Autoblog video: Ferrari 458 Challenge racing

Auteur: , 25 Reacties

Binnenkort gaat de Ferrari Challenge Trofeo Pirelli van start, een nieuwe raceklasse waarin ook een Nederlands team vertegenwoordigd is. De jongens van Ferrari Team Holland gaan namelijk de strijd aan in hun oranje 458 challenge, en Wouter was erbij toen ze deze auto presenteerden op de kombaan te Lelystad.

De race-uitvoering van de 458 Italia is een stukje lager, iets lichter en plakt vooral beter aan het asfalt. De snerpende V8 in het midden legt 570 pk op de achterste slicks, en daarmee is dit een een soort van natte droom voor coureurs. Zo ook voor Rory Bertram van Ferrari Team holland, die Wouter een rondje meenam over het circuit. Benieuwd of onze 458-kenner (daarover later meer) de rit heeft overleefd? Bekijk de film op ABHD!25 reacties

Op het plaatje ziet ie er mooier uit dan op de AutoRAI. Daar vond ik ‘m niet tot z’n recht komen. Had misschien te maken met de Stirling Moss…
@Vanquish: idd!
Waar gaat het heen als je niet een op een circuit nog herrie mag maken?! Wel een hele gave bak!!
Een voorproefje van de test van de 458 vs SLS!
@rubenpriest: dat hebben die duitsers al eeuwen geleden gedaan…uiteraard is 458 de winnaar.
@vincenzo:ja idd, ferrari for the win(sls is ook ZIEK, maarja!)
458 challenge is 2 weekend’s geleden reeds gestart in Monza. zie http://www.italiaspeed.com/2011/motorsport/sportscars/index_55.html
Maar hier ging het waarschijnlijk over de Challenge voor zuid-europa en doen het FTH mee aan de Challenge voor west-europa.
Leuke reportage maar kan Autoblog niet ‘gewoon’ weer toffe auto’s testen op hun brillante wijze?
”Bosmuizen en dat soort figuren” hahahaha
@ericc en @vincenzo

Ik heb het over de 458 Italia VS SLS AMG test van autoblog die zeer binnekort op ABHD verschijnt. die wordt nog gemonteerd.
Ik zie potentie voor een Autoblog Test Track. 8) De eerste bocht van de kombaan kunnen we “Karssen Ɯbersteuer I” noemen en de tweede bocht “Karssen Untersteuer II”. ;)
Wie is die blonde kerel die van zichzelf vindt dat ‘hij maar weer eens wat met racen moest aan doen omdat hij van zichzelf vindt dat hij talent heeft’.. wat een blaaskaak om dat van jezelf te zeggen.

om dan heel nonchalant ook nog ff in de Ferrari chalenge te gaan rijden..alsof t niks kost.

Pappie sponsort weer zeker?
@neal: ‘Iets met racen gaan doen’ en je talenten gaan uitnutten kan slechts worden toegejuicht. ’t Is gewoon een baas. Een vrij forse baas, zo lijkt bovendien.
@neal: Ik kende hem ook niet en hij komt wat arrogant over. Ik heb hem gegoogled en het blijkt een succesvolle ondernemer te zijn. Zij pa staat in de Quote500, maar deze man schijnt heel goed zijn eigen geld te kunnen verdienen. Zo werkt het nu eenmaal, heb je veel geld dan kun je racen. Heb je alleen talent dan kom je er echt niet zonder sponsors. Hier een verhaaltje over de coureur in kwestie:
http://www.ondernemenjuistnu.nl/2009/07/rory-bertram-ondernemer-%E2%80%93-gedreven-door-passie/
Ze hadden vast op aandringen van de sponsoren zo’n fantasieloze livery aangebracht. Het is alsof ze eerst een “leeg doek” van homogeen oranje kleur hadden voorzien en vervolgens alle creativiteit verloren is gegaan ten gunste van de sponsoren. Zodat ze lekker prominent zichtbaar zijn op hun “reclamebord”. :?
@wolf

Wouter is op dit moment in Saint-Tropez een cabrio aan het testen. En de test van de 458 vs SLS komt z.s.m online! Geduld!
Zei hij nou echt ‘uitnutten?’
Saaie inhoudloze video
Saaie video en vreselijke muziek, wat ook een gedeelte van het motorgeluid weg had gehaald. Jammer.
@Rubenpriest.

Yoohoooo……….Kan ik bij deze een verzoekje doen?
Audi TTRS MTM 370 pk (met instelbaar middendiff.) versus M3? PLEASE
@wolf:

Haha. ik ben niet van Autoblog. Had je het aan Wouter moeten vragen @ de AutoRAI ;)
@rubenpriest. You got me. Ik ben wel op RAI geweest maar in de avond. Wouter lag toen al met z’n voetjes op de bank, denk ik.
Maar heren Autoblog. Mijn verzoek blijft staan.
Nou, vooruit. Omdat ze oranje-met-een-vlaggetje zijn en dat patriottische gevoelens op zou moeten wekken: Hup Ferrari Team Holland!
LOL oogjes @3:06

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).