Flinke toename nieuwverkoop, afname occasionverkoop

Auteur: , 17 Reacties

Ondanks dat Europese overheden nog altijd hun hoofd breken over waarop allemaal moet worden bezuinigd, kunnen we toch wel stellen dat we de crisis aardig te boven zijn gekomen. We doen weer grotere uitgaven, nadat we die een tijdje hadden uitgesteld. Dat blijft de autobranche niet onopgemerkt. In april werden er flink meer nieuwe auto's verkocht dan in dezelfde maand een jaar eerder.

Er werden vorige maand 47.910 nieuwe auto’s op naam gezet, een toename van 27,6 procent. In totaal zijn er in de eerste vier maanden 228 duizend nieuwe auto’s verkocht tegenover 182 duizend vorig jaar, een toename van 25,3 procent. Volkswagen heeft hierin het grootste marktaandeel, met enige afstand gevolgd door respectievelijk Peugeot, Renault, Ford en Toyota.

De handel in occasions is ietwat afgezwakt. Er zijn vorige maand 88.260 occasions door autobedrijven aan particulieren verkocht, 2,9 procent minder dan in april 2010. Consumenten onderling verkochten met 62.647 personenauto’s 1,4 procent minder occasions. (via: automotive)17 reacties

Ongeveer alsvolgt samengesteld:

Volkswagen (Polo) = 4.957
Peugeot (107) = 4.053
Renault (Clio) = 3.966
Ford (Ka) = 3.764
Toyota (Aygo / IQ) = 3.185
Citroen (C1) = 2.810

Zo…dat is veel overhouden als auto-salesmen ! ;-)
@Megakix: Haha, precies wat ik bedoel.
@Megakix: Als je als 1 man alleen dat allemaal kan verkocht krijgen, dan wel ja…
Dit is niet het te boven komen van de crisis. Dit schetst een vertekend beeld van wat er echt aan de hand is.

Het is nu zeer aantrekkelijk om een 0% bpm en wegenbelastingauto te kopen die ook nog eens superzuinig is en nog geen 10K kost. Deze kleine maar volwassen leuke auto’s verkopen goed omdat ze vergelijkbaar zijn qua prijs aan een grote occasion die wel duurder zal zijn in onderhoud, verbruik en belasting. Ik zie daar staan: vw, dus Polo. Peugeot, dus 107, Renault dus Twingo, Ford Ka en Fiesta en Toyota Aygo.

De aygo heb ik zelf ook gekocht na jaren rijden in een dikke tweedehands cabrio. Ik dacht net als al deze mensen, fok het! Ik ga dik besparen op autorijden. Ik kan dus beter zo een nieuwe kleine kopen.
@DRU: Waarmee ik wil zeggen dat wij de crisis niet te boven zijn gekomen, nee dit schetst juist dat wij in een crisis zitten!
@DRU: Yup, maar domme mensen snappen woorden als turnover niet…
Dus moet je het zo doen!
@DRU: in 1970 verkochten wij al de hoeveelheid auto’s wat in de ons bekende topjaren het geval was…kortom, het is denk ik méér een vervangingsinvestering, dan een vernieuwing van het wagenpark om ‘buiten-economische’ redenen. Het geld stroomt gelukkig wel weer, maar hoofdzakelijk (vermoedelijk) één kant op; de auto-industrie.
@DRU: De crisis leeft vaak ook voor een belangrijk deel in hoofden van mensen. In een florerende economie moet geconsumeerd worden. Herstel wordt bemoeilijkt zolang mensen hun hand op de knip houden uit vrees voor onzekere tijden. Signalen dat mensen weer nieuwe auto’s durven te kopen (wel of niet geholpen door fiscale stimuleringsmaatregelen) is in ieder geval een positief signaal.
Je kunt wel stellen dat het beter gaat. BMW heeft in zijn hele bestaan nog nooit zoveel winst gemaakt als in het eerste kwartaal van dit jaar! Meer als een miljard! Wauw!

*BMW vlaggetje zwaaien doet*

http://www.nu.nl/auto/2507119/recordwinst-bmw-in-eerste-kwartaal.html
@Freewarefreak: Of ze hebben ferm gesnoeid in de kosten…
Gaan die bmw’s zo snel en veel verrot zodat ze de winst moeten pakken op onderhoud? :)
@Joerek: Een klein onderhoudje aan een BMW kost stukken van mensen (heb ik van horen zeggen van een BMW-rijder)…
Occasionverkoop b2c afgezwakt maar hoeveel jongere auto’s verdwijnen wel niet naar het buitenland? Door BTW en rest BPM teruggave zijn deze auto’s per saldo al niet meer aantrekkelijk voor de binnenlandse markt.
Het “geniale” is dat dankzij die belastingmaatregelen vooral het totale aantal auto’s toeneemt…
Het betreft hier een totaal vertekend beeld. Het gaat hier namelijk om kentekenregistraties, waarvan de auto’s dus al enkele weken/maanden geleden zijn verkocht/besteld. Gezien de belangstelling voor de kleinere zuinigere modellen, met name in 2010, zijn de levertijden flink opgelopen. Heel veel modellen hadden 6 maanden + aan levertijd. Reken maar uit wanneer ze dan VERKOCHT zijn.
Alleen een beetje sneu dat ze maar een paar honderd verdienen aan zo’n klein autootje (vermoed ik). Dat schiet niet echt op.
@midasracer: Ong. 750 ex aan een Nieuwe C1 das dan als je niks weggeeft op zo’n auto

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).