Aston Martin en Zagato komen opnieuw met concept

Auteur: , 23 Reacties

Aanschouw, de eerste plaagfoto van het nieuwe project waar Aston Martin en Zagato momenteel aan werken. De onthulling is op het jaarlijkse Villa d’Este Concours in Italië.

Dat Aston Martin en carrosserie-specialist Zagato way back gaan hoeven we jullie natuurlijk niet te vertellen. De AM DB4 GT Zagato was de eerste vrucht van hun samenwerking en die auto is recentelijk 50 jaar oud geworden. Om dat uit te melken heugelijke feit te vieren zullen ze op 21 mei een nieuwe conceptauto voorrijden daar aan het Como meer. En er zijn meer wilde plannen, op 28 mei moet de auto al op de Nurburgring verschijnen om deel te nemen aan een race.

Wat het precies moet gaan voorstellen houdt AM natuurlijk nog even geheim, wel melden ze dat het project een moderne interpretatie van de DB4 GT Zagato zal gaan voorstellen. Zal het een verbouwde V8 Vantage zijn? Want daar heeft het ‘geheel’ wel iets van weg. Het is de bedoeling dat er volgend jaar een productiemodel-om-van-te-kwijlen op de markt komt. En ja, we zijn nu wel erg benieuwd geworden naar het totaalplaatje. *mompelt iets over vervelende rukteasers*23 reacties

Laat maar komen!
@ferrari2011: ik ga met jou mee
The baby One-77 anyone?
@AutomotiveDesigner: Zou goed kunnen, gezien de ‘heupen’ van dit ding.
Zal vast een schoonheid worden.
doe dan ook gelijk even meer PKtjes:)
Helaas geen double bubble.. :( Hopen dat hij op de uiteindelijke versie wel zit. Vind het eigenlijk toch wel iets wat Zagato kenmerkt.
@Marijn90: Ik kan uit het stuk of de foto niet afleiden dat ‘ie geen dubbelbubbel krijgt, maar ik ben het helemaal met je eens: een AM Zagato MOET een dubbelbubbel hebben. Man, zelfs de 500 Zagato heeft dat…

Ik denk overigens wel dat het een heel mooi dinkie wordt.
@dondeboer:
Die double bubble op de Fiat 500 Zagato ziet er overigens niet uit, er geforceerd, zeker in het midden. Hij loopt niet mooi door in het dak
@dondeboer: Mooi zal hij denk ik ook wel worden. AM zegt dat het een moderne interpretatie van de DB4 GT Zagato gaat worden en laat die nou net ook geen double bubble hebben. Fingers crossed dan maar!
Vind de neus wat weg hebben van een CCX, en het dak heeft veel weg van een GT-R. Vind het tot nu wel goed uitzien!
@Race-minded:

Nou moet je me toch eens uitleggen hoe jij dat allemaal zo kunt zien he. Er is welgeteld 1(!) vaag plaatje beschikbaar vanaf een zijkant. Daarin is de neus niet goed zichtbaar en de daklijn ook niet af te volgen tot het einde.

**sla groot alarm**

WE HEBBEN EEN NOG LEVENDE VERGELIJKINGSMONGOOL GEVONDEN, joechei..
@bakkerst: Oh wauw ik vergelijk iets, nu gaan we allemaal dood! Als je de neus niet fatsoenlijk kunt zien raad ik je aan om toch echt eens naar de brillenboer te gaan ..
@Race-minded: het dak heeft iets weg van GT-R….
Want de GT-R heeft ook een dak?
inderdaad, vergelijkingsmegeaul..
@AlwinH: Wat een humor ook weer. Ik zeg dat iets hetzelfde uitziet als het ander en daar moeten we dan een drama over gaan maken? Leg ze maar eens naast elkaar, dan snap je misschien wat ik bedoel.
@Race-minded:

je kunt en-profiel een de omlijning van de neus zien, meer niet. Hoe kun je op basis daarvan nu zeggen dat hij op ’t een of ander lijkt. Duik voor de grap eens een beetje in de autoblog historie, dan begrijp je mijn reactie over vergelijkingsmongolen wellicht beter..
@Race-minded: ik vind de wielen wel iets weg hebben van een Golf, die zijn ook zo rond…
@AlwinH: Voor mij lijkt hij meer op een AMV8, maar dat ligt wss aan mij ;)
@Yeelen: Ja, misschien omdat het een AMV8 is?
Zo zie je bepaalde dingen misschien net iets beter..
(ja en lelijker idd :P )
http://i51.tinypic.com/5bokx.jpg
wat een kinderachtig gedoe ja weer hier…..

anyway
OT: zover als ik er aan kan zien ziet het er niet verkeerd uit. het zij aanzicht is tenminste wel mooi om te zien.
“een moderne interpretatie van de DB4 GT Zagato zal gaan voorstellen.”

Zucht… Is die retro-hype nu NOG niet voorbij?

Ik zie dikke heupen.
Ik kan niet wachten, Zagato maakt meestal pareltjes.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).