Dood Osama Bin Laden zorgt voor lagere olieprijs

Auteur: , 62 Reacties

Nog een bijkomend voordeeltje van het schietincident in de heuvels van Pakistan vannacht, waarbij na een zoektocht van 10 jaar terroristen-bobo Osama werd gevonden en gedood. De olieprijs is vandaag direct iets naar beneden bijgesteld. Is Donald Trump ook meteen weer tevreden.

Niet alleen de prijzen van goud en zilver reageerden direct op het wereldnieuws, de ultra-gevoelige oliemarkt doet ook mee in de neerwaartse spiraal. Vorige maand werd er voor een vat ruwe olie $127 betaalt, het hoogste bedrag in 32 maanden. Nu is datzelfde vaatje nog $124.91 waard. Jep, het uitschakelen van gemene baardmensen is goed voor de portemonnee, maar het is natuurlijk de vraag of en hoelang de daling aanhoudt. Gaan we daar iets van terugzien bij de pomp, of krabbelen we weer lekker richting de twee euro per liter?

Oh, en het schijnt dat Osama een passie had voor snelle auto’s, aldus een van zijn vrouwen.62 reacties

mischien moeten we sinterklaas en de kerstman ook maar is omzeep helpen. dan daalt de olieprijs misschien nog wel meer!
@lambo4all: hahaha :lol:
Ff om correct te gaan: ‘is het die verdomde amerikanen weer gelukt om de wereld een rad voor ogen te draaien ?’. Ze hebben 10 jaar naar hem gezocht ? En waarom stond deze gemene mijnheer dan geheel NIET op de lijst van de CIA van ‘meest gezochte misdadigers’ ???? Ze halen nu gewoon de druk publieke opinie naar beneden met een slim leugentje / filmpje.
@Megakix: Osama stond wel op de FBI lijst van meest gezochte personen. En in denk niet dat de Amerikanen tien jaar gewacht hebben hem te vermoorden of om zijn dood bekent te maken. Want als dat zo zou zijn, zou dit veel eerder gebeurd zijn, bijvoorbeeld in de laatste maande van Bush zijn ambtstermijn toen die ontzettend onpopulair was. Bovendien is nu niet het meest opportune moment om zijn dood bekend te maken nadat de Amerikanen zojuist één van Kaddafi zijn zonen gedood hebben.
@mercedesfan: niet…en dat weet je, want de FBI is federaal vriend.
@Megakix: Inderdaad staat Osama niet op de CIA most wanted lijst, aangezien de CIA er geen heeft. Enkel de FBI en andere diensten hebben er een (zie http://en.wikipedia.org/wiki/Most_Wanted ). Dat ik ook logisch de CIA is een inlichtingen dienst, geen politie dienst zoals de FBI, die misdadigers moet opsporen arresteren.

De CIA is ook federaal, want het valt onder de bevoegdheid van het federale ministerie voor Homeland Security (waar ook de FBI onder valt).
@Megakix: Jou reacties gaan echt neregens over…
@The360box: jij bent van de gamegeneratie…gewoon wat roepen en hopen dat ánderen je intelligenter maken. Hopelijk is je engels / amerikaans op orde…dan ‘mag’ je van mij even je juvenale opmerking temperen:

http://www.youtube.com/watch?v=apn2UcpG2L0
@Megakix: Omdat ze tot voor kort nog dachten dat hij zich schuil hield ergens in het Tora Bora gebergte en Obama dat ook regelmatig met drone’s liet bombarderen in de hoop hem te raken.
@Tommy2: jij weet dat de familie Bush gezamenlijk met de Bin Ladens van deze wereld een onderneming drijven in de farmacie ? Je wist óók dat hij (aldus het rapport van de CIA !) geopereerd is door de Amerikanen zelf in Saoudi Arabië ?

Ik weet dat jullie (allen ?) te weinig lezen, of eraan toekomen. Maar wees eens wat slimmer dan de knop van je TV en de daarop gebrachte beelden…
@Megakix: En wat wil je daarmee zeggen?
@bozewolf: welk deel van mijn zinnen begreep je niet ? ;-)
@Megakix: Lulhoofd lees dit artikel en even scrollen naar Terroristen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Fbi
@Megakix:

Ik weet niet wie de grootste idioot dan wel is. Diegene die de media gelooft of diegene die de complottheorie volgt.. Ben je er ook zo eentje die de maanlanding in twijfel trekt?
@Megakix: Het is goed mogelijk dat de familie Bush en de familie Bin Laden beiden belangen hebben in een farmacie bedrijf. De familie Bin Laden heeft een grote investeringsgroep en heeft nauwe banden met het Saudisch koningshuis (die bondgenoten van de VS zijn). Volgens een Amerikaanse diplomaat hebben ze zelfs belangen in Microsoft. (zie wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Bin_Laden_family)

Wel is Osama Bin Laden een buitenbeentje in de familie, en zijn terroristische acties worden niet door zijn familie gesteund. Dus daaruit besluiten dat er bepaalde connecties tussen Bush (en de Amerikaanse overheid) en Osama Bin Laden bestaan, is wat ver gezocht.
We zien de prijs aan de pomp alleen veranderen als die olieprijs omhoog gaat.
Alsof er ook maar iets veranderd nu die dood is.. Die prijs is volgende week weer terug omhoog hersteld…
Mooi! twee vliegen in een klap! :D
Naar mijn mening is de foto gephotoshopt, ALLES is gelijk aan een oude foto, geen rimpeltje meer of minder, geen grijze haren, identiek dezelfde opening vd mond enz…

http://static0.hln.be/static/FOTO/pe/6/1/4/media_xl_4164559.jpg
@DIPSHIT: duidelijk photoshop zeg niet dat ze deze foto’s als bewijs gebruiken
@DIPSHIT:
Heel goed opgemerkt, was vanmorgen al heeeel snel bekend dat dit gePhotoshopt was.

Wat betreft de ‘dood’ van Bin Laden: eerst zien dan geloven, het is een vreemd verhaal, gooien ze hem gelijk in zee, jaja, tuurlijk. Doe mij eerst een verzameling beelden van de actie en toon onomstotelijk aan dat hij echt dood is, dan geloof ik het ook. Desalniettemin is het altijd prettig dat de olieprijs zakt natuurlijk :p
beter wordt dit geen nieuwsforum.
@philipzuidijk: Het gaat toch over olie… Waar rijden auto’s op? Accijns?
@RickB: Hopelijk niet op overbebaarde terroristen van Arabische afkomst… want die gaan tegenwoordig snel de pijp uit..
Weeral een trukske van Obama om populaire te blijven. Zoals de meeste hier zeggen: eerst zien dan pas geloven!
Zonet op het 13u Nieuws bevestigd dat deze foto inderdaad gephotoshopt werd en dateert uit een vroegere sketchup.
@DIPSHIT:
Klets niet, nieuws bevestigd 13u, grapjas, sinds wanneer bevestig jij nieuws? Wakker worden! Vanmorgen was al heel snel bekend dat dit een gePhotoshopte foto uit 2010 was…
@stationcar: bevestigd DOOR het nieuws van 13u00 op tv. #hater
@DIPSHIT:
Hahaha, lees even goed mijn reactie, dit nieuws was al veeeeeeel eerder bekend, misschien niet bij jou, maar het was wel zo, daar wees ik je even op, maja tis een detail, geen discussie waard…
Geen idee wat #hater betekent trouwens.
Die zien we nooit meer, terug! Maar goed ook!
@FredT:
Ik zou hem hier in NL toch niet gezien hebben
@rvssax:

Ik wel, bij mij in de straat zie ik ze niet heel vaak met deze look.
Dat wordt een heuse knalfuif vanavond. Slechte woordkeus eigenlijk. Ik snap eigenlijk die link met de olieprijs en dood van Osama nog niet helemaal
@bmwalpina: Beurs = Speculeren Speculeren = Emotie
Beurs = emotie
Wat mij vooral opvalt is het feit dat de Amerikanen kennelijk een enorme last met zich meegezeuld hebben tien jaar lang.
De spontane bijeenkomsten in NY en DC, dit zou wel eens een zeer gunstig psychologisch effect kunnen hebben op de Amerikaanse bevolking en dit feit -hoe onbelangrijk ook- kan weleens verstekkende positieve gevolgen hebben voor de Amerikaanse economie
Amerikanen zijn echte ras-optimisten.
Vorige keer dat ‘Osama’ ‘dood’ scheen te zijn, was er niets aan de hand met de olieprijs. Toen hoorde je er ook niet zoveel mensen over trouwens.
Anyway, men heeft de mensenmassa wel weer in de greep met zulke berichten. Slaap lekker mensen!
Ik heb ook zo mijn twijfels over het gehele gebeuren, maar heb het idee dat die Osama ALLANG ergens in een vriezer lag! Maar goed wij westerse mensen kijken met een bedenkelijk oog naar dit verhaal, maar die idiote middeleeuwse chaotische terroristen in hun badjas snappen/weten dat niet. Dus nu is het na Saddam Hoessein 2-0 voor de VS. How’s next… Gaddafi?! :)
Wat de dood van 1 mens al niet kan betekenen voor de wereld…
@vale46: Osama was geen mens pannekoek!
@VeniVidiVici: ja het was wel een mens want het was een moordenaar
@VeniVidiVici: Domme opmerking!
Puur natuurkundig gezien was hij een mens :p
& in Vlaanderen is pannekoek nu niet echt beledigend, ik hou zelfs van een pannekoek, want ze zijn lekker!
Het IQ druipt van je reactie af man!
@vale46: Ik hou van een panneNkoek en niet van een pannekoek. Dus van wie druipt het IQ hier nou vanaf? Of voeren ze de Nederlandse taalveranderingen in Vlaanderen niet door? ;)
@VeniVidiVici: Touché :mrgreen: En nu ga ik pannenkoeken maken… wat een mens/pannenkoek krijgt er potverdrie honger van!
@VeniVidiVici: waar sloeg die pannekoek van jou nu op?
is dat echt een soort scheldwoord of wat?
En omdat je een spellingsfoutje maakt, heb je plots geen IQ meer.
toont weer maar eens aan hoe bekrompen jij denkt;)
& laten we hierbij het gevecht maar ophouden en terug gaan naar het artikel zelf.
@vale46: je maakt een grap neem ik aan?
@E320cdi: Grap?
De dood van osama bin laden brengt nu toch veel teweeg in de wereld. Dat is een feit.
De man heeft dubbel gangers. ? En ze hebben geen foto’s van hem laten zien, alleen een zeemansdood snel geregeld zodat wij het bewijs last als neutrale kijker niet kunnen zien.

Maar ja wel goed dat de olie prijs omlaag gaat. Een natuurproduct is van ons allemaal.
Jammer dat ik die verandering niet terug zag, net toen ik ging tanken.

De brandstofprijs zie ik overigens ook niet veranderen terwijl de euro wel aansterkt.
de brandstof zal in de toekomst nog veel hoger komen te liggen (tenzij er in de komende tijd weer een crisis komt). of de moord echt is, weten we niet.

maar desalniettemin kunne we in het westen (Europa en Amerika, met name Amerika) een aanval van al qu-aida (of taliban) verwachten. als er dus zo’n mogelijke aanval gebeurt, wat hoogstwaarschijnlijk is, dan zal de prijs aan de pomp dus gecorrigeerd worden naar boven.

indien hier in europa een aanslag, zal Europa (dus ook Nederland) de prijs aan de pomp zien stijgen. gebeurt het in Amerika, dan zullen de amerikanen het eerste de hogere prijs voelen. al mag de benzineprijs in de vs flink omhoog wat ze betalen daar maar iets van 70 (dollar) cent per liter,(4 dollar per gallon.) ofzo

wat overigens ook een leuk weetje is , is dat je in koeweit je, je hele tank (70 l.) kunt vullen voor een tientje, lokale koers (dus niet omgerekend in euro’s)!!!!
& gaat die lagere olieprijs ook voelbaar zijn aan de pomp?
Want met een vat ruwe olie is mijn benzinemotor niet gediend.
@vale46: Denk het niet, shell boekt record na record en dat zal voorlopig wel zo blijven
@W115: Ik had eigenlijk ook niet anders verwacht :p
Is wel lachen… het Amerikaanse leger heeft er 10 jaar over gedaan om hem te vinden…
Dikke win voor Osama. Het meest geavanceerde en één van de grootste legers met de grootste budgetten in de wereld slaagt er pas na 10 jaar in om een vent in vodden in een grot in Afghanistan om zeep te helpen.
@xilver: “Het meest geavanceerde en één van de grootste legers met de grootste budgetten in de wereld slaagt er pas na 10 jaar in om een vent in vodden in een grot in Afghanistan om zeep te helpen.”

Tja, en DAAR zat het h’m nou net in, Osama zat NIET in een grot in Afghanistan, slimpie ;)
@VeniVidiVici: Villa in Pakistan ;-) Anyway, ik vind dat het nog relatief lang heeft geduurd.
Hé, dit is Autoblog. Cut the crap, wie weet in wat voor auto’s Osama rond reed voordat ‘ie met een gaatje in z’n porem in zee geflikkerd werd?
@288gto: Osama leek me wel pimp. Het zal dus wel een omgekatte Rolls zijn.
http://static.desktopnexus.com/thumbnails/528426-bigthumbnail.jpg
@288gto: ik denk dat hij die 504 van de president van Iran a la Ahmedjinedad (hoe schrijf je dat in g…naam :lol:) heeft overgenomen ?

http://www.autoblog.nl/archive/2011/01/03/ahmedinejad-peugeot-update-1-mln-geboden
Ik zeg alleen maar;
Bin Tanken!
Ik zie de link niet? Maar maakt niet uit, zolang de prijzen omlaag gaan is het allemaal prima!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).