Inden maakt van je SL65 AMG een Black Series

Auteur: , 12 Reacties

Hoewel de logica ervan me een beetje ontgaat, is er al een flink aantal tuners dat zich op AMG's 65-modellen heeft uitgeleefd. De 6 liter biturbo V12 levert standaard 612 pk en 1.000 (1.200) Nm, weinig reden tot klagen zou je zeggen. Het enige dat zou kunnen knagen is dat je geen Black Series (BS) hebt, en hiervoor lijkt dit model van Inden Design dan ook precies gemaakt.

Om te beginnen heeft de SL een donorstuur uit de BS ontvangen, zodat je als bestuurder in ieder geval jezelf voor de gek kunt houden. Aan de buitenkant volgen de wielkasten het recept van de BS, want ze zijn een flink stuk breder. Voor extra koeling wordt gezorgd middels een aantal zwarte gaten achter gaas in de voorbumper. Langs de zijkanten worden nieuwe skirts geplaatst en aan de achterkant komt een gewijzigde diffuser en een spoiler te zitten.

Lichtmetaal wordt in de maat 20″ geleverd, met daaromheen 265/30 en 325/25R20 asfaltplakkers. De toch al niet hoge SL wordt met 45 mm dichter bij het asfalt gelegd, en natuurlijk mag een krachtkuurtje niet ontbreken. In plaats van 612 levert de SL65 nu, net als bij de White Angel, 680 pk, en bovendien is de begrenzer er af gesloopt, dus 300+ moet nu een eitje zijn. De herrie die je dan produceert wordt op je voorliggers afgevuurd door een paar Black Sapphire uitlaatpijpen.

Mercedes SL65 AMG Inden

Als je hem voor het eerst in het echt wilt zien, dan kan dat tijdens het Tuning World Bodensee-evenement, begin mei. Nu kan ik me voorstellen dat je alleen voor een SL niet naar Duitsland afreist, maar misschien wel voor Germany’s Next TuningSchlampe, oftewel de nieuwe Miss Tuning, die daar ook dit jaar wordt bekroond. Of ze een waardige opvolgster van Kristin Zippel hebben gevonden zullen we daar beleven.12 reacties

“De herrie die je dan produceert wordt op je voorliggers afgevuurd door een paar Black Sapphire uitlaatpijpen.”

Uitlaten die naar voren wijzen? Lijkt me niet het meest efficiënt. ;)
@Citrofiel: Ach nee dat is de nieuwste generatie EGR systemen ;)
Haha (bs) bullshit dus!
disgusting !
Heeft die nu 1000 of 1200 Nm standaard? En ligt die nu 45 mm dichter bij het asfalt of ligt hij nu op 45 mm van het asfalt wat lager is dan voordien?
waarom toch die afschuwelijke velgen…
Die is dikker dan mijn auto.
@valleyman: 1200 standaard, maar begrensd op 1000. Meer trekt de bak niet. Leuk is wel dat je zo die 1000 op een heel toerenbereik beschikbaar hebt.
@mout: dit is dikker dan bijna iedereen (+-99%) zijn auto?
Haha nee hoor, mijn 518 heeft 20000 pk en 50000 Nm, wel begrensd anders trekt de baan het niet…
Handig voor als je een sl65 black series cabriolet wil.
@m_a_r_c_o: Ja, maar dat is dan ook nog wel het enige.
Waarom die bokshandschoenen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).