Koopje: Een originele Stormchaser voor 100.000 dollar!

Auteur: , 16 Reacties

Geen zin om nog langer auto's te verliezen aan tornadoterreur? Hier een tip: koop een originele Stormchaser.

Dit voertuig is gerealiseerd door avonturier Steve Green en met maar een doel: tornado hunting! Gewoon richting het oog van een uit zijn krachten gegroeide wervelwind rijden zonder dat je de lucht in gaat. Het schijnt met deze gepantserde voiture te kunnen, want in 2004 was Steve de eerste die bewust een tornado inreed en er ook weer ongeschonden uitkwam.

Het apparaat met de naam TA-1 (Tornado Attack Vehicle) is gebaseerd op een chassis dat gebouwd is door Jeep en oorspronkelijk bedoelt om de Baja California mee te rijden. Steve en kornuiten hebben daar een V8 met 700 pk in gelepeld, er 16 versterkte staalplaten op en aan gehangen en een hydraulisch systeem gemonteerd waarmee de stomchaser dusdanig dicht bij de grond gezet kan worden waardoor er geen wind onder komt. Oh, en de ruiten kunnen een .38 kaliber weerstaan, mocht je er ooit eens mee door Amsterdam Zuid-Oost willen rijden.

Het doel van de verkoop is om een nieuw tornado-project te starten. Ditmaal zonder auto, maar met een tornado-pak aan. Lopend een tornado binnenwandelen, Steve denkt dat hij het wel voor elkaar kan krijgen met zijn Walk Into a Tornado-project. De koop-het-nu-prijs staat op een dollarton, geïnteresseerden kunnen op eBay bieden op de windvanger.16 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Waarom film je zoiets niet?
Ik kan ook zeggen dat ik door een tornado ben gereden in me 406. zijn ook geen beelden van gemaakt.
en toen werd ik wakker.
@oscaros: Kijk effe meer discovery channel, storm chasers bijvoorbeeld. ;)
@As_long_as_it_is_fast:
ik kijk daar ook naar maar het hele doel is om erin te rijden.
als je er toevallig in terechtkomt dan snap ik het wel als je het niet filmt maar het is de hele reden waar hij er was.
en 15 min later heeft hij wel een camera. ik vind het beetje verdacht.
@oscaros: ik vind het nogal storend dat ze heel de tijd op weg zijn naar een tornado en van zodra de tornado op hen afkomt maken ze dat ze er als de bliksem vandoor gaan. :D
Loop in een tornado project, wtf? :D dat zie ik al minder zitten. De brokstukken die tegen je lijf smakken kun je toch niet ontwijken. Of je moet jezelf al inpakken met staalplaten, dan zal je inderdaad niet van de grond komen. Of je dan in de storm kan wandelen denk ik ook niet.
En dan wel met zn allen treurig doen als zo iemand omkomt. Amerikaanse ‘ik weet niet wat ik moet doen met mn tijd’ onzin.
@raphael: Tuurlijk treurig doen. Want dan is een ‘True American Hero’ gestorven… :?
Fijn om een tornado in te rijden. Wat heeft dat voor zin? Dat je kunt zeggen op feestjes “ik ben een tornado in gereden”? Wat ik op Discovery heb gezien is gewoon een enorme bak regen of tennisballenhagel, oorverdovende wind en af en toe een stuk dak. Nou en? Vanaf een afstand is het een stuk mooier om te zien.
Zo .. zeker ook een stealth NASCAR wagen zo met al die hoeken!
Verbruik? Uitstoot? Aan wat voor bijtellingscategorie moet ik denken?
volgens mij kun je beter in een kelder gaan zitten.
dit IS een rijdende kelder
wat is er mis met een tank? een leopard of zo, altijd van een oud legertje geweest.
@betonstaal: Niet snel genoeg. Je moet dat StormOogje nog kunnen inhalen ook hé…
een rondvliegend boompje van een meter doorsnede en deze auto kan naar de schroothoop
Lelijk ding, maar ‘From Follows Function, zullen we maar zeggen. Ziet er trouwens wel stevig uit, maar is toch vast niet zo fantastisch sterk…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).