Geen verrassing: Je stuur is 9x viezer dan een WC

Auteur: , 45 Reacties

Je kan dus beter aan een WC bril likken dan aan het stuur van je auto. Dat je het maar even weet!

Onderzoekers van de Queen Mary University uit Londen hebben onderzocht hoeveel micro-organismen (zoals bijvoorbeeld bacteriën en schimmels) zich bevinden op het stuur van een gemiddelde auto en op de bril van een openbare WC. Zo werden op elke vierkante inch van een toilet gemiddeld 80 schadelijke organismen gevonden en op een stuurwiel maar liefst 700!

Dat is op zich wel te verklaren als je weet dat 1/3 van de ondervraagden aangaf dat ze slechts 1 keer per jaar hun auto van binnen (enigszins) schoon maakten. En 10% van de mensen zei zelfs dat ze hun auto nooit van binnen schoon maakten. Ter informatie: de kofferbak is meestal nog een stuk viezer dan het stuur.

Dus: hoe vies is jouw auto eigenlijk? En lik je liever aan een WC bril of aan een autostuur? (via: dailymail.co.uk)45 reacties

toch lik ik nog steeds liever over mijn stuur, maar dat is natuurlijk mijn mening :P
Haha toevallig van het weekend mijn auto van binnen gedaan. Incl stuur. Van buiten heeft toch geen zin met dat stuifmeel.
@Kvgorp: Haha, lekker actueel. :D
Elke week wordt mijn auto van binnen schoongemaakt(incl het stuur. Van buiten heeft nu toch geen zin.
@rufctr01: Auto schoonmaken, ik maak hem liever goor:

http://youtu.be/o9PXhdxJJKo
heb ik vaak gedaan vroeger, aan het stuur likken
@4991: Als je dat veel doet zullen er ook automatisch minder bacteriën opzitten natuurlijk.
@4991: Is ook een manier om het schoon te maken…
@Esprit_de_Flandre: da smaakte raar
maakt t ook nog uit of je een houten, plastic of leren stuurwiel hebt?
laue via Android app
@Flamingo: goed punt.

@Flamingo: ik zou denken van wel. Slechtste = stoffen, dan leren en houten valt best mee?
@As_long_as_it_is_fast: ja denk dat hout en leer helemaal niet zo goor is. is ook makkelijk schoon te maken.
alcantarea stuurtje zal ook niet zo best zijn
Ach ja, doe eens een toetsenbord.
Ik lik de WC zowieso al, dus ik sta veilig ;)
Mijn schatje wordt elke week binnen en buiten helemaal proper gemaakt :D miss you baby en morgen lik ik is goed aan uw stuur bwahahaha
laue via Android app
Drie keer per jaar word hij wel van binnen schoon gemaakt. Stuur even schoon maken en in de leder poets.
@Laue: en hoe vaak wordt je WC schoongemaakt?
@robbie:
Moet bekennen dat ik daar iemand voor heb die dat doet…. ja ik weet, ben lui.
Het viel me van de week toevallig op. M’n stuur eens goed schoon gemaakt met Dasty! Zo ontzettend zwart dat mijn doekje was!:P
Bang voor mijn stuur nu? Nee, dat het met al die mensen goed gaat betekent dat 700 nog een veilige waarde is. Maar ik durf nu wel met een gerust hart de wc schoon te maken. :D
@Citrofiel: Schoon te maken of schoon te lekken? Overigens denk ik dat het er veel toe doet in welke mate ze schadelijk zijn. Als die 70 van op toilet nu net gonorrea veroorzaken of diarree (als je eraan lekt) geef mij dan die van het stuur maar waar je mss even krampen van hebt.
@As_long_as_it_is_fast: Laat mij nou maar van het meest gunstige geval uitgaan, als ik daar gelukkig van word. ;)
laue via Android app
Vind overigens de “lederen”sturen van VAG altijd vet en Goor. Het leer is daar zo dun en stak over het Wiel getrokken dat het zo hard en glad aan voelt als één van plastic.
Morgen direct nieuw stuur kopen
@SuperVeloce: Niks van, wc bril op uw stuur zetten!
@As_long_as_it_is_fast: Goed plan. Doe maar, maak een foto, en drop hem op AutoJunk. Ik ben benieuwd… :mrgreen:
Eindelijk een goed excuus om een fris M-stuurtje in de Einzer te laten zetten!
Als ik het Britse stuk goed lees, is de kofferbak eigenlijk schoner: 700 beesten per vierkante inch in de auto, 1000 per anderhalve vierkante inch in de kofferbak.
Ik sabbel altijd aan mijn stuur in de file. Wordt dus 5x per week schoon gemaakt!
Even goed niezen, hand ervoor houden in automatische piloot, en rustig verder sturen. Van teveel je stuur schoonmaken wordt ie glad en daar valt niet mee te sturen.
In de zomer wordt het stuur rustig 65 graden in de zon en ’s winters ijskoud. Als bacterie zou ik eerder voor een wc-bril kiezen, lijkt mij.
Ten eerste is mijn wc bril schoon ten 2e is mijn stuur schooner dankzij die schoonmaakdoekjes waar ik mijn interrieur en mijn stuur continu mee(probeer, want ik woon in dat ding) schoon houd.
wie likt er nou een van beiden?
goed, dat je je auto eens van achter in de uitlaat neemt oke,of dat er mensen zijn die graag over de versnellingspook glijden kan ik ook nog iets bij bedenken, maar aan je stuur likken?? wat is daar nou lekker aan? geldt ook voor de wc! :)
Hoef me daar geen zorgen over te maken. Me pa wil m het liefst elke dag in nieuwstaat hebben. Ga maar na hoe vaak de auto dan word schoongemaakt hehe.
Dit is goed nieuws, we horenn van nature namelijk resistent te zijn.
Mijn ega is ook zo’n super-hygienisch dikke bleek, Andy, Ajax, Cif en Ammoniak dier dat ze altijd loopt te snotteren en te snuiven.
Ik ben een viezerik en heb nergens ooit last van.
Er gaan nu namelijk stemmen op dat al dat superschone slecht is voor de mensheid omdat we onze natuurlijke resistentie verliezen.
De sterkste kindertjes leven op de vuilnisbelten in India.
Het mooiste product dat ik ooit van mijn levenheb mogen verkopen warne bacteriën.
Bacteriën die poep aten.
Die verkochten we o.a. aan de Amerikaanse Marine voor hun slob-tanks (poep-pies vuilwater tanks)
Als de USS Enterprise met 5000 man aan boord drie dagen in een havenligt en zijn poep en pies loost in de rivier, kan’ie door de stront niet meer wegvaren.
Deze bacteriën eten poep en maken de slobtanks schoon.
zo schoon dat ze het water nog een paar keer konden zuiveren en het voor industriële doeleinden konden gebruiken aan boord.
Er zijn genoeg zeer goede bacteriën en schimmels te vinden, penecilline is ook een schimmel; helaas gebruiken wij liever chloor en andere zaken die de goede bacteriën doden.
Als we allemaal schoonmaakmiddelen zouden gebruiken die bacteriën bevatten, zou je een restaurant in het riool kunnen openen :D
Op mijn stuur zitten alleen mijn bacterien! Openbaar toilet daarintegen…
Idd geen verrassing. Toetsenbord is normaal nog vuiler. Wordt meestal nooit schoongemaakt.

Zelf mijn stuur schoongemaakt na de aflevering van Top Gear, waarin ze drie oude BMW 3’s vergelijken. En bij Hammond werden “faeces” gevonden. Daar ik zelf tweedehands rij, heb ik de dag erna eens grondig mijn auto schoongemaakt van binnen. Was toch eens nodig…
tsja je zal maar niks beters te likken hebben
Heel leuk om altijd te roepen dat iets viezer is dan een WC-bril, maar wc-brillen zijn gewoon verrassend schoon ja! Dus vergelijk nu eens echt dingen met elkaar? OF gebruik een ander referentiekader, want dit is niks.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).