Rijtest en video: Audi A4 TDIe met 20% bijtelling

Auteur: , 107 Reacties

De Audi A4 TDIe is er met één doel: de leaser die 20% bijtelling wil bij de Audi dealer laten stoppen.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk in de video HIER! ]

Het lijkt de dag van gisteren dat de status als leaserijder afhing van de hoeveelheid pk’s onder het rechterpedaal. In het geval van VAG producten betekende dat dat er veel rood gekleurde letters op de achterzijde aanwezig moesten zijn, die ook een casaul verband hadden met de mate van zelfoverschatting van het snelheidspotentieel door de bestuurder. Hoe anders is het nu, de eerste selectie voor een leaser maakt vrijwel iedereen op basis van het bijtellingspercentage. Daarna volgt de selectie uit de overgebleven auto’s. In de wat grotere premium klasse begint er sinds dit jaar ook echt keuze te ontstaan: naast Audi heeft BMW de 320D EDE (ook als touring) en Mercedes heeft met de facelift een C220 CDI met 20% bijtelling op de markt gebracht. Als we het premium segment wat breder trekken dan alleen Duits, verschijnen er nog een aantal auto’s op de shortlist: de hybride Lexus RX450h (notabene een dikke SUV met V6) en de Volvo S60.

Audi A4 TDIe

Voor de premium sedans is de keuze dus beperkt tot: de A4, 3-serie, C-klasse en de S60 DrivE. Die laatste twee zijn de nieuwste en dat is ze aan te zien, beide zijn spannender gelijnd dan de Audi en de BMW. De 3-serie lijkt al een jaartje over de houdbaarheidsdatum en de de A4 sedan heeft ons qua uiterlijk nooit kunnen bekoren, zelfs niet als 3.2 Quattro. Smaak blijft persoonlijk, maar de testauto is er ook niet één waar de spanning vanaf druipt. Dat geschreven hebbende: niet iedereen is daar naar op zoek, maar er is toch één belangrijke Autoblog aankooptip. Zet een vinkje bij xenon verlichting op de optielijst, want anders krijg je de el-cheapo non-LED dagrijverlichting en val je direct door de mand als iemand die de A4 eigenlijk net niet kan betalen. En dat wil je dus niet als premium autokoper/ autoleasert, of wel?

Audi A4 TDIe

Los van alle uiterlijke beslommeringen wil je natuurlijk ook niet bij iedere inhaal- of invoegactie moeten terugschakelen om granny in haar Charade in een roetwolk achter te laten te laten zien wie er de baas is op de Nederlandse autobaan. De A4 TDIe stelt in dat opzicht niet teleur. Anders dan zijn non-premium concerngenoot Passat 1.6 TDI, heeft de 20% bijtellings-A4 een tweeliter blok onder de motorkap. Met 136 pk en (nog belangrijker) 320 Nm. Tussen 1750 en 2500 tpm komt de A4 lekker uit de startblokken. De topsnelheid van 215 km/u is ruim voldoende en de sprint naar de 100 kan in 9,5 seconden. Daarvoor is het wel zaak dat de bestuurder goed met koppeling en bak overweg kan, want een automaat is er niet voor de TDIe. Enigszins vreemd is dat wel, want de zuinige benzinemotoren scoren juist het best in de testcyclus met DSG bak en dubbele koppeling.

Audi A4 TDIe

Gelukkig is de noodzaak om veel te schakelen beperkt, de 2.0 TDIe schuwt de zuinige lagere toerentallen niet en heeft genoeg koppel om relatief schakellui te rijden. Een van de maatregelen die Audi nam om de TDIe zuiniger te krijgen is het langer maken van de overbrengingsverhoudingen van de versnellingsbak, maar veel snelheid lijk je er niet op in te leveren. Verdere aanpassingen zijn een ander motormanagement, een meer gesloten grille en bodembeplating. Het verlaagde onderstel dat niet alleen zorgt voor minder luchtweerstand, maar ook dat er harder kan worden gehoekt. Dat effect wordt per saldo echter weer teniet gedaan door de banden met lage rolweerstand.

Audi A4 TDIe

Avant liefhebbers hebben voorlopig pech. De A4 limousine TDIe haalt met de hakken over de sloot 4,6 liter per 100 km en 115 gram CO2 per km. De Avant kukelt headfirst de sloot in met 4,8 l/ 100 km en 120 gram CO2/ km. Gelukkig zijn beide wel leverbaar met trekhaak en zelfs de Ikea verhuurt voor kleine prijsjes boedelbakken mocht er een nieuwe Zweedse design bank in de juppen-stal moeten worden geparkeerd.

Audi A4 TDIe

Audi spreekt zelf van een concurrerende prijsstelling en hangt een prijskaartje van 37.850,- euro aan de A4 TDIe limousine. Het achterwiel aangedreven 163 pk duo BMW 3-serie en C klasse (ook als coupe) verlangen beiden het achterlaten van 40 mille of meer bij de dealer, de S60 DrivE kost echter slechts 34.995 euro. Maar dat is een 1.6 met slechts 116 pk en 270 Nm, niet de snelste voor de carrieretijgers die lang genoeg werken om buiten de files de snelwegen af te schuimen.

Audi A4 TDIe

De A4 TDIe zal de gemiddelde leaserijder niet teleurstellen. In de zwart-zwarte kleurstelling van de testauto spettert de A4 echter niet in het straatbeeld en zeker niet op het scherm, maar daar staat tegenover dat je er niet veel mensen mee tegen het hoofd zal stoten. Ook moeders-de-vrouw niet, mocht die ook parttime CFO van het gezin zijn, want de bijtelling is zo’n 2.000 euro lager. Daarmee komt een echte Audi dus opeens binnen handbereik, wees alleen niet verbaasd als vele collega’s er ook één bestellen.107 reacties

Niet erg indrukwekkend maar ik kan me goed voorstellen dat er markt voor is.
Ik zou toch voor de 3 serie gaan, die valt voor mij imo meer op in het straatbeeld dan een audi.

ieder zijn ding natuurlijk
Er wordt in mijn ogen echter aan een belangrijk punt voorbij gegaan zeker voor de Nederlandse markt, en dat is dat de 3 serie als touring verkrijgbaar is. Hoe vaak zie je in NL een 3 serie sedan of een a4 sedan het is bijna altijd een touring of een avant.
Nou ik ga toch liever voor een S60 DRIVe.

Daar kan gewoon lekker 18″ Lm onder i.p.v. die kruiwagenwielen van Audi of BMW.
(en een trekhaak)

Bestel je een S60 DRIVe R-Design dan ben je helemaal klaar.
En kost je hetzelfde als een instapper Audi A4.
Een mooi pro line S pakket kan er toch ook wel op?
the-budel-guy
A4 blijft het mooist in de sedan uitvoering.

maar ik zou toch liever doorsparen en die 2.0 TFSI met quattro nemen en gewoon lekker 25% betalen je rijd tot slot een audi he
Wij hebben een S60 DRIVe en dat rijdt bijzonder lekker. We komen vanuit een 2.0d.
Mooi filmpje weer. OT: Saaie auto maar wel een echte kilometervreter, daar draait het toch om?
Gemiddelde leaserijder:
Die kijkt naar wat hij per jaar moet betalen en baseert daar zijn keuze op.

De echte kilometervreter:
Die kijkt eerst welk “mobiel-kantoor” het beste uit de verf komt en gaat vervolgens de kosten vergelijken.


De A4 met koffiemolen in dit geval gaat naar de gemiddelde leaserijder.
Leuk filmpje. Houd de afwisseling leuk qua auto’s.
Reden dat er geen DSG bak in zit is dat alleen de 7-DSG met droge platen zuiniger is bij benzine modellen. Deze kan echter niet met het hoge koppel van deze diesel gecombineerd worden en zou er dus de natte plaat met 6 of 7 verzetten nodig zijn. Die zijn echter minder zuinig dan de handbak.
“Een prmeium sedan met slechts 20% bijt…”
Staat niet echt premium zo ^
Ik wou er nog niet in rijden al had ie 0% bijtelling… Blijft een lelijk hondehok zo’n audi. En dat klokken huis… hahahahaha dat noemt zich premium?
@sjonniek: Ben jij lig geworden om Audi’s af te kraken of zo? Lijkt wel alsof je er voor betaald krijgt….
@Gaoske:

Nee hoor.. reageer gewoon net als jij..

4 keer een 0 is nog steeds een 0 (audi-logo)
@sjonniek:

Gelukkig ben jij niet zo een Audi liefhebber. Een sjonnie die van Audi houdt is niet wat ik al te graag zou willen zien.

Ik dank U zeer!
@exotic: De meeste audi rijders zijn nog erger dan sjonnies..
Jaja, lig=lid
Dit (promo)filmpje is net zo saai als de auto zelf. Volgende rijtest wordt zeker een BMW, dan weer een Audi, dan een VW, dan weer een Audi?
@Atenza: bijna goed.

Bel jij anders een rondje importeurs om ze ons wat meer prioriteit te geven. Als het Frans of Japans is, dan ontvangen we er nooit uitnodigingen van. Enige positieve uitzondering is Louwman. Succes, ik heb er niet altijd meer zin in.
@wouter: ik weet hoe het gaat met auto’s testen via importeurs. Bv autogetest belt ze gewoon zelf. Die krijgen dan ook zeer diverse auto’s mee. Beetje afwachten tot iemand je belt voor een uitnodiging vind ik een beetje sneu. En iedereen weet dat Pon iedereen probeert ‘over te kopen’. Toon wat meer initiatief en maak wat minder fouten als een bericht over een Japanse auto gaat en het komt allemaal goed..
@Atenza:

so he jij bent slim! Dat jij nu al weet hoe de hele wereld in elkaar steekt, eigenlijk zou je gewoon lid moeten worden bij groenlinks of bij de pvda want daar zitten ze wel te wachten op wijsneuzen zoals jij.
xjes
@japiekrekel: blablabla. Ik zit ook dichtbij de autojournalistiek. Heeft niks met wijsneus te maken maar dat ik wel weet hoe het in elkaar zit
@Atenza: we wachten niet hoor, maar om 3 maanden nadat de rest van het journaille al gereden heeft ook nog eens aan de beurt te komen… Daar pas ik voor.

En over het kopen door PON. Verdiep je eens in het PR en communicatie vak.
@wouter: doen jullie toch iets fouts.. jullie zijn een van de grootste maar kleinere sites als autogetest.nl en rijtesten.nl kunnen het wel..?
@Atenza: waarschijnlijk worden die gesponsord…
@autoblogger: Vreemde redenatie. Maar goed, jij lult wel vaker ergens omheen. Je/jullie ego zit weer eens teveel in de weg
@wouter: ja maar als ik jullie er op aanspreek dat jullie zo ‘gesponsord’ worden dan word ik altijd gecensureerd..
@Atenza: Tja, VAG is meer een bijzaak voor PON, ga je huiswerk maken en kijk waar ze op dit moment allemaal in zitten!
Leuk dat ze er ooit mee zijn begonnen, maar zitten nu in meer producten dan auto’s alleen!
@RickB: wat is je punt? we hebben het hier over auto’s
@Atenza: Ja ik probeer duidelijk te maken dat het omkopen van journalisten totaal onzin is, er zijn en blijven altijd mensen die hun product kopen…
@RickB: ja maar het helpt wel als autobladen en -site elke scheet van ze overnemen en ze keer op keer in (vergelijkings)tests gooien en artikelen schrijven die wel heel erg adverteriol overkomen
@RickB: zonder adv. en sponsering kunnen autosites/bladen/programma’s ook nauwelijks bestaan.. denk je dat RTL Autowereld echt zo dol was op Kia’s, Hyundai en Daewoo’s..?
@Atenza: bij Autowereld geven ze nooit aan of het om een advertorial gaat, wij doen dat wel. Dat is dus het verschil, mocht je het nog steeds niet snappen.
@autoblogger: mwa niet altijd. Ik heb al eerder voorbeelden gegeven. Vooral 14/20% bijtelling nieuwsberichten lijken net adverts. De typische ‘humoristische’ van berichten plaatsen is dan opeens heel ver te zoeken..
SAAAAAAAAAAAIIIIII.SAAI.SAAI. Autoblog is in de greep van de milieuterroristen. Jammer.Dan maar weer naar Autotelegraaf…..zit niks anders op.
@wolf: Ik kan me nog een filmpje herinneren van vorige week.. 2 auto’s samen goed voor +1100 pk. ;)
Saai. En o ja, zet vooral GEEN vinkje bij xenonverlichting, want dan krijg je van die lelijke el-cheapo LED-dramlampen…
@civiced: Audi is de enige die juist wel mooie LEDjes heeft!
@Jokkebrok: Helemaal mee eens! Die aftermarket ledjes in de koplampen van een Peugeot 206 of een oude Opel Astra is niet om aan te zien!
@civiced: LOL, die LEDs zijn inderdaad niet iedereens smaak.
@civiced: Voor je het weet rijd je zelf in een auto met LED lampen. Waarschijnlijk geen Audi, maar een ander merk waarvan het uiteindelijk toch allemaal van Audi gekopieerd is ;)
@kevinc: hoho, Saab was eerder met LED verlichting vriend…

http://images.myride.com/images/vehicle/2008/Saab/9-3%20Sport%20Sedan/staff/2008_Saab_9-3_TurboX_26_(544x408).jpg
@Svenska_Aeroplan_AB: Sorry, maar volgens mij moet je beter de feiten checken. De eerste auto met standaard LED is de Audi A8 W12 uit 2004. Vervolgens heeft Audi als eerste de volledige LED koplamp geïntroduceerd bij de Audi R8 ;)
@kevinc:Maserati heeft als eerste LED techniek toegepast in de achterlichten van de 3200 GT.
Mondeo, Insignia, i40, 508, Passat, 3-serie, Laguna, Suberb en S60 zijn er ook met 20% bijtelling. Komen die ook allemaal nog langs?
@Atenza: Ik ben beschikbaar voor een multitest. ;)
Heb je zo’n mooie A4. En zet je er zulke wielen onder. Verder natuurliik prima wagen.
Leuk en aardig allemaal. Maar zulke kleine velgen op een A4, dat kan gewoon echt niet.. Doe dan maar gewone wielen en vul ze met wat meer lucht.
De logootjes zijn alvast van de achterklep verwijderd, je wil tenslotte niet laten zien wat een krent je bent. :) Alleen nog even die velgen doen dan…
Sinds wanneer is navigatie maar 700 euro bij Audi? Of worden we voor de gek gehouden door Audi?
irritante muziek zit er in geplakt
@Wouter: goed in elkaar gezet praatverhaal ! Tsja, en de auto…is…trrromgeroffel…niet spannend.

Mijn BMW 320d van 2001 had al 136Pk en 320Nm..dus Vorsprung durch bladiebla gaat niet echt lekker dan.

Bijtelling is (zoals Wouter al aangeeft) totaal zinloos als het gaat om 5%..rekensom: 41.000 euro, besparing netto per maand bij 42%IB = 72,- euro per maand. Dus je gaat voor manneke ‘flapdrol’, of je keest er gewoon een lekkere benzinepitter tegenaan ! Met minder vierkante wielen, beetje asoërige velgjes, iets meer gaspedaaldiscpiline etc !

Overigens, ik zou lekker een Giulietta nemen, die met 170Pk en de 8C-verlgjes eronder, panoramadakkie en sportpakket = 32.000,- tegen 20% bijtelling. Dát is een milieuoplossing waar ik dan nog warm van word.
@Megakix: De gemiddelde Nederlander zal nimmer geld “laten liggen” dit zit zo in onze volksaard.
@bobb: daarom…stap dan over op de door mij genoemde Alfa !? Ben je nog minder kwijt, en het eventuele brandstofverschil betaal je terug aan je werkgever.
@Megakix: Erg goeie keus ;) Zou het leasewagenpark er direct een stuk fraaier uitzien!
Geef mij die 3 serie maar. begrijp dat wouter een beetje uitgekeken is op de BMW 3 serie en hem daarom niet meer leuk vindt. Audi is natuurlijk de opkomende trend en kuddedieren moeten daarin mee gaan… voorsprung durch technik? dacht het niet audi loopt weer achter de andere merken aan die al langer met deze dit soort auto’s op de markt zijn ME-TOO maken ze daar!!! maar ik begrijp het wel want BMW springt hierop in en audi heeft gezien dat het werkt en gaat het dus ook doen. Hoe wil je BMW voorbij gaan als je de hele tijd achter ze aan loopt is de grote vraag? Ik verwacht meer van ze in de toekomst….
Als het dan toch premium en zuinig moet, dan voor mij veel liever de 320d ED. Sportiever, sneller, RWD en ik vind ‘m gewoon mooier.
idd zoals meerderheid hier zegt; geef mij maar de 3serie!!
De achterkant van deze audi is zooooo saai!
de binnenkant daarentegen! heerlijk dashboard!
Het is een zeer goede auto maar het straalt 0 uit…
Deze is egt té saai.
Nu ook een A4 voor cheap cocks!
@onlycocksdriveaudi: Een account aanmaken om Audi rijders over de zeik te krijgen? Beetje kinderachtig! ;)
@RickB: Ja heerlijk toch, en het is ook nog eens hele fijne hobby om dat overprijste,spuuglelijke merk te bashen iedere keer weer als zij met zogenaamd autonieuws komen, Audi Sucks
@onlycocksdriveaudi: Tja, je kan ook een oogje dicht doen en net doen alsof het er niet staat! ;) En buiten dat, je hoeft het niet te kopen of te rijden, de keuze is reuze!
@onlycocksdriveaudi: Een ster in je grille is voor mensen met een te kleine cock.
Als het dan toch zo’n eco-terreur auto moet zijn, doe mij dan de 3 serie maar ipv dit gebakje…
ga weg een tdiE?! ddat ga ik niet kijken..
Ze zien er inderdaad aaaaaaaaaaaaallemaal hetzelfde uit… Geeeeeeeeeuw.
the-budel-guy
@jackl: Net als alle reacties van mensen die dat type ja
@jackl: Als je beter kijkt zie je het verschil wel;) Jammer dat er altijd dit soort reacties blijven komen wanneer er een post is over Audi.
Ik heb in deze audi mijn rijbewijs gehaald, nou ik vind het helamaal niks. Ik vind hem gewoon niet lekker sturen. Het sturen voelt zo nep aan, het leek een soort van elektronisch. Vorrige week ook een tijd met de nieuwe s60 gereden. Doe mij die maar. Naast dat ik hem fijner vind rijden ziet hij er ook nog is tien keer beter uit.
@Robocop: Dat is een A4 vergelijken met een A6…
@RickB: Waarom? Ik heb toch nergens iets gezegt over een A6. De volvo S60 zit gewoon in het zelfde segment als een Audi A4.
@Robocop: De S60 is een grotere auto dan de A4… Daarom trek ik de vergelijking tussen en A4 en een A6 is hetzelfde als je een A6 gaat vergelijken met een S40. Of S40 met een S60.
@RickB: Nou dat ben ik niet met je eens. Pak de specificaties van beide auto’s er maar bij. De maten komen aardig overeen, de audi zelfs net iets langer en heeft meer bageruimte. Ook de prijs van beide auto’s zijn aardig gelijk. Daarnaast is volgens mij de Volvo S80 toch echt de concurent van de Audi A6.
@Robocop: Moet ik ruiken over welke Audi het in je tekst gaat?
@RickB: de audi a4 is bijna 10cm langer dan een s60…
De A4 voor iemand met het budget voor een Golf. De pauper-A4.
als een 20% auto moet kiezen ga ik voor de mercedes c220 jammer dat er alleen 16 inch wielen zijn op de c220 als je milieu bewust wil rijde
Het is niet mijn smaak zo’n A4. En die LED-lampen vind ik persoonlijk ook niet mooi, zo’n rare golf door de koplampunit.
Er zitten flink kleinere wielen onder, ik vind de wielkasten er nu erg raar uitzien.
Tja, er is hier een behoorlijk discussie over het testen van auto’s hier.
Ik vind dat Autoblog het leuk doet en ik hoop dat ze zo doorgaan! Ach, en een beetje rivaliteit is niks mis mee. En in mijn ogen is een Audi ook maar een Audi. Niks bijzonders dus…;-)
Wat gebeurt er nu als ik deze wagen koop hem inschrijf tegen dat voordelig tarief en een week later een aftermarket setje velgen opzet?
@laurensl: Dan kom je daar mee weg tot de eerste APK keuring (dus na 3 jaar).
@drivingpleasure volgens mij had audi de eerste 20% bijteller met een 2.0 dieselblok hoor, in de a3 was deze variant met 140pk al vanaf eind 2009 aanwezig, toen had bmw de 320 ede nog niet, niks bmw gevolgd dus. met pro line pakket bestellen en chippie, en knallen maar over de snelweg terwijl je die mensen met minder vermogen uitlacht die meer betalen oleee.
@jeanclaude: De enige A3 met 20% bijtelling is een 1.6 met 105pk.
Grappig dat die mensen die zogezegd herhaling haten telkens opnieuw dezelfde comments plaatsen :’)

Als je ook maar iets van motoren kent weet je dat die bmw/mercedes/audi diesel blokjes bijna allemaal identiek zijn, dus één technisch beter als de andere noemen is belachelijk.

Enja kleinere autos kunnen meer pk hebben en evenveel verbruiken, dat noemt gewicht, echte sherlocks hier -.-
@jeanclaude: En dan krijg je een boete van de belastingdienst.
Als jij een eco diesel gaat tunen en ze komen er achter, met APK ofzo, omdat de uitstoot niet meer klopt dan ben je zwaar de lul.
Wouter, je zegt dat er niet echt pittige 20% bijtellers te vinden zijn. En hoewel de Audi A4 TDIe met 136 pk zeker geen trage jongen is, bestaat er natuurlijk sinds kort ook de Ford Focus met 180pk die je zelf al gereden hebt. Ook 20% bijtelling, en een stuk sneller dan de Audi.
Zijn ze in Culemborg weet ik het niet… Gebeurt er hier eindelijk eens wat noemenswaardig behalve Terweijde rellen… Hoe zijn jullie op deze locatie gekomen?
Hij is wel saai zo, liever een Mercedes.
Met wat mooiere velgen zou ie er een stuk mooier uitzien, maar dan moeten er ook andere banden op.. En dan zal ie wss niet meer voldoen om aan je bijtelling te geraken ;-)
Onze projectmanager heeft zo een A4’je maar met DSG en onlangs zijn nieuwe besteld. Waarom ? 100% tevreden natuurlijk en dan verander je zomaar niet.
Ze vergeten de BMW 320 ede. 163 pk en 20% bijtelling zonder veel concessies te doen. Veel betere keus
Goed filmpje! Alleen lijk ik aan de houding van Wouter te zien dat die snellere auto’s gewend is :P
@toospee ga je is beter orienteren voordat je zo’n nonsens comment plaats, ik ga het toch niet verzinnen ofzo?
@rufctr01 wat zeg jij nou? volgens mij geven ze bij VAG fabrieksgarantie op tunen, zo kan elke 20% bijteller gechipt worden zoals de 1.6 tdi, net als de 1.4 tsi enzovoort, zonder meer uitstoot te veroorzaken.
@ Jochempie

Zover ik weet is dat de benzine versie(correct me if i am wrong)

@ rufctr01

Zover ik weet is chippen andere woord voor het optimaliseren van het verbrandingsproces (met andere woorden dus betere verbranding is niet hogere uitstoot maar dat is natuurlijk fhankelijk in hoever je gaat met het chippen)

OT: Niet slecht niet slecht al hoewel ik toch ook erg naar de BMW kant neig(meer vermogen, en natuurlijk de wegligging ) maar vind ik het interieur van BMW weer minder mooi dan die van de Audi! Wat is het leven soms lastig:P
@ Zakar36

Zover ik weet is chippen een andere woord voor het optimaliseren van het verbrandingsproces (met andere woorden dus een betere verbranding zonder dat je meer uitstoot maar dat is natuurlijk afhankelijk in hoever je gaat met het chippen en daarnaast als je hem chipt voor meer koppel bijv. dan rij je meestal een nog zuiniger ook dan de standaard versie:)

@ kets en voor alle andere die het jammer vinden qua velgen: wees gerust je besteld hem met deze “ecovelgen” en daarna kan je gerust 18 inch er onder schroeven zonder daar bijtelling over te betalen:) Gebeurd vaak genoeg.
Saai! Duidelijk de invloed van RTL hier.
Ik denk persoonlijk dat we voorbij gaan aan de belangrijkste
reden waarom deze auto interessant is…..

Hoe cool we hier ook allemaal zijn met onze 4 x modaal inkomens,
Feit blijft; het is een audi, staat bekend als premium, en is dat imho ook en kan je dus
voor minder geld een A4 rijden dan menig andere auto.

Hier komt bij dat 80% van de leasebudgetten geen 3.2 Quattro ’s toelaat en
‘slechts’ een tdiE, als deze dan 20% bijtelling heeft scheelt dat mooi voor Jan modaal.

Kijkend naar mijzelf, ik rijdt een rijkelijk uitgeruste 1.4tfsi A3 in de complete ‘s-edition uitvoering maar had ook een GTI kunnen nemen met minder luxe aanboord bijv. Fullmap navi,halfledere bekleding etc…hoe mooi vermogen ook is….met 60dkm per jaar is een cruise control toch wel verrekte lekker.

Tot zover mijn betoog :-D
Jan Modaal is een ruime 30K bruto, daar hoort dan vaak niet zo’n auto bij.
Waarom geen DSG, kan dan toch zeker nóg zuiniger??
Het nummerbord achter zit er scheef op! Haha wat slordig!
Het is een audi voor de lease-markt… boeie wat die gasten krijgen.
Zelf koop je toch nooit zoiets. Ik zie graag audi’s en bmw’s, maar de laatste jaren neig ik toch meer naar bmw toe. Niet dat een 2.7 tdi quattro A6 allroad me niet kan bekoren, maar het springt er niet echt uit. Een leasebak in hart en nieren.

Ik persoonlijk zie ze graat iets groter, A6, 5-serie, E-klasse… en graag flink uitgerust als het kan :D
Niet heel spannend, maar typisch een auto die iedereen wel graag voor de deur heeft staan. Jammer dat ze met de echt lekkere opties vaak te duur worden voor hetgeen ze presteren. Lekker een businesspakket nemen en de rest laten voor wat het is. 143PK met een chip moet voldoende zijn om lekker mee te komen. Van die velgen wil je dealer je vat afhelpen.
mijn soort auto <3 , enkel ben ik er nog te jong voor , wnnr ik 30+ ben kijk ik er wel naar
Liever een 3-serie!
Dit model vind ik echt niet frisser dan een 3 serie ogen. Vraag mij af of ze hier ondanks 20% bijtelling veel van gaan slijten. Als sedan heeft de A4 naar mijn smaak toch wel een erg opa gehalte.
Sory maar waarom nu nog deze A4 testen? Autoweek testte dit ding al eind 2009.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).