Bijan’s laatste design: Bugatti Veyron Grand Sport

Auteur: , 9 Reacties

Drie weken geleden overleed de beroemde Iraans-Amerikaanse designer Bijan Pakzad op 67-jarig leeftijd aan een herseninfarct. Tot voor kort wisten we echter niet dat Bijan samen met Bugatti bezig was om een hele bijzondere Veyron Grand Sport te ontwerpen. Het design was vlak voor zijn dood gereed, maar het is nog de vraag of deze bijzondere (uiteraard gele) Veyron ooit het levenslicht gaat zien.

Mensen die ooit op Rodeo Drive in Beverly Hills zijn geweest hebben daar ongetwijfeld al kennis gemaakt met zijn knalgele Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe of zijn zwart met gele Veyron (inclusief airbrush tekening). Die dichte Veyron was al een redelijke eyecatcher, maar voor de Grand Sport is echt alles uit de kast gehaald. Naast de zeer bijzondere kleurstelling moet je bijvoorbeeld denken aan een iPad in het interieur en een fles(je) parfum. Op de motorkap is de Bocca della Verità (mond van de waarheid) afgebeeld.

Overigens zou Bijan ook voor Rolls-Royce nog enkele speciale Phantom’s ontwerpen. Of hij daar voor zijn dood aan toe is gekomen weten we (nog) niet. Sommige mensen zullen er waarschijnlijk niet heel rouwig om zijn, want de smaak van Bijan is nogal omstreden. Persoonlijk had ik het wel tof gevonden als er nog een paar gekke gele Phantom’s aan de wereld zouden worden geschonken.

Bekijk de video met alle details van Bijan’s laatste design voor Bugatti hieronder:

Billboard Bugatti Veyron Grand Sport by Bijan

PS In Nederland rijdt nog een oude auto van Bijan rondt, namelijk een knalgele Bentley Azure.9 reacties

Van de doden niets dan goeds is de uitdrukking, dus ik sla maar over.
Ik vind ‘m nog best gaaf ook!
Echt een te gekke wagen. Heb er helaas het budget niet voor. Maar als ze bij bugatti willen kunnen ze me er uiteraard 1 kado doen.

-edit: je eigen site spammen doe je maar ergens anders-
@sniper: zet mijne er dan ook gelijk ff bij!
Een soort tribal op de voorkant van een supercar is anders best fout hoor!

Doe mij maar gewoon een banaan gele Veyron, vind ik hip.
@Vanquish: haha.. ja en als die dan krom trekt heb je tenminste ook een excuus. ;)

OT: Ik zeg niets over het design van deze Veyron. De bewuste meneer kan zich nooit meer verdedigen en natrappen vind ik niet chique.
Lol. Ook echt een gele stropdas
We gaan vooruit: weer een verkrachter minder!
Heb dit artikel destijds gemist.
Ik vind hem ook niet mooi, maar begrijp de designers gedachten wel.
Daarnaast ben ik daar op Rodeo Drive geweest (en als een van de eersten de gele Drophead vastgelegd) en geel is nou eenmaal zijn ding. Als je die auto’s van hem daar in het echt ziet staan heeft het toch wel wat!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).