Mille Miglia 2011: Ferrari’s rijden meisjes omver

Auteur: , 64 Reacties

Het is je misschien ontgaan, maar vandaag is in Italie de jaarlijkse Mille Miglia van start gegaan. Dat ging echter niet zonder slag op stoot. Gisteravond was er voorafgaand aan de start namelijk nog een "Ferrari tribute Mille Miglia". Oftewel een hele stoet Ferrari's die richting de start scheurden. En dat ging niet helemaal volgens plan.

Een 575M Maranello en een 360 Challenge Stradale kwamen met elkaar in botsing en een van de auto’s schepte twee meisjes (17 & 27 jaar) die langs de kant stonden te kijken. Een van de meisjes schijnt er ernstig aan toe te zijn en beide meisjes zijn opgenomen in een lokaal ziekenhuis. Ze schijnen in elk geval allebei meerdere beenbreuken te hebben. Of de chauffeurs van de Ferrari’s simpelweg “overmoedig” waren of dat er een andere oorzaak was voor het ongeluk is nog niet duidelijk. Maar een sneu ongeluk is het zeker. (via: leggonline.it)64 reacties

Wat moet je daar dan ook als meisje
@rami0180: Hé, laten wel lekker seksistisch er van uit gaan dat vrouwen totaal niet geïnteresseerd zijn in auto’s.

Of anderzijds, maakt dat enig verschil uit, twee vrouwen van 17 en 27, of twee mannen van 17 en 27, die hun benen gebroken worden…

@Polov: -2…
@Esprit_de_Flandre: weet je wat het is.. Ik maak er een grapje van. Ik ken namelijk weinig vrouwen die auto’s interesseren, laat staan meisjes.

Voordat er dan reacties komen over hoe erg dit wel niet is: er gebeuren wel ergere dingen in de wereld waar ook grapjes over worden gemaakt.

Don’t take everything too serious, just enjoy!

Ookal waren het jongens of mannen of opa’s, tuurlijk is het erg, dat heb ik niet ontkend
@rami0180: nou zeg
Oeps zei bestuurder van de Ferrari!! Hoop dat het snel beter gaat met die meiden.
@ rami0180

Staat in de tekst maar ik wil het je best wel nog een keer vertellen. Ze waren aan het kijken en het lijkt me dat jij dat ook zou doen toch:P?
Hadden ze maar geen meisjes moeten zijn.
@alcantara: Ja, want twee jongens die omver gereden worden is normaal…
@alcantara: 1 is er ernstig aan toe, doe niet zo puberaal joh!
Achterlijke chauffeurs met teveel geld, teveel overmoed en te weinig wagenbeheersing.

Leuk, zo’n event, maar ik zou die bestuurders voor geen goud vertrouwen. Dit is niet de 1e keer en zal ook niet de laatste keer zijn. Helaas.

Hoop dat die dames snel herstellen.
@bozewolf: ah je was erbij..?
@Atenza: Meisjes staan langs de kant te kijken, er gebeurt iets en ze moeten het ziekenhuis in met zware verwondingen.


Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid durf ik te stellen dat dat komt door een ondoordachte actie van een snelle-wagen bestuurder ja. Of wil jij met elk scenario rekening gaan houden?

Ze sprongen zomaar op de weg!

Er kwam een grote stenen bal op ze terecht!

Ze werden ontvoerd door marsmannetjes en uit de UFO gegooid!


Kom nou. Gezond verstand.
@bozewolf: ja en alle mensen met hoofddoekjes zijn Marokkanen..
@Atenza: Nee ook niet.


Wil je nu werkelijk de moraalridder uithangen en zeiken over “wacht op het onderzoek?”


– Grote rally met dure snelle autos

– Optocht voor het begin. Veel kijkers.

– Twee mensen moeten na een ongeluk het ziekenhuis in met ernstige verwondingen, waaronder aan de benen.


En jij gaat hier met je hemelsblauwe kijkertjes beweren dat we niet kunnen weten wat er gebeurd was want “we waren er niet bij”?


80% kans dat ik gewoon gelijk heb en zo’n pikkie zn auto niet onder controle kon houden.
@bozewolf: Ja er zijn geen verzachtende omstandigheden zoals: ze zijn door de drukte per ongeluk de weg op geduwd weet niet of je wel is bij 1000 miglia bent geweest maar is aardig druk en weinig in de vorm van dranghekken ze kunnen foto’s gemaakt hebben en in hun enthousiasme op de weg tercht zijn geraakt hoeft niet altijd aan de Snelle Bestuurder van die race auto te zijn .
Nou kijk is en niet een Tiener
@bozewolf: Ja mooi man waar staat dat ze te hard gereden hebben dan de ene heeft de andere geraakt waardoor deze doorschoot de stoep op staat niks over roekeloos rijgedrag of te hoge snelheid
@E34M5Touring: Moet ik het overigens voor je vertalen of lukt het zo wel?
@bozewolf: Niet te bijdehand chef engels lukt me nog wel, kun je het zelf wel lezen want het ondersteunt je comment op geen enkel punt
@E34M5Touring: Nou, blijkbaar is het dus toch nog nodig om te vertalen….

er staat dus, in steenkolenengels, dat de auto’s kort opeenvolgend door een straat reden, waarbij er 1 remde voor een “heuvel” (drempel wsslijk) en dat degene erachter “unable to avoid” was.

Dus, wat leert U dat?

Juist. Dat ie er te hard en te kort achter zat en niet meer adequaat kon reageren op wat er voor hem gebeurde.


Verder nog iets of ben je nu uitgeluld?
@bozewolf: Of klap jij wel regelmatig op je voorganger als je normaal snelheid en afstand houdt dan?

Ik hoop het niet voor je.
@bozewolf: van de week klapte er nog een audi op mij bij het verkeerslicht omdat zijn voet van zijn koppelingspedaal afschoot. gelukkig was jij niet in de buurt, had een mooi stukje sbs6 nieuwsitem opgeleverd….
Zal vast, maar er zal ook bij dat incident niemand een open-botbreuk hebben opgelopen?

Nou, bij dit incident wel. Tel uit je winst.
@highperformance: dat wordt moeilijk bij een ferrari want die hebben geen koppelingspedaal…
ik vermoed dat @bozewolf gelijk heeft, als jij nu in je ferrai zat (die je natuulijk niet koopt voor zijn grote koffer ofzo ) en er komt een hele stoot mensen kijken naar je showauto , zou je dan aan 20 km/h gaan rijden ?
i don’t think so
@bpc: Vanzelfsprekend is dat de meest voor de handliggende oorzaak van de ellende, wordt alleen zo moe van iedereen die altijd al weten wat er is gebeurd zonder bij de feiten aanwezig te zijn geweest.
@bozewolf: Ze rijden in een stoet door de stad dan rijd je doorgaans A: niet hard en B: dicht op mekaar mischien zijn ze door alle zwaaiende mensen kort afgeleid geweest nogmaals weet niet of je er wel eens geweest bent, zoniet zou ik eerst is gaan kijken hoe het er daar aan toe gaat
@bozewolf: Heb het nogmaals goed doorgelezen en er wordt met geen woord gerept over roekeloos rijgedrag.
So thank you and goodnight have a nice teenage dream
@E34M5Touring: Tussen de regels lezen is te hoog gegrepen voor je zeker?
@bozewolf: Ja tussen de regels doorlezen is verzinnen wat je niet weet zou de telegraaf is bellen voor een baan
@E34M5Touring: Uhm, nee?

Luister, ik zal het nog 1 keer voor je uitleggen en ik zal proberen geen dure woorden te gebruiken.

Als ze er geen combinatie was van te hard rijden en te korte afstand, dan had dit ongeluk een minieme kans van gebeuren. En aangezien beide dames zwaargewond naar het ziekenhuis moesten kan ik me ergens beetje niet zo goed voorstellen dat dit met 20 kmu ging.

Snap je het nu? Ik doe m’n best voor je, echt waar. Volgens je profiel ben je zelfs 2 jaar ouder dan me, dus als ik het begrijp moet jij het ook kunnen toch?
@bozewolf: Er valt niks te snappen je hebt een half verhaal en de rest lul jij er gwoon bij dan is het toch niet automatisch waar of ben je echt zo vol van jezelf dat je meent dit soort dingen te kunnen voorspellen. of heb ik wat gemist en werk je voor de ongevallen oderzoeksdienst ofzo.
@E34M5Touring: Ik ben er wel klaar mee. Ik heb nu driemaal geprobeerd om duidelijk uit te leggen wat mijn punt is, met argumenten kracht bijgezet.

Als jij dan zegt dat ik een “half verhaal” heb in een reactie die een brugklasser nog zou beschamen qua leesbaarheid, dan hoef ik m’n best niet meer te doen.
@E34M5Touring: Snap het dan. In het artikel wat bozewolf linkte, staat dat er een auto niet op tijd kon stoppen voor zijn voorganger die over een drempel reed, en zelfs moest uitwijken. En meestal als je uit moet wijken dan lijkt het mij aannemelijk dat het niet een klein snelheidsverschil was. En aangezien de meisjes flinke botbreuken hebben en er een zelfs zwaar gewond is, denk ik wel dat de achterste auto met een flink vaartje op ze in was gereden. Misschien reedt de achterste maar 50 ofzo, maar dit is toch te hard midden in een stad met een hele stoet auto’s en een hoop toeschouwers, dus onverantwoordelijk.
@E34M5Touring: Nu staan Ferrari’s nou niet helemaal bekend om hun kwaliteit, maar als je met een lage snelheid elkaar raakt zul je de schade die op de foto staat niet krijgen en zelfs zonder schade-inspecteur te zijn kan ik je dat vertellen. Het feit dat door die botsing de meisjes geschept worden met zulke verwondingen, geeft al aan dat het niet te zacht gegaan is ongeacht drukte of wat dan ook.
@Atenza: Hij kent de bestuurders zelfde rij instructeur
@E34M5Touring: Nee….ik ken ze niet.
@bozewolf:

Ik ga toch ook akkoord met Bozewolf hoor gasten, akkoord er kan een andere reden zijn maar veel van die nouveau riche kopen hun wagen om mee te paraderen als ze dan die gaspedaal even opzoeken, weten ze plots niet meer wat te doen en loopt het fout… (zie ook gumball)
@SHFT: Dank je.

Ik heb ook niet beweerd dat het 100% zeker gegaan is zoals ik beweer (ik zei 80% :) ) maar dit soort incidenten gebeuren vaker door onvermogen dan door echte botte pech. De geschiedenis leert ons dat. En de paar (klaarblijkelijke) feitjes die doordruppelen over dit specifieke incident schijnen mijn theorie meer te ondersteunen dan te ontkrachten.
Oh, god, en nu natuurlijk elk gefrustreerd tienerjochie op AB eroverheen te zeiken.

Onvolwassen gedrag hier ook altijd.
@bozewolf: inderdaad!

Grapjes zijn niet meer te waarderen en er wordt veeeeeelste moeilijk gedaan hiero.

100 voor al jouw comments en replies
‘Check m’n auto effe, check m’n auto effe’ http://bit.ly/als6fB
@Polov: Bah, altijd dat verhaal… Je bent op een circuit, er zijn honderdmiljoenmiljard ambulance/brandweerlieden/marshals, en dan moet die coureur (vol concentratie & adrenaline) zicht bezighouden met een meisje dat flauwvalt? Hulde voor de focus!
Moet je maar niet zo idioot door de straten racen, of er gaan kijken.. zielig is het wel.
@Bozewolf : Misschien moeten ze maar eens beginnen met vangrails aan te brengen waar toeschouwers staan? Misschien de wegen eens overal up to date brengen?
Misschien is het te makkelijk om mensen met een andere mening uit te maken van achter je pc/laptop/smartphone/tablet?
Ik begrijp het niet, je zit op Autoblog, je houd toch van auto’s en gunt mensen dan toch ook het genot om deze te gebruiken waarvoor ze dienen? Als iedereen constructief meedenkt komt het helemaal goed met de kwaliteit van de wegen en de verkeersveiligheid!

@Polov: Juist… zij leveren een sportprestatie in die hitte, en mevrouw heeft moeite met rechtstaan… dus verdient ze alle aandacht.
@valleyman: Ik geef je helemaal gelijk wat betreft veiligheid bij dit soort evenementen. Absoluut. Maar de verantwoordelijk, de uiteindelijk verantwoordelijk, ligt nog steeds bij de persoon achter het stuur. Als die een domme fout maakt kun je deels naar de organisatie kijken maar toch ook vooral naar de bestuurder.

En het aller-, allerminste wat we toch wel kunnen concluderen is dat de “achteropkomende” auto duidelijk niet heeft zitten opletten. Zelfs als ik meneer Touring een bot toeschuif en aanneem dat ze niet te hard of te kort op elkaar hebben gereden, dan is het knap dat je alsnog een ongeluk veroorzaakt, niet?
@valleyman: “en gunt mensen dan toch ook het genot om deze te gebruiken waarvoor ze dienen?”

Zelfs een Ferrari dient niet om tussen een massa volk hoge snelheden te rijden. Dat doe je op circuit. Zelfs op een rustige autostrade kan ik het aanvaarden, maar niet in het centrum van een stad, waar tientallen mensen naast de baan staan te kijken…
Wat een watje die bestuurder, meisjes aanvallen en dan zelfs nog zijn auto erbij nodig…
zekers geen Balboni skills,…
@bozewolf: Niet om het een of ander, maar wat sleep je er allemaal bij, man? “Ze houden geen afstand”?!? WTF, de Mille Miglia is een rally. Dan kom je niet voor 2 seconden afstand, dan kom je niet voor stapvoets in een Zone 30 rijden, dan kom je niet voor Het Nieuwe Rijden en schakelen bij 1.500 toeren. En als je erbij gaat kijken en je gaat bijna óp de weg staan, dan kan dat dus wel eens misgaan.
Wat is je volgende voorstel? Verkeersdrempels op Zandvoort? Bloembakken als wegversmalling op Assen? Pffffft.
@youngtimer: Het ging hier om de optocht *voor* de wedstrijd…
@bozewolf: En je denkt dat zo’n optocht een toertochtje is? Go think again.
@youngtimer: Na die faux-pas ga je er nog op in ook?

lol
Typisch mensen met te veel geld en te weinig skills..
Veel mensen met connecties en geld daar.. Sommigen kunnen goed/ heel goed rijden. Maar de meeste hebben nog een beter gevoel van rijden op een paard ipv veel paarden.
Vooral als je eens gas geeft en eigenlijk niet weet wat een auto doet op wat snelheid of kan gaan doen. Meneer heeft gewoon tehard gereden.. wat daar alleen maar gebeurd op de Mille Miglia. Al die jaren dat ik er geweest ben gebeurd het.. Tja.. Je moet als toeschouwer gewoon uitkijken.
En die oude wagens kunnen nog beter ongelukken maken!
Waarom heeft men zoveel moeite met logisch nadenken?!
‘bozewolf’ zegt terecht dat er waarschijnlijk veel te hard is gereden, terwijl de situatie dat niet toestond.

En verklaar anders hoe het komt dat die meiden met zeer ernstige verwondingen in het ziekenhuis zijn opgenomen?!

Nee, hoor…ze zijn zelf voor die Ferrari gaan liggen?!! Geloof je dat zelf?!

Iemand is stoer gaan doen en die meiden werden bijna doodgereden! Hoe moeilijk is dat te begrijpen?
Even een klein puntje tussen deze uiterst diepgaande discussie door, maar in het artikel uit de bron staat “Le due ragazze, di 18 e 27 anni..”

Nu kan ik geen Italiaans, maar is 18 niet gewoon 18 ipv 17? =)
@Sebazzz: Njaa, maar iemand die zo dicht van de 18 staat hoor je niet meer als minderjarige te bestempelen in Italia. De eerste minister vindt het foei, en zo denkt ook het halve parlement er over.
In NL en BE is 17 dus wel nog altijd 17 ;-)
@GTA_Torino: Hahahaha! Goeie!

OT: tja, zal een flinke domper op de feestvreugde zijn geweest.
Ik zou de schuld gewoon bij de gemeentelijke instantie leggen die hebben die klote drempel daar neer gelegd waar alles mee begonnen is. Klaar
Je weet toch dat je altijd stuurt naar waar je kijkt.
Best wel een vervelend ongeval om de mille miglia te beginnen.
Gelet op de schade (zie foto) is er echt wel te hard gereden voor een ‘optocht’. Een aanrijding met 30km/h heeft nog niet eens zichtbare schade tot gevolg…

Tijd dat die hoge omes eens zelf een dochter kapotgereden zien worden…nu stappen ze doodleuk weer in onder een aardappelrochel van ‘tsja, dat was verdomd listig Frederik-Jan’…
Er zal wel te hard gereden zijn gezien de schade. Maar het publiek bij zulke “optochtten” vind het prachtig als er ook even gesmoked wordt met de bolides. En dan kan het jammer genoeg wel eens fout aflopen. En natuurlijk is de bestuurder dan altijd schuldig.
Ik was niet in de buurt van het ongeluk, maar die hele Ferrari tribute hadden ze van mij achterwege mogen laten. Net als al die andere moderne super ars die de sponsors er tussen drukken. Verder was het een waanzinnig evenement, waarover je binnenkort via http://www.Facebook.com/CoolClassics en Klassiekerrally.nl meer kan lezen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).