Autojunk Foto Van De Maand – April ’11

Auteur: , 27 Reacties

Het is weer zover: het moment dat we de beste foto van Autojunk van de afgelopen maand bekend maken. Wederom was er keus genoeg uit al jullie uploads.

Deze maand is ons gast-jurylid Eric van Vuuren. Eric kennen jullie wellicht nog van de Autoblog Fotoworkshop die we eerder dit jaar organiseerden en hij was ook onderdeel van onder meer het RTL Autoblog filmteam. Daarnaast heeft Autoblogger weer zijn steentje bijgedragen omdat Ome Woutert in een antieke Volvo druk is met een ritje van Frankrijk naar Noordwijk. Als derde jurylid is Casper Heij (oftewel ik) weer van de partij. Tijd voor de uitslag dus!

De winnaar deze maand is august met zijn upload Crown Vic Taxicab. Zijn foto vind je bovenaan dit artikel en zal deze maand de header van Autojunk sieren. Eric over deze foto: “Normaal gesproken is de drukte niet een soort locatie die je voor autofotografie wilt gebruiken. August bewijst dat je met een simpele meetrekker op langzame sluitertijd de gehele ambiance vangt, zonder afgeleid te worden van alle reclames. De foto is zelfs zo stabiel genomen dat de deurnaden van de taxi haarscherp zijn, iets wat met deze sluitertijd vaak erg lastig is….CHAPEAU!”. Deze foto was voor ons alledrie de favoriet, erg fraai gedaan august!

Mercedes C220 CDI AMG
Iemand anders die laat zien dat je niet per sé een heel origineel onderwerp hoeft te hebben om een fraaie foto te maken is de eerste runner up: C220amg. Een foto van een Mercedes C220 CDI met een optiepakketje van AMG. “Door de auto en-profile te fotograferen terwijl die gelijk aan de horizon staat krijgt deze foto een minimalistische look. Gecombineerd met een simpele kleine boom, terwijl het mooiste licht (twilight) net is begonnen kan C220amg deze foto ongetwijfeld zo aan zijn portfolio toevoegen. Erg goed gezien en geschoten!“. Persoonlijk had ik nog wel iets meer licht op de auto willen zien, maar ik besef dat dat lastig is met zulke contrasten tussen lucht en auto.

Lotus Exige 260CUP
De winnaar van vorige maand komt wederom met een prima plaat aanzetten. Wat zeg ik, met meerdere prima platen zelfs die stuk voor stuk net zo goed als winnaar uit de bus hadden kunnen komen, ware het niet dat we een regel hebben die zegt: je mag niet elke maand winnen. Dus bij de runner ups, met eervolle vermelding: de Lotus Exige 260 Cup van Mike Crawat. Topplaat weer Mike, misschien iets meer licht op de schaduwzijde van de auto de volgende keer, maar op een zonnige dag een witte auto fotograferen maakt je leven nu eenmaal niet makkelijker. Hoe dan ook een heerlijke plaat weer! Hulde!27 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Wel, het is maar een simpele gele taxi, maar wel een hele mooie foto! Topkwaliteit!
De tekst onderaan de foto (autojunk.nl) zou iets kleiner kunnen waardoor je de foto beter ergens voor kunt gebruiken. Misschien een tip voor autojunk
(Naam van fotograaf hier) = fail… :P prachtige platen trouwens!
Paar jaartjes terug had in Hong Kong ook soortgelijke plaatjes geschoten:

http://www.flickr.com/photos/jsaero/3791010499/sizes/l/in/photostream/

http://www.flickr.com/photos/jsaero/3780516015/sizes/l/in/photostream/

Erg leuk om te doen, maar vereist zeker een vaste hand!

Gefeliciteerd august op je prachtige shot! Laat zeker een levende stad zien, ook snachts.
Die taxi foto zou ik zo thuis aan de muur hangen heb totaal geen verstand van Foto’s maken maar vind het echt een topper
@E34M5Touring: Idd, kan zo op een canvas. Zou nog goed verkopen ook. Tip voor @august…
@Esprit_de_Flandre: als jij afneemt, zorg ik voor aanbod. Een gelimiteerde oplage, vanzelfsprekend. Vier stuks slechts (daarmee sluw schaarste creërend). Ik wacht het af.. ;)
@august: 4 stuks?? Jongen toch. Wat je moet doen is 4 stuks met jouw handtekening op maken, en daarnaast 4000 gewone. Die vier met handtekening verkoop je voor het goede doel, de rest verkoopt zichzelf…
@Esprit_de_Flandre: Niets (nou ok, alles) ten nadele van mijzelf, maar ik geloof niet dat ik al zó een reputatie heb opgebouwd dat die 4000 stuks zichzelf verkopen.. zelfs nadat ik er vier heb weggegeven. Als we nou ‘ns beginnen met één artikel. Af te nemen door jou;)
@august: Ik zie wel mogelijkheid. Waar woon je ergens…?
@Esprit_de_Flandre: Rotterdam. Kom je ‘m ophalen?
@Esprit_de_Flandre: en dan hebben we’t allicht over een gesigneerd exemplaar.
“Normaal gesproken is de drukte niet een soort locatie die je voor autofotografie wilt gebruiken.”

Het natuurlijke biotoop van de NY taxi. Klik een yellow cab langs een rustig kabbelend beekje, en je ziet dat er iets niet klopt.
Ja, dit is een prachtig plaatje.
Bij IKEA kun je een soortgelijke NY taxi kopen op poster, waarbij de achtergrond zwart-wit is gemaakt. Maar deze is duidelijk mooier.

Ik heb ooit zo’n `meesleep`-foto in Hong Kong gemaakt. Ik was er maar een half dagje dus helaas geen nachtfoto:

http://www.mijnalbum.nl/GroteFoto-HLS3YFN6.jpg
Een foto is juist bijzonder als hij simpel te maken is en niet veel nabewerking vereist. De Taxi foto is er zo een. Elke fotograaf weet hoe hij deze moet maken maar toch oogt hij zeer bijzonder.

Toppertje.
Erg mooie foto! Jammer dat er zo groot Autojunk op staat, anders had ik hem als wallpaper gebruikt. Mijn complimenten!
Oi, da’s een verrassing..! Mijn hommage aan de Crown Victoria ging dus niet ongemerkt voorbij:-) Hartelijk dank @Autoblog en dank aan jullie hierboven voor de reacties/complimenten!
Zou het mogelijk zijn de taxi foto op wallpaper formaat te krijgen? 1920×1080 ofzo?
@dkong: klein dilemma.. maar dat moet misschien wel lukken:) Waar zou je die willen afhalen? In je mailbox?
Cool! Dit had ik niet verwacht… Bedankt Autoblog voor het plaatsen van mijn foto!

Taxi is super mooi geschoten, zit een lekkere spanning in de foto! Mijn complimenten.
@august Umh in mijn mailbox zou een schikte optie zijn denk ik. Ik weet alleen niet of hier prive berichten kan sturen.
@dkong: stuur even een mailtje naar foto_nyc_cab[AT]hotmail[DOT]com, dan krijg je een reply met 1920×1200-versie:)
ik had nog erg mn best gedaan op beweeg foto`s zie link http://www.autojunk.nl/2011/04/paasrace-foto-verslag .
maar deze foto`s vind ik ook erg mooi maar dat had ik had ik niet anders verwacht aan gezien er twee echte pro fotografen bij zitten :| . al ind ik foto 3 eigelijk het mooiste .
@KD-Producties: je foto’s zijn op het laatste moment afgevallen, je had er bijna tussen gezeten. Autoblog Top Tip: pas op dat je je nabewerking niet over the top doet, en probeer op plekken te fotograferen waar je minder last hebt van hekken e.d. voor je onderwerp!

Op Zandvoort kan dat op een aantal plaatsen zelfs zonder perskaart, even goed zoeken ;)
@CasperH: bedankt voor jullie tip we zullen er wat mee doen!;)
thanks again ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).