Natuurlijk komt er een elektrische Mercedes S-Klasse!

Auteur: , 6 Reacties

Mocht u aan het hoofd staan van een succesvol bedrijf dat zich wil profileren als 'groengezind' en tegelijkertijd een beetje luxe willen in uw eerste elektrische auto? Wachten op de Phantom-met-stekkeraansluiting is dan een valide optie, maar indien u met een S-Klasse wel genoegen neemt is er goed nieuws: die komt wellicht ook als elektrowaggie.

Mercedes is al een tijd lang bezig om de ene na de andere elektrische conceptauto op wereld te zetten. Ze hebben, net als zoveel andere autobouwers vandaag de dag, namelijk wel interesse om EV’s in hun showrooms aan te bieden. Daarnaast, dat belang van 10% in Tesla hebben ze niet voor niets genomen. En nu heeft Autocar weten te achterhalen dat het vlaggenschip des Mercedes ook best aan elektrificatie onderhevig kan zijn, mits er vraag naar is. En dat wordt nu nog onderzocht.

De nieuwe generatie S-Klasse -met uiterlijke kenmerken van de F800 Concept- staat voor 2013 in de planning en ongetwijfeld komt ‘ie ook met hybridemotoren en viercilinder diesels in de folders te staan. En mogelijk zien we daar op termijn een volledige elektrische variant toegevoegd worden.
6 reacties

Logische zet, de S wordt altijd als toonaangevend op de markt gezet door MB, en als ie het meest vooruitstrevende model moet zijn kan dit denk ik niet ontbreken, vooral als MB ook al met elektrische A’s en SLS’en wil komen tegen die tijd.
@HDM: De S-klasse staat inderdaad voor vooruitstrevend. Misschien is dat wel een goede reden om niet een S-klasse uit te brengen met de actieradius van een brommobiel.
leuk, de link naar de elektrische rolls doet het niet. waarschijnlijk ook gecrashed?
-edit: check, natuurlijk!-
saai..
Zoals ze zegen: een hele rits conceptcars. Maar the real deal laat op zich wachten. Werkelijk iedereen kijkt de kat uit de boom, wetende dat er misschien geen kat in zit…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).