Kilometerteller 402.836 km teruggedraaid

Auteur: , 43 Reacties

Net als in Nederland zijn ze in België ook niet zo blij met teruggedraaide kilometerstanden. En dus hebben ze daar de Car-pass in het leven geroepen. Afgelopen jaar werden er 1.393 gevallen van fraude gevonden met als ultieme uitschieter een Iveco Daily die was teruggedraaid van 497.238 km naar 94.402 km. Klein verschil toch?

De meeste gevallen van fraude waren iets minder opvallend gemiddeld werd een teller “slechts” 73.067 km teruggedraaid. De auto’s met de hoogste (legale) kilometerstand die vorig jaar van eigenaar wisselden in Belgie waren een Mercedes Sprinter uit 2004 (948.804 km), Fiat Scudo uit 1998 (930.775 km) en een Mercedes 260E uit 1982 (900.363 km). Zo blijkt maar weer eens dat die verhalen over Mercedessen met miljoenen op de teller niet perse een fabeltje hoeven te zijn. (via: hln.be)

Met dank aan iedereen voor de tip!43 reacties

Die Mercedessen zijn zeker vooruit gedraaid :)
@CSL: Met jou kan ik praten.
@CSL: :mrgreen:
Meer interessant vind ik die Fiat. Zo onbetrouwbaar zijn ze dus toch niet :P? Tenzij de kilometerstand vooruit is gedraaid inderdaad xD maar dat betwijfel ik.
@jzaero: Het schijnt dat de oude Fiat 500 ook heel betrouwbaar was.
@jzaero: Gelukkig maak je de betrouwbaarheid van een automerk niet op uit het gemiddelde van 1 voertuig.
Nee,nee,zeker geen fabeltjes mijn vader heeft een Mercedes 250D 19 jaar oud niets van roest en bijna 700.000 Km.
Je krijgt bij Mercedes toch een speldje als je aantoonbaar een miljoen hebt gedraaid?
@Pallas: haha een speldje! Altijd royaal bij MB.
@Pallas: Ik was hier even benieuwd naar maar heb helaas niets kunnen vinden, weet je hier meer van?
@gschoots: Heb het gehoord van één van de weinige MB-rijders in mijn omgeving. Zie op het MB-forum wel speldjes voor verschillend km-standen, kan alleen niet achterhalen of deze ook anno nu nog worden uitgegeven.
http://www.mercedesforum.nl/forum/viewtopic.php?f=27&t=4170
@Pallas: Briljant, wel heel leuk qua klantenbinding…
Gezien de reputatie van Iveco lijkt het me onwaarschijnlijk dat je die vijf ton niet aan andere dingen kunt aflezen dan alleen de teller.
Een Fiat met 930/k? Dan zijn vast alle onderdelen al 3x vervangen.
@gt5guidenl: met als enige originele onderdeel de kilometereller!
@gt5guidenl: Nou ja, Fiat. Is een PSA-Fiat hé, en in Turkije gebouwd geloof ik. Wordt Turkije het nieuwe Japan… ?
@Esprit_de_Flandre: Laten we het niet hopen voor de Turken anders krijgen ze van die natte voeten.
@Donstil: Je weet wel wat ik bedoel…
@Esprit_de_Flandre: Die Fiat is niet in Turkije maar in Valenciennes, Frankrijk gebouwd met PSA onderdelen. De PSA diesels zijn uitermate betrouwbaar (zeker die pre-HDI 1900 blokken). Het verbaast me niet dat die vele tonnen kunnen draaien.
Die kleine bestellers (Bipper etc.) komen uit Turkije.
@draragon: bestseller misschien wel maar dat ding is zo slecht, alles is aanelkaar gelijmd, na 60000 lieten allebei de bediening van de automatische ramen los kon je lekker in de deur kijken. Maargoed motorisch is hij ook niet echt goed. Maar daar zal ik maar niet eens overbeginnen ( bad story )
@draragon: Juist. Was even dingen door elkaar aan het gooien. Doblo komt ook uit Turkije. Iemand ervaring met dat ding? Vind het eigenlijk maar een lelijke bak, maar naar ik gehoord heb zeer ruim (voor je geld)…
@gt5guidenl: of niet, misschien was dit wel een goede. Net zoiets als de Vito’s. Daar zaten hele goede bij maar ook hele slechte versies. Zeker bij de eerste Vito’s is roest een probleem.
Persoonlijk denk ik dat het met elke auto wel te halen valt. Alleen, wat heb je er voorover om te investeren om het te halen.
Bij mijn broertje is een Citroen C5 2.0 Hdi in onderhoud die ook al over de 700.000km zit.
überbaas: bijna 3 miljoen kilometer in een Volvo P1800 http://www.volvocars.com/intl/top/about/news-events/pages/default.aspx?itemid=192
@betonstaal: 3 miljoen miles! dat is ca. 4,5 miljoen kilometer
@betonstaal: ik hoop wel dat hij zijn stoel een keer vervangen heeft. Mijn God, elke dag 125 mijl woon werk verkeer!!!
Zo blijkt maar weer eens dat die verhalen over Mercedessen met miljoenen op de teller niet perse een fabeltje hoeven te zijn.

Nee robbie…die van FIAT ook niet. Maar ja het is niet uber duits natuurlijk. Sleep tight!
een mercedes sprint ken ik niet, een Sprinter daarentegen wel!
Je zou maar 150.000 km per jaar in een busje moeten rijden (MB Sprinter), is zeker een ploegendienstbusje?
@slappehap:

of van die koeriersbusjes
zit de hele dag op de weg 5-6 dagen per week
Wat ik hier uit afleid is dat we dus beter allemaal met Mercedes busjes rijden omdat die lang meegaan? Of worden mijn banden dan plat gezet?
Eens een witte 99er Mercedes Kombi ingeruild met een NAP waar 300.000 km mee geknoeid was. Sick.
Alle MB tot ca 1995 zijn zeer betrouwbaar (zeg maar t/m het 1e model E-klasse, dat eigenlijk rebadge 200/300 serie was, en de 190 serie).
Daarna begon het drama voor MB

@SHFT: 150.000 km per jaar voor busje is niet zo onrealistisch. Ik heb bij DHL gewerkt, 1 bus liep 10.000 km per maand: ochtend en middag dienst en dan zaterdag grote route. 1e generatie Sprinter, de zogehete 210D/212D/310D/312D, kan dat makkelijk aan met die 5 cilinder diesel
Ik heb één keer meegemaakt bij een autobedrijf waar ik gewerkt heb dat we een auto voor een handelaar keurden.

Bij de auto waren de bougies vervangen bij 150000 km terwijl op de KM-Teller maar 87900 KM gereden
@Phoenix: Haha, wat een kluns. Als je fraudeert, doe het dan goed…
@Phoenix: Ja mooi is dat he! Als een auto bij een dealer ook maar voor een lampje komt, word de de kilometerstand genoteerd. Je valt dus altijd wel ergens door de mand.
Met de E36 van BMW wou dat ook goed, dat terugdraaien.
Het fijne was vooral dat je zelf de orginele kilometerstand tevoorschijn kon halen.
Heb al menig man een halve inzinking bezorgt zo.
@rikus:

leg uit
niet dat ik een e36 heb of ga kopen, maar gewoon interesse
Van Mercedesen is onderhand wel bekend dat ze een miljoen kunnen. Dus bij dat merk hoef je de boel niet terug te draaien. Als blijkt dat je een Mercedes heb die eigenlijk 2 miljoen gedraaid heeft je twee sterren speldjes wilt hebben maar niet kan aantonen dat de Mercedes altijd bij de Mercedes dealer in onderhoud is geweest doordat de Mercedes ook eens bij een handelaar heeft gestaan die eraan geprutst heeft.
@timberleek

Bij Bmw’s (vast ook andere merken) wordt de km-stand niet alleen in de tellerbak opgeslagen, maar ook in een andere computer in de wagen. Die info is dus terug te halen. Volgens die methodiek word de werkelijke km-stand ook ingevoerd als je bijvoorbeeld een defecte tellerbak vervangt. Vervang je de tellerbak zonder dit te synchroniseren, dan staat er een punt naast de km-stand om aan te geven dat er iets niet klopt.
Mercedes is betrouwbaar maar wie zegt dat dat onderzoek het ook is.

Worden meer dan genoeg typfouten gemaakt bij apk rapporten etc.

Dan heeft een auto inderdaad ineens een miljoen op de teller ofzo.
de carpass in belgie is verplicht.

alle garages en bandecentrales moeten de km stand aangeven.

dit wordt dan vergeleken met de jaarlijkse controle.


de enige manier om te frauderen is zelf je onderhoud doen en je banden plaatsen en dan net voor de jaarlijkse controle (pas na de 4de verjaardag) terugdraaien.
Ik heb het gezien! Een Mercedes Taxi in Oud Albufeira afgelopen zomer in Portugal. Ergens in de 980.000,00 kilometer! Ik dacht eerst dat de komma verkeerd stond… Maar nee, echt waar, bijna een miljoen kilometers op de teller! Nu is mijn vraag, als je achteruit rijdt? Wat doet je kilometerteller dan?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).