Lancia New Stratos onder de loep genomen [video]

Auteur: , 16 Reacties

We weten nog steeds niet hoeveel New Stratosjes het levenslicht zullen zien. Wat we wel weten is dat er minstens één exemplaar volledig operationeel is. Onlangs reed deze mee in een klassiekerrally op Mallorca, en dit zijn de beelden.

De New Stratos is een project van Michael Stoschek en gebaseerd op een ingekort Ferrari 430 Scuderia-chassis. Daarmee heeft deze bak een heerlijk korte wielbasis, net als de originele Stratos. In het midden ligt een 4.3 liter V8 met 540 pk en 500 Nm, eveneens afkomstig van Ferrari en in staat om de 1.247 kg wegende bolide in 3.3 tellen naar de honderd te laten stoempen. Bij voldoende interesse willen ze er meer gaan bouwen, maar het kost je wel een goede 400.000 euro om er een te bemachtigen.

De octaanhoofden van het Duitse TURBO zijn de afgelopen tijd met Stoschek meegereisd om verslag te doen van de ‘geboorte’ van deze legende. Wat krijgen we te zien en te horen? Heel veel Duits gezwam over een Italiaanse auto en natuurlijk de onboard beelden van het rally-avontuur waarbij de V8 uit dit hebbedingetje voor de soundtrack zorgt. En bij deze Spaanse rally is de New Stratos niet ongeschonden uit de strijd gekomen. Michael Stoschek zat zelf achter het stuur en beschadigde tijdens een rit de linker voorkant. Niets ernstigs, want carrosserie-koning Pininfarina kon de schade vrij gemakkelijk weer herstellen. Wel gaf hij de navigator -en tevens zijn zoon- de schuld: “I was going a bit too quickly and my son was a bit late calling out the pacenotes.”

Mocht je geen woord Duits sprechen, dan raden we je aan om gewoon 13 minuten lang naar de beelden van de New Stratos te kijken. Ook leuk.16 reacties

Gek dat je een Ferrari niet mag velgenen, maar ombouwen tot Statos vinden ze helemaal het einde! :D
@RickB: Dat is simpelweg omdat Lancia en Ferrari allebei onder de Fiat vlag staan, kortom aandacht voor de eigen merken is altijd goed.
@RickB: Rick wat is velgenen? Geen dis hoor.. ik begrijp niet wat er had moeten staan.. verlengen? verlagen? .. ;)
@Freewarefreak: Verlengd ;)
@gschoots: Lancia noch Fiat/Ferrari heeft hier niks mee te maken. De eigenaar van deze New Stratos is een auto verzamelaar en president van Brose Group, auto is getekend door Pininfarina. de New Stratos mag dan wel wat/veel weg hebben van een Lanica Stratos, het is en blijft een “kit-car” ;)
@RickB: “Verlengen” en het is “…hebben hier niks mee te maken”
@RickB: dan is elke auto die de basis deelt met een origineel een “kit car”.

In mij idee is een kit car een reproductie van een bestaande auto (zoek maar een op XJ13 replica). Eventueel zelf te bouwen (burton bijvoorbeeld).

Dit is een one off op dit moment van een volledig nieuw model.
Weet dat de meningen erg verdeeld zijn over deze auto maar ik vind em echt Uber bruut zou er dolgraag een hebben
@E34M5Touring: Echt een beauty! Eensch!

*balend dat dit altijd een droom zal blijven*
Ik wil em ook, precies zoals op headerfoto van het artikel met die lampenset erop. Woaaap
@HDM: Helemaal mee eens!
wat is dit toch een ongelooflijk vét ding! 13 minuten met een natte broek…
Dit gebeurd nooit als ik op Mallorca ben, kom alleen maar dronken Duitsers tegen.
Ganz geile auto, vooral de velgen vind ik echt dope!
Wat een beauty is het toch!
Vind ik echt 1 van DE verrassingen van de afgelopen jaren. Heerlijke vorm-volgt-functie auto, zeker met die verstralers erop!
Wat een beest is die nieuwe Stratos _0_

“Legen … wait for it … dary”
Dit lelijke apparaat moet eerst eens zijn sporen verdienen net als zijn voorganger voordat iedereen hem zo de hemel in prijst!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).