@super: en toch blijft zoiets niet waar. kijk naar het verleden met de temperaturen dat het toen ook al schommelde, LANG voor we olie begonnen te stoken. Dit heeft te maken met de stand van de wereld ten opzichte van de zon, want deze kan verder of dichterbij staan.

Heel veel mensen met die theorie die je bovenstaand opnoemt, hebben oogkleppen op, en redeneren niet logisch.
helaas…
@super:

Met je resonantie zit je nog wel goed. Zichtbaar licht kan CO2 niet laten resoneren en word dus doorgelaten.

Maar waar jij fout zit is te denken dat dat iets uitmaakt. Ongeveer 1% van de gassen in onze atmospheer zijn niet stikstof of zuurstof. Van die 1% is er bijna 4 promille CO2.
In die 1% zitten ook gassen als H2O,CH4,O3,… Die ook allemaal een frequentie hebben waarop ze resoneren en dus ook allemaal zogenaamde ‘broeikas gassen’ zijn.
En dat is al een heel tijdje zo en dat zal waarschijnlijk ook nog een heel tijdje zo blijven.
En wees daar maar blij om anders had je op je 5e al huidkanker van in de zon te lopen.


Waar jij je druk om maakt snap ik eigenlijk niet, je kijkt eens naar buiten het is warm, er zijn eens een paar rare stormen en je begint paniekerig te doen. Er is een rede waarom het klimaat is gedefinieerd als het gemiddelde weer over een periode van 30 jaar en niet als het gemiddelde weer over een periode van 3 jaar of 300 jaar.


Daarbij is een klimaat geen statisch iets, het verandert constant want er zijn zoveel factoren die niet constant zijn die er op inwerken. (baan rond de zon, energie gekregen van de zon, energie uit de aardkorst,…)

Maar vergeef mij ik ben nog altijd te dom om te begrijpen hoe jij kan besluiten met zekerheid dat de aarde opwarmt door de mens. Blijkbaar ken jij een tak van de wiskunde die uit vrij weinig gegeven met veel parameters toch oplossingen kan vinden.
@super: En je vergeet nog veel meer belangrijke dingen! Om er een paar op te noemen: de opwarming van de aarde begon al ver voor de industriële revolutie; de periode waarin we lekker massaal brandstof zijn gaan verstoken. Je vergeet zonnevlammen? Je vergeet dat er een groot gapend gat in de ozonlaag zat? Die overigens al een heel eind dicht is gegroeid (zoals de aarde zichzelf al miljoenen jaren weet te herstellen). En ook nog nooit gehoord van andere broeikasgassen? Om maar even waterdamp te noemen? ik wordt echt moe van mensen die denken de complete aarde te begrijpen. Het is zo ongelooflijk ingewikkeld, we weten maar één ding zeker, en dat is dat onze invloed klein is. Wij ZIJN de aarde, wij horen er bij! Dingen veranderen nu eenmaal! Alles veranderd. Van mobieltjes en auto’s tot het klimaat en sociale kennis. Van social media tot DNA testen. De hele wereld is in beweging, het klimaat ook, leg je daar maar gewoon bij neer.
Ik kan deze actie niet helemaal afkeuren.

Nee, dat komt niet omdat ik Belg ben,
en het komt ook niet door de uitstoot en het verbruik en dergelijke.

Het komt gewoon door de “I don’t give a fuck” mentaliteit van de bestuurders.
@SimonMc:
Veruit het grootste gedeelte van de brandstof die SUVs verstoken wordt gebruikt om de auto in beweging te brengen/houden, het gewicht van de inzittende(n) is verwaarloosbaar bij zo’n wagen. Als straks de brandstof op is (of steeds duurder wordt) kun je al die malloten die zo nodig enorme stukken staal moesten verslepen er voor bedanken.
@SimonMc: jij hebt gewoon een hekel aan een ánder soort mens…niet zozeer aan de auto’s….dus je mag blijven op AB ! :lol:
@Megakix: Hehe, oeps!

Lag dat er dan zo dik op? :D
Wtf dat zijn echt debiele mensen, moeten ze hun tijd niet gaan inversteeren in een (slechtere) groene toekomst.
Ik snap die mensen niet, het weertje was heerlijk de laatste week! klinkt als lang leve de CO2 ! :D
Maar even serieus; al die 2takt brommertjes en iets oudere auto’s stoten véél meer broeikasgassen uit dan een hedendaagse SUV… Maar hippies zijn nu eenmaal niet gesofisticeerd genoeg om zoiets te kunnen vatten. Ze gaan blind voor het idee ‘groener’ te zijn maar ze hebben geen technisch verstand van zaken
Dat tuig vergeet even dat autorijders hun uitkering en huursubsidie bij elkaar tanken.
Als ik iemand dit zie doen dan gaat ie met de lippen om de uitlaat heen. En dat is bij mijn SUV nog niet zo makkelijk. En dan even revven.
maken ze zo niet meer CO2?
Niet iedereen heeft zijn reservewiel of de mogelijkheid om zijn band zomaar op te pompen. Dan wordt touring opgebeld en komen zij met hun vieze CO2 makende “camionette” om jou band op te pompen :)
Mijn dank aan de “Geflipte milieu-fundi’s” om dit mooie landje op te warmen.
Ik ga verschrikkelijk lagen als die gasten de banden van een cayenne hybrid leeg hebben laten lopen! :D
Tamelijk asociaal en dit soort militant gedrag verdient straf, maar de nuance in dit artikel is ook even verdwenen. Beetje koffietafel.
@floryn: voor méér nuance zie http://www.prive.nl ;-)
@Megakix: Bedankt haha. Als dat de bron is, kan ik wel begrijpen hoe het artikel zo ultiem rechts werd.
Zijn ze nog niet aangepakt dan? Mensen, hoe sneller hoe beter, des te eerder zijn we ervan af!
Een mens ademt gemiddeld 900g CO2 per dag uit(328.5kg CO2 per jaar). Dus als ik 14 hippies afmaak mag ik jaarlijks 15000 km rijden met mijn G-klasse (300g/km) en dan ben ik nog steeds groen groener bezig dan een fietser!

Lijkt me een faire deal!
@soyuz: Je zal waarschijnlijk wel een heel pak meer kilometers kunnen doen dan. Tot hun dood zullen zelfs die hippies verantwoordelijk zijn geweest voor een pak meer CO2 uitstoot dan hun ademhaling alleen laat uitschijnen.
@soyuz:


Als je 14 hippies afmaakt kan je je er gerust nog een SL65 AMG bijzorgen voor woon-werk verkeer. Het methaan dat ze uitstoten door hun vleesloos hippiedieet telt dubbel mee. En het methaan/CO2 dat de koeien die ze niet zullen opeten in de toekomst uitstoten telt ook nog eens mee.
:lol:
@soyuz: Dit is gewoon de mooiste uitspraak ooit! Autoblog-VIP lidmaatschap voor deze man svp;)
Doet me weer terugdenken aan de jaren ’80, waarin hersenloze milieuschimmen zichzelf complimenteerden door alle bij Hessing geparkeerde auto’s te bekrassen en te beverfen. Volkert van der Graaf (de moordenaar van Pim Fortuyn) hoort ook tot die debiele groep debielen.
Domme achterlijke mensen die milieu gasten.
Ze kijken alleen maar naar de grote van de auto.
Er zijn genoeg kleine auto’s die meer uitstoten.
Zoals Top Gear bewijst in het volgende filmpje:

http://www.youtube.com/watch?v=CpjkpuPFaKQ

Klik door naar 2:37 om te zien wat ik bedoel.
@ascari15: Ik ga even mierenneuken : *grootte.

En lol, je zegt ” er zijn genoeg kleine auto’s die meer uitstoten” en je geeft als voorbeeld 2 breaks!

Maar ik begrijp je punt wel ! Je bedoelde waarschijnlijk niet zo zeer deze breaks, maar de “gewone” versie van deze auto. Je had beter misschien een C63 AMG kunnen geven als voorbeeld.

Maar eigenlijk heb je langs 1 kant dan weer geen gelijk.Je mag er prat op gaan dat die SUV’s, die in België zijn platgezet, voor 85% bestaan uit diesels.Genoemde BMW en Mercedes verbruiken meer, maar die diesels stoten gewoon veel meer vuiligheid uit!

Bekijk volgende pagina maar eens, je ziet direct wat ik bedoel :

http://nl.wikipedia.org/wiki/Benzine_en_diesel
@SimonMc: Whoops…juist het woordje meer moest in het vet staan.
@SimonMc: alleen het woordje meer moest in het vet staan.
@SimonMc: alleen het woordje meer moest in het vet staan !!!!!
@SimonMc: F*ck it, ik geef op.

Sorry autoblog voor de spam !
@SimonMc: Bedoel je dat alleen het woordje meer in het vet moest staan? :D
Ontopic: Vandalisme vind ik nog altijd erger dan wat meer CO2’tjes uitstoten. Trouwens, beter één SUV dan 3 hybride bakjes, het maken van de accu’s enzo nog uitgesloten.
@SimonMc: Bedoelde kleinere ipv kleine.
Mijn punt was:
Je hebt grote auto’s bv een Audi Q7 diesel 3.0 TDI.
Gemiddelde CO2 uitstoot: 195 g/km

En je hebt kleinere auto’s bv een bmw 535d.
CO2-uitstoot: 211 g/km

Ik bedoel dus dat je niet naar de grote van auto’s moet kijken. Iets wat milieu activisten wel doen en wat heet dom is!!!
@ascari15: Ik begrijp wat je bedoelt.

Maar het is wel zo dat bv bij een Audi Q7 de kleinste motor al een 3.0 TDI is, terwijl bij een BMW 5 dat een 2.0 diesel is, dus je bent bij de BMW niet verplicht van zo’n grote motor te kopen.

Tenzij je zo’n nep SUV koopt, zoals een Q5 of een X3, dan heb je ook een normale motor.
@ascari15: En nu de andere uitstoot? NOx-en enzo?
@ascari15:
Bedoeling van dat filmpje was net het omgekeerde. Om te laten zien hoeveel plezier je wel niet kan hebben als je die ‘SUF’ aan de kant laat…
soms snap ik de mentaliteit niet van mensen: is het te koud dan zitten ze te zagen en wanneer eindelijk de aarde opwarmt krijg je deze acties… nutteloos.
@ds3lover: Opwarming van de aarde wil nog niet zeggen dat het beter weer wordt. Door klimaatverandering gaat het bijvoorbeeld waarschijnlijk veel heftiger regenen en komen er tegelijk langere droogtes in Nederland. Niet echt een prettig vooruitzicht.
@jelmer: kan zijn, maar wat de meeste mensen niet weten is dat de grootste oorzaak van de CO² uitstoot gewoon het feit is dat mensen moeten ademen, dus ik zeg gewoon hetzelfde als bartholomeo XD
maar wel met telkens de nieuwe iphone rondlopen en flink facebooken. Een auto is slechts een van de vele onderwerpen van energie.
Idiote actie natuurlijk, maar ook idioot dat Ricardo schrijft dat je met een auto geen invloed op het klimaat uitoefent. Hij noemt het zelfs arrogant dat te denken. Het is pas arrogant om aan de hand van een middagje op google omhangen een complete wetenschappelijke theorie over klimaatverandering weg te zetten. Nederland gaat nog eens kapot aan het ontkennen van feiten.
@SimonMc

nee maar dan gaan mensen denken dat ik een Audi Quattro heb, maar ik heb een Audi met Quattro ;)
@philipzuidijk: geen audi met 4×4?XD
@nicktexel: Je heb het model “Audi Quattro”, en je hebt Audi’s met Quattro ( 4X4 ).

Dus hij heeft wel Quattro.
@SimonMc: weet ik zat je maar in de maling te nemen vanwege die reacties iets naar boven:P
Ik heb geen goed woord over voor deze linkse rukkers!
Linkse propaganda, dreadlock en wollen sokken in sandalen dragend volk! Jakkes! Zijn dit nou de door de overheid gefinancierde uitkerings trekkers die zich de hele dag druk maken over het kappen van niet FSC-goedgekeurd hardhout?!
Schiet ze eens af, scheel weer zo’n 900Kg per dag!
@RickB: Beetje raar niet, om over andere mensen ‘schiet ze eens af’ te zeggen. Als je overal waar je ‘links’ schrijft ‘rechts’ had gestaan was het demonisering, nu zie ik op steeds meer plekken dit soort idiote riedeltjes. Echt, doe normaal.
@RickB:
denk je echt dat dit links is? of dat mensen met dreadlocks milieu ridders zijn, wow onder welke steen kom jij? kan je even goed iedereen die rechts gezind is extremistische neo nazie skinheads noemen…
@six-trey: RickB is altijd al zon pannenkoek geweest die zulke dingen zgt. Laat hem maar met zijn linkse gezeik, de schavuit die de kloof tussen Links en Rechts zo gapend groot vind.

Schande voor mijn naam :(
’t zijn natuulijk zeer reactionaire lieden die verantwoordeljk zijn voor dit soort daden.
Mensen die het liest het communistische systeem terug zouden zien keren waar de staat voor ons denkt en doet.
Behalve voor henzelf natuurlijk.
Zij weten beter
Het zouden Hollanders kunnen zijn, die milieu activisten…..
En dat is dan weer 1 bandje meer vervuiling voor het milieu.

Tsssss domme gasten
@a3aan: dat je dan op televisie slimmer mag lijken wil niet zeggen dat je dat ook bent ! LEZEN, is leeg niet lek!
Gelijk hebben ze, totaal ovetbodige auto’s voor in de binnenstad.
@rebbels: Ga eens heel snel weg… Niemand bepaalt wat ik rij en waar ik dat rij, of iets overbodig is zou hier totaal geen rol mogen spelen. Als ik een SUV gewoon mooi vindt, graag hoog zit, de ruimte nodig heb, graag ook wat vermogen heb en 4×4 ook gewild is, who the f*ck ben jij dan om mij dat te verbieden wanneer ik met zo’n auto een keer de stad in moet? Of moet ik dan voor de keren dat ik in de binnenstad ergens moet zijn een EXTRA kleine auto erbij koop? Donderstraal een eind op zeg. Nu heb ik hier veel redenen aangevoerd om mijn standpunt te maken maar als er ook maar 1 reden is om een SUV te rijden moet dat gewoon genoeg zijn.
@Pordon: grootheidswaanzin is de enige verklaring om SUV te rijden in NL en SUV’s worden in de toekomst hopelijk steeds meer geweerd uit de binnensteden zoals nu ook al gebeurd, goeie zaak!
@rebbels: Lachwekkend ben jij, triest maar lachwekkend.
@rebbels: Stel, je woont op de buiten, hebt een paarden trailer & je moet eens op bezoek moet bij familie in de binnenstad…
“ohh nee, SUV’s mogen niet in de binnenstad!”
Ik weet ook wel dat bewoners van de binnenstad SUV’s hebben, en dat het die zijn (het is ’s nachts gebeurt) die ze plat hebben gezet.
Maar ik wou even duidelijk maken dat je SUV’s niet kan bannen uit de binnenstad.
& wie met een SUV rijd, betaald er ook voor, & met geld kan je groene dingen doen.
Gelijk ook even de compressorslang in de mond van deze hippie’s stoppen, als je de banden weer aan het oppompen bent. Dat zal ze leren!
Ik heb iets moois horen zeggen van iemand uit Antwerpen. Zijn vrouw moest met zijn auto gaan werken, die veel meer verbruikt, aangezien zijn auto lek stond + hij heeft de VAB gebeld om te komen voor zijn band/wiel want hij had echt geen tijd om er zelf aan te werken: wagen die meer verbruikt + extra verbruikende wagen van VAB => goed bezig gasten!
@Smul: Ja, dat vergeten ze dan helaas. Dit helpt op geen enkele manier het milieu! En de mensen al helemaal niet. Echt voor de volle 100% een domme actie!
ik ben ook geen voorstander van SUV’s (en eigenlijk alle auto’s) in de stad, maar ben niet akkoord met de actie.

in mijn koffer ligt trouwens een voetpomp, ff pompen en doorrijden.
of je nou voor of tegen SUV’s bent maakt niet uit.
of je nou wil dat onzuinige auto’s verdwijnen en dat de wereld gered wordt maakt ook niet uit.

BLIJF MET JE POTEN VAN ANDERMANS SPULLEN AF!

wat is daar zo moeilijk aan?

Nu zal ik wel weer afgeschilderd wordt als van alles en nog wat, maar als iemand ze betrapt en ze ‘aanpakt’ kan ik dat volledig begrijpen. achterlijke actie die heel hard aangepakt mag worden
Hoewel ik het afkeur en dom vind, toch denk ik dat het effect zal hebben. Een paar vrouwtjes die zo’n SUV rijden zijn nu eeuwig bang dat zoiets weer gebeurt en kopen in het vervolg weer een ‘nette’ auto.
hippies lek steken, kijken of hun C0 uitstoot daalt….
@Bartholomeo: die C0 zal nooit stijgen of dalen, gezien het CO2 is. Met een O, van Oxygen.
the-budel-guy
plat branden die mensen
@ zdev, misschien met een slang, opzetstuk en mondkapje dan maar.
Niet te vergeten dat een hoop suv 2 wiel aangedreven zijn.
@meneersander: omdat dat AmateurSUVs zijn, en geen echte SUVs :)
Als je zo’n auto rijdt dan betaal je in feite al meer aan het milieu mee dan een energiezuinige auto. Je gooit er meer benzine/diesel in waarover belasting betaald moet worden. Je geeft dus meer aan milieuvriendelijke projecten dan iemand met een zuinige auto, ligt er maar net aan hoe je het bekijkt :)
Goeie actie.
Hoogst waarschijnlijk een opgeblazen brulkikker.
Typisch Belgisch opgeblazen verhaal.
Het ver-band is duidelijk.
De wraak van de brullende kikkers.
Uitermate ludiek.
Eerst en vooral keur ik zoals de meerderheid dit soort acties niet goed. Hoewel ideologisch gemotiveerd blijft dit in mijn ogen vandalisme…

toch even een opmerking aan de autoblogredactie: moeten milieu gerelateerde onderwerpen altijd op zo’n spottende en negatieve manier benaderd worden? Ik ga me niet uitspreken over de impact van de auto op de CO2 uitstoot, beide kampen vinden genoeg bronnen (al dan niet wetenschappelijk) om hun gelijk te staven. Maar het constant gebruiken van termen als boomknuffelaars,muesli-auto’s en dergelijke, vind ik eigenlijk niet door de beugel kunnen. Ik weet niet of jullie gewoon een soort topgear stijl willen hanteren: rebels, boys will be boys… of dat jullie daadwerkelijk zo negatief tov het milieu staan. Aan de agressieve reacties te merken, maken vele lezers die nuance echter niet.

Mijn punt is dat de passie voor auto’s en milieubewustzijn niet per definitie tegenstrijdig hoeven te zijn. De autowereld staat voor bijzonder uitdagende tijden: de doorbraak van de electrische/hybride wagen! Voor liefhebbers van techniek zou dit toch een ongelooflijk boeiende periode moeten zijn! Maar ik lees hier vooral conservatieve reacties over de nostalgie van het geluid van een brullende V8! Een eeuw geleden hadden jullie waarschijnlijk gezeurd over de teloorgang van het geklop van paardenhoeven! :)
‘Green’ is the new ‘Red’
@solz?: heeft niets te maken met conservatief denken.
Deze electrische en/of hybride wagens hebben (nog) niets bewezen. De electrische auto’s zijn nog niet praktisch genoeg. kampen met problemen mbt de prestaties van de accu’s en daardoor de actieradius. Hybride is in de huidige opzet slechts een tussenoplossing i.m.o.
Dat Lyrische wat jij hier tentoonspreid over deze ontwikkeling is, wat mij betreft, nog wat prematuur.
Kom maar eens terug als dit soort auto’s, zonder hulp van de overheid, de strijd aan kunnen met de convetionele verbrandings motoren welke ons straatbeeld nu nog vullen.
Persoonlijk zie ik meer in de waterstof variant,zoals b.v. de Honda Clarity, waar ook een integratie met je huis/kantoor/werkplek plaatsvind. Energie verbruiken is namelijk niet iets wat zich beperkt to je auto.
Dat “de wereld redden” is zowiezo bullshit, de wereld overleeft het wel hoor als de zeeën stijgen en de temperatuur stijgt. Die teringactivisten zouden moeten zeggen “ik probeer de mensheid te redden”.
@V8Mustang: Inderdaad, worst case senario is dat we er zelf aan gaan. De kans dat dit door een vulkaan, een groot brok ruimtepuin, een gammaflits, een kernoorlog of wat dan ook gebeurt is vele malen groter! Als je de aarde wilt redden, begin dan bij iets dat zoden aan de dijk zet en niet bij een van de belangrijkste dingen in het menselijk leven, namelijk de infrastructuur en de manier waarop mensen zich verplaatsen. Er zijn 1000 andere punten waar je beter kan beginnen!
Ik vind het eigenlijk wel een goeie actie. Net zo zinloos als deze acties zijn SUV’s ook.

Ik vind dan ook dat iedereen die een SUV aanschaft en er nooit het terrein of onverhard mee in of op gaat er uit moet stappen en een normale auto zou moeten aanschaffen. Als iemand mij het tegendeel kan uitleggen(dus het NUT van SUV’s), dan kan ik misschien nog zeggen dat deze actie niet kan / kon maar tot die tijd vind ik het eigenlijk wel laconiek.

NB er is wel een verschil tussen SUV en JEEP. De laatste kan namelijk ook echt wat in het terrein.. Het gaat dus om het nut van SUV’s
@tvr1974:

Als alles nut zou moeten hebben kunnen we er beter gelijk mee ophouden. Niet meer op vakantie, niet naar muziek luisteren, films kijken ed. Er zijn nou eenmaal dingen die geen wezenlijk nut hebben, maar dat heb je soms wel even nodig in het leven. Waar blijft de lol anders?
@carmasterr: KIJK! Met jou kan ik praten! Niet alles hoeft een perfecte reden te hebben (hoewel SUV’s dat duidelijk wel hebben). Lol is een van de allerbelangrijkste dingen in het leven, en mensen die dat van anderen af willen pakken die verdienen zelf de lol niet. Ook niet van andere dingen!
Als ze ooit aan mijn auto durven te komen (als ik die zou hebben) zou ik hun even laten leeglopen!
fantastische actie!! nee ik ben geen milieu hippie maar ik haat suv.
@Panther:

Zou je hetzelfde zeggen als ze dat bij jouw geliefde voertuig doen?
@Panther: dat zeg ik, totaal overbodige auto’s!
Kijk mij eens 1,5 parkeerplek nodig hebben!
Kijk mij eens hoog zitten en op iedereen neerkijken!
Kijk mij eens achter je auto kleven, aan de kant graag!
Kijk mij eens door de woeste natuur die binnenstad heet zien rijden!
Kijk nou!
Jakkkes…
@rebbels: Jij wil zeggen dat andere auto’s nooit plakken? Dan heb je het behoorlijk verkeerd! SUV’s plakken het minst van allemaal! En dat is nog maar één van je onzinpunten.
@Panther: Jij keurt dit goed? Andermans spullen vernielen en saboteren? Ik hoop dat dit een opmerking is die je er per ongeluk uit gooide? Ik vraag me af hoe je hier over denkt als iemand voor een belangrijke afspraak of een noodgeval naar het ziekenhuis moet en zijn band ineens lek is!
Zullen we die jongens eens vertellen dat er nog een ander broeikasgas is dat zelfs voor een groter deel verantwoordelijk is voor de opwarming van de aarde… waterdamp… Ik ben benieuwd welke actie daar zal op volgen =p
@zoeleken: Vergeet vervuilende stoffen zoals zwavel niet, gassen als methaan die vele malen erger zijn dan CO2 en wat denken we van alle zooi die de natuur zelf uitstoot d.m.v. vulkanen? *zucht*
@Rebbels: wat ben jij toch slim zeg. Eender welke monovolume is even groot als de gemiddelde SUV. De meeste station wagons zijn zelfs een stuk langer. Bijvoorbeeld een Ford Kuga of een Land Rover Freelander zijn erg kort. Een Kuga is niet groter dan een Focus.
@rebbels/panther: En wat over MPV’s ?
De renault espaces/mégane scenics, Chrysler voyagers, Mazda 5’s, VW Touran’s / Sharan’s, Opel Zafira’s ?
Veelal hetzelfde nut als SUV’s, veel ruimte voor de kiddo’s, maar de bestuurder rijd 80% (of meer) van de tijd solo. De meeste SUV’s zijn tegenwoordig niet eens 4 wiel aangedreven en zijn dus eigenlijk MPV’s die hoog op de poten staan. Wat doen we daar aan? Persoonlijk vind ik die dingen veel afgrijselijker om te zien dan ‘jeep-achtige’ auto’s. Laten ze daar eens mee beginnen.
Herstel, verkeerde uitspraak “laten ze daar eens mee beginnen”. Sorry. Primair moet een ander met z’n poten van jou spullen afblijven. PUNT. Maar die ‘groene’ MPV’s zijn net zo slecht. Ook al is het een Honda Jazz Hybride of een Lexus RXh of straks de Prius MPV. Onnodig omdat mijn conclusie blijft. 80% van de tijd solo, dus onnodige ruimte.
Noodzaak SUV in de stad:

1: Verkeersdrempels worden steeds hoger. Mijn broer is al 2x zijn spoiler en 1x zijn uitlaat kwijtgeraakt!
2: Bermranden zijn tegenwoordig al 25 cm hoog, dus als je wilt keren door de berm (als het verkeer vast staat) heb je een SUV nodig
3: Gemeenten hebben geen geld meer. Dus ook niet voor onderhoud van de wegen en dat is goed te merken aan alle putten en kuilen.
4: Mijn vrouw heeft 2 hernia’s en heeft dus een wagen met hoge instap nodig,omdat ze in een stofzuiger niet kan zitten.
5: Ze rijden gewoon lekkerder dan een stofzuiger.
6: Door de 4×4, All Terrain Banden, abs, tc, etc.,etc., heb je geen winterbanden nodig.

Het heeft niets te maken met neerkijken op iemand anders, zoals een van de vele frustraten hier denkt. Ik rij SUV voor mezelf en mijn vrouw en voor niemand anders. Tengels af van spullen van een ander. Wat de een idealistisch noemt, noemt een ander -ik dus- terroristisch!
Ik ben wat ouder dan de meesten hier en er werd eind jaren 60 al geroepen dat de olie bijna op was. We zijn 50 jaar verder en er is meer olie dan ooit! Dus lazer op met je geleuter over olieslurpers en milieuverziekers, het is gewoon onzin. En al was het wél waar, dan nog gaat het nog steeds niemand wat aan in wat voor auto ik rij!!!
Moet je je eens proberen voor te stellen wat er gebeurt als we allemaal -lekker ‘groen’- te paard naar ons werk gaan…. dan komen we om in de stront!!!
Er zijn zo veel dingen “onnodig”. Neem voetbal, de domste sport ter wereld: 20 mannen rennen achter een bal aan en als iemand de bal heeft, schopt hij hem weer weg??? Maar ealiseer je je wel dat het ook de meest vervuilende sport ter wereld is? Al die voetballers rijden in hele zware vervuilende wagens. En dan de voetbalfans; die rijden in hele oude vervuilende wagens van wedstrijd naar wedstrijd. Alle voetbal-bobo’s vliegen in grote vliegtuigen achter de voetballers aan. En dan nog al die televisies die stroom verbruiken om naar het voetballen te kijken! Wanneer kunnen we de eerste acties tegen voetbal verwachten? Alle ballen leeg laten lopen ofzo?

Groen, was dat niet de kleur van de jaloezie?
@penthane: Helemaal gelijk! Ik was afgelopen 30 April al vroeg in Amsterdam, en het was maar goed dat ik in een Nissan Pathfinder zat! Aangezien het nogal druk was met mensen die kraampjes wilden opbouwen kwam de 4×4 regelmatig van pas om om auto’s heen te rijden, over de verschrikkelijk hoge randen die midden op de weg liggen! Zonder SUV waren we nooit op onze bestemming aangekomen!
“Uw band is niet stuk, de lucht is er enkel toevallig uit ontsnapt”: Blijf van andermans spullen af! “Eventjes uw band oppompen en u kan weer rondscheuren in uw slorpende vierwieler”: Rondscheuren? Dus mensen in een Prius doen dat niet? “Het is ons volkomen onduidelijk dat u niet gedacht heeft aan de consequenties die deze wagen met zich meebrengt”: Consequenties zoals veiligheid voor de kinderen van de bestuurder als ze naar school gebracht worden? “Niet elke mens is even blind voor de wereld- en klimaatproblematiek als u”: Nogal een generalisatie, maar de meeste mensen weten dat een auto weinig verschil maakt. “U zal zonder deze koolstofdioxide producerende vierwieler bijdragen aan een leefbare wereld zonder oververhitte paasdagen en stijgende zeeën”: Hoe dom ben je als je denkt dat CO2 een of ander klimaatprobleem veroorzaakt? Paasdagen warmer maakt en zeeën laat stijgen? Volgens mij heb je dan absoluut geen kennis van zaken en ben je net zo’n radicale activist als meneer Osama Bin Laden. Graag eenzelfde afloop voor dit soort personen! Of kunnen we ze nog redden? Cursus? Klimaat en milieules? Taakstraf voor het veroorzaken van overlast aan anderen? Ik heb er weinig vertrouwen in, maar zonder wat meer respect van dit soort types gaat de wereld pas echt ten onder!
Zielige mensen..
Dan zouden ze een Cayenne Hybride dus ook vernielen, terwijl die niet eens veel uitstoot heeft en ook nog zuinig is..
@subaruwrxsti: Dat is de ironie van heel de zaak. 4×4’s laten ze massaal afgaan terwijl het stikt van de Ferrari’s en Porsches in Antwerpen. Maar daar blijven ze dan weer vanaf.

Achteraf is gebleken dat het door copycats gedaan is want volgens de organisatie die de oorspronkelijke actie ondernam moet het ‘amusant’ blijven en dus niet te vaak gedaan worden. Copycats or niet, ik vind het nog altijd retards. We hebben zelf een Range Rover TDV8, het is ongelofelijk hoe vies die lui je bekijken als je uitstapt…
Denken dat de mensheid het klimaat kan regelen is echt zo fucking dom en arrogant! 4% van de totale C02 uitstoot is afkomstig van menselijke activiteiten, waarvan het transport per auto maar een heel klein deel van uit maakt. De invloed van C02 is sowieso niet alles bepalend voor het klimaat. De belangrijkste invloed op het klimaat komt van de zon en andere planeten in ons zonnestelsel, daarnaast heeft o.a. vulkanisatie zeer grote invloed op het klimaat.

Sinds de dino’s en de steentijd zijn er klimaatveranderingen geweest op aarde, de ene periode had je een ijstijd en tijdens de dino’s bijvoorbeeld een tropisch klimaat op aarde.Toen bestonden er uiteraard nog geen auto’s.Nu denkt de moderne mens opeens dat het klimaat kan veranderen omdat we douchen en autorijden?

Dat is hetzelfde als denken dat als we harder blazen bij het uitademen, dan i.p.v. windkracht 3 een 4 krijgen. Of als we met z’n allen gaan springen, dat we dan een aardbeving kunnen veroorzaken. Mensen gebruik uw gezond verstand en kappen met die C02 onzin.

Verder verontrust het me dat er zelfs op autoblog zoveel communisten zitten, denken dat jij of de overheid het recht heeft om voor een ander te bepalen wat voor auto iemand moet rijden, is vreselijk communistisch!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).