Tweedehandsje van de dag: Zwarte Ferrari 599XX

Auteur: , 28 Reacties

Er is een tweedehands Ferrari 599XX opgedoken op het web. Een Franse dealer biedt dit één jaar oude exemplaar met weinig kilometers op de teller te koop aan.

De Ferrari 599XX heb ik nog niet eerder als occasion voorbij zien komen. Het V12 blok levert een dikke 700 pk bij 9.000 toeren en de spoilers genereren bij 300 km/u 630 kilo aan downforce. De 599XX eigenaar krijgt hulp van Ferrari zelf om de auto naar wens af te stellen.

De auto staat op JamesList en moet 1 miljoen euro exclusief belastingen opbrengen, net iets minder dan de 1,1 miljoen die de Ferrari ooit nieuw gekost heeft. Daar staat wel tegenover dat dit exemplaar al 1500 km op de teller heeft staan. Snelle kilometers op het circuit om precies te zijn. Het enige nadeel van deze 599XX is namelijk dat hij niet op de openbare weg mag rijden. Wanneer je een kenteken wilt zul je in principe moeten uitwijken naar een 599GTO, de straatauto die op deze 599XX gebaseerd is.

De voorganger van 599XX is de Ferrari FXX, een Enzo Ferrari voor op het circuit. Voor de potentiële koper die geen twee auto’s kan betalen: EDO kan de FXX ombouwen tot straatauto, misschien kunnen ze een soortgelijk kunstje met deze Ferrari doen. (via GTSpirit)28 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Doet u mij die maar…
Waar zijn de spiegels gebleven?
@W115: spiegels heb je niet nodig als de auto zowel op het circuit als op de baan niet toegelaten is ;)
@jensdm: Juist wel, deze mag alleen op het circuit.
En ik denk dat bij een goede, strategisch geplande race, je spiegels wel belangrijk zijn.
@BmwMPower: ahzo ik dacht dat hij te vergelijken was met de pagani zonda r. (die verboden is op circuit, zie top gear)
@jensdm: de pagani zonda R mag gewoon op het circuit hoor! hij mag alleen aan geen enkele raceklasse meedoen omdat hij niet aan de regels voor een bepaalde klasse voldoet. maar in principe mag je (als je desnoods het ciciut voor een paar uur huurt) met elk voortuig op een cicuit rijden.
@lambo4all: of als je gewoon een eigen circuit koopt natuurlijk
@W115: schumi had geen spiegels nodig :’)
Die ziet er goed uit!
Jammer dat je geen keuze hebt… ;-)
UHH? EDO bouwt toch juist de straat Enzo om naar een Enzo met een FXX uiterlijk?
@dinobreezy: volgens het artikel onder de link van EDO niet, daar beweert men de FXX aan te passen. Dacht ik eerst ook ja, een Enzo ombouwen. Zijn er ook veel meer van dus dat zou ook voor een tuner makkelijker haalbaar zijn, lijkt mij…
mrtn via iPhone app
@dinobreezy: nee ze bouwen de FXX straatlegaal. Net zoals die raceversie van de MC12.
Paar spiegels erop, blinkertjes en gaan met dat ding over Neerlandsch wegen!
Foutje van mij:s Ik zat met deze Enzo XX in mijn hoofd http://www.autoblog.nl/archive/2009/07/26/edo-competition-geeft-ferrari-enzo-fxx-vermogen-en-looks EDO bouwt idd ook de FXX om naar street legal.
Binnekort Ital Days op Spa-Francorchamps! Even telefoneren en vragen of ik deze niet mag lenen… :-)
Lijkt me wel geniaal om met dit ding naar een TrackDay te gaan. Lekker omgebouwde mazda’tjes het leven zuur maken en Lotus rijders die denken dat ze hard gaan wan het circuit drukken.
@Donstil: en dan word je ingehaals door een of ander engels schuur/tracautotje van €0.20 en dan sta je daar met je ferarritje … en voor de prijs van 1 fxx kop je al heel wat lotusjes om in de prak te rijden he …
En nu maar hopen dat er niemand snel genoeg is om je in te halen, want dan zouden die buitenspiegels eigenlijk toch wel van pas komen… Er zullen wel iets van camera’s in verwerkt zijn om toch achteruit te kunnen kijken.
@thestag: Er worden gewoon spiegels geleverd bij de Ferrari 599XX, alleen bij dit exemplaar zijn ze er niet erop gezet blijkbaar.
Hoe mooi deze wagen ook is ,nee dank u totaal onbruikbaar :(
Leuk detail achter deze Ferrari op foto 1 (tip: hangt aan de muur en is een onmisbare accessoire bij dit merk)
Holy shit; 630 kilo aan downforce. Opzich wel bruut, maar iets te bruut denk ik dit apparaat.

Liever een ‘paar’ Porsche GT3’en, een 430 Scuderia en nog een M3 CSL erbij oid.
Wat heb je aan deze auto? Helemaal niks als je geen eigen circuit heb, volgens mij. Maar het is wel een leuke auto!
OMG meteen kopen. Ik zou de hele dag het circuit opgaan.
En het geluid van deze auto: EPIC!!!
Hoe betrouwbaar is Jameslist trouwens? Ze hebben er een stuk of 3 Veyron SS’en te kopen staan, een stuk of 25 Enzo’s, en ook dit soort dingen:
http://www.jameslist.com/advert/230451/for-sale-ferrari-f70
Nu weet ik niet of ik de eerste ben maar Edo bouwd geen FXX om tot straatauto maar bouwd een Enzo om tot FXX voor de straat, is nogal een essentieel verschil anders was ik niet gaan mierenn….
@JMC: Dat mag waarschijnlijk niet inderdaad. (k weet t, heel flauw)

OT: Ocassion van de week!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).