Audi Q5 Cabrio niet ondenkbaar

Auteur: , 31 Reacties

In 2007 presenteerde Audi voorzichtig de Cross Cabriolet Quattro, een voorbode van de huidige Q5. Opvallend was dat het om een dakloze vierwieler ging, en zulks zou Audi nooit op de markt brengen, toch? Niet te vroeg juichen, want er bestaat een kans dat Audi voor sommige markten toch met een SUV Cabrio komt. Lieve help, willen ze de Nissan Murano CrossCabriolet soms wat concurrentie bieden?

Vergeet BMW als koning van de zelfverzonnen nichemarkten, als Audi dit gevaarte op de markt durft te zetten dan overtreffen ze BMW qua wie-zit-daar-in-hemelsnaam-op-te-wachten modellen. En er gingen al eerder geruchten dat Audi wel interesse had om een productiemodel hiervan het levenslicht te laten zien. Audi USA tekenbaas Brit Steve wist ooit te melden: “als er maar genoeg vraag naar is, ongeveer 5.000 units per jaar, dan zou de Q5 Cabrio in kleine oplage productie kunnen gaan.”

En de autobouwer uit Ingolstadt ontkent het nog steeds niet. Wel moeten we erbij zeggen dat het voor, bijvoorbeeld, de Nederlandse markt een tamelijk onpraktisch model is. Maar in mooi-weer landen als de VS in de kans van slagen een stuk groter, zo denkt ook Audi.

Audi Cross Cabriolet Quattro

De proleten-SUV (jep, we hebben alvast een koosnaampje voor hem) zal dan als tweedeurs op de markt komen, met natuurlijk Quattro-aandrijving en een scala aan TDI- en TFSI-motoren, en beschikken over een linnen dakje. Geheel in de Audi-traditie. Het is overigens nog niet bekend hoelang het nog duurt voordat er iets in de showrooms staat wat hier op lijkt, maar voor je het weet zit Wouter al achter het stuur met een te grote zonnebril om het apparaat te rijtesten.31 reacties

Doe er meteen een mpv + bestelbus bij…(aka helemaal naar de kl*te).
Er bestaat toch al zoiets? De Jeep Wrangler is toch een een cabrio/jeep? Ook een Land Rover Discovery is er in cabrio. Dus een heel nieuw idee? Nee!
@larstl: De Wrangler is toch een off-roader // cult-mobiel // erg goedkoop in de US. Lijkt me stug dat je met deze Q5CCQ op een dergelijke manier door de poep kan crossen!
oh lekker fout, lepel er een v10 bi-turbo van een rs6 c6 in. helemaal compleet
Nu proberen ze ook weer BMW na te doen door nieuwe niches te zoeken, alleen denk ik niet dat dit erg succesvol gaat worden.
@Alpinaa: Lol, dit heeft niets met BMW te maken fanboy. Het hele concept van bedrijfsvoering heeft ermee te maken nieuwe niches te vinden die aanslaan bij de bevolking om verkopen/winsten te boeken.
dit gaat heel succevol worden, die murano cabrio zien we ook elke dag 27 keer…..niet dus
Vind Audi geweldig, maar ze moeten uitkijken.
“Wel moeten we erbij zeggen dat het voor, bijvoorbeeld, de Nederlandse markt een tamelijk onpraktisch model is. ”
.
Dat zou dan toch voor elke cabrio moeten gelden…?
ze kunnen ook overdrijven..
Premium lachertje?
een badkuip op wielen .
Eigenlijk had hij 5 deuren moeten hebben maar ik vind het eem best aardig concept vooral de achterkant, het is wel erg jammer dat de q3 erkomt, die is best lelijk
In Amerika vinden ze dit geweldig denk ik. V6, cabrio of coupe, suv, je kan offroaden. Why not?
@philipzuidijk: Offroaden… met dit? Hahaha… kijk hoe weinig ground clearence die heeft… da’s 2 meter rijden en je zit vast… m’n Yaris kan nog beter offroaden dan dit.
OT: Volgens mij weet Audi niet meer waar ze mee bezig zijn… dit ziet er echt niet uit…
@G-Ammo: SUV, SUC, SAV, SVP, allemaal namen die niets met off-road te maken hebben…
Deed me gelijk denken aan een Chevy SSR…
Als audi nou eens iets aan die lelijke muil gaat doen dan kan het misschien nog iets worden.
Ik vind de voorspatbord wel mooi gevorm maar naar achteren toe wordt het weer zo’n badkuip op wielen. Ik vind het een beetje een raar model, er klopt iets niet.
En dan die Russische ster op de velgnaaf, dat is een echte fail!
@rufctr01: In Russia, silly car sell goood…
ehm nee, liever niet. zum kotzen.
Ik heb hier toch mijn twijfels bij hoor. Wat is de doelgroep voor dergelijke auto’s? Vind het er vreemd (niet goed) uitzien. Denk overigens niet dat dit er komt..;
maken ze daar zeker ook weer een coupe versie van, als ze de Cross Cabrio af hebben dan gaan ze werken aan de Cross Coupe
Oer … En oeerrrrlelllijkkkkk. Hoe bedenk je het, stijlloze vertoning, schaamteloos een merk uitmelken. Zet maar een paar zwierige dames van lichte zeden op de achterbank, plus pooierachtige begeleiding voorin, dat is de manier om dit geheel te complementeren .. Wie bedenkt dit? En nog veel erger; opper VAG design Goeroe Walter da Silva heeft deze onder de radar laten schieten. … Onbegrijpelijk ..
En allemaal in koor: :lol: ! :lol: ! :lol: ! :lol: ! :lol:

Serieuzzz. Audi wil zich constant profileren met ‘quattro’. En dat is terecht, quattro is een sterke merknaam, en het jongste Quattro Concept zag er deftig uit. Dat ze daar eens mee doorgaan. Ze mogen gerust een off-road coupé of cabrio maken, maar laat het dan een echt off-road ding zijn, waar je een rally mee kan rijden. Niet dat dat veel gedaan gaat worden, maar het zou er zoveel beter uitzien dan de lompe dingen die ze nu proberen te slijten als ‘sportief’, bij zowel Audi als BMW…

Het artikel van een paar dagen geleden over Japanse concepts bracht mijn oog op de Nissan TrailRunner uit 1997:

http://de.acidcow.com/pics/20101001/concept_cars_37.jpg

Zo hoort een Off-Road-Coupé eruit te zien. Namelijk een echt Coupé-lijf, gewoon een stuk hoger op z’n poten en een stevige 4×4 onder. Noem dat dan maar Quattro…
Iedereen lachte de Murano Cabriolet uit, maar het is een niche, en dus zullen de Duitsers volgen. Die willen blijkbaar overal vertegenwoordigd zijn.

@ricardo: “het om een dakloze vierwieler ging, en zulks zou Audi nooit op de markt brengen”
Een dakloze vierwieler? Die hebben ze al wel hoor. A3 Cabrio, A5 Cabrio… (Bijna) Alle auto’s zijn vierwielers hè. ;)
Rustig mensen, hij is (nog) niet in productie. Ik wil eerst keiharde spyshots zien voordat ik zo’n vreemd project geloof!
Als die er zó uit komt te zien, dan mag Fikkie over zijn toebedeelde portie heenschijten….
Ok goed. De Audi Q5 als Cabrio interesseert me totaal niet.
Maar waar ik al wel jaren van droom is bijvoorbeeld een Mercedes CLS convertible. Of een Q7 convertible.

Ik zou ’t echt gaaf vinden, mits goed gedaan :D

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).