De snelste M3 GTS is afkomstig van G-Power!

Auteur: , 29 Reacties

De M3 GTS is de overtreffende trap van de M3. Maar wat als ook die variant van de 3-Serie niet aan je verwachtingen voldoet? Welnu, dan is er altijd nog een firma als G-Power, dat dapper weerstand blijft bieden tegen de milieuhysterie en de trend van het downsizen. Nee, zij maken dingen liever groter.

Nog niet zo heel lang geleden blies G-Power hoog van de toren dat ze een M3 GTS maar liefst 720 pk’s hadden gegeven. Indrukwekkend, maar blijkbaar hadden ze er niet al te veel vertrouwen in aangezien er nu een ander ‘pakketje’ op de tuningmarkt komt. Nog steeds schroeven ze een gigantische supercharger (afkomstig van ASA, ook gebruikt door Alpina) op het 4.4 V8-blok en maken ze de auto lichter. Alleen het vermogen komt nu uit op 635 pk en stijgt het koppel naar 630 Nm. En dat is wel eventjes 185 pk meer dan een van de gelimiteerde standaard GTS’jes.

De operatie houdt verder in dat er een titanium uitlaat onder de Bimmer wordt gehangen en de software krijgt een update. Hierdoor stuift dit pk-geweld naar de 100 en 200 km/u in 4.2s en 11.9. Topsnelheid? Begrenzer schmergrenzer, want deze M3 GTS tikt nu 323 km/u aan. De hardware om deze conversie uit te voeren gaat voor 23.500. De installatie van dit SK II supercharger-pakket komt daar nog eens bovenop.29 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
van 720 naar 635 pk?
denk (zoals de tekst ook een beetje suggereert) dat de betrouwbaarheid teveel in het geding kwam. Wel leuk natuurlijk 720pk maar als de motor na 100km zichzelf binnenstebuiten keert wordt het wel een duur geintje
@E34M5Touring: Ofwel waren ze bang dat hij niet zo goed zou verkopen, kan ook. 720pk is veel :D
owja, 185pk extra en dan ipv 4,6 4,2 naar de 100. Sorry maar wat ee ruksetje! Die cijfers kloppen toch niet?? met zoveel extra vermogen zou 3,9 sec toch zeker haalbaar moeten zijn!
@AudiQuatro: Vermogen heeft niks met sprinttijden te maken. Gewicht, versnellingsback verhoudingen, banden enz. komen ook in het geding.
@rfw1994: *niks = niet als enige
@AudiQuatro: D’r is meer op de wereld dan van 0-100. Ik denk dat de winst van 80 naar 120 of zelfs van 100 naar 200 aanzienlijk groter is. En daar heb je in de praktijk veel meer aan. Wegrijden doe je bij een race maar 1x, tussenacceleraties daarentegen…
@AudiQuatro: je was me net voor, 4,2 seconden is wel sloom voor iets zoals dit.
@MAB: Met 635 pk heb je nou eenmaal veel wielspin bij het accelereren vanuit stilstand. Zoals al eerder gezegd zullen de tussensprints een heel stuk sneller zijn.

Ga trouwens eens rijden in een auto die in 4,2 sec naar de 100 km/h gaat, geloof mij, dat is nog steeds bruut snel..

@MAB: veel blabla maar weinig inhoud
@AudiQuatro: theoretisch heb je gelijk…elke vermogenstoename van 25% leidt tot 10% betere prestaties. Dat zou betekenen, dat de auto een 17,6% snellere acceleratie zou moeten kennen = 0,8 tel = 3,8 seconden naar de 100km/h. Het enige probleem bij de GTS is ‘tractieverlies’.
@Megakix: Dat is met een sper en electronica behoorlijk weg te werken. Ik bedoel een 458 red het toch ook?? En die heeft ook alleen RWD. Maar dan blijf ik wel bij me Audi Quattro:P Die hebben altijd tractie. Het komt er in feite op neer dat deze update dus zinloos is. 0-100 wordt nauwelijks sneller, als er geen onderstel modificaties zijn de ringtijden dus ook niet. En als je hard rechtdoor wilt dan kan je beter een M5 kopen. Kortom zinloos. Desalniet te min is ie erg mooi geworden!
@AudiQuatro: de M3 heeft standaard launch control…dus dat verhaal over sper etc.. kan je even loslaten. Een achterwielaandrijver maakt gewoon niet zulke grote sprongen als de ‘vuistregel’ doet vermoeden. De vuistregel klopt erg goed voor ‘tragere auto’s’ die volledig grip kunnen verkrijgen.
Zal ook wel tractieproblemen hebben gegeven, 720 pk op de achterwielen bij zo’n puur track speeltje lijkt me iets te veel van het goede. Op de snelweg is het wel bruikbaar, maar daar kopen de meeste mensen niet per se een GTS voor gok ik.
Waarom geen filmpje, en vooral met geluid !
@realhustler: Er zijn wel wat filmpjes op YouTube te vinden. http://www.youtube.com/user/bmwm3gtsdriver
@costyn: Sorry, typfoutje in m’n link: http://www.youtube.com/user/bmwm3gtsdriver
@costyn: snap er niks van, die ‘v’ komt er vanzelf in te staan… nouja, copy/pasta maar en edit de v uit httpv
hmm.. 4,2 naar de 100..
Met het geld dat je bespaard door deze auto niet te kopen, toch maar liever een 360 Challenge Stradale zoeken?
ook 4,2 naar de 100 alleen dan met 200 pk minder (de bimmer zal de ferrari na de 100 wel zoek rijden, maargoed)
@monk: zeker doen, geluid is naar mijn mening nog veel mooier van de Ferrari. Ik heb hem ook in FM3, alleen voor het geluid.
Mooi Zag laatst ook een M6 G-POWER
Snelste M3 GTS?
Mij staat toch bij dat Manhart Tuning het oranje beestje in 3.3 seconden naar de 100 liet spurten. Die heeft wel 700 pk. Filmpje staat op Youtube: geniet!
M.a.w. hun vorige pakket was zo onbetrouwbaar dat ze nu een nieuw hebben gemaakt.
Die sprinttijd naar de 100 toont duidelijk aan dat aandrijving op de achterwielen terwijl de motor tussen de voorwielen ligt niet goed samen gaan.
Totaal geen tractie als je het vergelijkt met een Posche GT2RS, die qua prestaties gelijkwaardig is.

Een geile auto voor M3 fetish, maar ik koop me liever iets anders voor dat geld.
Ik vraag me af hoeveel dat dit op cirquit gaat opleveren. De M3 GTS is perfect afgesteld op zijn fantastische krachtbron, als je daar mee gaat knoeien riskeer je heel de balans van de auto te verknoeien. Niet?
Enkel de auto nog lichter maken, en eventueel een andere uitlaat monteren is echt nuttig in mijn ogen. Maar ik zou natuurlijk volledig fout kunnen zitten.
merk model rondetijd km/u jaar PK/kg gereden door
52.BMW M3 GTS 1:12.50 129 ’10 450/1543 Sport Auto

G-POWER M3 GTS, 1:11.80 131 635/1520
equipped with MICHELIN standard street tires

Dus de winst is wel erg gering.
ter vergelijking een Corvette en de link : http://www.fastestlaps.com/tracks/hockenheim_short.html

13. Corvette ZR1 1:09.70 134 ’08 647/1530 Sport Auto
gyl stuk ijzer
Het is nog vroeg, maar als ik dit zie ben ik benieuwd naar de nieuwe 3 serie en de nieuwe M3. Dit model zou in principe nog jaren mee kunnen.
Ik hou van G-Power

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).