Sportwedstrijden zorgen voor meer auto-ongelukken

Auteur: , 8 Reacties

Dat sport(en) levensgevaarlijk is wisten we uiteraard allemaal al, maar nu heeft een nieuwe onderzoek ook nog een aangetoond dat sportwedstrijden ook nog eens zorgen voor meer crashende auto's. Hoe dat precies zit?

Als je favoriete voetbalteam heeft verloren is de kans maar liefst 133% groter dat je om het leven komt bij een auto-ongeluk. Onderzoekers van de North Carolina State University hebben maar liefst 271 ‘belangrijke’ sportwedstrijden onderzocht en gekeken in hoeverre er een toename was in de hoeveelheid verkeersdoden in de thuisstad van het verliezende team. En daaruit kwam dus naar voren dat als een team verloor er veel meer verkeersdoden vielen.

Het zal geen verrassing zijn dat overmatig alcoholgebruik vaak een rol speelt bij deze ongelukken. Als je favoriete team heeft verloren kan je dus maar beter niet in de auto stappen. Want als je zelf niet crasht kan je altijd nog aangereden worden door iemand anders. We hebben je gewaarschuwd! (via: usatoday.com)8 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Vraag me af hoeveel meer ongevallen er precies 17 jaar geleden geweest zijn.
@Hupke: Wie verloor 17 jaar geleden… ?
@Esprit_de_Flandre:

1 mei 1994 is Senna verongelukt. Die heeft toen die dag toch heel wat verloren net als de rest van het F1 Circus.
@Hupke: Yep. Niet aan gedacht dit jaar. Normaal doe ik dat wel. Heb het live zien gebeuren. Op tv wel hé, maar toch. En zo’n datum onthou je makkelijk…

http://globoesporte.globo.com/Esportes/foto/0,,15172407-EX,00.jpg
in de USA misschien..
Nou auto’s verbieden dan na sportwedstrijden? Nutteloos onderzoek
Bullshit..
Snap ik niet. De winnaars drinken minder dan? Die hebben pas een feestje te vieren…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).