Video: Lexus LFA vs Nissan GT-R vs 911 GT2 RS vs ZR1

Auteur: , 64 Reacties

Twee hele snelle Japanners, een dikke Duitser en een brute Amerikaan. Wie denk je dat er het snelst is? Een stel Japanners zoeken het met liefde voor ons uit.

Japanse TV programma’s zijn heel goed in het bedenken van “onafhankelijke” vergelijkingen waarbij diverse snelle auto’s met elkaar vergeleken worden. Meestal is er wel het nodige op de (opvallende) uitkomsten aan te merken. En ik weet zeker dat het hier ook het geval is. Hoe eerlijk is het om auto’s te vergelijken die niet vanuit stilstand vertrekken? En je hebt natuurlijk ook nog de factor “coureur”. Fanboys zullen in elk geval het nodige commentaar hebben op onderstaand filmpje waarbij een Lexus LFA, Nissan GT-R, Porsche 911 GT2 RS en een Chevrolet Corvette ZR1 het tegen elkaar opnemen.

Met dank aan Gio voor de tip!64 reacties

In een test van Motortrend of Car&Driver oid ging de GT2 RS koppie onder omdat de launchcontrol niet goed werkte. Heb de video niet gezien, maar de verschillen die door al dan niet werkende launch control komen kun je we opheffen door staande start te vermijden. Dus op zich niet zo’n heel slecht idee. Maar pk’s en versnellingsbakverhoudingen zullen nu extra zwaar wegen.
Ik zou zoiezo voor de LFA gaan! :D
@Jeroenm8: welcome Captain Slow ! :lol:
Had niet verwacht dat de Porsche geklopt zou worden…is namelijk ook de snelste Porsche ooit en de snelste personenwagen op de Nurburgring. Awel, dit was in rechte lijn. De GT-R blijft me steeds weer verrassen, zó bloedsnel, en vanuit stilstand was hij sneller geweest dan de ZR1.
Respect voor de Nissan GT-R, voor weinig geld heel veel auto. Kwalitatief doet de GT-R niks onder voor de Porsche en beter is dan de Corvette. Overigens zou ik nooit de LFA kopen ook al zou ik de geld ervoor hebben. Voor zoveel geld koop ik toch een Italiaanse of Duitse supercar.
@agera: Zoveel mensen hebben dan een Duitse of Italiaanse supercar… maar een aantal mensen hebben de LFA :) Dus ben jij met je LFA veel unieker, en kwalitatief 100 maal beter.
Dat is niet te ontkennen.
@G-Ammo: waarom zou een LFA in jouw ogen 100 maal beter moeten zijn dan een lambo SV of Superleggera een 458 of een 599GTO? weet niet hoor maar heb je wel is gezien doe die LFA schakelt bji elke versnelling krijg je zo’n klap dat je door de voorruit slaat. dus vraag me af doe die wel zoveel beter is
Allemaal wel dikke auto’s :D Het lijkt wel of de Porsche wat later begint of het moet komen door de turbo lag. En ja die Corvette ZR1 blijft een BEEST!:P
moet het geld zijn.
Een rechte lijn is zoiso niet echt relevant toch,
Ik zou voor de LFA gaan; een pak “exclusiever” dan de rest.
@Freude_am_Fahren:

Er worden 500 Lexus LFA’s gebouwd.
Er worden 500 Porsche GT2 RS gebouwd.

Waarom zou de Lexus LFA volgens jouw ‘een pak exclusiever’ zijn?
@SuperVeloce:

Omdat een leek het verschil niet eens ziet tussen een GT2 en een gewone 911, laat staan een GT3
SuperVeloce hier heb je een punt en ik moest gelijk aan het volgende denken. Is de Lexus echt exclusief? of denken wij dat de Lexus exclusief is omdat we deze zo weinig zien.
Ik denk juist doordat de Lexus een hoge aanschafprijs heeft de kopers voor een andere merk gaan ipv van een supercar met een “Toyota“logo. En zou dat misschien niet het exclusieve imago van Lexus creëren. Kijkend naar mezelf, ik zou als ik veel te besteden had met alle respect voor Lexus geen Japanner kopen. Ook al is de Lexus nog zo goed of beter dan de rest, ik zou deze niet kopen ook al rijden er zoveel Duitse of Italiaanse supercars rond.

Een klein voorbeeld heeft misschien geen directe link met dit onderwerp maar toch. Een volkswagen phaeton doet kwalitatief niks onder voor een S Klasse of 7 serie. Het feit dat de phaeton gewoonweg niet (goed) verkoopt is, omdat mensen niet met een dure Volkswagen willen rijden en dat geld denk ik ook voor Lexus LFA. Weinig verkopen maakt een auto per definitie niet gelijk exclusief, maar dit is mijn mening en ik kan er ook naast zitten natuurlijk!

De Nissan GTR is een ander geval, een hele goede auto waar bijna iedereen weg van is en daarnaast tegen een aantrekkelijke prijs. Knap werk van de Japanners, zo hebben mensen (met een beperkte budget in deze klasse dan) ook de mogelijkheid een sportauto te rijden.
@agera: Mocht ik voor een Japanner gaan zou dat enkel de GT-R worden, die auto staat torenhoog op mijn lijst.
De enige Japanners die ik zou willen hebben in deze klasse en de GT-R heb ik trouwens ook veel liever dan een Porsche of Ferrari.

1-Nissan GTR
2-Porsche
3-Lexus LF-A
4-Corvette
als ik zou moeten kiezen dan LFA en als tweede voor de gt2 rs
Ik zou voor gt2rs gaan, ik vind die namelijk zo mooi en die lfa vind ik ook heel stoer en ruig maar ik vind die porsche tog gaver
Versta der geen zak van man!
Had de Porsche sneller verwacht. De LFA is toch wel een fail, veel te duur en relatief langzaam. Had trouwens wel gedacht dat die Japanners er een draai aan zouden geven dat de GTR toch zou winnen, dat valt me dan weer mee. Kan me filmpjes van “vroeger” herrineren met de NSX Type S Zero / Type R die altijd won wat ze er ook naast plaatste.
@beetec: in de jaren ’90 was de NSX ook sneller dan een hoop wat er rond reed.
alles gemanipuleerd!
De GT2 is ruim sneller dan de rest !
zo leuk het als , als de corvette ergens goed in is, dan is het gemanipuleerd, of ja als het vanuit stilstand was , maar hij heeft meer pk,s ,ja de corvette is lichter , het is rommel , slechte kwaliteit, slechter als een europeaan, maar stel je voor als de porsche won , wat zouden de kritieken dan zijn , jongens een ding zelfs op de track heeft de zr1 zich bewezen , ga er eens in rijden zou ik zeggen , en stop met die overgenomen vooroordelen .
@corvettez06:

Ben zelf geen Amerikanen fan (auto’s dan hè) maar met de ZR-1 heb je een punt.
Die wagen is ook gewoon goed, en is ook gewoon bere snel.
doe mij maar een Veyron, die klopt ze allemaal
@TDI-goeroe: Een Veyron is waardeloos tegenover deze auto’s.
Fungehalte van dit kwartet is abnormaal hoog.
@TDI-goeroe: Ik dacht even dat je serieus was, maar toen zag ik je nickname.
Die ZR1 blijft toch ook wel een serieus coole auto daarom! En over de eerlijkheid, beide heren kunnen wel een flink potje sturen en zeker in een rechte lijn moet dat verschil minimaal zijn (plus je ziet al snel of auto’s uitlopen of niet). Rollende start lijkt mij juist beter bij een test waar 3 van de 4 auto’s RWD zijn, anders heeft de GT-R sowieso een aardig voordeel. Wel grappig dat de goedkoopste auto’s de snelste zijn lol.
LFA Ftw! Maar ja, mijn avatar spoilt dat natuurlijk al ;)
Voor de volledigheid maar even deze twee bijbehorende video’s geplaatst.
De LFA klinkt héérlijk, de ZR-1 klinkt bruut, de GT-R klinkt mechanisch en de 911 helaas als een stofzuiger. :?
Mijn keuze? De Z06 met performance package of de Skyline GT-R Z-Tune (BNR34). 8)
@AutomotiveDesigner: Jaaaaaaa de R34 Z-Tune godsamme das een lekkere bak. Maar geef mij maar de GT-R die auto maakt bij mij de meeste emotie los niet omdat het de mooiste of de snelste is maar gewoon omdat ik het een super bak vind!!
@burninrubber: http://www.youtube.com/watch?v=gv17vUgM0EM&feature=youtube_gdata_player
Wellicht dat ik jou blij kan maken met deze zeldzame video. ;)
@corvettez06:

Je zegd ‘ja de corvette is lichter’
Check je feiten eerst , de ZR1 weegt 1.515 kilo en de Porsche GT2 RS weegt 1.370 kilo

Ik zou altijd de Porsche GT2 RS nemen.
geen van allen overtreft het geluid van de LFA
Ik zou blij zijn met 1 van deze wagens maakt niet uit welke .
Verschillen in prestatie’s zijn zowiezo marginaal voor de openbare weg .
Doe mij de Corvette maar, wat een fantastische auto.
De roadtrip/dynotest/dragrace en handling/acceleration test die Motortrend laatst deed me de LFA liet zien dat het ding erg snel is door de slalom en geniaal goed remt. 94ft van 60mph naar 0 (ong 28meter). Ik heb geen enkele straat auto dat zien doen (op video of in tests).
Qua emotie en exclusiviteit klopt die Lexus alle auto’s hier. Atmosferisch en dus relatief langzaam rechtuit.. maar die V10 en 500stuks geproduceerd da’s toch wel extra bijzonder ivt de zoveelste 997 waar er tienduizenden PER JAAR zijn gebouwd (zelfs als jouw uitvoering toevallig 1 van 500 is… totaal niet exclusief of origineel). De zr1 is bruut en wild maar mist in mijn ogen toch wat verfijning. De GT-R is erg snel, relatief goed bruikbaar als dagelijks vervoer en spotgoedkoop.. dus… ik zou de LFa kiezen, lol.
Die japanners zijn echt super grappig… Kunnen wel de concurrentie aan met top gear…
@jmeverts: Ik vraag me af of dit wel een echte autoprogramma of show is want het ziet er zo amateuristisch uit, niet dat het slecht is maar ik heb nu al 100 van dit soort filmpjes gezien en hele dure autos voorbij zien komen maar het ziet er niet gelikt uit.

Kijk naar de lettertypes en het muziek komt van een jaren 80 familieshow. Daarentegen gebruiken ze wel goede rijders die supersnel schakelen.

Het is in ieder geval niet slecht en erg amusant want ze hebben altijd lol.
gedwongenleaser
@jmeverts: versta jij ze dan? Of vind je ze er gewoon grappig uitzien?
Wauw, niets overtreft die huilende V10 in de LFA. Wat een prachtmachine :D
Ik zou toch ook voor de LFA gaan. Met die dikke V10 sound heb je het gevoel alsof je veel harder gaat in vergelijking met die geblazen 6-cilinders van de GT-R en GT2 RS. De corvette spreekt me gewoon totaal niet aan.
1 LFA
2 GT2 RS
3 GTR
4 ZR1
Waarom weer een opgevoerde GTR tegen de rest?
Zie overigens die race stoelen.
Mocht ik kiezen dan ging ik eerder kijken naar een LP550/LP570/458 alhoevel de porsche 911 GT2 RS de snelste is.
http://www.youtube.com/watch?v=hzyLR64-fAw
@CSL: stock 2011/2012- GT-R heeft 530pk en 612Nm koppel..

Het hoge koppel van de ZR1 icm de overbrenging doet het em, al helpen de pk’s ook wel. De GT2 RS valt wel echt keihard van z’n voetstuk… eerst nat gaan tegen de LFA in de vergelijking van Motortrend en nu weer… en dan te bedenken dat er eerder MEER dan minder vermogen uitkomt (volgens de Dyno-test van InsideLine 580BHP aan de wielen!)
@w0o0dy:
Er klopt helaas niets van die GT2 RS in het sprint filmpje.
ALs je naar die circuit filmpje kijkt. zie je dat de GT2 de snelste is met accelereren en hogere topsnelheid zet op zijn dash dan eerder gezien! En wat rijdt de beste man slecht in de RS, heel veel schakel fouten, verkeerde lijnen, te vroeg op rem, met 2000toeren uit de bocht accelereren!! En ze laten niet eens alles zien.
Ik zou zeggen plaats de GTR rijder(driftking) in de GT2 RS want dat is pas een beest van een auto. Ik heb overigens nog steeds liever een LP570/LP550/458/GTS…
@CSL: de GT2 RS die Insideline gebruikte op de dragstrip tegen de LFA bleek technische problemen te hebben waardoor de launchcontrol niet naar behoren kon werken.. Daarnaast is short-shiften slim bij een turbo-motor met zoveel koppel onderin omdat de 911 nou eenmaal moeite heeft met in balans blijven bij het uitaccelereren. Door niet te hoog in de toeren te klimmen bij het uitkomen is de vermogensopbouw zonder onderbreking (schakelen). Doe je dat niet dan kan de 911 behoorlijk fishtailen en dat kost tijd…. Ding heeft 800nm max of zoiets? Dan is hoge versnelling en veel koppel gelijdelijk op laten lopen waarschijnlijk wel maximaal…
Sta je dan met je dure “high tech” sportwagen.

Voorbijgereden door bladveren en pushrods! :lol:
@ super veloce hey dombo , had het over de uitspraken geen feiten , of wetenswaardigheden , dus als je wild zeiken moet je het goed doen,kijk pexiges spreekt over het feit het spreekt mij niet aan, dat kan ik waarderen dat is smaak, maar anderen gaan altijd met de zelfde vooroordelen gooien , vandaar ,dus leer lezen man .en nu je zegt dat de gtr lichter had je beter je mond kunnen houden , nu vind ik het nog beschamelijker.
@corvettez06: Wat probeer je nou precies te zeggen? Maak je toch niet zo druk….

Persoonlijk zou ik ook alleen al voor het geluid de lfa kiezen!!!! Hier in nl kom je de rest vast niet dagelijks tegen :-) En voor het betere ‘tunnelwerk’ moet je toch echt de lfa hebben.
@b3nk0 en @gedwongenleaserijder: ik heb wel meerdere filmpjes van motortrend gezien met die gasten en een aantal worden ondertiteld. Ze lopen altijd te kloten op Tsukuba met dikke bakken en ze kunnen echt goed rijden. Het ziet er inderdaad een beetje amateuristisch uit maar het gaat uiteindelijk om de inhoud en niet de camera (alhoewel erg belangrijk)
Ze rijden inderdaad op Tsukuba, Twin Ring Motegi of op de Touge, testen allerlei soorten auto’s

Mooi japans spul, europese exotica of amerikaanse muscle. De races die ze houden zijn zo mooi en ze geven altijd een goed beeld van de auto.

Het is misschien niet zo gelikt maar de inhoud is deste beter. Klik maar es rond op jouwbuis en zoek naar Motortrend, steeds meer is ondertiteld.
@rrvliet: Gelijk geabonneerd op Motortrend. GT Channel heeft ook veel autofilmpjes en vooral zoals die hier gepost is.
Met de Japanse driftking, Keiichi Tsuchiya.
@Larrs: Klopt, daar klik ik ook veel rond op rustige werkdagen als deze. Heerlijk begin van het weekend ;)
natuurlijk wint de zr1 als ze niet van stilstand vertrekken dat ding heeft 650 pk en niet zwaar nie veel bla bla erin dus dn win je wel.
maar vergeet niet het prijs verschil
lfa: $ 375.000
porsche: $ 245.000
zr1: $100.000
gtr: $85.000
met andere worden geld zegt niet altijd alles ;)
@ralphbeen: probeer het nu eens rustig te typen..
Is de Lexus echt exclusief? of denken wij dat de Lexus exclusief is omdat we deze zo weinig zien.

Ik denk juist doordat de Lexus een hoge aanschafprijs heeft de kopers voor een andere merk gaan ipv van een supercar met een “Toyota“logo. En zou dat misschien niet het exclusieve imago van Lexus creëren. Kijkend naar mezelf, ik zou als ik veel te besteden had met alle respect voor Lexus geen Japanner kopen. Ook al is de Lexus nog zo goed of beter dan de rest, ik zou deze niet kopen ook al rijden er zoveel Duitse of Italiaanse supercars rond.

Een klein voorbeeld heeft misschien geen directe link met dit onderwerp maar toch. Een volkswagen phaeton doet kwalitatief niks onder voor een S Klasse of 7 serie. Het feit dat de phaeton gewoonweg niet (goed) verkoopt is, omdat mensen niet met een dure Volkswagen willen rijden en dat geld denk ik ook voor Lexus LFA. Weinig verkopen maakt een auto per definitie niet gelijk exclusief, maar dit is mijn mening en ik kan er ook naast zitten natuurlijk!

De Nissan GTR is een ander geval, een hele goede auto waar bijna iedereen weg van is en daarnaast tegen een aantrekkelijke prijs. Knap werk van de Japanners, zo hebben mensen (met een beperkte budget in deze klasse dan) ook de mogelijkheid een sportauto te rijden.
@agera: Mocht ik voor een Japanner gaan zou dat enkel de GT-R worden, die auto staat torenhoog op mijn lijst.
De enige Japanners die ik zou willen hebben in deze klasse en de GT-R heb ik trouwens ook veel liever dan een Porsche of Ferrari.
Sorry voor het 2x plaatsen van mijn reactie, maar ik had mijn eerste reactie verkeerd geplaatsd.
Is dit de 2012 GT-R, de verbeterde?
Die jongens die BestMotoring gebruikt zijn bijna zonder uitzondering allemaal professioneel coureur.

En Tsuchiya is gewoon een legende :)
grappig filmpje, de standaard GT2 met 100pk minder en meer gewicht is al sneller zo niet even snel als de ZR1.
De GT2 RS maakt gehakt van de anderen:
hier de standaard GT2:
http://www.youtube.com/watch?v=GzScxq_I9C0&feature=related
@CSL: Die conclusie trek jij uit 1 filmpje? En wat maakt dat filmpje geloofwaardiger dan het filmpje van deze japanners?

http://www.dragtimes.com/compare2.php?make1=39&model1=842&op1=%3E%3D&year1=2007&stock1=Yes&make2=8&model2=1537&op2=%3E%3D&year2=2007&stock2=Yes&make3=-1&op3=%3E%3D&year3=2005&make4=-1&op4=%3D&year4=0&submitButtonName=Compare!

http://www.fastestlaps.com/comparisons/porsche_997_gt2-vs-chevrolet_corvette_zr1.html

De GT2 RS is dan inderdaad wel een ander verhaal, maar dat van de gewone GT2 waag ik te betwijfelen…
@C6_R:
ik denk zelfs dat de 911 turbo S sneller dan de ZR1 is met dragrace…
En uit jouw cijfers blijkt dat ik aleen maar gelijk heb. Als de GT2 even snel zo niet iets langzamer dan de ZR1 de 400m doet, dan snap je dat de GT2 RS met 100kg minder en 100pk meer gehakt moet maken van de rest in deze filmpje…
@CSL: Uit mijn cijfers blijkt niets behalve dat een GT2 niet sneller is in een rechte lijn dan een ZR1… De rest is slechts speculatie.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).