Videochase: Is de M3 sneller dan een BMW S 1000 RR?

Auteur: , 48 Reacties

Motor versus auto. Het blijven vergelijkingen met verrassende uitkomsten. 442 pk en 1620 kg versus 198 pk en 197 kg. Voor beiden geen standaard waarden, want Akrapovic uitlaten zorgen voor wat extra pk's en een mooie soundtrack. Hoe de chase werkt? Simpel. Eén begint op de startlijn van het circuit en de ander precies halverwege. Wie de ander weet in te halen heeft gewonnen.

De M3 behoeft natuurlijk weinig introductie, de brommert is misschien wat onbekender. De S 1000 RR is BMW’s eerste supersport motor en bij zijn introductie de allereerste serieproductiemotor die meer pk’s(standaard 193) dan kilo’s (drooggewicht van 183 kg) heeft. Een belachelijk snelle motor, die daarom al eerder op Autoblog voorbij kwam.

Motoren hebben wat meer moeite met bochten, maar op rechte stukken rijden ze vrijwel iedere supercar het snot voor de ogen. Wie er het meest profiteert van de matige weersomstandigheden zie je in de video.48 reacties

Op een rechte weg ja, qua acceleratie nee en in de bochten ook nee.
@bosnialove: ik denk dat een S1000RR ook op de rechte weg wel sneller is (lees; hogere topsnelheid)
@NLBUURMAN: Oh shit, dat had ik over het hoofd gezien. :P Dat dus ook he.
@bosnialove: Over het algemeen is het juist andersom. In een bocht is een auto velen malen sneller en ook bij het aanremmen van een bocht scheelt het al gauw een hoop tijd. Vier wielen hebben gewoon veel meer grip bij het remmen en bochten maken. Daarbij komt dat een motor in een S-bocht veel gewicht moet verplaatsen van de ene kant naar de andere, terwijl de auto dat over vier wielen verdeelt en niet over de x-as. De M3 is dan waarschijnlijk niet de geschikte auto voor het racen tegen een superbike, maar de auto heeft zeker potentie om een motor te verslaan. Op een recht stuk knalt een motor werkelijk alles eruit.

http://www.youtube.com/watch?v=Man0X0bf8vk
@jzaero: ja man
Briljante tuningreclame, ik ga verder kijken.
mooi filmpje!
lekkere motor
Leuk gedaan, geen verrassing echter…
Hangt er echt vanaf ook met wat voor circuit je te maken hebt.
@davidve: noem jij eens een (asfalt)circuit op waar je met de auto sneller bent dan deze rakker met de motor
@NLBUURMAN: Een oval :lol:
@NLBUURMAN: Check video die ik heb gepost.
Geloof ook wel dat die fiets sneller is hoor, maar het helpt niet dat die kerel meer dwars aan het gaan was dan dat hij echt snelle rondetijden probeert neer te zetten!
Die 2 zijn zo spectaculair goed en klinken zo lekker!
@xilver: Wat klinkt die BMW s1000RR heerlijk!
@As_long_as_it_is_fast: Als je MOET kiezen (en we kijken niet naar usability of verbruik), welke kies je dan? ;-)
@xilver: de motor, puur voor de snelheid, maar inderdaad, voor dagelijks en het verkeer heb ik liever een auto waar ik veilig in een kooi zit.
@jzaero: Ik ben er zelf nog niet uit ;-)
@xilver: Gewoon omdat ik enorm into motors ben voor het moment kies ik de bmw RR. Hoewel ik er waarschijnlijk niet volledig durf mee te gaan. Die zijn zo beangstigend snel. Dat is niet te vergelijken met een auto. De vfr800 van mijn vader met 110pk (bj 98) doet er 3,5seconden over naar 100. Ik durf er niet aan denken wat dit kan. Maar dus de keuze M3 of RR, de RR. Erg fijn in de zomer, rijdt tussen files door, wendbaar, goed overzicht, snel, fris,… Dat weegt momenteel niet op tegen minder veilig. ;)
@As_long_as_it_is_fast: Ja dat is zo vet hè.. de snelheidssensatie van een motor. Dat vond ik van mijn Honda CBR ook altijd zo waanzinnig vet. 185 kg, 110 pk. Ongeveer dezelfde specs, de mijne zat ook in 3,5 sec op de 100, in z’n 1.. met 12500 toeren, dan bam naar z’n 2 en door.. hoe hard je ook rijd.. 100.. draai het gas tegen de stuit en je kop gaat achterover.. 150.. draai het gas tegen de stuit en je kop gaat achterover.. 190.. draai het gas tegen de stuit en je kop gaat achterover.. enz.. er komt geen eind aan de versnelling.. ja boven de 230.. maar dan werd ie mij te licht.. ging mijn voorwiel liften door de winddruk.. dan deed ik hem altijd maar minder.. ;)

Ik praat expres van had en zat.. heb hem niet meer. Hij deed mij pijn.. iedere keer als ik er een dag op had gereden deden mijn armen 2 dagen zeer en kon ik 3 dagen niet lopen van de pijn in mijn rug. Heb hem dus maar verkocht. Ik wil nu een Ducati. Heb proef gezeten in Brussel op la Salon op die fiets, lekker rechtop. Heb er al één op het oog. Binnenkort eens gaan babbelen.
@Freewarefreak: Kijk eens naar de ER-6n. Die heeft vermogen zat en een rechte zithouding. Mijn vader heeft zich nu de BMW1300S gekocht (al dagje ouder) en die ligt ook minder. Anders bieden choppers nog altijd soelaas. Binnenkort mag ik met de VFR rondtoeren, heerlijk. Hoewel ik liever zou beginnen met de Suzuki GS500f of de GSX650f. En ja, ook de ER-6N en de ER-6F komen in aanmerking, maar momenteel nog niet genoeg geld in kas. ;)
@As_long_as_it_is_fast: De ER-6N is echt gaaf. Mooie Kawa. Inderdaad een urban bike. Ik heb mijn zinnen gezet op een Ducati Hypermotard 796.

http://members.home.nl/huijskes/History/DucatiHypermotard796.jpg

Maar die zijn er nog niet zoveel in de occasion-markt. Ik heb echter een mooie zwart/witte op het oog. Staat bij Motoport als occasion. Die Kawa is ook nog erg jong, dus zullen er ook nog niet veel van zijn als occasion.
@Freewarefreak: ik dacht de foto hier te uploaden maar hij heeft recht op de full size foto:
http://www.bikewalls.com/pictures/Kawasaki_ER_6N_2009_32_1920x1200.jpg

Heer-lijk.
Die Ducati ziet er speciaal uit, niet de goedkoopste ook niet, lijkt me. ;) Vanaf 19mei voorlopig rijbewijs!
@As_long_as_it_is_fast: Oja.. als ik moet kiezen? De BMW M3, no doubt. En dus een rustige motor er bij.
Dus ronde 11 zitten ze nog volgens het schema ieder op een helft en in ronde 13 zit de motor direct achter de m3?
… ik dacht even dat die man op 0:44 Mercedes handschoenen droeg
Best fijn, zo’n M3 met andere remmen
@Freude_am_Fahren: en met een fijne uitlaat :D
@Freude_am_Fahren: Topartikel voor jou? ;-)
@xilver: Gewoon een lekker filmpje! Dit klinkt toch heerlijk! Allebei.
@Freude_am_Fahren:

“..Best fijn, zo’n M3 met andere remmen..”

En wat dacht je van de kleurstelling? Waanzinnig dat wit met M strepen. Als ik ooit een M zou bezitten doe ik hem ook zo. Alhoewel ik die striping op de BMW GT4 nog mooier vind.

http://media2.worldcarfans.com/2009/4/medium/3323212.jpg
@Freewarefreak: Ik vind de kleurcombinatie inderdaad ook fantastisch. Ik vind het eigenlijk nog net iets beter dan die van de GT4
Een 1M had de motard eruit gereden.
@alcantara: Een Pagani Zonda R ook… jammer dat daar geen filmpje van is.
@xilver: ben ik nog niet van overtuigd…
Sorry ik zeg niet dat ik het beter kan maar die gast kan echt niet rijden. Maar jullie snappen wat ik bedoel..
De vergelijking gaat altijd mank. Want hoe bepaal je welke auto je tegen welke motor zet? Kijk je naar prijs, dan is de auto schokkende duurder dan de motor.
In financieel opzicht is bijna elke motor sneller dan een auto.
Bij vergelijkingen waar het verschil klein is, is er meestal een 600cc tegen een snelle auto gezet.

Nog een verschil, de meeste auto’s slijten erg snel door circuit gebruikt, banden, remmen, zelfs chassis integriteit. Motoren kunnen daar veel beter tegen, de banden slijten minder snel en de remmen ook. Chassis integriteit is helemaal niet aan de orde.

Dus altijd: De motor wint.
@realhustler: huh? wat praat jij? wat heeft het snel slijten van een auto (gebruikt op circuit) nou te maken met dit filmpje?? en de banden?? denk niet dat ze in dit filmpje op bandjes hebben gereden die af waren. ennuh,, hoezo is een motor in financieel opzicht sneller? je bedoelt beter neem ik aan? maar je conclusie klopt (denk ik) wel, (OT:)de motor wint!
@realhustler: beste vent, de slijtage bij de motor ligt nou ook niet bepaald laag en bij 100.000 km is ie zèker afgeschreven, de auto niet.
Om de BMW S1000RR superbike te verslaan op het circuit heb je een auto nodig met twee superbike motoren aan elkaar gelast! De Atom V8 500!!
http://www.youtube.com/watch?v=y_8m8i6JqOg&feature=related
@CSL: heeeerlijke aflevering is dat;)
@mesfin:
YEP
@CSL: Gaaf zeg! Toch niet helemaal eerlijk in mijn optiek. ;) De Atom is geen “echte auto”.. ;) een buizenframe met 4 wielen en een V8. Da’s een trackcart.. maar wel retevet!
@Freewarefreak: Hij voldoet aan alle wettelijke eisen om de weg op te mogen. Dus je kan zeggen wat je wil, en ik geef toe, hij lijkt niet op een normale auto, maar het is er wel een!
Ik zou wel eens een vergelijking willen zien tussen een Supermotard en een Ariel ofzo op een kartbaan.
Of een offroad-auto vs. een crosser.
De motorrijder moet toch echt heel goed zijn lijn volgen in de regen.. Dat doe ie dan ook echt buitengewoon goed. Ik rijd al jaren ZX-10r (met ongeveer hetzelfde vermogen als deze BMW) maar in de regen rijd ik toch echt niet zo bizar hard als deze knakker.. 1 glad stukje of plas in een bocht en je gaat… Hoe bizar snel die ATOM dan is kan ik me dus nog even niet voorstellen…
Knap dit, met regen glijdt je met een motor al gauw alle kanten op als je iets teveel gas geeft. Maar deze s1000rr rijdt alles er wel uit qua acceleratie en snelheid.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).