Videotopic: de meest dodelijke wegen ter wereld

Auteur: , 17 Reacties

In navolging van Pakistans gevaarlijkste bergpas: nog meer filmpjes van bizar slechte wegen waar wij niet eens het predicaat 'weg' aan zouden durven hangen. Toch zijn er complete bevolkingsgroepen die dagelijks hun levens riskeren en met oude troeptrucks een helse tocht moeten maken. Een aantal bizarre voorbeelden na de klik.

Het zijn filmpjes uit de serie Deadliest Journeys. We nemen een kijkje bij een paar ongekend slechte bergpaden in China, gaan de dodelijke bergen van Nepal in, nemen een kijkje bij de erbarmelijke modderwegen in Congo en gaan langs bij de Moeder alle Dodelijke Wegen: een 43 mijl lange weg in Bolivia tussen La Paz en Coroico, 35 mijl ten noordoosten van La Paz. De weg is beroemd om het extreme gevaar en werd in 1995 tot de meest gevaarlijke weg ter wereld gedoopt.

Vergeleken met de onderstaande wegenbagger is zelfs het Belgische wegdek een gladgestreken asfaltparadijs. Nee, dit zijn slechte wegen waar mensen uit bitter noodzaak hun leven op moeten wagen. Bizar en referentiekaderbijstellend tegelijk.17 reacties

Dat is echt gekkenwerk, als dat je dagelijkse woon werk ritjes zijn mag je wel flinke ballen hebben!
We snappen eigenlijk hoe goed we het in Nederland hebben als we zulke dingen meemaken. Natuurlijk hebben we soms ook last van sneeuw en ijzel, maar dat is niks in vergelijking met die gevaarlijke wegen.

Jaren terug heb ik in Turkije gereden op een weg dat veel weg had van de wegen hierboven. En geloof me je bent dan 200% procent vol geconcentreerd op de weg. Als je op een berg rijdt zonder vangrails, zonder verlichting en soms zelfs zonder berm om eventueel te kunnen stoppen, dan zijn de wegen in Nederland peace of cake.
VOLVO FOR LIFE
@volvomaster: Huh!?? Tief even op zeg. Er is al genoeg reclame op autoblog.
@Paragon:Volvo for life=reclame???
@volvomaster: krijg je nu werkelijk een harde plasser als je de lettertjes VO van volvo ziet?

someone ban this POS!
@volvomaster: lees je de huisregels van deze website ?? ik zal je ff een handje helpe: advertentie mag niet (behalve van autoblog zelf)….

toch..???
@volvomaster: Iveco for the win. :P
Zie het Congo filmpje.
@volvomaster: lolvo. Ga je huiswerk doen.
@volvomaster: Wel grappig in deze is dat ik zelf een Volvo rijd :-D
Maar binnenkort is mijn Alfa 166 3.0 met 226 pk klaar… 8-)
Je overleefd toch alles in een product van volvo, volgens mij zelfs met een manchet knoop of pen ben je veilig en heb je 8 airbags
Dat varkentje :( Zieluug
Heb ze alle vier gezien. Was wel indrukwekkend!
@Jochempie: dito…geweldig om te zien dat je in Congo van 4 dagen reistijd zomaar ineens 4 weken onderweg bent !
Wauw, wat ene documentaire. Ik hbe hem nu helemaal gekeken, en wat ene leven hebben die mensen! IK zal nu nooit meer zeuren als ik een keer moet omrijden omdat er ergens een straat afgesloten is.
Die dokter in Nepal is sowieso Nederlands
@jannesz14: ze zeggen ook dutch born… en ja, dat betekent Nederlands ja ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).