Jeremy Clarkson rijdt Leaf leeg [video]

Auteur: , 28 Reacties

Voor de opnames van een nieuw seizoen Topgear kunnen we een battle verwachten tussen elektrische auto's. Clarkson kreeg het uiteraard voor elkaar om zijn Leaf leeg te rijden en moest naar een stopcontact geduwd worden.

Schijnbaar is men niet bang geworden van elektrische auto’s nadat Tesla de BBC aanklaagde. De heren May en Clarkson werden gespot tijdens opnamen en er waren genoeg mensen op de been om wat opnamen te maken met hun mobiele telefoontjes van een leeggetrokken Leaf die door een aantal mensen geduwd wordt.28 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Dat wordt weer geweldige TV. Ik kan niet wachten. De Nissan bobo’s zullen wel met gekromde tenen zitten te kijken.
Ik kan niet wachten om dat filmpje te zien. Clarkson zal er wel een gaan opblazen ofzo.
Kan wel raden wat het oordeel wordt zoals Midasracer al zei wordt weer lache
@E34M5Touring: Afwachten hé. Het hangt er van af na hoeveel kilometer het ding leeg was. Een benzine-auto kan je ook leeg rijden, en daar klaagt niemand over…
Deze wagens gaan over the top belachelijk gemaakt worden denk ik zo ;)

Wel jammer dat heel veel mensen zich hierdoor laten beinvloeden en zich niet realiseren dat het een heel goed vervoermiddel zou kunnen zijn in de grotere steden.
@rrvliet: Ik denk dat als je zo’n auto kan kopen, dat je ook wel het nut ervan inziet. Goedkoop zijn ze iig nog niet echt.
Die blonde chick aan de wall heeft een “crisis”!
Ook het eerste wat je ziet is dat er zo’n peuk uit die leaf valt.. Fantastische aso.

Maar feit is wel dat je veel meer bezig moet zijn met opladen.
Die 1000e mensen met mobieltjes allemaal aan het filmen. Hoezo de mens is een massa dier.
Gewoon een andere Leaf pakken om de Leaf mee te slepen. Kom je toch weer 1 meter vooruit! Beter iets dan niets! :D
Dat achterlijke publiek, staat dat altijd zo dicht op de actie? Ik neem aan dat hier even geen opnames werden gemaakt. Je zal maar in de crew zitten en de taak hebben om die schapen achter het hek te houden. Wat een hondenbaan heb je dan.
Hoe noemen ze dat in TV wereld? Best Boy Collie?
Hoe voorspelbaar, jammer…..
zero emission….zero miles…het is toch allemaal droef met die ontwikkeling gesteld.
Typisch :D
Hij gaat deze auto volledig afbreken, zegen dat hij niks waard is enzo.
Me like it!
@vale46: Gelukkig hebben we Mr. Clarkson nog :mrgreen:
@vale46: Een benzine-tank kan je ook leegrijden. Het gaat erom na hoeveel kilometers het gebeurt is. Ga er dus niet zomaar van uit dat hij hem gaat afbranden…
@Esprit_de_Flandre: Je moet wat meer Topgear kijken, dan begrijp je hun humor ;)
Toen ze de Tesla reden bij Topgear hebben ze hem na 55 mijl leeg gereden(normaal 200). JC’s besluit was dat hij ik de echte wereld niet zou werken.
Terwijl iedereen weet dat hij in de echte wereld wel werkt(binnen bepaalde afstanden).

& aangezien de Leaf niet echt sportief en krachtig is voorspel ik een gefrustreerde JC die geen goed woord zal hebben over de Leaf.
@vale46: Ik kijk genoeg TG, wees gerust, en ik kan hun humor zeker waarderen. Maar als de Tesla teleurstellend was, dan komt dat volgens mij vooral doordat hij niet deed wat er beloofd werd, namelijk 200 mijl. Het ‘werkt’ in de echte wereld, maar dan zeer beperkt. Goed genoeg voor een leuk ritje op zondag en das alles.

Dat wil niet zeggen dat de Leaf het slecht gaat doen. Nissan belooft 100 mijl, als ze dat kunnen waarmaken dan is dat toch al een deftige prestatie en verdienen ze een complimentje, al was het maar voor hun eerlijkheid. En ik denk dat TG dat ook zal erkennen. Dat ze het dan nog te weinig vinden, dat zal waarschijnlijk wel, maar ze gaan het ding ook niet met de grond gelijk maken.

Dat is natuurlijk allemaal als die 100 mijl gehaald werd voor het stilvallen. Als ze 40 mijl ver waren…
@Esprit_de_Flandre: Die 60 mijl van de Tesla was omdat JC het 60 mijl over het topgear-circuit heeft gereden(geraced). Dus 60 mijl in race-condities was zeker niet slecht. De fabrieksopgave van 200 mijl was dus niet zo gek als JC hem op een normale manier over de weg had gereden.

Je kan gelijk hebben, maar ik denk dat de Leaf een beetje als de Volt gaat uitdraaien: een dikke fail.
Ik heb het persoonlijk niet voor de Leaf, dat geef ik toe. Want geef mij dan maar een Prius, daar zitten tenminste hele mooie staaltjes techniek in. Niet gewoon een hoop batterijen gekoppeld aan een computer en een elektromotor.
Stiekem wil ik de Leaf zien afgaan :)

We zullen wel zien wie er gelijk krijgt.
BTW: wanneer is het nieuwe seizoen op BBC?
@vale46: Zelfs met een rustige rijstijl haal de Tesla die 200 waarschijnlijk niet. Autofabrikanten moeten het liegen afleren. Verbruikscijfers zijn altijd/vaak zwaar onderschat, en bij een gewone auto komen ze er mee weg, want niemand gaat opzettelijk zijn tank helemaal leeg rijden, want bang voor schade. Bij een elektrische kan je dat wel. En dan vallen ze door de mand natuurlijk.

Een Tesla is trouwens ook nog een sportautootje. De hele tijd rustig rijden, dat kan toch niet? Dan kan je evengoed een Micra kopen…
@Esprit_de_Flandre: Liegen kan je het niet noemen, eerder bedriegen. Hun auto’s moeten een officieele test afleggen, bepaald door een (europese?)wet. Maar deze test is zo onrealistisch dat niemand de opgegeven cijfers haalt.
Daarom kan men soms, bij versies met dezelfde motor maar meer pk, toch dezelfde uitstoot kan bekomen. De motor gebruikt al de extra pk’s (extra benzineinjectie) niet. In werkelijkheid wel natuurlijk.

Met elektrische wagens is het van datzelfde soort bedrog..

TG circuit & openbare weg zijn dag & nacht verschil..
Race-omstandigheden vs. Sportieve rijstijl.
Misschien wel één van de grootste nadelen als zo’n ding inderdaad leeg is: Het gehannes met een stroomdraadje…
Niet alleen onpracktisch ook nog eens een T*ring lelijk!
Tsja, mobieltjes moet je tegenwoordig ook dagelijks opladen. Ik ken niemand die daarom teruggaat naar krulsnoer.
Hahaha, kan niet wachten op deze aflevering, Clarkson gaat die Leaf helemaal afkraken en ik hoop er overheen pissen
Stroom is bedoeld voor verlichting. Benzine e.d. is voor auto’s. Bier voor mannen, witte wijn voor vrouwen. Hoe moeilijk kan het eigenlijk zijn?
Wel irritant sinds iedereen zo’n mobiel met zo’n k*t camera erin heeft: Je ziet geen gezichten meer van publiek maar lichamen met daarboven een telefoon. Ziet er niet uit!

@Doewap:
Volgens mij, als je TopGear kijkt, zie je altijd dat als ze op een bewoonde plek stoppen het gelijk wemelt van de mensen en dit ook zo wordt getoond op TV. Part of the deal, moet je maar op zaterdag bij een universiteit gaan filmen.
Kan me al enkele woorden inbeelden die in deze aflevering aan bod zullen komen :-)
Snap niet dat de Leaf tot auto van hat jaar is verkozen. Heeft startproblemen en max autonomie voor 140km …. als alles goed gaat. Ik zou in ieder geval nooir gerust en steeds met de schrik zitten om plat te vallen. Stel dat je verder moet dan voorzien, omleiding maken, in monsterfile zit, dringend wegmoet en batterij niet volledig kunnen opladen. Dagelijkse gebeurtenissen die kunnen voorkomen en je genoodzaakt ziet om je andere auto of openbaar vervoer te nemen. Misschien toch goed nieuws voor degene die zuiver electrisch willen gaan rijden. Audi werkt samen met een Duitse fabrikant die 450 km autonomie belooft (op dit moment al realiseerbaar) op basis van een nieuwe soort lithium-polymeer batterij. Eerste model wordt de A2 naar het schijnt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).