Verrassing! BMW onthult de 328 Hommage!

Auteur: , 36 Reacties

Het Concours d'Elegance Villa d'Este vindt dit weekend plaats bij het Como meer om de Mille Miglia af te sluiten. Een fotoslaaf is onderweg in een X5 diesel maar we tonen jullie alvast de eerste officiële foto's van de BMW 328 Hommage Concept, een lichtgewicht eerbetoon aan de 30's classic.

De 328 viert dit jaar zijn 75e verjaardag en hoe kan je een klassieker beter in het zonnetje zetten dan met een concept car als eerbetoon? Lichtgewicht, zeer gestroomlijnd en met klassieke details. Leeg weegt een klassieke 328 slechts 780 kilo, iets waar BMW eer aan bewijst middels de toepassing van CFRP, Carbon Fiber Reinforced Plastic. De auto zit overigens vol met verwijzingen naar vroeger, onder meer door het materiaalgebruik in het interieur (leer en alu), instrumentenpaneel en de velgen. Ook de zwarte vinnen achter de nieren om het motorblok aan het zicht te onttrekken zoals de 328 uit 1936 had en de zwarte kruizen in de koplampen zoals je die destijds bij alle racewagens zag zijn verwijzingen naar het verleden.

De 328 Hommage is vooral een uithangbord van lichtgewicht techniek, zo lijkt het. Wij zijn wel benieuwd naar de prestaties van 3.0 zescilinder die onder de kap huist. En naar hoe zwaar deze concept eigenlijk is, want dat wordt niet genoemd in het persbericht. Wanneer hij bij de dealer staat? Nooit waarschijnlijk.

Overigens reed Adrian van Hooydonk (designchef bij BMW) de Mille Miglia in, u raadt het al, een 328. En nu komt BMW met dit concept, well played sir!36 reacties

Leuk dat ze gewoon durven dit soort concepten te presenteren. Waar veel merken voor conservatief gaan, op een paar merken na, wordt er hier juist voortgeborduurd op de M1 Hommage van paar jaar terug. Of dit positief is laat ik aan jullie, maar ik vind het een leuk concept.
Wat een gave concept! Meer fotomateriaal welkom
@baasbas: is onderweg, er zijn een heleboel mensen aan het downloaden bij BMW, even geduld!
@baasbas: et voila!
Dat is wel heel erg makkeijk, andere lampjes in de ConnectedDrive concept of hoe dat ding ook mag heten en je hebt de 328 Hommage
“En naar hoe zwaar deze concept eigenlijk is, want dat wordt niet genoemd in het persbericht.”

Veel meer dan de 780kg van de originele dus…
Lelijk ding trouwens, die nieuwe. En sla me niet dood, maar die ouwe vind ik toch ook zo fantastisch niet…
@Esprit_de_Flandre: vindt jij überhaupt IETS positief/mooi op AB?
@rami0180:
Ik moet Esprit volledig gelijk geven, wat een lelijk ding. Maar goed BMW zit er de laatste jaren wel vaker naast (X1, X3, X6, 5GT, vorige 7, vorige 5, huidige M3, etc etc etc).
Dit object is niet echt mooi MAAR let goed op de achterkant die zal je vaker terug zien komen
Na enkele keren is het een hele mooie concept!
Die is wel vreemd, ik weet niet goed wat ik er van moet denken. Dan vond ik de M1 Hommage een stuk geslaagder.
Konijnetanden… BMW try harder!
Als automerk is BMW veel beter dan Audi & MB.
Mogelijk is dit het beste Concept van dit jaar 2011.
Perfecte AUTO.
Afschuwelijke naam : 328 Hommage.
Klinkt als : 328 Fromage.

Toch even opletten BMW-watjes.
Die koplampen zijn echt lelijk, voor de rest wel leuk gedaan! :D
zeer mooi!
knap gedaan van bmw….
Wat een prachtige wagen!!! Die mag van mij direct in productie!
Gave kar, modern en klassiek goed gecombineerd!
@Esprit de Flandre
Je hebt gelijk. Dit is weer zo’n veel te luxe en dus zware auto. De ‘inspiratie’ bron toont een ander concept, niet dat van een ordinaire muscle car. Een ranke atleet met een vleugje retro was in dit geval meer op zijn plaats geweest.

Voor de echte 328 was Fritz Fiedler verantwoordelijk. Hij had het vak geleerd bij Horch. De aluminium op buizen ontwikkelde 328 was tevens inspiratiebron voor de XK 120 (!) van Jaguar.

Het zou mij niet verbazen dat dit concept de luxe sportieve versie van de Dixie moest worden. (Dus de duitse versie van de austin 7, waarop Collin Chapman zijn lotus basseerde)

BMW zit er dus naast met zo’n uitgebouwd ding.
ps
Begrijp me goed;

Mooie Auto.

Maar dat marketing gezeur zonder kennis van zaken ….
Het interieur is wel heel erg geïnspireerd op het 4C concept:
http://www.autoedizione.nl/2011/05/19/nieuwe-persfotos-van-de-alfa-romeo-4c/
Zo wat een stoer ding. Maar Z1 deurtjes zouden wel handig zijn, anders waai je uit je hemd. Dit zou zomaar een opvolger kunnen zijn van de Lotus 7. IJzersterk concept.
Ze konden natuurlijk niet achterblijven bij Mercedes hun SLS AMG…
BMW 328 Kamm Coupe @ Mille Miglia

http://www.youtube.com/watch?v=ym5RQHiM0bE
Bouwen dat ding!!!!
zo nieuwe ideeen voor audi
Ziet er goed uit.
@Audiboy, inderdaad gewoon bouwen!!
Km op bmw, je kunt mercedes met de SLS en audi met de R8 toch niet vrij spel geven. Bouw ook een ubermachine en stop daar een v12 in. Ik bedoel met de S70/2 motor in de mclaren f1 hadden ze al 627pk, in begin jaren 90!
Ik vind het maar een samenraapsel van oude elementen(leren riemen) en rare hoeken en vouwen in het plaatwerk.
Filosofie achter de oude 328 is totaal niet overgenomen alleen een paar koplampen misschien .Erg fout BMW.
Alleen het neusje lichtjes aanpassen, en dan wil ik hem best hebben. Vooral die velgen vind ik wel grappig.
Grappig, het front ziet er uit als iets wat ik jaren geleden al dacht dat BMW die kant op zou gaan. Helaas is er de bangle/hooydonk fase tussendoor gekomen maar hier zijn we dan eindelijk. Hopelijk dat ze het retro-smoeltje op de grotere (volume) modellen durven toepassen.
Dit vind ik gewoon prachtig.
Niet elegant maar wel bloedmooi.
Dit zou ik echt nog kopen (niet als daily drive laten we eerlijk zijn) al raak je natuurlijk dat carbon snel beu maar je kan er altijd een zilveren wrap rond laten doen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).