Porsche 918 Spyder is nu al uitverkocht!

Auteur: , 24 Reacties

De nieuwste supersportwagen van Porsche is reeds uitverkocht. Voor alle 918 exemplaren die gepland stonden is in een hele korte tijd een koper gevonden.

Krap twee maanden geleden ging de hybride supercar van Porsche in de verkoop, er zijn dus iedere werkdag meer dan 20 mensen bij de Porsche dealer langs gegaan om een krabbel onder het koopcontract te zetten. Kosten: Ongeveer 500k per stuk exclusief belastingen.

Voor dat bedrag krijg je een auto die sneller is dan de Carrera GT en verstook je gemiddeld minder brandstof dan de Prius van je buurman. Nog even een herhaling van de specs: De V8 benzinemotor levert 500 pk aan de achterwielen via een zeventraps PDK bak. De elektromotoren gooien daar nog eens 218 pk bij op de voor- en de achterwielen, wat de 918 Spyder tot een vierwiel aangedreven supercar maakt.

Het is nog niet bekend of en hoeveel Nederlanders een 918 gekocht hebben. Het zouden er zo maar een behoorlijk aantal kunnen zijn, want dankzij de uitstoot van slechts 70 gram CO2 per kilometer valt de auto in de belastingsvrije schaal! (via GTSpirit)24 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Kan iemand mij uitleggen hoe je 70 gram CO2 uitstoot krijgt met een 500 PK V8?, ik snap het niet!
@gizmothestig: dat is een resultaat uit een algemene test, waarbij ook voor een deel alleen de elektro motoren worden gebruikt. Dat brengt de gemiddelde uitstoot dus ver omlaag. In de praktijk haal je dit natuurlijk niet.
hier in antwerpen is er 1 die heeft zo eentje besteld gehad bij porscha antwerpen met optie van 911 918 spyder edition of hoe hij ook al weer noemt
@supasweet: Klopt, is een speciale 911 Turbo S exclusief voor kopers van de 918, omdat die tot 2013 moeten wachten.
@supasweet: als dat zo is, dan is het goed nieuws!
Eerst zien dan geloven gevalletje
100st. naar een sjeik die ze later voor meer verkoopt?
Ze zullen er vast wel meer gaan produceren
@mrbones: Ze gaat natuurlijk nog de carrera gt3 gt2 turbo black etc. noem het maar op edities krijgen:p
@meneersander: Exclusiviteit is bij de 918 Spyder gegarandeerd in tegenstelling tot de “de burger sportauto/supercar” 911. Alhoewel Porsche stinkende best doet om miljoenen versies uit te brengen zodat er enigszins sprake is van exclusiviteit. ;) De ene 911 is de ander niet… Toch?
prachtig design! weg van het beatle-achtige..

topauto!
nietwaar, slechts 1 dealer die dit verhaal verteld.. en niet bepaald een betrouwbare ook…
Eer dit ding leverbaar is zijn de fiscale voordelen natuurlijk allang ongeldig in Nederland. Voor je portemonnee hoef je het niet te doen, enkel voor het design. ;)
De roze bril specificaties neem je maar met een korreltje zout. 8)
Dit vind ik voor het eerst echt een mooie porsche.
Alleen dat interieur met die dunne balk in het midden alla carrera gt vind ik niet mooi. Ik heb hem daarom toch maar niet besteld ;)
Ik heb er 1 besteld. Dat is dus bijna zeker weten 1 P918 in Nederland. We zijn nog in onderhandeling over de inruilwaarde van mijn Sierra 2.0 L , kleur wit. Porsche bied 8.000 Euro voor dat “ding” van mij. Ferrari bied 9.000 Euro bij aankoop van de FF waar je schietend bij braakt. Ik twijfel nog.
240sx via Android app
@boygeorge: 8k voor een Sierra!? Ik zeg doen. Dat krijg je namelijk nergens anders. :P
@240sx: Hallo , beste autovrienden ! Is geen grapje ! Dat gekke witte “ding” van mij heeft een verzekeringswaarde van 15.500 Euro ! Oops ! Vraag maar aan GOD. @Reinbergen , wat is dat voor Auto-maat ; G`zelle met 3 versnellingen of tussen je benen-accu. Sorry [*grapje*]. Groetjes.
@boygeorge: gewoon doen, ik heb het ook gedaan terwijl ze voor mijn G’zelle maar 0,5K teruggaven. Je krijgt er geen spijt van ;)
@boygeorge:
Gewoon doen, ik heb het ook gedaan terwijl ze voor mijn G’zelle maar 0,5K teruggaven. Je krijgt er geen spijt van ;)
Zijn vast genoeg van die dildo’s die er een kopen en in de auto collectie planten en er 2 x per maand mee gaan rijden of een keer een circuitje pakken shame
Ik blijf bij mijn standpunt over exclusieve auto’s; als je maar genoeg biedt maken ze echt wel nr 919 voor je!
@Sciurida: Ja. Dan maken ze gewoon een nóg exclusievere na-serie. Net als de Veyron. Heel exclusief. Alle versies zijn heel exclusief. Maar in totaal maakt dat de Veyron minder exclusief. En dat was nog een model dat niet lekker wilde verkopen. Porsche doet al jaaaaren niet anders dan exclusieve actiemodelletjes. Chipje, uitlaat, velgjes: hoppa, ander model. 0,2 l extra motorinhoud: hoppa, extra model. Bodykitje. Targadakje. 4WD. Lichte stoeltjes en accu. Allemaal nieuwe exclusieve modellen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).