Ferrari 375 MM Berlinetta geveild voor €3.4 miljoen

Auteur: , 8 Reacties

Duur beestje, zo'n Ferrari 375 MM Berlinetta uit '55. Tijdens de klassiekerveiling op Villa d’Este was dit namelijk de auto die de meeste euro's opbracht. Een koper was bereid om €3.360.000 voor de parelwitte Italiaan neer te tellen.

Het kost je wat, zo’n begeerlijke klassieker, maar dan kun je wel zeggen dat je één van de tien 375 MM Berlinetta’s ooit gebouwd door Pininfarina in handen hebt. En dat is niet zomaar een auto, maar eentje met een 4.5 V12 aan boord die meer dan een halve eeuw geleden 340 pk wist op te hoesten. De auto is in 2004 volledig gerestaureerd, dus we mogen aannemen dat het blok ook anno nu ditzelfde vermogen afgeeft. De styling van deze 375 MM gaf aan deels aan wat de toekomstige designrichting van Ferrari zou worden. Zo is de grille in de zijschermen en de “flat top” voorkant terug te zien in de 250 Testa Rossa (1958) en de 275 GTB (1965).

1955 Ferrari 375 MM Berlinetta by Pininfarina

Zaterdag werd de auto op het autofeestje aan het Comomeer van de hand gedaan voor 3.4 miljoen euro (3 miljoen, en nog wat veilingkosten). Altijd al benieuwd geweest hoe zo’n peperduur autojuweeltje wordt verpatst op een veiling van RM Auctions? We hebben een video van de verkoop!

Voor meer live foto’s van de 375 MM Berlinetta: KLIK!8 reacties

Leip
is denk ik van chris evans geweest die had volgensmij alleen maar witte ferrari’s
@fastclear: niet alle witte ferrari’s zijn van hem he ;)
hmm leuk ding, zou zelf wat anders kopen voor dat geld
Blijft prachtig deze ferrari, ik denk niet dat de 340 PK gebruikt gaan worden.
Deze heeft in 2004 nog een prijs gewonnen:


2004 Pebble Beach Concours d’Elegance Ferrari Class Judging Results

Class M-2 (Ferrari Speciale Closed)

1st 1955 Ferrari 375MM Pinin Farina Berlinetta Speciale owned by Manny Del Arroz from Diablo, California
Tekst klopt niet, werd een andere verkocht voor 4.9 miljoen, dus deze bracht niet het meeste op. :)
Dit is echt zooveel mooier dan die Ferrari’s van deze tijd!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).