Is dit de nieuwe De Tomaso Pantera?

Auteur: , 23 Reacties

Als een soort teken van leven, komt hier af en toe een berichtje voorbij over de Italiaanse sportwagenfabrikant De Tomaso. Wat zich allemaal afspeelt achter de fabrieksmuren in het Italiaanse Grugliasco is niet helemaal duidelijk, maar onlangs reed er wel een zwart gecamoufleerd concept van het terrein af die goed van zich liet horen. Een nieuwe Pantera misschien?

Een strakke Italiaanse supercar is natuurlijk altijd welkom. De klassieke Pantera zagen we ooit in Zweden de teller op 341 km/u zetten, dus aan potentie ontbreekt het niet. Mocht de Pantera een opvolger krijgen dan is het vooral spannend hoe hij eruit ziet want een gebrek aan vermogen hoef je niet bang voor te zijn. Denk aan een V8 met minimaal 550 pk (gokje).

Eerder dit jaar presenteerde De Tomaso in Genève het Deauville Concept. Geen dikke supercar, maar wel een hele luxe sedan met 524 pk; ook niet kinderachtig.

De Tomaso Pantera23 reacties

Geen idee, maar volgens mij zit ie al jaren ergens in de koelkast. Die foto’s/video’s doen reeds de ronde van 2007! Lotus (voormalig DEO Mr. Kimberly) bevestigde alvast dat het de nieuwe Esprit NIET is/was.

@de_redactie : altijd eerst es bij jezelf als mogelijke bron checken ? :-)

>> http://www.autoblog.nl/archive/2007/02/07/spyshots-lotus-esprit
@XiPHiAS: *Had beter jou ding eerst gelezen voor ik postte.*

Is nog waar ook. Is dus een oud model dat ze buiten rijden. Misschien naar de schroothandel, wegens geen plaats meer in de fabriek omdat ze die sedan gaan maken…
@Esprit_de_Flandre: :) vind het opmerkelijk voor autoblog dat zij niet merkten ze dit al behandeld hadden.

Wat betreft Lotus : het was voor mij in 2007 onmiddellijk duidelijk dat het geen Lotus kon zijn. Geen slecht woord over Koni, maar Lotus Engineering is al jaren heer en meester in ontwikkelen van ophangingen, dus waarom zouden zij bij Koni ten rade gaan. ;)
@XiPHiAS: Tja, je kan niet alles weten hé. Toen ik je link volgde ging er een belletje rinkelen. Ik had die eerdere blogpost ook al gelezen destijds. Maar op het moment zelf dacht ik er niet aan…
@XiPHiAS: dat was sowieso geen Lotus maar iets anders ;) De hele wereld dacht destijds dat het de nieuwe Esprit was, maar dat bleek later niet zo te zijn. Weet zo snel even niet meer wat het wel was. Wellicht een Noble oid?
Hoop niet dat dit de definitieve opvolger is vond de oude echt masterlijk vet heb nog een mooie zien staan in Zwitserland vorige week wat een kanon
@E34M5Touring:

Ik hoop dat je beseft dat dit hevig gecamoufleerd is.
Ziet er niet slecht uit, maar ook niet fantastisch. Lijkt een beetje een wat oudere Lambo.

We zien wel als de camo eraf is…
@Esprit_de_Flandre:

Hoe kun je al iets zeggen over de looks met een camo?
@Relief: Vroeg ik me ook al af…
@Relief: Hoofdvorm van de auto is toch te zien?
Ik zie ook iets veelbelovends ;)
@Relief @Pixed: Algemene vorm. En die lijkt op een oudere Lambo. Op zich niet verkeerd, maar doet dus wat verouderd aan.
Met al die camo is het net een Noble neus met een R8 middenstuk.

Ben benieuwd hoor, die DeTomaso SLC is echt afzichtelijk.
Ik zie er een audi R8 in. Ben ik de enige?
@mynameisjeroen: het dak en die spiegels lijken inderdaad op de r8
Onverantwoord om zo hard te rijden binnen de bebouwde kom ;)
Dit lijkt wel heel erg op een prototype wat enkele jaren geleden bij KONI is gezien in Oud-Beijerland. Toen werd gedacht dat het de opvolger van de Lotus Esprit was. Kijk en vergelijk! http://www.lotusclubholland.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=203&Itemid=2
Dat is dus begin 2007, al ruim 4 jaar terug. Nu ik het nogmaals bekijk durf ik wel te stellen dat dit dezelfde auto’s zijn.
@mechanic: dat was destijds iig geen Lotus ;)
Het werd tijd!!!!!
Eindelijk eens een leuke De Tomaso ipv die SLS die ze gepresenteerd hebben in Génève
http://1.bp.blogspot.com/-tIwBDu8TO2o/TWfROJ9o4WI/AAAAAAAABTU/2JHPxVL8UX4/s1600/big_de_tomaso_sls_02.jpg
om op basis een oude Pantera te zeggen over de nieuwe ‘aan potentie ontbreekt het niet’ lijkt me iets te voorbarig
Wouw! Dat klinkt echt heeeeel erg lekker zeg! Dat is hoe een auto hoort te blazen, niet zo klinisch als een SLS! Dit is nog bruter en rauwer, precies zoals ik het graag heb;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).