Zo voelt het om in de Goodyear Blimp te vliegen

Branded content, 18 Reacties

Dit krijg je er nou van als je meedoet aan een weggeef-actie op Autoblog. Win je zomaar even drie kaarten voor een vlucht in de Goodyear Blimp, een van de drie vliegvoitures in handen van zeppelinbaas Goodyear. De gelukkige winnaar was @RudyV die de kaarten mocht toucheren dankzij DEZE comment. Lees verder voor een verslag van zijn ervaring met de Blimp.

Vliegen met de Goodyear Blimp

Op 5 mei 12:01 komen we aan op vliegbasis Valkenburg (ZH), in de verte zien we de blimp al hangen aan het grondanker. We melden ons bij de receptie en worden vervolgens opgehaald door David, marketing manager van Goodyear. Hij neemt ons mee naar de Blimp, hoe dichterbij je komt, hoe vreemder het ding eigenlijk is. De “ballon”, de roeren, de motoren (VW Kever motoren) en vooral de cabine. Na wat foto’s, uitleg, een drankje en een hapje is het tijd om plaats te nemen in de cabine, waar wij samen met de piloot de komende 3 uur zullen zitten.

De piloot, James, vertelt dat door de wind- en weersomstandigheden (ook al was het een prachtige dag) afgeweken zal worden van de route Den Haag-Rotterdam-Amsterdam. In plaats daarvan zullen we vanaf Valkenburg naar de kust vliegen, vervolgens richting Scheveningen zweven, naar Den Haag, via de kust naar Zandvoort en dan langs Haarlem en weer terug. En dan komt het moment van opstijgen…. Als je nog nooit in een Blimp hebt gezeten weet je natuurlijk niet wat je moet verwachten, maar dat het anders is dan met een vliegtuig opstijgen leek natuurlijk logisch. Aan alle kanten hangen er mannen aan touwen, aan de cabine en communiceren druk door middel van armgebaren. De piloot laat de motoren wat toeren maken en de touwen worden losgelaten, zachtjes komt de Blimp van haar plek om vervolgens toch veel steiler dan verwacht op te stijgen. Heel vreemd!

Wat nog vreemder blijkt is het vliegen in de Blimp. Het is nog het beste te vergelijken met een boot, het deint op en neer op de wind. Dan weer een paar meter omhoog, dan weer omlaag, dan weer link of rechts. De piloot bestuurt de Blimp met zijn voeten om links of rechts te draaien en met 2 wielen naast zijn stoel (lijkt op een rolstoel) om te stijgen of te dalen. Ook moet hij ondertussen de druk van de helium precies controleren, toevoer van lucht in de luchtzak etc., op GoodYearBlimp kan je lezen hoe het allemaal werkt. Vanaf ongeveer 300m hoogte ziet de wereld er heel anders uit en je hebt prachtig uitzicht over de zee en de steden die we zouden bezoeken. Met ongeveer 30 knopen kabbelt de Blimp door de lucht dus je hebt goed de tijd om alles te bekijken.

Na onze vlucht van 3 uur waarin we Scheveningen, Den Haag, Voorschoten, Zandvoort, Haarlem en Schiphol hebben kunnen bekijken is het tijd voor het spectaculairste gedeelte van de vlucht: de landing. De piloot duikt best scherp naar beneden, trek hem 40m boven de grond weer recht en draait 2 rondjes om af te remmen waarna vervolgens de mannen van de grondploeg de touwen pakken en zo de Blimp tot een stop brengen. Het vliegen met de Blimp was echt een unieke en geweldige ervaring! Goodyear bedankt!

Met dank aan winnaar Ruud voor de bijdrage!

Zo wordt nog maar eens goed duidelijk hoe easypeasy het is om prijzen in de wacht te slepen als we op Autoblog weer eens een actie hebben. Kortom, hou onze ‘aanbiedingen’ in de gaten, want de volgende keer ben jij #winning en zwabber je onderaan een ballon over Nederland, of zo.18 reacties

Vet
Dit is zwaar vet
Ik heb deze al een paar keer voorbij zien vliegen. Ik zelf woon in Katwijk aan zee… En kom zelf ook zo nu en dan op Vliegveld Valkenburg.
Ik heb je zien vliegen boven Bpop in Haarlem ;)
Damn weer misgelopen, lijkt me zo vet om in zon ding te vliegen. “Kirov reporting!” Gefeli winnaars!
@Laue: ik moest ook gelijk denken aan die Kirov Airships :D Red Alert 2 FTW!!

Heeeel toevallig toen ik terugkwam van rijles, zette ik de tv aan en kwam op Discovery terecht. En laat daar nou net een aflevering beginnen van Really Big things over… Jawel de Goodyear-Blimp. Ow en ik zag hen nog vliegen tegen twaalf, maar dat was boven Rotterdam.
Kzag em in Amsterdam!
Kheb hem vorige week zo’n drie keer rond Voorschoten gezien :D
ik had hem vandaag gezien lijkt me wel leuk om zoiets mee te maken
ik woon amsterdam
Haha jaa zag deze ook over mijn huis heen vliegen:P (Amsterdam) lijkt me inderdaad vet om de wereld van boven af te zien:)
Superleuk Ruud! :) Je had ook een geweldig verhaal. 300 KM in een Gallardo.. dikke zucht.. hoe vet.. en als dank daarvoor in de Blimp. Het zij je gegund, super! :)
Goed verslag RudyV ! En gratz.
@ johnnyboy15NL

Ja, ik was ook even 3 dagen naar Katwijk aan Zee geweest om uit te waaien, zag hem
Idd ook over komen!
Dankjewel allemaal, was echt leuk om mee te vliegen.
Jammer dat de foto’s die ik getuurd had er niet bij zitten, oa van circuit zandvoort, scheveningen, haarlem
@RudyV: excuus, de foto’s staan er inmiddels bij. Thanks!
Zag hem vandaag ook vliegen, boven utrecht/nieuwegein.
RudyV! Gefeliciteerd! Ik ben vorig jaar zelf met de grote versie van de GoodYear Blimp meegevlogen (Autoblog bedankt!) en dat was ook echt geweldig! Het is wat laat, maar misschien leuk om alsnog wat foto’s en een verhaaltje deze kant op te doen? Animo?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).