BMW M5 verbrandt rubber op Frans circuit [video]

Auteur: , 21 Reacties

Bij wijze van teaser heeft BMW opnieuw een M5-filmpje de digitale wereld ingestuurd, waardoor we wederom een beetje kennis kunnen maken met de nieuwste power-sedan uit München. Banden in een rookgordijn laten veranderen en die achterkant eens stevig laten uitbreken, het moet allemaal getest worden. En het staat allemaal op film.

Het pre-productiemodel zit nog volop in zijn testfase, getuige de vele spyshots die nog dagelijks opduiken. En daarmee komt er ook steeds meer info vrij. Dat er een 4,4 liter V8 met twee turbo’s en ongeveer 575 pk onder de bollige motorkap worden gehuisvest is wel duidelijk. De M5 Concept zoals BMW ‘m in Shanghai toonde had een DCT-bak (dubbele koppeling) aan boord, toch gaan er geruchten dat de M5 ook met een good ol’ handbak zal verschijnen. En wat te denken van de nieuwe AWD-strategie?

Dan het filmpje waar het in dit geval om draait: testen op hoge snelheid, burnouts, gecontroleerd driften en spelen op nat wegdek. Het leven van een testrijder bij BMW M kan soms zo mooi zijn. Klik voor de beelden van twee glijdende M5’jes op BMW’s testcircuit in Miramas door naar Autojunk!

Rook! Ze! Op!21 reacties

Sjonge jonge wat duurt het lang voordat hij te koop is
@mrbones: *hij klinkt btw voor geen meter
@mrbones:

Inderdaad, ben dat klote ding onderhand beu, alleen al omdat het geteaser veel te lang duurt.
De spanning is er voortaan wel af.
Ik ben verliefd! Nu nog wachten op de staatslotterij :P
wat een bruut ding zeg alleen dat geluid toch maar een aftermarket uitlaat erop
@flutterby

Ik ben ook verliefd!!!! trio?
@friso17: Nee sorry, ik wil de M5 helemaal voor mij alleen!:P
heerlijk toch maar is naar de dealer voor een inruilrpijs
Nogmaals: die AWD is afkomstig van een gerucht en is gewoon bedoeld om de discussies op gang te houden.
@F1Tim: Nee toch? Was toch gezegd dat er én 4WD ging beschikbaar zijn én achterwielaandrijving?
Van binnen in de auto zelf klinkt hij best goed. Mooi geluidje. Alleen buitenaf mis ik wat sensatie.
@JamesBond007: even een ander uitlaatje eronder van bijv. miltek of supersprint.
@cgvdwerf: Wat dacht je van een Eisenmann Race ;)

De M5 ziet er aardig wendbaar uit in die bochten met dat gooi en smijtwerk. Het is dan wel geen schreeuwende V10 onder de kap, maar hard gaat hij zeker!
Het geluid van de V10 zal hij nooit evenaren. Maar dit is wel weer een geweldig technisch hoogstandje
Jammer dat het geluid inderdaad nogal tegenvalt. Het zal deels ook wel bewust gedaan zijn, om het nog n beetje spannend te houden. Zo hoor je hem eigenlijk alleen even goed ín de auto, van buitenaf wordt er lekker omheen gebabbeld. Mooi is ‘ie zeker!
De nieuwe 5 is wat mij betreft veruit de beste auto in het E-segment en misschien wel een van de beste auto’s die je kan kopen überhaupt op het moment (als je prijs/kwaliteit meeneemt in die afweging), maar toch, zo’n M5…Geweldige auto natuurlijk maar echt hoeken op het circuit doe je er waarschijnlijk nooit mee en hoe snel de auto ook is, de sensatie van een sportwagen heb je nooit (want niet laag bij de grond genoeg, te zwaar en te goede isolatie).

Tegelijkertijd is de M5 als de prijs in de buurt blijft van die van de E60 mede door CO2 onzin (wel iets minder dan de vorige denk ik) in Nederland wel gewoon 50K duurder dan een 550i (met 408pk uit in de basis dezelfde motor nu de V10 weg is) of 70K duurder dan een dik uitgeruste 535i…

Kortom, money no object, zeker, doe die M5 maar. Anders toch liever een combinatie van een 535i en misschien een licht gebruikte 997 (saai, maar redelijk), of een nieuwe Elise, of een 1-serie M coupe, of iets anders scherps dat je voor ongeveer 70K kan kopen.
Hij is wel mooier dan de vorige. Maar het V10 geluid is nu wel een groot gemis… Als ‘ie zo blijft klinken; gelijk een chique sportuitlaat eronder!
The WOW-Effect would have been much bigger without this huge bunch of teasers…
Hoe vaker ik deze auto zie, hoe mooier en gaver ik hem vind. Hij klinkt misschien niet zoals de oude V10, maar och hij is veel eleganter dan zijn voorganger en met 575pk kom je niks tekort. Ongeveer 4.2-4.5sec naar de 100? Kan niet wachten tot hij in de verkoop gaat! Aangezien een M5 op de V8 van de X6M en X5M lijkt, hier eentje met Akrapovic exhaust. Geluid ook weer opgelost ;)?

http://www.youtube.com/watch?v=ou2BiHGQo2E
@jzaero: klinkt inderdaad niet slecht :) maar kan toch niet tippen aan de huidige M5/M6.
De nieuwe 5 echt een hele mooie auto veruit de mooiste in zijn klasse. De BMW 5 serie overklast overduidelijk de Mercedes, Jaguar, Audi en Lexus.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).