Audi’s fantastische hybride boot is mooier

Auteur: , 23 Reacties

De inspiratie voor auto's is op bij Audi. Tijd om een nieuwe richting in te slaan. Motorfietsen? Als ze weer met BMW willen concurreren misschien. Bij vrachtwagens valt qua design weinig eer te behalen en Mercedes zit daar al. Audi kan het best boten gaan maken. Boten zoals deze wonderschone trimaran.

Waarom autofabrikanten vaak naar de boten toe getrokken worden is mij niet helemaal duidelijk. Er lijkt een onzichtbare connectie tussen de twee industrieën. Volvo Penta (niet meer verbonden met auto-tak) maakt vernuftige motoren. Lancia heeft ook iets met snelle vaartuigen. De man die de Spyker C8 tekende is naar boten ‘overgelopen’. En natuurlijk kwam er ooit al een Audi R8 boot voorbij.

Deze Audi boot is bedacht door student Stefanie Behringer, geholpen door de design-afdeling van Audi. Een trimaran omdat die efficiënter door het water snijdt. Paradepaardje van de boot is zijn unieke aandrijving. Aan beiden zijden van de boot is een elektrische jetski gemonteerd. Deze kan ook los. Zitten de jetski’s aan de boot vast dan zijn ze in staat de boot elektrisch van zijn plek te brengen met een maximale snelheid van 8 knopen (15km/u). Ben je eenmaal uitgemanoeuvreerd en op open water dan zijn er ook twee V12 TDI’s (2x 500pk) aan boord. Op diesel gaat de boot maximaal 40 knopen (74km/u).

De boot bestaat alleen op papier en als schaalmodel. Helaas. Mocht de wereld binnenkort helemaal kapot gaan en onder water lopen dan lijkt het mij een mooi vervoermiddel. Een stuk sneller ook dan een Porsche op een luchtkussen. (via: designboom.com)23 reacties

Een link tussen auto’s en boten is er niet. In het geval van Volvo gaat het om motoren, niet om boten op zich. Yamaha hetzelfde verhaal. Het zijn beide specialisten op gebied van motoren, en een boot is een afzetmarkt als een ander…

Over het bootje dan maar, ziet er leuk uit, maar zo zijn er elke dag wel Speedy Booty Conceptjes van studenten…
@Esprit_de_Flandre: Over het bootje dan maar, ziet er leuk uit, maar zo zijn er elke dag wel Speedy Booty Conceptjes van studenten…

Dat geldt ook voor autootje.
@Esprit_de_Flandre: De overeenkomsten tussen een boot, een vliegtuig en een auto liggen dichterbij elkaar dan je denkt. De aërodynamica die bij een boot speelt is vrijwel in de basis hetzelfde als bij een auto en vliegtuig. Ook bij een powerboat zitten er vleugels om de boot stabiel te houden. Deze aerodynamicatweaks zitten onderaan de boot en zorgen voor het omhoog houden van de neus van een boot. In fact, een hele boot heeft een vorm van een vleugel. Een vliegtuig en een powerboat wilt het water uit, dus omhoog, een auto wilt naar de grond toe. Allemaal door middel van aerodynamica ;)

http://www.youtube.com/watch?v=ScITz3-jew8

@2:30
@jzaero: Akkoord, er zijn wel gelijkenissen, maar volgens mij is er geen enkel automerk dat actief boten maakt. En met actief bedoel ik echt, het bedrijf dat auto’s ontwerpt en produceert dat zelf ook in de scheepsbouw gaat.

Hyundai en Daewoo zijn zowat de grootste scheepsbouwers ter wereld, maar dat staat volledig los van de auto’s. De boot-business was er zelfs eerder dan de auto’s. Auto’s waren gewoon een uitbreiding van de industriële capaciteit.
Volvo, Yamaha, Subaru en Honda zijn alleen geïnteresseerd in de motoren die ze kunnen leveren, en ook die divisies hebben vaak niets meer te maken met de auto-tak.

Een Audi-boot, het is zeker niet onmogelijk, maar dat zal dan gewoon een soort franchise worden. Audi leent z’n naam uit aan een botenbouwer, eventueel plus een ontwerper. Men neme een standaard bootje, zilvergrijze lak, single-frame op de voorkant, goed besprenkelen met ringetjes, aQuattro (TM) naam in het leven roepen, en verkopen maar…

Note: aQuattro is trademark of Esprit de Flandre. Any unauthorized use by Audi AG, it’s subsidiary’s, it’s parent company, it’s future naval partner, or anybody else who does or does not read this, will face severe punishment…
@Esprit_de_Flandre: En dan doe je even 240km/u in je powerboat ;)
Leuk speelgoed maar als de wereld onderloopt wil je voor geen goud op dit ding zitten.

Een fatsoenlijk zeetje en je ligt wsslijk in de soep.
V12 TDi, 500 PK?? lijkt mij de motor van een Q7 V12 TDi
2x V12 TDI uit de Q7 zeker. Dat zuipt toch. Hang er gewoon een fatsoenlijke “bootmotor” in met jets.
@joostvanrb: Wat denk je dat een 1000pk binnenboord motor aan bezine of diesel zal sliepen.. ik denk dat twee maal q7 v12 Tdi nog niet eens zo ver uit de buurt ligt qua verbruik.
@ErikkNL: *sliepen is slurpen
Wat Audi goed doet, doet Mercedes-Benz / AMG beter, dus ook met de boten.
2700 PK Vs. 1000Pk (108 knopen)
200km/u Vs. 74km/u( 40 knopen)
Zie ook: http://www.autoblog.nl/archive/2010/02/17/extreem-cool-mercedes-cigarette-racing-boat
@petermb: Ik zie ook wel een enorm verschil in functie. Ik zou toch liever de audi boot hebben. Beetje chillen op het water met bubbels en dan met een mooi meid tikkertje spelen op de jetski’s (H)
@petermb: kan je ook een trekhaak onder je sls krijgen? ;-) moet toch ooit die boot te water laten. Echt gave amg boot, maar het design van die audi boot spreekt me meer aan.
Leuk idee om er zo’n jetski in te verwerken!
@Vanquish: Volgens mij is het een waterscooter. Ik weet dat de tekst ook jetski zegt, maar ik gok waterscooter. Jetski’s heben volgens mij zo’n ‘bewegende’ voorkant en moet je op staan.
@911GT2: Zou best goed kunnen inderdaad :)
Gaaf design, voor het eerst hout in een Audi dat wel fraai staat! Maar veel Audi kenmerken kom ik niet tegen.. Waar zijn de LEDjes en het singleframe voorkantje??
Dat ding had toch een drieliter V6 TDI?? Twee keer een V12 met samen 1000 pk (en 2000 Nm!) lijkt me iets te veel van het goede! :P
@Tommy2: waarom is dat teveel van het goede? zo’n boot hoort toch gewoon een dikke motor te hebben?
Automerken spelen goed in op de toekomst door boten te bouwen, dat is namelijk de toekomst om men te verplaatsen.
@majinstar: Want door de opwarming staat NL straks blank… ?
Mooi ding. Zeker zo gaaf als de AMG boot die petermb laat zien. Ook de Lancia boot vond ik gaaf.

http://www.autoblog.nl/archive/2009/08/19/krachtigste-lancia-ooit-1120-pk

Maar als ik mocht kiezen.. doe mij maar de Lamborghini:

http://bootblog.nl/?p=2235

http://bootblog.nl/wp-content/uploads/2010/06/lamborghini-yacht-by-mauro-lecchi_2-e1275384430940.jpg
Prachtig ontworpen! Zou hem zo kopen;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).