Audi gaat Le Mans winnen! Dankzij LED lampjes?

Auteur: , 33 Reacties

Het moet niet gekker worden daar in Ingolstadt...

Audi gaat niet winnen omdat ze beste auto hebben, of omdat ze de beste coureurs hebben. Nee hoor de Audi R18 TDI gaat winnen omdat het de eerste Le Mans raceauto is die koplampen heeft die volledig uit LED’s bestaan. En LED’s zijn natuurlijk heel zuinig en zorgen voor een geweldige lichtopbrengst. Overigens gebruikte de Audi R10 TDI in 2006 al LED daytime driving lights.

De coureurs zijn in elk geval lovend over deze nieuwe verlichting:

“When you’ve driven once with full LED headlights you don’t want to have anything else,” raves Le Mans record winner Tom Kristensen. “The light is stronger and vibrates less than a normal headlight – this is a clear advantage and particularly at Le Mans, a track that has many dark braking points in the night.”33 reacties

the-budel-guy
eindelijk weer een dichte audi nu hopen dat ze weer winnen
naast Albert Heijn let ook Audi nu op de kleintjes
prachtige wagen, net als de peugeot overigens. jammer dat die vin verplicht is, maar dat kan niet anders. ik hoop op wederom een overwinning voor audi. als het peugeot weer niet lukt zal de geldkraan daar toch een keer dichtgaan lijkt me.
@terazino: Peugeot heeft een aantal jaar geleden al eens Audi verslagen he ;)
@robbie: Ja wel 1x! Terwijl ze al meerdere keren een snellere auto hebben dan de audi’s :-p
Yup dit gaat het hem echt wel maken :/
fuck off
Ik gun het peugeot wel
Waar kan ik solliciteren als Coureur? Als het ze toch om de LED’s gaat! Ze doen overigens niet voor niets research!

http://www.autoblog.nl/archive/2011/01/25/weetje-van-de-dag-96-km-verder-met-led-koplampen
@C220AMG:
kun je nagaan wat het verplicht stellen van lichten overdag aan energie kost.
@super:

geen ruk vergeleken het verbruik van oa airconditioning.
Wat een marketing actie is dit zeg. Maar eh leuk voor ze die lampjes.
Wow, dan ga ik morgen ook maar even naar de Halfords voor wat LEDjes.
Dat de beste mag winnen…
Bekijk dit maar even voor in de sfeer te komen!

http://clashproduction.com/?p=86
http://clashproduction.com/?p=80
Zit wel iets in. Als ik op de snelweg rij, zit er ook steeds een Audi in m’n gat, met grootlichten op, en dan ga ik ook opzij !
@henkja6: wat je zegt:p
@henkja6: echt hè…!
Audi heeft steeds kunnen winnen tenzij door ongevallen meestal veroorzaakt door stuurfouten van anderen of lekke banden. Nooit omdat de wagen zelf uitviel. Dat de beste mag winnen en alles sportief verloopt.
Met de A1 ernaast wordt wel duidelijk hoe laag dat LeMans monster is……….. mooi voor het perspectief.
Zooooooooo man, wat een brute bak :D. Half zo hoog als een A6 :) Idd wel jammer van de vin, benieuwd naar die V6 TDI, jammer ook wel downsizen :( V12 TDI was absurd zalig ding :D Le Mans & Audi = eitje, hoppa heel het podium = 12 ringen :D Tenzij het niet mag van de organisatoren, omdat ze pas binnen 2 jaar nieuwe regeltjes kunnen uitvinden om Audi te stoppen. Dan mag Audi dit jaar nog niet winnen maar volgend jaar pas en liefst pas binnen 2 jaar weer, kwestie van het “spannend” te houden moet Peugeot dan maar winnen + Mans = Frankrijk en Peugeot ook dus ja…
Wat doet Wouter in die Shell-reclame? Kan ik hem nu nog wel als onafhankelijk persoon zien?
Vorsprung durch technik!
Ben ik nou de enige, of waren er anderen die niet meteen gezien welk audi model naast hun Le Mans wagen staan? Dacht eerst aan een A1, zach later pas dat het een A6 is. Wat een saaie styling hebben ze toch…
@Aniator: Nee ,ik zie het ook niet :D
Ze kunnen zich beter richten op de techniek onder de motorkap. De productie Audi’s bewijzen dat ze nog wel een paar stappen achterlopen.
@sjonniek: Wat bedoel je?
Het is nu al een R18 ??? (zie tekst) Dus van R10 mag je zomaar naar een 18-cilinder auto ? Mwa…
Daar is racen voor, de techniek vooruit duwen
Schijfremmen, halogeen verlichting en nu LED’s
LED there be light.. >.>
@girls_VS_cars: LED the race begin…………
Audi is nou eenmaal de king of kitsch geworden met die lichtslangen. Ik hoop dat Peugeot wint zodat er reden voor beide merken is om door te gaan.
“The light is stronger and vibrates less than a normal headlight – this is a clear advantage and particularly at Le Mans, a track that has many dark braking points in the night.”

En toch hè.. ergens zit hier toch wel iets in. Waarom niet? Als je je rempunten moet verleggen (lees: vervroegen) omdat je niet goed kunt inschatten hoe en wat door te weinig zicht, dan laat je overal belangrijke seconden liggen. En daar denken we in.. in seconden. We zullen zien hoe het uitpakt. Ik gun beide de overwinning.

Beetje offtopic, maar heeft hier toch wel mee te maken, ik heb van de week voor het eerst in de nieuwe Peugeot RCZ gezeten, gevoeld, bekeken, stukje meegereden.. wat een gaaf ding! Ik voelde zowaar begeerte en emotie. En dat uit mijn mond.. voor een Franse auto.. te gek. Weer een Franse auto op mijn lijstje die ik wel zou willen bezitten (de Renault Megane Coupe RS staat er ook op).

http://newcarscollections.com/wp-content/uploads/2010/03/Peugeot-RCZ-2.0-HDI-163.jpg

Dus Peugeot en Audi, zet hem beide op!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).