Video: Zo bouw je een Lamborghini Aventador

Auteur: , 24 Reacties

Hoe krijg je een opgepompte stier als de Aventador in een kleine ruimte? Juist, in onderdelen. En dat is precies wat Lamborghini gedaan heeft met het witte exemplaar dat ze in een museum te Rome willen tentoonstellen.

Klein, oude en vooral smalle deuropeningen in Rome zijn nou niet bepaald geschikt om supercars doorheen te wringen. In onderdelen naar binnen slepen is een optie, maar wie is er zo gek om dat te doen? Nou, Lamborghini dus. Vakkundig werd een Aventador LP700-4 in onderdelen naar binnen gerold. Chassis, plaatwerk, de V12-motor. En aangekomen op de plek van bestemming kon alles weer in elkaar worden gedrukt/geschroefd.

De auto staat bij een tentoonstelling genaamd “La Forza del Toro”. Check de bouwpakket-video op Autojunk.

 'WTF!?!' Aldus de dame op fiets24 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Was het niet makkelijker om de auto op z’n zij te leggen en dan naarbinnen te rollen op zo’n trolleykarretje?
@Edge: dit is de marketingmachine van lamborghini, om de auto meer aandacht te geven worden dit soort filmpjes gemaakt net zoals de 2 in en rondom rome
@Edge: Ja idd! Als de carroserie zo naar binnen kan kan ie dat ook met de motor er in en de wielen er onder lijkt me.
Ehhh ik heb er ook wel ruimte voor in mijn huis hoor, kom maar in elkaar zetten…. Haal ik zelf de pui er wel uit en rij hem weer naar buiten!
Het is wel een heel werkje om hem daar binnen te krijgen!
Als hij in elkaar zit zou ik de verleiding niet kunnen weerstaan hem eens te starten en even heerlijk te reven :D
+1 voor die oude vrouw die zo kijkt van, “WTF is dit?!”
en dan kunnen ze hem straks er natuurlijk ook weer uit gaan halen. :P
Misschien is ie toch bloedmooi?
Prachtig weer! Gewoon hoppa uit elkaar, naar binnen, en weer in elkaar! Maar zonder “zware” motor is het wel wat makkelijker om zo’n geweldig apparaat binnen te krijgen. Vergeet niet dat je ook geen panelen wilt beschadigen! Mooi stukje teamwerk, zo’n Lambo met een bak techniek eventjes in elkaar zetten op locatie. Denk eens na, hoe gaaf zou het zijn als je een auto koopt en ze komen hem bij jou thuis in elkaar zetten? Wat een gaaf idee!
@Cantago: Ik ben er niet echt voor. Je weet toch.. waarom zijn afwerkings passingen zo exact in auto’s? Omdat ze geassembleerd worden met robot’s. Mensen kunnen dat niet zo precies. En jij kiest er dan voor om het door mensen te laten doen? Ik heb liever een fabrieksauto. Letterlijk. ;)
@Freewarefreak: Kan wel, alleen kost veel meer tijd, en tijd is geld.
@Tommy2: Natuurlijk kan het. Geen probleem. Jij bedoeld met jou opmerking denk ik het volgende:

Een handgebouwde auto is net zo goed als een robotgebouwde auto alleen het duurt veel langer en daardoor is de auto veel duurder.

Dit gaat bijvoorbeeld op voor de Veyron. Toch beschouw ik die auto niet als een handgebouwde auto want het assembleren gaat volgens een super strak geregisseerd protocol. Alle passingen, uitlijningen, aantrekmomenten, etc, etc, staan volledig voorgedefinieerd. Wijkt men daar een milimeter van af dan piept er een computer signaal. Dan is het niet conform en moet het aangepast.

Dit terugvoerend op gewone auto’s kunnen mensen niet op tegen robots. Robots halen ook deze voorgedefinieerde passingen en protocollen maar dan voor een normale prijs. En daar gaat het mij om. Een robot gebouwde (gewone) auto zit altijd mooier in elkaar als een handgebouwde. Dat bedoelde ik.

Dat zie je ook aan je eigen auto. Tenminste ik zie dat wel. Noem mij een zeikerd, maar het is echt zo. Ik heb mijn auto nieuw gekocht en dan is alles perfect. Dan moeten mensen er aan werken (onderhoud, reparaties, etc) en dan wordt het minder. Een simpel voorbeeld, het interieur luchtfilter wordt vervangen. Dan moet de parafan er af, etc. Dan haal ik mijn auto op bij de dealer en zie dat het niet meer zo mooi is als het was. De parafan zit niet meer zo perfect als eerst. De naadjes zijn groter, de schroefkopjes zitten niet meer exact hetzelfde opgelijnd, enz. Dat was eerst wel. Nogmaals zeikerig, maar snap je wat ik wil zeggen?

Daarom liever een fabrieksauto. ;)
@Freewarefreak: wat is een parafan. en ibm heeft afgelopen jaar 13.4 miljard omzet gedraaid hoe kom jij aan 95 miljard.
@axel: Afdekkap onderaan de voorruit voor filters, ruitenwissermotor, etc.

http://members.home.nl/pascal.danen/Clio2/parafan.jpg

Volgens Wikipedia was dat de omzet van 2009.
@Freewarefreak: Ja, je hebt een punt zeker. Een robot zal altijd beter, perfecter en mooier werk leveren. Maar is dat echt altijd wat je wil? Bewaar je liever een fabrieksknuffel die je gehad hebt of een knuffel die je overgrootmoeder zelf gebreid heeft? Waar voel je meer bij? Dat is gewoon een punt dat ik graag duidelijk wil maken.
@Tommy2: Juist! Kijk maar naar Koenigsegg. Veel tijd, veel geld, geen robots, maar perfect werk.
@Freewarefreak: Als ik me bedenk dat iemand onwijs zijn best heeft zitten doen om iets goed te krijgen, en ik kan nog net in het (bv paneel zien hoe hij dat gedaan heeft? Geweldig! Ik ben zeker iemand die techniek waardeert, maar zo’n stukje handwerk geeft je gewoon een speciaal gevoel dat een robot nog niet na kan maken;)

Even een leuk voorbeeld! Denk jij dat vibrator met de perfecte beweging ooit het mannelijke deel kan vervangen?
Wat een geile techniek zit er toch in deze Lambo. Echt een auto voor mensen die van techniek houden. Helaas zullen het wel weer de vastgoed miljonairtjes zijn die gaan rondrijden in deze bakken. Want engineers worden vrijwel nooit rijk.
@midasracer: Ligt aan de branche. Ik kan in de IT toch genoeg software engineers aanwijzen die er nu in rollen, te beginnen met een zekere heer Gates.
@Freewarefreak: Kijk maar in de Quote500 en noem me 1 persoon met een technische achtergrond die er zijn fortuin van heeft gemaakt. Ik zie alleen maar volk in de vastgoed, investeringsmaatschappijen en familiebedrijven die al een jaartje of 100 bezig zijn. Misschien alleen Michel Mol. En in het buitenland natuurlijk Klaas Zwart die rijk is geworden met technische oplossingen voor de olieindustrie.
@midasracer: Dat weet ik niet.. geen idee wie er in de Quote 500 staan. Ik refereerde echter meer aan de IT brache. Dat is mijn vakgebied.

Denk bijvoorbeeld aan Bill Gates van Microsoft. Dat is van origine een programmeur. Dus een software-engineer. Deze heeft met zijn programma Windows zijn fortuin gemaakt.

Denk aan Larry Oracle. Ook een software-engineer die de Oracle database heeft gemaakt. Ook reeds dik Miljardair er mee geworden.

Denk aan Herman Hollerith, een techneut en uitvinder van de ponskaart en later de eerste echte pc. Hij richtte IBM op. Zijn bedrijf doet nu 95 miljard per jaar. Dank zij de samenwerking met Microsoft die voor zijn eerste pc MS-DOS ontwikkelde.

Enz, enz. Het kan dus wel. ;)
Is dit niet gewoon hun een eigen marketing museum ….
“De kracht van de stier”
@D-Drive: ja, dacht ik ook op te merken…de eerste komt altijd in het museum toch ?

OT: blijf doorsparen voor deze auto overigens…heb al 100 euro extra sinds vorige maand ! :lol:
En dan net als een IKEA-pakket een plankje of boutje overhouden en niet snappen waar het hoort …

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).