Opgerot: bestelbusjes niet welkom in straatbeeld Velsen

Auteur: , 67 Reacties

De gemeente Velsen gaat bestelbusjes weren uit woonwijken. De reden? Ze zijn lelijk. Men heeft er zelfs een vakterm aan gekoppeld: visuele overlast.

Momenteel zijn mijn vriendin en ik bezig met het klussen in ons nieuwe huis en elke dag komt er een aannemer die zich uit de naad werkt om alles klaar te stomen voor bewoning. Die jongen heeft de afgelopen jaren van zijn zuurverdiende centen veel gereedschap gekocht. Dure spullen, allemaal opgeslagen in zijn zelf gekochte Volkswagen bestelbus. Dat ding is groot in alle opzichten: verlengd, verhoogd, alles. Die bus ga je niet elke dag helemaal leeghalen, dat is niet te doen. Daarom parkeert hij graag zijn bus in het zicht, liefst voor de deur. Eigenlijk heel logisch, maar als mijn aannemer in Velsen zou wonen had hij een probleem. De burgertrutten daar zijn het er namelijk niet mee eens! Dat aannemersbusje is namelijk lelijk en verpest het straatbeeld.

Reden genoeg voor de gemeente om speciale parkeerplaatsen aan te wijzen waar een busje niet in de weg staat: langs groenstroken, blinde muren en kopgevels. Oftewel: niet in het zicht. Het blijkt namelijk dat er ’s nachts wel 1581 busjes (7% van alle auto’s) in de straten van Velsen staan. ’s Nachts hè, want overdag werken die aannemers allemaal keihard, die gasten vertrekken voor de spits en ’s avonds beunen ze nog ergens bij. Dus ik vraag me af waar men zich überhaupt druk om maakt in Velsen. Laat de aannemers met rust!

Met dank aan betonstaal voor de tip bij haarlemsdagblad.nl!67 reacties

Dit gaat wel erg ver.. Wat een onzin, ik kan nog wel 1500 auto’s uit Velzen verbieden die er lelijk uit zien..!
@72bug: Laten we in de rest van het land mensen uit Velsen verbieden, omdat ze er lelijk uitzien!
@gregorius: :lol:
Terecht! Ik heb buren die zo’n busje bij ons voor de deur zetten zodat zij toch uitzicht hebben, en wij automatisch niet meer…
@label89: Nouja, mensen met 5 auto’s, die deze vervolgens over de gehele straat ‘verdelen’ kan ik me ook aan ergeren.. Heb ik geen parkeerplek meer voor mijn eigen deur..
@72bug:

Ben ik even blij met een dubbele garage en oprit :)

OT:

Slechte zaak, en denk dat ze het niet eens hard kunnen maken.
Anderzijds kan ik me ook de ergenissen ervan voorstellen. Er zijn zat schoften die inderdaad de bus bij een ander voor de deur zetten om er zelf geen last van te hebben.
@label89: Gewoon ff met die gasten praten en als ze moeilijk doen geef je ze een koekje van eigen deeg. (groot koekje)
@GOD: Groot koekje? Wat dan? Een gigantisch reclamebord van een concurrent bovenop je auto? :P
@Esprit_de_Flandre: Een ik wil Bolletje lulkoek vrachtwagen :mrgreen: http://data.boomerang.nl/j/justclau/image/lulkoek/s400/lulkoek.jpg
En anders een Caterpillar 797B ofzo haha.
Jezus wat een regels weer, typisch Nederland.
Enige wat ik vind is dat ze niet op de hoeken van straten meoten staan.
Bij ons heb je dat waardoor een overzichtelijke kruising, onoverzichtelijk word.
@Arnold-JR: dat mag officieel dan ook helemaal niet; ten eerste mag je officieel niet op de stoep staan, ten tweede mag je niet binnen enkele meters na een bocht parkeren. Daar zouden ze wat mij betreft wat vaker over mogen zeuren
Weer een voorbeeld van de vertrutting van Nederland… Hebben mensen nou echt niets te doen? Er zijn genoeg “echte” problemen in Nederland! Ga je daar lekker mee bezig houden!

Busjes zijn niet een mooi gezicht, maar deze mensen werken keihard voor hun centen en hebben het bovendien nodig als een gereedschap om naar de klant te kunnen. Er zijn genoeg uitkeringstrekkers die in dure auto’s rijden, daar stoor ik mij meer aan!!!
@Mercbenz: mee eens!
secret92 via Android app
@Mercbenz: idem!!
Belachelijk dat dit überhaupt mogelijk is in Nederland! Het zogenaamde tolerante land…
Dan mogen ze de Q5 van mn buren ook gaan weren. Dat onding is minstens zo lelijk en maakt mijn gordijnen overbodig.

Gewoon je eigen auto voor de deur zetten als je de bus van de buren er niet wil hebben ;)
@rrvliet: ja dat doe ik ook, maar hij is eerder klaar met werken, en daarbij, hij heeft een oprit, maar zegt dat die niet sterk genoeg is om zo’n vito te dragen
@label89: lol, en dat sta jij daarom maar toe ? Als hij zo’n bouwvakkert is, laat hij dan z’n oprit verstevigen…de snoeshaan !
@rrvliet: Oooh een Q5, toevallig ook nog een zwarte? Zo’n mooie auto. Met zo’n auto voor de deur zou ik een fotolijst op het raam plakken om er de hele dag naar te kunnen kijken.
@midasracer: Ik zou ‘m heel stiekumpjes misschien ook wel willen.

Maar hij is van de buurman, dus lelijk ;)

/afgunst.
Eindelijk…lekker bij de loodgieter laten staan. Vooral die kneuzen die de bus gaan versieren met lm velgen.
Als ze daarmee beginnen weet ik ook nog wel een lijstje auto’s die ze moeten gaan weren. Wat een onzin ik wil de idioot die dit heeft bedacht wel is spreken. Die rijdt dan vast en zeker in een multipla cube of iets dergelijks
ik zou bijna zeggen, ga in scheemda wonen, dan heb je nergens last van, maar dat kunnen we de scheemders ook niet aandoen, ze met zulke bemoeitokkies opzadelen.
Moet toch duidelijk wezen dat ze niks beters te doen hebben daar? Ik bedoel kom op, er worden mensen ziek, gaan dood, er zijn voorzieningen nodig, her en der zijn er problemen in nederkand en waar maken deze mensen zich druk om? Een paar bestelbusjes? Echt waar gaat het heen.. knock knock.. get a life.
wat een onzin, een beetje touareg of toyota landcruiser is net zo hoog als een vw bus.

daarnaast, een aut is een auto, die mag je zetten waar je mag parkeren.

ik heb vroeger bevoorrading gedaan van busjes. dat gebeurd snachts, en er zijn zelfs verzekeringen die vereisen dat de (gevulde) bussen in een woonwijk of op een afgesloten terrein worden gestald. als dat niet gebeurd en er is inbraak (zoals bijvoorbeeld tegen blinde muren aan de rand van een woonwijk) is de boel niet verzekerd.
de gemeente velsen zou nog wel eens behoorlijk wat schadeclaims kunnen gaan krijgen..


(btw, ik weet niet of je bekend bent met velsen, maar qua uiterlijk en uitzicht in een woonwijk lijken mij de busjes nog wel het minste probleem, ik zou zeggen ontsla de architecten en planologen die de huizen en wijken hebben ingericht en plant eens een boom. het is me daar een kale vinexbedoeling waar je niet goed van wordt)
@CaserH: hoe wordt je badkamer ? Lekkere jacuzzi erin laten zetten ? ;-)
@Megakix: mijn badkamer wordt drie keer zo groot als mijn huidige badkamer. Daar wilde ik het even bij laten ;)
@CasperH:

En nu een slaapkamer minder, of een stuk uitbouwen?
Ik kan er wel inkomen. In zo’n gemiddelde wijk waar parkeerplekken vlak voor je deur staan en de ruimtes allemaal niet zo ruim bemeten zijn, zoals bij mij :-D, is het een prima plan.
Nou mag het van mij best minder extreem: wij hebben hier bijvoorbeeld een parkeerhaven met vakken aan de linker- en rechterkant van de weg, tussen twee rijen huizen in. Een goed begin zou zijn de busjes verplicht daar te stallen, zodat de overlast al verholpen is. Dat mensen dit niet uit zichzelf bedenken kan ik alleen niet begrijpen.
Nederland nu masaal met hun caravelle naar Velsen toe, en parkeren maar.
@jack_abarth: Zolang het nog kan…
Visuele overlast? Dan kun je ook de Multipla, PT Cruiser, Hyundai Santa Fe, Niksan Juke en nog een hele rij auto’s er aan toevoegen. Zoiets is dus onhoudbaar, omdat er altijd mensen in lelijke auto’s willen rijden. Er waar ligt de grens tussen een busje en een MPV met “privacy glass”?
@RobTWo:
Een wit vlak van 10 vierkante meter is wat anders dan een lelijke auto.
Busjes moeten ze maar ’s avonds op het bedrijf neer zetten en dan met de eigen auto / fiets naar huis.
@Hubert: En wat dan met de kleine zelfstandige, wiens bedrijf en huis hetzelfde is??
Bij mij in de straat staan zeker 6 busjes en pickups van ZZPers en soms ook nog aanhangwagens en spul voor de bouw (en achter mij iemand met zijn eigen vrachtwagen!). Zeker 1/3e van de parkeerplaatsen nemen ze in beslag. Nu is het parkeren niet echt een probleem bij ons, maar ik kan me voorstellen dat je in een Vinexwijk met 1,5 parkeerplek per huis (en iedereen heeft 2 auto’s) je er gek van kan worden. Neemt niet weg dat de gemeente geen poot heeft om op te staan. Het is geen bijzonder vervoer, dus busjes mogen overal staan.
Laat ze Velsen maar ergens anders parkeren. Het is voor iedereen een probleem totdat de Ketel springt of de kozijnen geschilderd moeten worden dan mag dat busje best voor de deur staan. Echt weer gemeente gepeupel van de bovenste plank.
@E34M5Touring: Tja, de burgervader heeft natuurlijk een oprit waar zeven auto’s op kunnen, dus als zijn ramen moeten geschilderd zijn staan dat busje gewoon twee dagen daar…
Hoe kan iets überhaupt lelijk zijn? “Lelijk” is een opvatting, niet een feit. Ik denk overigens wel dat de Multipla van de buurman door méér mensen lelijk wordt gevonden dan zo’n bestelbusje (en: vorm volgt functie), dus ik zou zeggen…..
yox via iPhone app
Ik woon zelf in velsen en heb net even de krant door gelezen. 1 het gaat om een proef
2 het is bedoelt om minder onveilige situaties op kruispunten te krijgen. Doordat busjes hier vaak op hoeken staan waardoor je weinig ziet. Er zijn aanzienlijk veel ongelukken hier daardoor.
Mijn buurman is verwarmingsinstallateur, aan de overkant woont een klusser / stukadoor. En verderop in de straat staan ook diverse busjes.
En niemand die ze op zijn eigen oprit zet, maar gewoon voor het huis aan de straat parkeert.
Ik zeg : oprotten uit woonwijken.
Ze blokkeren het zicht (ook onveilig voor de kinderen die in de straat spelen) en ze zijn gruwelijk lelijk.
Gewoon je busje parkeren waar iedere auto mag parkeren. Het parkeerbeleid geld toch voor iedere auto (daar horen bedrijfswagens toch ook bij). Kunnen ze je hier überhaupt een boete voor geven, volgens mij win je de rechtszaak dan dik en dubbel.
@Lucb: Wacht maar totdat jij vanuit je woonkamer / keuken continu tegen zo’n witte wand van en bestelbus moet kijken en je dus totaal geen uitzicht meer hebt.
@Hubert: en als iemand nou een mercedes viano (persoons mpv), renault espace, lancia grand voyager, audi Q7 of mercedes GL voor jou deur zet, dan schiet je er nog steeds niets mee op :|. Hier kan je gewoon niks aan doen, ja 1 ding kan je ertegen doen, verhuizen naar een flat.
Volgens mij is dat juridisch sowieso niet haalbaar! Een auto is RDW goedgekeurd en moet om die reden ook toegelaten worden. Een plaatselijke APV kan dat niet ‘overrulen’! Ten tweede storen mensen zich tegenwoordig overal aan omdat ze niks beters te doen hebben. Flikker toch op zeg! Als je, je daar al aan stoort dan moet je echt naar een psychiater om te kijken of je wel in orde bent.
the-budel-guy via Android app
weer dan meteen alle fiat’s KIA’s lada’s en Honda’s.
the-budel-guy via Android app
@the-budel-guy: hier een straat verderop woont ook een aannemer en die parkeert zijn mercedes sprinter altijd achteruit bijna tegen zijn garage aan zodat hij niet leeg gehaald kan worden. en niemand die last heeft van zijn bussie.
@the-budel-guy: Misschien dat elke gemeente een soort toetsingscommissie kan instellen en deze een lijst samenstelt van “lelijke te weren auto’s”.
In een normale situatie heb ik er geen problemen mee. Maar in een straat als de onze waar eigenlijk altijd ’s avonds en in het weekend maar plek is voor 80% van de auto’s (incl. bussen) is het toch wel vervelend dat de bussen van de mensen van overkant bij mij voor de deur staan, zijn priveauto’s bij hem zelf voor de deur en mijn auto twee straten verderop. Wat mij betreft mogen de bussen ook bij mij uit de straat verbannen worden.
@wits: Of je kan gewoon ipv bij de gemeente te klagen een bakje koffie drinken met de overkant en vragen of ze hun auto’s misschien ergens anders kunnen zetten.
Ze kunnen het er hooguit op gooien dat een voertuig hoger is dan 2.40 meter of langer is dan 6.00 meter. Voor een hoop gemeentes is dat de richtlijn mits het het zicht belemmert…
Wat een wilders taal: de hardwerkende belastingbetalende aannemer met zijn zuurverdiende centjes wordt gedwarsboomd door thee-drinkende (waarschijnlijk PvdA stemmende) burgertrutten.
Dat even los van het feit dat de voorgestelde maatregel nergens op slaat.
Met zulke berichtten ben ik toch weer blij dat ik uit Nederland weg ben,en een eigen oprijlaan en garage en parkering heb.
Velsen :’) dat is al een groot afvalgat dus die busjes passen daar prima tussen.
Ik had hier ook vaak zo’n megabus voor het raam. Omdat ik juist aan een straat met mooi uitzicht woon is dat een vervelende zaak natuurlijk. Maar mensen moeten ook zelf verantwoordelijkheid nemen en niet een bus altijd voor hetzelfde huis parkeren bijvoorbeeld. Denk gewoon aan een ander!
Helemaal mee eens, wegwezen met die kut bussies voor de deur.
Wat een onzin zeg ze moeten niet zo zeuren!
Leuk topic….mooi verdeelde opinie.
Ben het helemaal eens….uit eigen ervaring. Is niet alles om elk weekend met een flinke bus voor je raam te zitten, die de buurman daar neerzet omdat ie er dan zelf niet tegenaan hoeft te kijken. Lastig hoor.
Hoezo voor eigen deur. Vooral bij mij voor de deur, heb totaal geen zicht meer naar buiten. Dus goeie maatregel. Oplossing: parkeren op eigen oprit.
wat een bullshit hoe zielig kun je zijn. echt, hier kan ik niet met m’n vertand bij.
Poll?
Goed idee. Busjes zijn nou eenmaal lelijk. En wat je als ZZPer ook probeert, zwarte metalic lak, bullbar en lichtmetaal het blijft gewoon een schuurtje op wielen. Niks beter dan de witte van de aannemer met wel personeel. Gewoon s’nachts op het industrie terrein ermee. Ik verbaas me al langer over de hoeveelheid busjes in Nederland in vergelijk met Duitsland, volgens mij wordt er heel veel misbruik gemaakt van de grijskenteken regeling.
Tot je buurman het verdomd zijn klote Lianderbus op zijn eigen oprit te parkeren (want dan verzakken zijn tegeltjes..), en hem dag in dag uit in het parkeervak voor jouw deur zet, in plaats van op die voor zijn eigen voordeur. Daar is plaats genoeg. Maar hij krijgt dan misschien ruzie met zijn vriendje aan de overkant…alle anderen in de straat mogen genieten van die vreselijke paars met gele pokke bus. Als er toevallig bij mij voor de deur iemand op zijn favoriete plekje staat en even later weg rijdt, rent hij gelijk op zijn pantoffels naar buiten, en rijdt hem gelijk weer voor onze deur…tokkiegedrag!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).