Polen met gestolen Bugatti, BMW en Ferrari aan de haal

Auteur: , 78 Reacties

Zondag 8 mei 2011. In Oberrieden, Zwitserland, slaan drie Poolse inbrekers een flinke slag door bij een inbraak een drietal best wel dikke auto's te ontvreemden. Een Bugatti Veyron, een BMW 750 iL en een Ferrari 599 GTB. Holy motherload! Vervolgens was hun missie om deze bolides zo snel mogelijk naar Polen te krijgen. Dat verliep dan weer niet helemaal vlekkeloos.

In hun escape run richting het thuisland, waar deze gejatte auto’s waarschijnlijk een onbezorgd en omgekat leventje hadden kunnen hebben, werden twee van de drie mannen in de kraag gevat bij onze oosterburen. De Veyron werd als eerste opgemerkt door de polizei. Op de A9 nabij Pegnitz maakte de 27-jarige bestuurder echter een eind aan de achtervolging door midden op de snelweg te stoppen, uit de auto te stappen, de snelweg over te steken en een open veld in te rennen. Ver kwam hij niet, aangezien de politie hem daar wist te arresteren.

Polen met gestolen Bugatti, BMW en Ferrari aan de haal

De 24-jarige steelpool achter het stuur van de verlengde 7-Serie moest de strijd op de B2 nabij Creußen staken. Daar werd hij omsingeld en gaf zich zonder te verzetten over. De Bimmer kon in veiligheid worden gebracht.

Polen met gestolen Bugatti, BMW en Ferrari aan de haal

De crimineel achter het stuur van de 599 GTB heeft (voorlopig) het meeste geluk gehad. Hij wist te ontkomen uit de klauwen van de Duitse hermandad, maar moest wel zijn vers gestolen zwarte Ferrari achterlaten. Die werd dinsdagochtend teruggevonden bij een treinstation in Fürth, waar voorbijgangers de politie hadden getipt op de aanwezigheid van de verlaten Italiaanse bolide.

Polen met gestolen Bugatti, BMW en Ferrari aan de haal

De auto’s -gezamenlijke waarde: €1.5 miljoen- zijn alle drie in veiligheid gebracht en worden binnenkort uitgeleverd aan de Zwitserse autoriteiten, evenals de twee heerschappen die verantwoordelijk waren voor deze steelactie. Ach, ze komen in ieder geval de bajes binnen met een lekker sterk verhaal. Ook wat waard. (bron: polizei.bayern.de, via GTspirit)78 reacties

je zou toch denken dat je met een veyron onder je kont wel een paar politie auto’s weg kan rijden
@g40freak: wilde ik net zeggen, wat een loser crimineel ben je als je dan niet eens weg kan komen!
@bassie: Misschien was de benzine bijna op?
Ooit s gehoord dat een Veyron maar een kwartier op top speed kan rollen voor de bak op is. Of het waar is, ben ik niet helemaal zeker ;)
@g40freak: Juist met een Veyron kom je niet weg, die valt veel te veel op en ze zullen heus de snelweg wel afzetten voor zoiets als een gestolen veyron, dat is nog een grotere buit dan bij een gemiddelde bankoverval denk.
“evenals de drie heerschappen die verantwoordelijk waren voor deze steelactie.”
Die gast van de Ferrari hebben ze helaas nog niet gepakt.
@FelixF: Ik begrijp het ook niet ;)
Busted in 60 Seconds Starring Nikolai Cagikov and Angelica Joliev. Coming soon in theaters near you!
Hmm, je jat een Bugatti veyron sang blue ( als ik de foto met geloven.. )
Blijkt maar dat boeven heel dom zijn want zelf met een sang blue in Polen val je op en wordt je constant gefotografeerd! Domme polen dus
@jummel: over heel dom gesproken; ‘wordt je’ moet zonder t.
@alcantara: En zinnen beginnen met een hoofdletter.
@norge: achter een dubbele punt eigenlijk niet :P .
@SimonMc: Ook in dit geval? Deze dubbele punt heeft toch niet als doel een opsomming aan te kondigen (o.i.d.). Tis toch meer internetgebruik dat je @ schrijft waar je “aan” bedoelt en na de naam een dubbele punt schrijft waar jouw verhaal aanvangt. Dus begint de zin na de dubbele punt of zie ik het verkeerd?
@norge: niet na een dubbele punt. En werkwoorden verkeerd vervoegen is een veel grotere fout dan verkeerd interpunctie- of hoofdlettergebruik.
@alcantara:

Een zin met “en” beginnen, is anders ook niet netjes.
@hollow: Die komma mag weg uit je zin hoor!
@a_buis:

Tussen die 2 werkwoorden hoort wel een komma.
Complimenten aan de Deutsche Polizei!
Slim, een wagen stelen waarvan er maar 300 gemaakt zijn en allemaal handgemaakt zijn naar de smaak van de eigenaar. Of gaan ze gewoon even naar de spuiterij en het chasisnummer wegslijpen en klaar?
@SHFT: In Polen is het allemaal veel gemakkelijker dan hier, daar zijn kentekenplaten verbonden aan eigenaar, het zou ook zomaar kunnen dat je 2 verschillende auto’s tegenkomt met dezelfde platen, dit komt omdat ze van dezelfde eigenaar zijn… Heel krom allemaal.
@RickB: in Polen is het helemaal niet makkelijk. Misschien vroeger, maar sinds ze bij de EU zitten is er flink veranderd. Rusland is het enige Europese land waar je gestolen auto’s legaal kunt maken. Tijdje terug een documentaire daarover gezien. Zo reden er in Moskou drie Mercedes G55 rond met hetzelfde kenteken.
@e550: Post dan, ben wel benieuwd!
Weet je nog die 2 Porsche Cayenne’s waarvan er 1 bij een overval gebruikt was? beide Cayenne’s hadden hetzelfde kenteken, echter waren de regiocodes verschillend! ;)
@RickB:
Akkoord maar een Bugatti is toch veel te opzichtig, wordt overal door iedereen gespot, zo zal het snel uitkomen waar die zich bevind.
@SHFT: Het zal misschien snel uitkomen waar de auto is, maar het schijnt wel verdomd moeilijk te zijn om de auto vervolgens weer op CH platen te krijgen… Kan me een voorvalletje herinneren bij mn vorige baas, waar 5 Polen een 5-tal vrachtwagens al in Polen had staan op Pools kenteken. Dat heeft ongeveer een jaar geduurd voor ze weer inzetbaar waren met NL platen. Hoe het precies zit weet ik natuurlijk ook niet, maar het was ingewikkeld.
the-budel-guy via Android app
is dit de eerste keer dat een veryon gejat wordt.???
Flinke schade aan voorkant van die Veyron zo te zien..
@ernstjandekker: Nee, een Veyron IS gewoon zo lelijk :)
@ernstjandekker: Bug heeft bij wegwerkzaamheden wat van de afzetting geraakt en daarna(ast) nog een andere auto geschampt.
Goed dat de auto’s terug zijn in ieder geval.
Hadden ze de sleutels van deze wagens? Want het lijkt me niet dat je deze apparaten met een ijzerdraadje kunt starten?
@alcantara: idd, op een auto van een miljoen verwacht je toch wel een alarm, startonderbreking en ander spul
@sdk16420: Als je naar de reserve sleutel van een Veyron kijkt, zie je geen verschil tussen die van een Skoda en een Bugatti! :)

http://img852.imageshack.us/img852/9745/003205.jpg
@RickB: wat maakt een sleutel uit? de logo maakt toch uit? ik heb dezelfde als de reservesleutel , enkel met een VW logo erop
@KaCh1ng: Is toch niet exclusief? Dan heb je een dure unieke auto maar de reservesleutel is van een Golf…
@Northwestern: ik denk dat een reserve sleutel de eigenaren niett kan schelen , je rijdt er al zo weinig zo mee , wanneer zou je het nodig hebbe? en die sleutels zijn goed stevig :)
@KaCh1ng: domme vraag , om te showen aan de bar natuurlijk
@bpc: met een reservesleutel lol?
@KaCh1ng: Ik show veel liever met een reservesleutel van een Veyron, dan met een echte sleutel van VW ;-)
@RickB: Best wel unieke foto. Waarvan heb je die?
@xilver: Op eBay.com stond een hele poos geleden een Veyron te koop. En het voordeel daarvan is, is dat die lui overal een foto van maken, niet net zoals op Marktplaats 4 of 5 foto’s…
En dus ook van sleutels, vond het wel een unieke foto. ;)
@RickB: Is het ook, goed om mee om te scheppen bij je nieuwe vriendin :mrgreen:
@alcantara:Bij een inbraak buitgemaakt staat er in het stukje ,lijkt me logisch dat ze tijdens de inbraak de sleutels bemachtigd hebben.
@alcantara: Waarschijnlijk dat de eigenaar de sleutels in de buurt van de auto’s heeft liggen. Wat ik ook zou doen, anders zetten ze een pistool tegen je hoofd en komen ze je vragen waar de sleutels liggen.
je kan dan wel zeggen dat je in een veyron heb gereden.
En dan ook nog eens in duitsland dus wss lekker snel.
Als het idd de veyron op de foto betreft mag de totaalwaarde al vermenigvuldigd worden met 2. ’t Is trouwens een 760 Li en niet iL. Anyway, cool story…
De veyrons worden trouwens steeds gevolgd door de fabriek, ze kunnen alles op afstand controleren, oliepijl, bandendruk. Dus ze weten altijd waar je bugatti is.

En dat is geen reservesleutel maar de sleutel om in sportmode te gaan.
@hannoberth: dat is wel een reserve sleutel. De “max speed” sleutel is dunner langer en grijs. Geborsteld metaalachtig
hadden ze ze toch beter op een vrachtwaggie kunnen zetten met een zeiltje erover,..
Het gaat hier om een Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Sang Bleu en die kost al meer dan 2 miljoen euro op nederlands kenteken. Dus de totale waarde zal wel wat hoger liggen.
Hier een link van de bugatti:
http://www.autogespot.com/nl/viewimages.php?id=1214748364815042011215430
@BMW_Li: Is dat niet dezelfde?
@RickB: ja dat is dezelfde, daarom postte ik hem ook.
Tsja, niet het trio meest onopvallende autos, hehe
Eigenlijk zouden ze om polen gewoon weer een hek moeten zetten …….
Dit is inderdaad de enige Bugatti Veyron 16.4 GS Sang Blue (zie ook http://www.autogespot.com/nl/item/10890/topspot-bugatti-veyron-164-grand-sport-sang-bleu.html). Is een bekende verschijning in Zurich. Woon er zelf en heb h’m al verschillende keren mogen aanschouwen. Vraag me trouwens af wat die Polen er mee hadden willen doen… Een Veyron is exclusief (en dus moeilijk door te verkopen), maar deze helemaal… Gelukkig is het goed afgelopen en hoop ik de auto snel weer op de Zwitserse wegen te zien.
Vraag me nog steeds af waarom Polen lid van de EU mocht worden…
@Repsac2712: ondanks dat iedere Pool, van jong tot oud, zich zijn of haar hele leven toelegt op criminaliteit, bedoel je? Verbazingwekkend ja..

(…)
Vraag me af hoe ze die auto’s gaan onderhouden.
Er lang kan je niet van de auto’s genieten zonder onderhoud.
En bij die beunhaas garages verneuken ze die auto’s door gebrek aan kennis.
@ascari15: alsof die gasten dat eerst serieus hebben overdacht.
Zit ook vast geen gps tracker in die wagens. Is bijna overal een verplichting van de verzekeringsmaatschapijen. Zo gevonden die auto’s als ze er op tijd bij zijn.
@Kvgorp: wou ik ook zeggen, zou inderdaad maar normaal zijn dat een dergelijke wagen met zo’n systeem is uitgerust.
Oh kurwa!
hebben ze wss te hard gereden etc overal en dus teveel opgevallen… dom
Joyriden in een Bugatti Veyron Sangblue :D

Ik zou wel een paar maanden willen zitten om in die Bugatti Veyron te hebben mogen rijden!
een veyron stelen , hoe kom je erbij LOL
Mooi kenteken heeft die Bugatti trouwens maar dat terzijde.

Ik vraag me af hoe ze de Zwitserse grens over zijn gekomen.
Dat is nog niet zo makkelijk.
Daar is best goeie controle, ook op de kleinere grensovergangen, bijvoorbeeld bij Basel in het industriegebied.

Daarnaast, zulke auto’s vergen speciaal onderhoud (de BWM wel wat minder) en dus zouden ze vroeg of laat toch wel tegen de lamp gelopen zijn, als er onderdelen enzo besteld moesten worden.

Heel dom om zulke opzichtige auto’s te pikken!
Denk dat deze auto’s ook ingebouwde tracker systemen hebben ;)
Zit de Veyron aan de voorkant nou in de kreukels?
@Stefan-Venema: Bug heeft bij wegwerkzaamheden wat van de afzetting geraakt en daarna(ast) nog een andere auto geschampt.
Lol, die beemer is dezelfe als die van ons… :-)
Opletten dat die louche Polen hem niet pikken.
Btw, wel nice actie van hen.
@JMC: *Bimmer ;)

Beemer wordt gebruikt voor de moto’s van BMW.
Is dit een slechte diefstal of een heel goed gelukte vorm van joyriden? Je zou toch denken dat je die auto’s beter in 1 van de anderhalf miljoen Poolse vrachtwagen die de Europese wegen verstoppen had kunnen vervoeren.
AH die vuile Oostblokkers, kunnen ze niet gewoon es de handen uit de mouwen steken (=gaan werken) en zelf het geld verdienen om zo’n wagens te gaan KOPEN ipv altijd alles te stelen!!
Godgeklaagde Schengen akkoorden!
Naast een trackingsysteem hebben zulke auto’s misschien nog wat meer, volgens mij kunnen sommigen ook op afstand uitgeschakeld worden (net als de Ford GT van Clarkson destijds…) Misschien dat dat met de Veyron ook is gebeurd.
Oostblok tuig in actie. Dat ze met hun poten van andermans spullen afblijven.
Dan zit je in een Veyron en dan stap je uit… Die dingen gaan letterlijk dubbel zo hard als een gemiddelde politiewagen (en vierdubbel als je de Toyota Corolla’s van onze Belgische politie ziet). Pech heb je natuurlijk wel als je dit Duitse gevaarte achter je aan hebt.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b6/Brabus_Rocket_Polizei.jpg Yup, het is een Brabus Rocket.
@xilver: Hij houd hem op z’n sloffen bij!
Hij mag ook even extra wat Euros aftikken bij de Duitse doaune voor het illegaal “invoeren” van de Bugatti Veyron. Hij had nu liever gehad dat hij een tweede hands Fiat Panda had gestolen: http://www.demorgen.be/dm/nl/994/stand-der-dingen/article/detail/1278980/2011/06/15/Dief-van-dure-Bugatti-moet-dokken-bij-douane.dhtml
Niet al te snuggere actie van deze tegen-Pool.Het stelen van een Veyron is ongeveer even slim als een gestolen van Gogh aanbieden bij het Rijksmuseum…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).