Video: BMW M3 GTS vs Porsche 911 GT3

Auteur: , 34 Reacties

Men neme een snelle Porsche en de snelste BMW 3 serie van het moment. Dat zijn 456 Münchense pk's tegen 435 Stuttgartse pk's. Welke van deze twee bespoilerde wagens is het leukst om een dagje mee te sturen op een circuit?

De twee Duitse opponenten zijn al eerder -in iets andere vorm- tegenover elkaar gezet. Toen werd er gezegd dat de GT3 te hardcore was om te vergelijken met een M3 en een Carrera S meer op zijn plaats geweest was. Is de M3 GTS wel mans genoeg om zich te kunnen meten met de 997 GT3?

De Ring statistieken zeggen overigens dat de GT3 met een rondetijd van 7:48 net iets sneller is dan de M3 GTS, die er acht seconden meer voor nodig heeft. Hier komt het belang van een zo laag mogelijk gewicht weer om de hoek kijken, de BMW is 120 kilogram zwaarder dan de Porsche. Welke van de twee de mannen van Autocar prefereren kun je in onderstaande video zien. Zou jij voor de smurfblauwe 911 of de oranje M3 met lelijke spoiler gaan?34 reacties

Porsche 911 GT3 altijd, bij voorkeur zelfs de RS variant :) Droomauto :)
Duidelijk toch… en blauw met die goudeb velgen, zet maar weg!
Ik moet wel bekennen dat ik gisteren weer eens in een BMW reed en ik ook meteen weer irritaties kreeg. Het klopt allemaal gewoon niet met wat ik verwacht.
@911GT2: In welke BMW heb je gereden dan? De nieuwe BMW 5 serie die ik een tijdje terug heb gereden, reed gewoon fantastisch. Ook al is die niet te vergelijken met een sportauto als een Porsche maar toch.
@911GT2: Ja vervelend is dat als alles ergonomisch klopt en er goed uitziet
@911GT2: beide mega bakken van auto’s, laf them both. maar ergonomisch is BMW toch echt wel top. tenzij de porscheliefde de overhand neemt en je de ergonomie van de porsche gewend bent. maar als een neutrale bestuurder voel je je sneller thuis dan in de porsche. maar ik wil wel leren wennen hoor, de BMW ken ik inmiddels wel. ;-)
sorry hoor…. maar waarom zou je een 911 met een welke m3 dan ook willen vergelijken…. dat is toch een bulthaup vergelijken met siemens? ik bedoel allebei super, maar een bulthaup is tijdloos (911) en die siemens is … uiteindelijk niet tijdloos…
oke en nu het rijgedrag, tja dan toch de beamer! en over 8 jaar een nieuwe…;)
Is dat de engelse Sacha in die Porsche? Of een verre neef misschien ? :-)
@fejjie: denk jij dat bij elke kerel die lelijk is ? ;-)
Gaaf filmpje! Graag de GT3 in de kleur van de M3.
@pexiges: en dan ook carbondak, helemaal super.
Een vriend van me kwam laatst terug van de kust in z’n GT3 en stond aan het rood licht met een Califonia. Het werd een sprintje tot het volgende licht en ze trokken door tot meer dan 250! Maar beide bleven netjes naast elkaar. De California heeft wel meer PK’s maar weegt ook wel meer en natuurlijk de F1-shift! Het is echt een keuze in uiterlijk en degene die je het best bevalt in rijgedrag.
GT3 RS, geen discussie over mogelijk. Ik zou eigenlijk wel eens een duel willen zien tussen mijn 2 droomauto’s, de 430 Scuderia en de GT3 RS. Dan zou ik waarschijnlijk niet kunnen kiezen.
@midasracer: Topgear heeft deze twee auto’s een keer naast elkaar gezet, hele leuke aflevering.
Absoluut de M3. Bruter, mooier, exclusiever en een geweldige sound. De GT3 zal nooit zo’n collectors item worden als de GTS.
@Alpinaa:
Jij snapt ‘m,
vind overigens jammer dat ze niet een kale M3 GTS hebben genomen maar een full option met airco etc. wat weer minstens 50kg met zich meebrengt. Dan was de kg race ook wat eerlijker geweest. Endan weet ik zeker dat het niets meer zou schelen.
Overigens heb ik nog steeds 10keer liever de GTS of een iets getweakte CSL..
@Alpinaa:
GT3 geen collectors item? Hahahaha
Ondanks dat ik ze allebei echt brute wagens vind heb ik toch liever Porsche GT3 RS. En nu lekker het filmpje kijken:D
Hmm zou voor de GT3 gaan, maar die M3 GTS zou ik ook niet afslaan. Wel coole kleuren voor beide auto’s, past er wel bij, lekker schreeuwerig.
Ik zou gek zijn als ik voor de bmw ging… GT3 is the best! En in dat kleurtje, helemaal goed. Komt 100% zeker op mijn oprit te staan. Al duurt dat nog 20 jaar..
@Ferdinand1: succes met sparen, hopelijk staat de droom ooit op de oprit. zal vast een lach op je gezicht brengen…
GTS by far. alleen al om de dikke v8 met een heerlijk geluid. Laten we het nog niet eens hebben over de looks
Porsches worden met maar 1 reden gebouwd en dat is moker hard gaan. De M3GTS zal altijd een verbouwde 3 serie blijven.
Daar zitten nou eenmaal een aantal nadelen aan die je er nooit helemaal uit zal krijgen. Een M3 zal dan ook nooit zo snel zijn. Toch was is het nog verrassend close waarvoor petje af voor de bimmer.
Toch gaat mijn keuze uit naar de M3GTS aangezien uiterlijk toch wel het belangrijkste voor mij is. En qua performance is het ook nog wel te verwaarlozen.
De M3GTS vind ik allround een mooie auto.
De Porsche vind ik ook gaaf tot dat je bij de voorkant komt, totaal niet mijn ding.
voor mij de GTS en dan ook exact hetzelfde als in de vid, als patriotist helemaal mijn kleurtje…
:)
Een dagje op het circuit: Porsche. Auto die ik zou kopen: M3 GTS. Waarom? Praktischer, uitlaatgeluid +1, Uniek ontwerp en zeker de kleur.
doe maar alebei;)
Aan mijn nick te zien houd ik uiteraard van BMW aangezien ik al jaren zonder problemen BMW rijd. Maar laat het nou net zijn dat de GT3 en dan met name de RS mijn droomauto is samen met de Speedster. Aangezien de BMW een fantastische auto is maar de Porsche naar mijn mening net dat ietsje meer heeft kies ik toch voor de Porsche. De GT3(RS) is voor mij overigens de (sport)auto met het allermooiste motorgeluid ooit na de Mercedes W125 en de BRM
@750i: ..nekschot…landverrader… ;-)
Doe mij maar de M3 GTS!
Of nee… Misschien toch de porsche GT3.
Alhoewel, neeneenee, toch de M3 GTS.

Als het een GT3 RS was, zou ik voor de porsche kiezen denk ik. (alhoewel ik dan toch nog zou twijfelen)
Maar tussen een “gewone” 911 GT3 en een M3 GTS zou ik toch voor de M3 GTS gaan (die is véél exclusiever).
Of toch niet… Jawel, toch wel.

Ach, ik zou met beide blij zijn.
@Freude_am_Fahren:
Of nee, ik zou toch zoiso voor de M3 GTS gaan. Exclusiever, mooier, en wat een sound (!!)

Eeuwige twijfelaar
@Freude_am_Fahren:
Je naam verraadt reeds wat je zou kiezen…. dus ik snap niet dat je daar nu twee replies aan moet spenderen ;)
Beiden superieur…de M3 GTS geniet mijn voorkeur, omdat ik mezelf liever in ietwat meer luxe laat voortbewegen, iets meer comfort. Maar dat is persoonlijk. Tevens is de ‘koets’ van de M3 ongeveer 3x zo mooi als die van een 911.
ik denk dat dat blauw met oranje gewoon heel mooi naast elkaar kan staan in m’n garage!
Als tweede auto zou ik per direct voor de 911 kiezen. Indien ik een ‘normale’ zou moeten kiezen, zou het misschien een 335 zijn, maar absoluut niet een M3. Dat ding is zo lelijk, voornamelijk de motorkap.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).