Tesla Roadster rijdt 100.000 km in minder dan 2 jaar

Auteur: , 59 Reacties

Dat de Tesla Roadster prima geschikt is voor dagelijks gebruik, dat heeft de Duitser Hansjörg von Gemmingen inmiddels wel bewezen. Tenminste, zolang je geen loodgieter o.i.d. bent. Hij heeft in minder dan twee jaar tijd al 100.000 kilometer op de teller van zijn Roadster staan.

Von Gemmingen kwam hier al een keer eerder voorbij toen de teller van zijn elektrische auto na een jaar al op 65.000 km stond. Hij kocht zijn Tesla nog geen twee jaar geleden en was toen de 83e Roadster klant. Geen enkele andere Tesla eigenaar rijdt zoveel kilometers als de Duitser en hij geniet er nog iedere dag met volle teugen van.

’s Nachts laadt hij zijn auto thuis op aan een normaal stopcontact. Met een actieradius van zo’n 340 kilometer komt hij overal waar hij wil. Indien nodig is er onderweg bijna altijd wel een mogelijkheid om de auto even aan het stopcontact te hangen. (via: prnewswire)59 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
haha leuk voor hem, liever hem dan mij… wil niet gezien worden in een zo’n electrisch eco hok..
@spykerboy: dan mij?
@spykerboy: Ik snap niet dat, net als anderen hier onder zo lopen te miepen over de Tesla? Ding ziet er niet uit en is een electrisch ecohok zonder comfort. Had het een Lotus Elise geweest of iets dergelijks, dan had iedereen het een gave auto gevonden en zou iedereen het er wel mee vol kunnen houden. Want ja, dat is toch echt compromiloos autorijden.

Of zie ik dit nu helemaal verkeerd?
@btracing: nee hoor ook een electrische elise moet ik niet, een sport auto moet geluid hebben geen zoef geluidje… vind die audis en peageots in Lemans ook nix je hoort nix meer dus is het saai
@spykerboy:

Wat rijd jij dan? Als je geen tesla wilt, wat gewoon een sportwagen is, moet je wel een erg spectaculaire auto hebben.. Post eens een foto!
@72bug: zo spectaculair rij ik neit hoor… leeg getrokken e36 325i sedan voor het circuit… niet snel ofzo maar teminste wel geluid zoals het hoort bij een sportievere auto…
@spykerboy:

Rijd eens een keer mee in een Tesla. Ik had ook mijn vooroordeel, maar dit is een echte sportauto! prestaties compenseren het geluid.
Zie ‘m sitte!

Maar hij heeft er al een best end op zitten!
“Met een actieradius van zo’n 340 kilometer komt hij overal waar hij wil.”

De wereld houdt natuurlijk op buiten Duitsland, da’s logisch.
@wouter: Die van hem blijkbaar wel!
@wouter: Er gaan vliegtuigen naar het buitenland. Met de auto over de grens is alleen voor het normale volk ;)
@wouter: Wat moet je buiten Duitsland als je er woont? Elk land wat eromheen ligt heeft een Vmax op de snelwegen! ’t Is dat ik geen Duits spreek ;-)
@CBR600rr: Alsof je met een tesla iets aan de V-max hebt… Dan kan je net zo goed een suzuki swift kopen.. Dat heeft zelfs een (beter?) motorgeluid!
Is Duitsland al zo ruim voorzien van laadpalen? Of gewoon telkens ergens stroom proberen te bietsen.
@bobb: Hij hangt wss gewoon een dieselgenerator aan zen trekhaak om op te laden..
@realiks: Beetje Opel Ampera idee…
@Jokkebrok: Nee bij de Ampera blijkt de verbrandingsmotor de wielen ook direct aan te kunnen drijven. GM loog.
@Jochempie: BEETJE opel ampera idee
Respect!!!! Dat hij dat volhoudt in dat kleine autootje, ziet er niet te bijster comfortabel uit.

Jammer dat er dan niet vermeld wordt hoeveel beurtjes en dergelijke hij nodig heeft gehad om het allemaal rijdende te houden. Wat heb je behalve onderstel nu nog nodig aan onderhoud, daar ben ik wel nieuwsgierig naar. Accu’s zullen het misschien net 5jaar uit houden op deze manier.

Wat ik dan alleen niet snap is, hoe kan de techniek van een “kleine” fabrikant als tesla wel 340km actieradius hebben, en het grote Nissan hoest er maar 180km max uit met hun Leaf. Om dan nog maar over de prestaties te zwijgen.
@deedrieen: De Tesla is 2,5x zo duur als een Leaf. Dat is waarschijnlijk terug te voeren op het geavanceerde batterypack, zodoende de grotere actieradius.
Toevallig van de week een gele Tesla bij mij in de buurt zien rijden.
Agh, je mag er best eentje bij mij voor de deur zetten. Voor erbij ;-)
Hoelang gaan de accu’s eigenlijk mee van een Tesla.
Er staat hier in Zwolle ook een, die rijd elke dat tussen Zwolle en Enschede. Die zal ook al flink wat km op de teller hebben!
de tesla is wel duurder maar de leaf wordt uiteindelijk op een grotere schaal geproduceerd dus zou nissan kosten kunnen sprijden..
@wolffjee: die Tesla heeft een “hi-tech” accupakket en dat heeft de Leaf niet. Ook is de Tesla (zonder accu’s) een stuk lichter dan de Leaf.
Dit zijn ook gewoon serieus coole auto’s naar mijn mening, beter dan al die andere muffe muesli meuk die voorbij komt. Lekker instant koppel en 0-100 in 4 sec ofzo.
wel te zien aan ze kop dat het een tesla rijdende duitser is. hij maakt het plaatje van elektrisch rijden wel weer compleet
kunnen beter die tesla S gaan bouwen en verkopen voor 40 ruggen dan is er een goede markt voor en een leuke bak ipv van een leaf of een prius
je kan een tesla niet vergelijken met een prius of leaf een tesla is een 2 persoons wagen die andere minimaal 4. @mightymike:
@jilles: Voila, ga je maar lekker inlezen ;)
http://www.teslamotors.com/models
Nou, leuk!
En wanneer houden die accu’s ermee op?
@mrbones: staat er ook bij: ‘s Nachts laadt hij zijn auto thuis op aan een normaal stopcontact. Met een actieradius van zo’n 340 kilometer komt hij overal waar hij wil.
@jilles: dat bedoel ik niet. Wanneer zijn ze aan vervanging toe?
zo zie je dat het gedoe van EV en actieradius dikke lulkoek is…

de keren per jaar dat je meer dan 300km in minder dan 8u doet kunnen de meeste mensen op één hand tellen.

Hier komt er steevast een forse stekker in de garage om de accu’s te juicen, tegen dat ik een EV kan betalen is de standaard actieradius toch ruim 500km…
@tjorque: Dat hoop je. Accutechniek ontwikkelt helaas niet zo snel als men vaak hoopt. Ik zou het overigens ook wel gaaf vinden hoor.
@tjorque: de keren per jaar dat ik er minder doe (muv weekenden) zijn voor mij dan weer op 1 hand te tellen! Dus voor mij nog compleet onbruikbaar. Ik zie me al staan bij mijn klanten met een stekker… Mag ik effe ;)
@911GT2: Heb precies hetzelfde heb meer dagen dat ik het dubbele rijd van 340km de helft komt eigenlijk nauwelijks voor. Net wat je zegt met je laadsnoer bij de klant voor de deur. Mag ik effe……
Al dat gezeik hier altijd over auto’s die niet een 6.3 V8 onder de kap hebben. Als echte autofiel kan je elk curieus blikje toch wel waarderen? Je hoeft er natuurlijk niet zelf in te willen rijden, maar een Tesla is gewoon gaaf. Eigenlijk zou je er wel eens in moeten willen rijden. Je wilt toch zelf weten hoe dat voelt?

Daarom: Wie van de negatievelingen heeft wel eens in een Tesla of andere elektrische auto gereden?
vd week eentje ff voluit weg zien zoemen echt wel kicke hoor gaat er behoorlijk vandoor zat helaas in de Eco mobiel met de M5 had ik wel is willen kijken denk 0-100 geen kans tegen zo’n tesla daarna wordt het interesant denk ik zou een mooie race zijn
natuurlijk ik rij ook liever in een 6.3 V8 alleen dit ding gaat echt heel rap van 0-100 en het gevoel dat je geen accijns van 75cent ex btw hoeft te betalen is helemaal mooi.
Ik bedenk me nog net even iets.
Als je dadelijk overal van die krachtstroom punten in de wijk hebt, hoef je ook geen garage meer te hebben om je auto te restaureren! Gewoonweg lekker je lasmachine naar buiten rollen en op straat nieuwe dorpel erin lassen!
@Melvivio: dikke lol. OT: Wat zou een Tesla met een ton op de teller nog waard zijn?
Leuk voor die vent, maar ik zou het niet moeten hebben. Het is net als een Lotus, leuk om eens te zien en leuk om eens mee te rijden, maar niet om te bezitten.
Ik zie dagelijks zo,n ding staan in A’dam, gay. Elektrisch is niet de toekomst, onthoudt dat. En wat heb je ingodsnaam aan een tesla als je loodgietet bent :lol:

PS, ik wist niet eens dat er al een elektrische Roller op de markt was maar dat er geruchten waren?
@The360box: Makkelijke reactie, met dat elektrisch is gay. Kom dan met een alternatief? Ik geloof wel degelijk in het elektrisch rijden, maar het hele gimmick idee moet er af.
@lemster: waarom ik, ik zit niet te wachten op elektrisch of waterstof e.d.
tja doet hij goed
kan het alleen maar toejuichen
actieradius is niet misselijk
ik moet mijn Corolla ook elke 420 tot 470 km aan de tap hangen
ooit naar meetings haal ik makkelijk de 400 km op een dag
Ben erg jaloers. Hoeveel zou hij nou kwijt zijn aan onderhoud. Ik tank met m’n Aygo al snel zo’n 100/150 euro in de week en ik ben aan m’n beurten elke 10 weken nog weer zo’n 150 euro kwijt.
Doe mij maar zo’n Tesla, of een ander elektrisch ding. Ik leen wel een auto als ik echt ver moet.
Laat ik even wat toelichten.
Ik heb 2 weken geleden de kans gekregen om met een Tesla mee te rijden en als serieuze petrolhead kan ik vertellen dat deze auto’s wel degelijk erg grappig zijn. Het gebrek aan geluid blijft een gemis. De instant power daarentegen niet. Dit gaat onwerkelijk hard. Ik durf te stellen dat je onder de 10 seconden 200km/u aantikt. In de realiteit zijn er maar zeer weinig auto’s die dit speeltje kunnen bijhouden in het dagelijks verkeer. Puur vanwege het gebrek aan versnellingen.
Snelheidservaring is grootendeels teniet gedaan door het gebrek aan geluid. De krachtexplosie en bijbehorende duw in de rug is zeker niet mis. Echter dusdanig vloeiend dat alleen het begin(door de instant power) enigzins schrikbarend kan zijn. Met deze auto rijd je zeer makkelijk veel te hoge snelheden.

Kwa comfort in het onderstel verbaasd de auto ook. Hij is zeker niet gek stug geveerd en ik denk dat het gewicht hier ook mee te maken heeft. Het voelt niet als een vlieggewicht aan.

Mijn conclusie is dan ook; Eerst ervaren en dan oordelen. Deze auto komt zeer onverwachts positief uit de hoek.
Mijn voorkeur blijft bij benzinemotoren maar dit is zeker een leuk speeltje met onwerkelijke prestaties. Voor woon-werk verkeer zou ik hem zeker niet laten staan.
@RenesisHP: “Snelheidservaring is grootendeels teniet gedaan door het gebrek aan geluid.”
Dat is slechts gewenning. Je bent nu gewend dat als het hard gaat het ook veel lawaai moet maken, dat idee zal snel slijten en dan zul je je afvragen “waarom hebben we ooit van die lawaaiige stinkbakken gehouden?”
@mashell:

U spreekt uit ervaring? Ik heb erg goed opgelet en concludeer dit niet zomaar. Naar buiten kijkend gaat het vlot ja. Toch ken ik bergen auto’s die veel harder lijken te gaan. Gewenning is onzin in dit geval. Snelheid went namelijk. Dit is een zeer snel speeltje maar het lijkt een stuk minder hard te gaan totdat je op de teller kijkt.
@RenesisHP:

Ik had juist et gevoel dat het heel hard ging :) Alle rij geluiden hoor je wel weer extra hard, wind, steentje bobbels in wegdek etc. Comfort vond ik niet geweldig, maar kan ik ook niet goed vergelijken met andere echte sportwagens. Ik vind dat ook geen negatief punt, daarvoor is hij niet gemaakt natuurlijk.
Verder ben ik het helemaal met je eens. Ik was in een keer helemaal om, eerst erg veel twijfels nu heel erg positief.

Instant power is echt ziek, je schiet gewoon weg. Auto’s hebben echt geen kans, zelf motoren moet echt goed hun best doen om van je te winnen. In praktijk win je van bijna alles, groenlicht en je schiet weg ende rest moet nog z’n koppeling oplaten komen :)
Misschien niet als je meer ervaring hebt met sportwagens, maar ik vond het erg gaaf rijden, net een supersnelle en stille kart. Geen stuurbekrachteging, gaspedaal, rempedaal en KW meter op 200 houden. Wegligging vond ik ook indrukwekkend.
Zet maar voor de deur, kost niet om zo’n ding op te laden, je moet alleen geen schade met zo’n ding rijden dan ben je verder van huis.

Aan de andere kant, als je dan bvb weer een Maserati vol hoort wegtrekken…
Tja moeilijk voor een petrolhead.
Zou dit onderaan de streep nou goedkoper zijn dan een dieseltje? Aan Hansjörg’s smile te zien wel.
@mashell:

Noem een diesel die als een Tesla rijdt ;)
Maar 100.000 km / 15 = 6700 liter diesel die je bespaart, tesla kost dik een ton. Dus om goedkoper uit te zijn hoef je et denk ik niet te doen.
Denk wel dat et niet veel scheelt als je een dikke diesel rijdt, 335d ofzo. Vaste kosten zijn denk wel lager, verzekering zou ik echter niet weten, schade is wel een probleem.
Leuk voor die gozer, maar ik ga nooit in een elektrische auto rijden! Nooit!
Elektrisch rijden is de toekomst, daar gaan we geen van allen aan ontkomen. Dus iedereen die zit te bitchen dat ie nooit elektrisch gaat rijden: forget it! Over 25 jaar kan je geen benzine meer kopen en dan sta je toch leuk te kijken met je m3/m5/rs4/etc.

Gelukkig zijn er merken als Tesla die laten zien dat elektrisch rijden niet hoeft te betekenen dat we allemaal in duffe dozen a la Leaf hoeven te gaan zitten.
@dondeboer: Om wat zinloze discussie te voorkomen: benzine of andere brandstof. Want brandstof gebruiken in voertuigen geeft diffuse emissie en dat mag tegen die tijd gewoon niet meer.
@dondeboer: En om het beeld nog afschrikwekkender te maken, in NRC Handelsblad van eergisteren stond een stuk van een verkeersdeskundige die pleitte voor koppeling van maximum snelheden aan het navigatiesysteem. Dan kun je dus op wegen met 120 km/h niet harder dan 120, en idem dito voor wegen binnen de bebouwde kom. De techniek is er, nu de politieke durf nog. Zijn idee daarachter was dat door de afgedwongen beperking de wegen veel goedkoper gebouwd kunnen worden; die moeten nu geschikt zijn voor minstens 200 km/h. En het geeft een rustiger verkeersbeeld (al zijn files ook erg rustig). Wie eens een keer hard wil gassen gaat maar naar een circuit. Ik ben benieuwd.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).