Amsterdamse autoverhuurders helpen criminelen

Auteur: , 22 Reacties

Het leven van een huurauto is beslist niet makkelijk. Ze worden uitgebuit, afgetrapt, leeggeroofd en zijn vaak technisch niet in orde. En nu blijkt ook nog eens dat 90 procent van de bestuurders van een huurauto een strafblad heeft en volgens de politie helpen de autoverhuurbedrijven criminelen door hen te voorzien van steeds wisselende auto's.

De politie in Amsterdam heeft laten weten dat zeker twintig autoverhuurbedrijven actief aan het meedenken zijn met het boevengilde. Gewoon zorgen dat ze steeds een andere auto meekrijgen en niet te moeilijk doen over zaken als legitimatie. De criminele onderlaag van de samenleving betaalt vervolgens in cash, zodat ze ook niet te achterhalen zijn.

“Ze helpen mensen zich schuil te houden en misdrijven te plegen”, aldus de hermandad te 020. Het zou om de kleinere bedrijven gaan, maar namen worden niet genoemd. Wel was er een verhuurbedrijfje dat er tussenuit sprong en de huurauto’s zelfs op afluisterapparatuur en peilbakens controleerden voordat ze de vierwielers meegaven. (Kan je ook gewoon als uitstekende service bestempelen.)

De politie heeft aangekondigd strenger te controleren en doet een oproep bedrijfstak om niet aan deze praktijken mee te werken. Misschien was dat idee om vingerafdrukken te vragen van huurklanten dan niet eens zo gek, mits je geen reet om privacy geeft natuurlijk,22 reacties

Goh, de politie zou is meer naar rap-muziek moeten luisteren, daar wordt al jarenlang letterlijk geroepen dat criminelen auto’s huren om niet op te vallen.
@OJSpots: “feunen in een huurbak” zeggen ze dan idd haha
ik schrik er niet van..
Ween ween :'( haha smurfe
Prachtig, dat de politie (indirect) klaagt dat een bedrijfje de auto’s scant op dergelijk apparatuur. Ik geef ze groot gelijk: het is hun bezit! En misschien is het wel organisatie 1 die organisatie 2 wil afluisteren; dat wil je in deze kringen ook niet op je geweten hebben!
@autoblog danku voor de update van de iphone app. Het ziet er super en veel makkelijker uit ;)
@mortsel2640: ja fijn, kun je in je huurauto ook autoblog.nl lezen
Wat zou jij doen als verhuurbedrijf. Geld verdienen en winst maken of weigeren en falliet gaan ?
Niet meer doen hoor, zomaar auto’s mee geven aan klanten! Foei!
“En nu blijkt ook nog eens dat 90 procent van de bestuurders van een huurauto een strafblad heeft”. Die criminelen hoeven zich dus niet te legitimeren maar laten schijnbaar wel vol trots hun strafblad aan de balie zien, anders wisten we immers dit “feit” natuurlijk niet.
@mashell: Die 90% is dan ook volledig uit de lucht gegrepen volgens mij. Alsof een ‘gewoon’, niet-crimineel mens nooit een auto huurt…
Waarom staat er eigenlijk een foto van twee Darts bij? :twisted:
@norge: omdat die auto’s meestal gehuurd wordt:P
En niet alleen verhuurbedrijven, volgens een onlangs in een tv-docu geciteerde Jaguar dealer kon hij zijn handel anders wel opdoeken.
-edit: oprotten met je spam-
@rubenp: O, kan ik daar ook spots vinden van criminelen in huurauto’s?
@rubenp: spammende freewebs schraper ;)
Hehe, komen ze nu achter. Als iedereen van zijn zwart geld een dikke Mercedes zou kopen, val je natuurlijk zo door de mand. Als crimineel moet je zorgen dat je niks op je eigen naam hebt staan. Iedere week een andere auto huren is een bekende truuk.
Is het verboden auto’s te verhuren voor cash en zonder paper trail? Alleen beetje lastig met snelheidsboetes enzo, maar als dat in de prijs inzit, geen punt.
Ik zou ook geen klanten willen verliezen.
Verhuurd is verhuurd, geld is geld. Zonder criminele klanten zouden die bedrijven wellicht helemaal niet kunnen bestaan en zou de eigenaar dus geen werk hebben. Vanuit zijn oogpunt begrijp ik het. Los daarvan moet het eigenlijk natuurlijk aangepakt worden.
De politie komt er eindelijk achter dat alle grove schendingen van de privacy van normale burgers 0,0 resultaat hebben omdat die criminelen niet voor een gat te vangen zijn.

Moeten ze toch eens uit die catchken bus kruipen en echt politiewerk gaan doen.
Maargoed met dat knuffel rechtssysteem hier in NL valt aan echt politiewerk weinig eer meer te behalen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).